20m: Társkereső, valóban ingyen!

Appot fejleszteni olyan, mint gyereket nevelni. Hosszadalmas, erőt próbáló feladat, ami nem csak a felfedezésről, és a különböző nehézségek legyőzéséről szól, de sikerélményekben is jócskán bővelkedik. Egy új, kizárólag magyar fejlesztésű társkereső applikáció megjelenésével kapcsolatban ültünk le Ilniczky Balázzsal, hogy kiderítsük, hogy mennyire nehéz 2019-ben piacra dobni egy appot, és milyen buktatókkal, sikerélményekkel jár egy ilyennek a fejlesztése.

cover.jpg

Szia Balázs, köszönjük, hogy elfogadtad a meghívásunkat. A 20m-et a telefonbeszélgetésünk során úgy aposztrofáltad, mint egy, a többitől merőben eltérő társkeresőt. Miben különbözik az app a többitől? 

Igazából, tudomásunk szerint ez az egyetlen olyan társkereső és közösségi felfedező app ami valós időben megmutatja azokat a felhasználókat akik a közvetlen ( 20-30 méteres környezetedben tartózkodnál).
Ezen kívűl az app "spot search" funkciójában együttműködve a forsquerrel megjelenítjük a felhasználókhoz 100 db legközelebb eső helyet, eseményt és az ott tartózkodó felhasználókat.

Most teljesen ingyenes az app és nincs benne fizetős szolgáltatás. Ez így is marad?

Így van, az app használata a többi társkereső app-pal ellentétben teljesen ingyenes, és terv szerint az app felfutásáig így is marad.

A Privacy beállítások milyenek? Le lehet tiltani, hogy megmutassa, hogy épp hol vagy?

Természetesen van rá mód, hogy az emberek " rejtett üzemmódban" keresgéljenek, erre kiemelt figyelmet fordítottunk!

Terveztetek egy white label-ös megoldást is arra az esetre, ha valaki másra szeretné használni az engine-t. Ezt hogy kell pontosan elképzelni?

Az app egy úgynevezett módosított peer2peer technológiára épül. A lényege ennek az , hogy az app a háttérben fut és folyamatosan kutat más " felhasználók" után. Ez a technológia más területen is alkalmazható, pl" promociók esetében hatékony tud lenni, de használható beléptető rendszerek, fintech fizetési megoldások , szállitmányozási-logisztikai folyamatok automatizálására , egyszerűsítésére.

kep.jpg
Miért döntöttetek úgy, hogy a társkereső appok kifejezetten nagy piacának ellenére ebben a témában fejlesztetek egy új applikácót?

Igazából egy ez régi sztori. Az alapötlet igazából egy ismerősöm fejéből pattant ki, a Nők Lapja hirdetései kapcsán, amiben olyan emberek keresgélték egymást akik már öszzefutottak pl a 7-es buszon, de elmulasztották a lehetőséget, hogy szóba elegyedjenek egymással. Így jött az ötlet, hogy klassz lenne egy olyan appot gyártani ahol azonnal , valós időben látod azt az illetőt aki a 20-30 méteres körzetedben tartózkodik. A projekt kezdeményezése már akkor elindult, amikor a jelenleg vezető alkalmazások igazán befutottak volna, de
tudomásunk szerint ezzel a technológiával mai napig senkinek sem sikerült még piacra lépnie. Sokan vannak akik úgy hirdetik magukat , hogy " találd meg azt akivel keresztezted az utadat" vagy kapd el a pillanatot stb..., ezek viszont nem valós idejű találkozások, ennél fogva mondhatjuk, hogy a jelenleg működő társkereső appok valahol mind egy sémára épülnek, egy nyomon haladnak. Jellemzően gps meghatározáson alapulnak, a 20m pedig egy vadonat új "szkennelő" rendszer segítségével, valós időben mutatja meg azokat a felhasználókat akik a közeledben tartózkodnak.

Technológiailag mennyire nehéz egy társkeresőt fejleszteni? Könnyebb dolgotok lett volna egy játékkal, amiből szintén Dunát lehet rekeszteni?

Társkeresőt szerintem pofon egyszerű fejleszteni, viszont olyat, ami valamiben újat nyújt, elég macerás dolog. Sokáig állt az ötletünk kutatás fejlesztési fázisban, ugyanis nem szerettünk volna egy 68. " Tindert" a piacra dobni.

Van olyan megoldás az app-ban, amire büszkék vagytok? Technológiai újdonság, vagy olyan feature, amit másoknak nem sikerült egyszerűen kivitelezni technikailag?

