Ébresztőőőőő

Mostanában lassan később fekszem le, mint kelek fel és alig alszok valamennyit, úgyhogy hű társammá vált az ébresztőóra, ami nélkül bár végre kialudhatnám magam, valószínűleg a földönfutók sorsára jutnék. Karácsonyra nem is kaptam mást zokni és pulcsi helyett, mint egy propeller-kilövős ébresztőórát, de olyan brutális erővel csapott le reggelenként rám, hogy már egyszerűen nem merem használni, mert egész nap remegve járkálok tőle. A telefonos ébresztő meg mint tudjuk könnyen kikerülhető, de annál humánusabb módszer és nincs ez máshogy az Android OS-sel rendelkező, "stayuplate" sorstársaimnál sem. Az Android beépített ébresztője nem egy rossz dolog, főleg, hogy 3 időpontot is be lehet rajta állítani (nálam reggel 7, negyed 8 és fél 8-ra volt kalibrálva), de mégis egyszerű kinyomhatósága miatt a notórius "még öt percet" alvóknak kész öngyilkosság arra ébredni. Szerencsére van megoldás.

A program neve Alarmed Alarm Clock. A Marketről a lite verziója érhető csak el, de ez is bőven megfelel minden kívánalomnak. Amiben más mint a többi ébresztő az az, hogy a csörgést csak úgy tudjuk leállítani, ha előre meghatározott számú és nehézségű matematikai képletet és anagrammát oldunk meg. 3 matematika szint van. Az elsőn egyjegyű a másodikon kétjegyű, a harmadikon háromjegyű számokat kell összadnunk, az anagrammákkal ugyan ez a helyzet (sajnos csak angol nyelvű szavakat ismer). 1-20 képletig / anagrammáig állíthatjuk be a fejtörőket, engem 10 közepes matekképlet nagyjából rá bír venni, hogy kimásszak az ágyból. A csörgő hangja tetszés szerint állítható és ha úgy kívánjuk 2 perc után éri el a teljes hangerejét. Ez nem is rossz dolog, mert reggel a lassan bootoló agy hihetetlenül alul bírja múlni magát. Én már csak tudom :D

A megmentőt itt érthetitek el, jó reggelt mindenkinek!

 

Alarmed Alarm Clock Lite

 

 

 A programot PJS fedezte fel, köszönet Neki :)


Címkék: kreatív alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr781921894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GentleSpecter 2010.04.30. 00:43:45

Ez az ébresztő megjelenik az értesítési sávban?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.08. 15:13:37

@Biro_Peti: Ú bocs. Nem. Megbújik a háttérben aztán amikor eljött az idő felbukkan. Egyébként ha futás közben háttérbe rakod és elindítod az Advanced Task Killert (vagy a menüsávból eléred), akkor ott ki lehet killelni :D

GentleSpecter 2010.05.08. 18:24:41

Ahh.. Olyan ébresztő kéne, amelyik megjelenik frankón a felső sávban, ha aktív. Mert így nem tudom, hogy beállítottam-e vagy nem, úgy meg ránézek és már tudom is.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.08. 18:27:36

@Biro_Peti: Az alap ébresztő az ilyen. Az miért nem jó?

GentleSpecter 2010.05.08. 18:33:46

Mert van amikor nem szól, nincs hangja, csak rezeg, pedig ignore-on van a Task Killerben.

Google+
süti beállítások módosítása