WIWE: A szíved egészségéért

Manapság okos és kevésbé okos eszközök tömkelegével vesszük magunkat körbe: számítógép, televízió, mobiltelefon-hegyek és számtalan egyéb olyan technikai vívmány, ami kényelmesebbé, vagy élvezhetőbbé teszi az életünket. Ha Te is számba veszed az ilyen cuccaidat, biztos, hogy legalább ötöt fel tudsz sorolni. Van viszont olyan köztük, ami az egészségmegőrzéshez kapcsolódik? Ugye, hogy nincs? Pedig nem ártana...

Legyen szívügyed a szív-ügyed!

A sport ez egészséges életmód része, de sokan úgy mennek le a terembe, vagy egy Margitsziget kört futni, hogy abszolút felkészületlenek. Nem látta őket sportorvos, nem kérték ki a háziorvosuk véleményét arról, hogy egyáltalán kardió edzések elvégzésére alkalmasak-e, pedig a tudatos sportolás ott kezdődik, hogy tisztába kerülünk azzal, hogy mire is vagyunk képesek valójában. A korunkban nem csak divatos, de hasznos okoseszközöknek hála viszont közelebb kerülhetünk a fizikai állapotunk megismeréséhez és ha már orvoshoz nem is annyira szeretünk járni, megtudhatjuk, hogy van-e rá egyébként okunk, hogy elmenjünk.

WIWE, amit a szívedről tudnod kell

Szerencsére a technológia már eljutott oda, hogy egy klinikai szintű EKG méréshez nem kell 100 méter kábelt magunkra aggatnunk, amik egy szekrény méretű gépbe vannak dugva, hanem elég egy névjegykártya méretű eszköz: a WIWE, amit mi is kipróbáltunk:


Mint a videóból is kiderült a WIWE 1 perc alatt végzi el mindazt otthon, amire a körzeti orvosnál, vagy a kardiológusnál néhány esetben akár órákat is várni kell. A WIWE annyira egyszerű, amennyire nagyszerű: bármikor elő lehet kapni és megnézni, hogy épp milyen állapotban van a szívünk. Ami plusz, hogy nem csak EKG-ként funkcionál: felismeri a szívritmus zavart, véroxigén-szintet mér, megbecsüli a hirtelen szívmegállás és stroke kockázatát és azonnal kiértékeli a mért eredményeket. Mindezt úgy teszi, hogy az előzetes mérési eredményeket egy applikáción belül tárolja, amiket később bármikor visszanézhetünk. Ha aggasztó a helyzet és kellően "okos" a doktorunk, akkor az interneten keresztül el is küldhetjük Neki a friss mérési eredményeinket, így Ő azonnal, akár a Föld másik részéről is ki tudja értékelni azokat és el tud látni minket a megfelelő tanáccsal, vagy szükség esetén a legközelebbi orvosi intézménybe tud irányítani minket.

Nem csak EKG

A WIWE nem csak egy mobil EKG: Lépésszámlálót is tartalmaz, amivel meg tudod nézni, hogy mennyit mentél aznap, testtömeg indexet számol és egészségnaplóként is funkcionál. Külön kiemelendő, hogy több felhasználót is lehet rögzíteni az applikációban, így az egész család "szívtörténetét" nyomon tudjuk követni

wiwe_funkciok.jpg

WIWE: Nyugi van!

Megnézted a videót és eljutottál a cikk erre a részére is? Most valószínűleg azon gondolkodsz, hogy miért kellene Neked egy ilyen eszköz? Segítek: Azért, hogy biztonságban tudd magad és a családodat. Magyarországon dobogós helyen van a halálozási okok között a szív- és keringési problémákból adódó hirtelen szívmegállás, szívinfarktus és szívroham, vagy ezeknek későbbi szövődményei. A WIWE egy olyan eszköz, amivel ezeket Te is szűrheted és még azelőtt észrevedd az intő jeleket, hogy baj lenne. Heti 2-3 mérés és máris nyugodt lehetsz a szeretteid szívét illetően, ha pedig baj van, azt lehetőséged lesz időben felismerni és megtenni a szükséges lépéseket. Mondanom sem kell, hogy amint kézbe vettem a WIWE-ot nekiestem vele mindenkinek, akit szeretek és lefuttattam rajtuk egy vizsgálatot. És hogy miért? Mert fontosak nekem.

Folyamatos fejlődés

Noha a WIWE egy kiforrott, hosszú évek fejlesztésén átesett készülék, a fejlődése továbbra sem áll meg. A fejlesztői a mai napig azon dolgoznak, hogy újabb funkciókkal és tudással lássák el, így a jövőben továbbfejlesztett kiértékelő algoritmusok, újabb mérőfunkciók és a sportolói teljesítményre és annak maximalizálására fókuszáló megoldások is várhatóak. A WIWE mellett szól, hogy nem csak a magyar egészségügyi közélet karolta fel: Portugáliában a Vodafone értékesíti, Görögországban a Telekom, cseh és szlovák szomszédainknál pedig az Apple Prémium üzletei forgalmazzák, ezzel téve könnyen elérhetővé azok számára, akiknek fontos az egészségük. A fejlesztésen és értékesítésen túl pedig olyan nemzetközi egészségügyi kongresszusokon és kiállításokon is részt vesz a WIWE csapata, mint a barcelonai Mobile World Congress, vagy a düsseldorfi MEDICA.

wiwe_cikkep.jpg

Zsebeld be Te is

A WIWE-ot legalább annyira könnyű beszerezni, mint használni: Online is megrendelheted, de számos bolt is árulja az ország egész területén és ha szeretnéd, akkor egészségpénztárral is fizethetsz. Ne feledd: az egészség a legnagyobb érték, az egészségmegőrzés pedig egy boldog és kiegyensúlyozott élet alapja. Ezért sportolunk, és mostanttól ezért WIWE-ozunk is! :)

A videóban szereplő teszt készüléket a WIWE Hungary biztosította számunkra, amit ezúton is köszönünk :)


Címkék: teszt ekg termékteszt okoseszköz wiwe

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr4813604741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2018.08.04. 19:29:08

Aki ezért a szarért pénzt ad ki, az meg is érdemli a sorsát.

Google+
süti beállítások módosítása