Acer Liquid-et vettél? Megszívtad...

Sokat hallottam már innen-onnan az Acer gyalátazos supportjáról, most jut nekem is belőle. Februárban vettem egy Acer Liquid-et, érdekes módon leginkább arra, hogy telefonáljak vele. Aláírom, hogy minden más funkció tökéletesen működik, viszont a telefonálással állandó problémáim vannak. Mostanság nagyon nagy szerepe van a mobiloknak, mert azon kívül, hogy a budin is el lehet érni az embert egy jó rottyantás közben, néha pont azért szeretjük, mert kihúz minket a csávából és akár az életünk is múlhat rajta.

Ha viszont az életünket szeretnénk rábízni, akkor ne Acer Liquid-et vegyünk! Életmentésre tökéletes a Nokia 3410 amit Vaterán 3000 forintért veszel meg, az új akksi meg kb. ugyan ennyi hozzá. Ha egy 110.000 forintos PDA-ra akarod hagyni az életed, akkor halott vagy!

3 hónapos Liquid tulajság után nyíltan kimondhatom, hogy a telefonálási funkció, némi kívánni valót hagy maga után. Nem tudom felvenni, nem tudom lerakni, a hívás felépül, de a másik oldalon nem hallják, ha elbasz egy autó és még annyi vér kering bennem, hogy egy hívást megengedhetek magamnak, akkor nem biztos, hogy a mentők hallani fogják, hogy éppen hol murdelek meg az elkövetkezendő 15 percben. Ez nagyon gáz. Most mit tegyek? Küldjem szervízbe, ahonnan 1 hónap után visszadobják, miszerint jó? Frissítsek szoftvert? Mire? Gyári update van rajta, ha meg "főzött romot" rakok meg rootolok oda a gari, meg amúgy is akkor mit pattogok, ha Pistike romját használom vele? Ez egyébként jogos is lenne, de a gyárival rossz? ....

A legjobb az egészben, hogy nem tudok mit tenni. Írtam a Speedshopnak az Online ügyfélszolgálaton, kalapom rázom előttük, teljes mértékben jó fejek, de a kezük meg van kötve. Mit tehetünk? Semmit. A Speedshopos eszmecsere alant (a Speedshop munkatársának nevét kicsillagoztam):