Igen, az appnak 2 teljesen egyedi funkciója van, az egyik ami különösen sok kutatási / fejlesztési időt vett igénybe a "20m " funkció amely valós időben mutatja a 20-30- méteren környezetedben tartózkodó felhasználókat, a másik pedig a " spot search" funkció, mely a felhasználó pozíciójához legközelebb eső 100 szórakozó helyet, úgynevezhett  spotot / eseményt és az ott tartózkodó felhasználókat jeleníti meg.
Az app lehetőséget nyújt arra is, hogy könnyedén eldöntsd, hogy hová menj bulizni aznap este , hiszen akár otthonról rákereshetsz egy szórakozó helyre/eseményre és az éppen ott tartózkodó "közönségre".

Mennyi időt vett igénybe a fejlesztés?

Összeségében kb 4 éve finomítgatunk a projekten.

Mennyi pénzt költöttetek eddig a projectre?

Egyelőre nem vészes, inkább egy csomó időnk és energiánk van benne...

Induló vállalkozásként, vagy startupként definiálnátok inkább magatokat?
Ezen nem gondolkodtunk még igazán, de a mai modern megfogalmazásban startup is valahol induló vállalkozást jelent ha jól tudom:.-)

Hogy látjátok? Mennyire van igény még egy társkeresőre?
Jelenleg pályázunk különböző tőkebefektetési programok keretében és nyilván ennek egyik feltétele egy alapos környezet tanulmány, miszerint bővül a piac és egyre többen ismerkednek online társkereső fórumokon.

kep2.jpg
Mi volt az, amit a többi társkeresőben nem szerettetek és saját fejlesztésére adtátok a fejeteket?
Talán azt emelném itt ki, hogy mint említettem több olyan app van aki úgy hirdeti magát, hogy " találd meg azt akivel összefutsz". Nem tudom másnak sikerült e ez, de nekünk egyszer sem.
Azt gondolom, hogy nem véletlenül ugyanis a GPS meghatározás alapon működő társkereső rendszerek nem képesek a valós idejű "felfedezésre"

A tesztelés mennyi időt vett igénybe?
Kb 1 év, de jelenleg is egy "béta " verziónk fut, ami gyakorlatilag teszt verzióként van jelen a Google Play-en.

Az Android több ezer féle készüléken fut, volt, amelyik kifogott rajtatok, vagy bíztok a platformban és annak önálló megoldásaiban és minden Androidos mobilon jól fog futni az alkalmazás?
Volt igen. Habár az app meglehetősen kevés energiát fogyaszt ( erre külön odafigyeltünk), bizonyos márka folyamatosan leállította a háttérben futó appot, amit végül sikerült megoldanunk.

Milyen technikai feltételei vannak a futtatásnak? (minimum rendszerkövetelmény)
Igazából a ma piacon lévő " frissebb" android verziókon gondtalanul fut az app.

Mikorra várható iOS verzió?
Az IOS fejlesztés hamarosan elindul, de pontos időpontot nem tudok rá egyelőre mondani.

Az Appban nincsenek reklámok, ami igazán örvendetes. Direkt nem zavarjátok vele a felhasználókat?
Igen, szeretnék egy teljesen letisztult, rendkívül egyszerű, felhasználóbarát appot átadni a társkeresőknek.

Ha lenne egy időgép és visszamehetnétek az időben, akkor is ezt az appot fejlesztenétek le?
Mindenképpen, és egy csomó ötletünk van az appal kapcsolatban melyek fokozatosan kerülnek majd bele.

Ti fogtok csajozni az appon?
Az legyen a mi titkunk, de egyelőre nem szeretnénk elvenni mástól a lehetőségeket. ;)

Ha kedved kaptál az app kipróbálásához és az ismerkedéshez, akkor töltsd le a Google Play-ről, és fedezd fel a benne rejlő lehetőségeket. Ha valamit máshogy csinálnál benne, vagy van valamilyen észrevételed, akkor keresd Balázsékat bátran, mert minden ötletre nyitottak, hiszen a céljuk egy nagyon jól működő, mindenki által kedvelt és hasznos társkereső applikáció.


Címkék: interjú riport társkereső alkalmazások 20m tinder happn

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr4814614760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bamkkot 2020.07.01. 05:33:16

hello my friend,
im new blogger.
nice to meet you.
visit for my blog

op-nightflower.blog.hu/

Google+
süti beállítások módosítása