Összekapta magát a Google: havi biztonsági frissítések 3 évig a Nexusokra

2015.08.06. 12:29 Yarner

Először is: nem, nem a Stagefright miatt döntöttek így, de adott a bejelentésnek némi extra reflektorfényt a múlt heti általános média-hisztéria. Az Android Police viszont már májusban megírta, hogy a forrásaik szerint erre készül a Nagy Gé, így semmiképp nem beszélhetünk pánikreakcióról.

nexusok.jpg

Na de nézzük a jó hírt:

A mai naptól kezdve (amikor is a Nexus 4, 5, 6, 7, 9, 10, és Nexus Player készülékek megkapják a Stagefright sebezhetőséget is befoltozó biztonsági frissítést - vagy legalábbis elkezdődik a rollout) a Google vállalja, hogy a Nexus telefonok, tabletek és egyebek havonta kapnak biztonsági frissítéseket a megjelenésüket követő 3 éven vagy a Google Store-ból eltávolításukat követő 18 hónapon át (amelyik hosszabb). Ugyanakkor a nagyobb rendszerfrissítések garanciáját két évre tolták ki.

Ez megint egy újabb érv a Nexus telefonok mellett (sok hardcore felhasználó mára már eljutott oda, hogy Android =Nexus), de az is igaz, hogy ezzel sok remek készüléktől elzárhatjuk magunkat, meg persze az Android egyik lényege a választás, például a telefon formájában, méretében is (A Nexus 6  15,2 cm-es képátlója pl. sokaknál már elrettentőnek bizonyult).

Mindenesetre ez jó hír, de persze csak remélhetjük, hogy a többi gyártó is rájön, hogy "Updating is sexy", de legalábbis stabil frissítéssel több vásárlót lehet megtartani, bevonzani az istállónkba.

updating_is_sexy.jpg

 


Címkék: google hírek biz update nexus

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr127685550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nazareus 2015.08.07. 09:00:15

Van-e már valami hir, hogy mikor lesz következö Nexus telefon és mi lesz a neve? Nexus 7 gondolom nem lehet :)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2015.08.07. 09:23:28

@Nazareus: A nevét nem tudjuk, de őszre várjuk, és a pletykák szerint a Huawei fogja gyártani (és ha igaz, 5,7 inches lesz)

Google+
süti beállítások módosítása