Üdvözlöm! Miben segíthetek?
Ön: Üdvözletem
**********: Jó Napot!
Ön: Februárban vettem egy Acer Liquid-et Önöknél
Ön: És a telefonálással állandóan meggyűlik a bajom. Hol nem tudom felvenni, hol nem tudom lerakni, van, hogy megszakad 2 percenként és az is előfordul, hogy felhívok valakit és nem hallom amit mond, ilyenkor lerakom, aztán felhívom újra. Kb. 15ezer forintot buktam már ezen. A kérdésem az, hogy ezt mindenképpen garanciálisan kell javíttatni vagy van lehetőség becserélésre? Nem igazán szeretném eljátszani a hónapokig tartó szervízbe küldést - várakozást, megint visszaküldést, stb.
Ön: Gondoltam még mielőtt írok esetleg az Acer központnak (külföldinek) megkérdezem, mert ez így telefonálásra, amire alapvetően vettem használhatatlan.
**********: Kis türelmét kérem, megkérdem a szervízes kollégát
Ön: Rendben, köszönöm
**********: A készüléket állapottól függően 50-50.000Ft-ért tudjuk beszámítani
Ön: Khmm
Ön: Én most alapvetően egy valamiről beszéltem amiért 110 ezer forintot adtam és szar. Nem üzelti ajánlattal álltam elő, hanem a vásárlói jogaimmal.
Ön: Már elnézést, de gondolom ha Önök vesznek valamit és az nem használható arra, amire veszik akkor nem fogják féláron visszaadni, mint magánember, most a céges folyamatokat hagyjuk.
**********: Úgy értettem, hogy becserélni szeretné. Foglalkozunk használt készülék adás-vétellel és erre adtam Önnek egy árat amennyiért becserélheti más típusra
**********: elnézést ha félreértettük.
**********: Ha garanciában szeretné az eszközt javíttatni akkor tudok érte futárt küldeni, vagy személyesen tudja leadni üzletünkben
Ön: Semmi gond, feltehetően én fogalmaztam félreérthetően. Arra gondoltam, hogy az Acer visszaveszi Önöktől, anélkül, hogy Önöket megkárosítaná, én pedig a vételárért esetleg ráfizetéssel kaphatok egy más típusú készüléket.
Ön: Az Acer féle küldözgetős, semmittevős szervízelésbe nem szeretnék minden áron belemenni. Mindent hallottam róla, csak jót nem.
**********: Sajnos az Acer nem veszi vissza tőlünk, ha ez így történne akkor járható lenne az Ön által jelzett út, de enélkül sajnos nem megy
**********: Sajnos csak külföldi szervize van, így kénytelenek vagyunk oda küldeni
Ön: Értem. :(
Ön: Még annyi kérdésem lenne, hogy ha fogyasztóvédelemhez fordulok, akkor Önöknek nem lenne baja ugye? A Speedshoppal nem szeretnék kitolni, mert abszolult elégedett vagyok a munkájukkal, hozzáállásukkal.
**********: Ha fogyasztóvédelemhez fordul, akkor a gazdálkodó szervezetet veszik elő, azaz minket. Velünk van szerződéses kapcsolatban, így jogilag mi vagyunk a felelősek
**********: Köszönjük a dícsérő szavakat.
**********: A javítás idejére tudnánk Önnek biztosítani cserekészüléket. S100unk nincsen de nézhetünk ge ytelefonálásra alkalmas készüléket
Ön: pfú, ez így akkor elég necces, mert a Speedshopot tényleg nem akarom belerángatni semmibe. Akkor egyelőre az lesz, hogy írok az Acer külföldi központjának és megpróbálok Velük düllőre jutni, ha esetleg visszaveszik a készüléket akkor azt úgyis Önökön keresztül fogják megtenni.
Ön: Köszönöm a segítséget, további kellemes napot. :)
**********: Nagyon szívesen, és sok sikert a kapcsolatfelvételhez. Szép estét
 

Hát ennyit tehetsz ha 110 ezerért veszel egy telefont ami szar. A Speedshopot nem akarom bántani, nem Ők tehetnek róla, így marad a workaround megoldás:

  • Ezen post elküldése az Acer magyarországi képviseletének, ha nem történik semmi:
  • Szép cikk írása a Tékozló Homárnak
  • Ha a Homár is lehozta, hogy itthon mindenki tehetetlen, akkor levél a külföldi Acer-nek
  • Ha azok is leszarják akkor közösségi site-on Acer vezető felkutatása és értesítése arról, hogy szar van a palacsintában és az ügyfélszolgálat felét ki lehet rugni
  • Ha ezek után sem történik semmi, akkor nincs igazság a Földön, megyek a Fogyasztóvédelemhez és olyanokat bántok, akiket nem akarok.

 

Ha csillizni akarsz, akkor tehát vegyél Liquid-et, ha telefonálni akarsz, vegyél Nokiát.

Update: Megérkezett az Acer Hungary válasza:

Tisztelt ******** Tamás!

Az Acer magyarországon nem forgalmaz hivatalosan semmilyen telefont,
ezért semmilyen támogatást sem tudunk adni hozzá.

Kérem az importőrt keresse meg a problémával.

Tisztelettel,
Pikószky András

Hát, ez remek....

 

 

 


Címkék: acer dühöngő liquid

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr42000760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GentleSpecter 2010.05.14. 16:49:53

Bocs, eloadason ultem, azer nem valaszoltam.

Ha hazaerek, akkor en is fuzok hozza par dolgot.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.14. 20:38:10

@Biro_Peti: Felraktam a 2.1-es OS-t, remélem így megoldódnak a gondok, pár nap múlva tudok ebben effektíven nyilatkozni.

GentleSpecter 2010.05.14. 20:48:58

Van 2.1??? Hivatalos?

Szóval. Nekem most éppen a jack csatlakozó szart be minden bizonnyal. Azon kívül a hangerő gomb mozog, és az alja recseg össze-vissza, de ez már azóta, mióta kivettem a dobozából.
Egyébként meg imádom ezt a telefont, ennyire még egy telómért sem voltam oda.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.14. 21:05:19

@Biro_Peti: Nem hivatalos, de így pár óra használat után azt mondom, hogy tedd fel nyugodtan :)

A hangerő gomb az nekem full stabil, a jacket sose használtam, mert nem szoktam zenét hallgatni sehol, nem hogy a telefonon, az alja meg szerintem mindegyiknek recseg :)

Én is imádom alapvetően, de ez, hogy ennyire leszarják a magyar userket az elég bicskanyitogató. Valszeg írni fogok a Homárnak is.

GentleSpecter 2010.05.14. 21:21:08

Igazából én sem hallgatok sehol sem zenét, egyszer próbáltam ki rajta ezt a funkciót. Aztán most tök véletlenül derült ki, mikor mutatni akartam egy videót haveromnak vonaton. Most dugtam bele másodszorra a fülhallgatót. Aztán leteszteltem utána barátnőm fülesével, de azzal sem szólt az egyik fele.

A hangerőgomb úgy mozog, hogy fel-le, tehát semmi gáz egyébként ezen is stabil, csak észrevettem.

Azért szarnak le minket, mert mint a hazai Acer hivatalos válaszából is kiderült, nem forgalmazzák itthon ezt a telefont. De ezt tudtuk is, amikor megvettük.
Na az viszont szemétség, hogy nem forgalmazzák itthon... :)

Inkább megvárnám a hivatalos verziót az OS-ből, biztos, ami biztos. De ha egy hét után is azt mondod, hogy minden rendben, akkor elgondolkozom rajta. :)

Én akkor is odáig vagyok ezért a telóért. Isten. :D

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.14. 21:24:57

@Biro_Peti: Az a baj, hogy a hivatalosról semmi infó nincs, ráguglizol látszik, hogy igérgetik novemberre, januárra, áprilisra, májusra, én már nem bírtam várni, meg ez a telefonálás hiba nagyon idegesítő, már kezdtem tőle megőrülni, úgyhogy nem maradt más választásom :\

GentleSpecter 2010.05.14. 21:35:35

Ja, dobhatnál pár képet az új rendszerről! Ha tudsz. Mi változott? máshogy néz ki?

GentleSpecter 2010.05.14. 21:36:09

Bazeg ezt nem hiszem el........... Eltűnt egy kommentem.

GentleSpecter 2010.05.14. 21:40:56

Szóval akkor megpróbálom még egyszer...
Nekem a telefonálással egyszer volt bajom, amikor nem jött vissza a képernyő, megszakadt a vonal elvileg, de a telefon tartotta, újrahívtam az illetőt, és utána azt mutatta, hogy két partnerrel beszélgetek.

A másik meg, hogy van amikor megőrül és állandóan lezárja a képernyőt. Mindegy mit csinálok, játék, film, navi, net, lezárja. 2 percre állítottam az idejét, de akkor is. Ilyenkor újra kell indítani, nem tudok mást csinálni vele. És nem én nyomom meg a gombot véletlenül. :D

És még azt kérdeztem, hogy tényleg recseg-e neked is az alja?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.14. 21:42:05

@Biro_Peti: Jaj, bocs, az előző kommented rossz linkre kattintva kimoderáltam :D

"Na nekem a telefonálással viszont semmi bajom nincs. Illetve egyszer megzavarodott, nem jött vissza a képernyő, aztán elvileg megszakadt a vonal, közben újrahívtam akivel beszéltem előtte, és akkor meg azt mutatta, hogy két partnerrel beszélgetek éppen. :S

Viszont eszembe jutott még valami. Néha agyba főbe bedobálja a képernyőzárat. Tök mindegy, hogy a navi megy éppen, vagy böngészgetek, vagy játszok, lezárja a képernyőt. Feloldom, erre 10mp és megint lezárja. Ilyenkor csak az újraindítás segít. Pedig 2 percre raktam az időt, és nem... nem én nyomom meg a gombot véletlenül.

Tényleg neked is recseg az alja?"

Nekem is csinálta egy időben, főleg játékoknál, ez szerintem nem magának a Liquid-nek a hibája, hanem a gaméké vagy az éppen aktuális appoké, defaultból nem csinálta amikor az OS-t használtam. Tipikusan a Farm Frenzy nevű game volt ilyen.

Képet nem tudok csinálni, mert screen capture progim nincs, a fényképezőgépem meg a telefonom.. :D

A design teljesen más, szerintem gázabb, mint volt, nekem kényelmetlen, de idővel megszokom. 3 képernyő helyett 5 van. Indítás után eléggé lassú volt, azóta összekapta magát, gondolom még csomagolgatta ki a stuffjait. A menüt ahogy nézem nem lehet állítgatni :\. A live wallpapertől csodát vártam, a defaultok nagyon rosszak, bízom benne,hogy a marketen lesznek jobbak, bár nem hiszem, hogy használni fogom ezt a feature-t, mert elég zavaró. A Youtube nem lassult, van egy facebook kliens, más a billentyűzár és más a hívó kliens is. Szerintem tedd fel nyugodtan, komolyan :)

GentleSpecter 2010.05.14. 21:53:39

Nem akarom, olyan jó és szép ez ami van, igazából nem is értem, hogy miért várja mindenki lázasan az új romot. :D

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.14. 21:58:20

@Biro_Peti: Mert új, mert jobb, mert szebb :D Egyszer úgyis muszáj leszel felrakni, jobb most túlesni rajta :D

GentleSpecter 2010.05.14. 22:02:55

De még alig használtam ezt, nincs egy hónapos sem a telefon. :D Jajmá... tudom, hogy majd fel kell rakni sajna. De nekem tetszik ez. Ez életem első oprendszeres telefonja, még szoknom kell a dolgokat, nekem ez még mindig új, hogy felpakolhatok rá akármit. Most például nemrég felraktam egy naptárat, és úgy örültem neki... :D

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.14. 22:10:08

@Biro_Peti: De cuki :D A Symbian is egy oprendszer amúgy :D

Persze, amúgy megértelek, az elején én is így voltam, 3 hónap után azért már fúrta az oldalam, hogy mi van "odaát" :) Majd egyszer Neked is eljön a nagy nap. :)

jah, azt mondtam már, hogy 2.1-ben VAN MULTITOUCH? :D MOST MÁR FURDAL A LELKIISMERT? WHEHEHEHE

GentleSpecter 2010.05.14. 22:23:29

:D
Nem volt Symbianos telóm sem, csak egy haveromnak, és azt próbáltam ki. Na az volt eddig az egyetlen érintkezésem okostelefonnal, aztán megvettem ezt.

Na mondjuk a multitouch-ra talán, esetleg, netalántán, lehet, hogy kíváncsi volnék.... :)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.14. 22:24:28

@Biro_Peti: Hát, majd kipróbálod pár hónap múlva ;) ( >:D )

GentleSpecter 2010.05.14. 22:39:39

Na ja. :D

Egyébként ha most másik telót kéne választanom, akkor nem tudnék. Sajnos nagyon finnyás vagyok telefon téren. Jelenleg ez az egyetlen telefon a piacon, ami tetszik.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.05.14. 22:51:21

@Biro_Peti: Én nem tudom, valszeg egy Desire-t választanék, bár a Sense UI-tól a frász kerülget :\

GentleSpecter 2010.05.14. 23:17:28

@Tomi from Space: Én eléggé idegenkedek a HTC-től... Nem tudom, hogy miért, egyszerűen nem szimpatikus, vagy nem tudom, hogy mondjam.

Mondjuk 1000x inkább egy HTC, mint egy Apple...

Kiskaresz 2010.05.16. 10:06:38

@Tomi from Space: akkor a megoldás a nexus one :)

Geitenbeffer_ 2010.07.24. 21:08:45

Végül mi lett a sztori vége?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.07.24. 22:18:31

@Geitenbeffer_: Felraktam egy 2.1-es romot (főzött) és azzal már nincs ilyen gond. Az Acer persze official 2.1-es romot még nem hozott ki. Most azzal szívok, hogy állandóan tartásba kerülnek a hívások :\ remélem a Froyo megoldja ezt.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.07.25. 18:56:44

@nomad84: Köszi :) most felraktam ezt a gyárit, ha az a probléma, ami miatt az előző főzöttett nem szerettem nem jelentkezik akkor szerimtem marad ez :)

Google+
süti beállítások módosítása