A nagy őszköszöntő tablet-körkép

Itt van az ősz, itt van újra - szebb, mint eddig énnekem: hiszen végre jönnek az Androidos tabletek :)

Pocsékabb vers-átírattal nehezebben tudtam volna elbúcsúztatni ezt a nyarat, bár az időjárás is kitesz magáért mostanában, hogy bebizonyítsa: most már visszafordíthatatlanul vége. Ez a nyár az Androlib blog életében igen meghatározó volt - míg június első napjaiban napi 40-50 egyedi látogató is rengetegnek számított, ma már ennek tízszerese sem ritka Index-címlap nélkül is. Örömmel látjuk, hogy egyre nagyobb az élet errefelé, köszönjük szépen, hogy egyre többen tartotok velünk a zöld robot birodalmába!

A holnap kezdődő ősz viszont, ha lehet, még izgalmasabbnak ígérkezik az Android rajongói számára: szeptember harmadikától tartják ugyanis Berlinben az ötvenedik, jubileumi IFA kiállítást (Internationale Funkausstellung, vagyis Nemzetközi Rádiókiállítás, amely első, 1926-ban történt megrendezése óta a világ egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításává nőtte ki magát) ahol az eddigi hírek szerint igen nagy számban mutatkoznak majd be Android-alapú táblagépek és más eszközök.

Ugyan régóta özönlenek a hírek a különféle Android-tabletekről, de kézzelfogható terméket az eBay-en igen nagy mennyiségben megtalálható 50-100 dolláros, kétes minőségű távolkeleti vackokon kívül nem igazán láthattunk - ez a helyzet fog most szeptembertől minden kétséget kizáróan megváltozni: végre jönnek a nagy nevű gyártók régóta várt termékei, így hamarosan komolyan megremeghet az iPad trónja. Megpróbáltam hát összeszedni azokat a nyári híreket, amelyekből némi képet kaphatunk arról, hogy a gusztustalan, esős, hideg idő, valamint a Balatontól és a fesztiváloktól vett érzékeny búcsú miért nem lesz annyira fájó idén ősszel.

 

Samsung Galaxy Tab

Immár hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a Samsung nem hagyja otthon a nagysikerű Galaxy S telefon leendő nagytesóját, a Galaxy Tab-et. Az IFA-n egyelőre a legkisebb, 7'' kijelzővel szerelt verzióval találkozhatunk majd, de a hírek szerint ezt rövidesen 8 és 10 collos modellek követik majd. A rendkívül figyelemreméltó 1.2 gigaherztes processzort az Android 2.2 Froyo izzasztja majd, ezen kívül két kamera, 16 giga belső memória, WiFi, GPS, 3G, és USB csatlakozók teszik az iPad legyőzhetetlen ellenfelévé a Samsung táblagépét.

 

Toshiba "Folio 100"

A Toshiba elsők között jelentette be, hogy beszáll az Android-táblabizniszbe, ennek ellenére az ő gépüknek még a nevét se lehet tudni - a Folio 100 elnevezést is csak a Notebook Italia portáltól kapta. Ennek ellenére az IFA-n történő bemutatkozása után állítólag októberben piacra is kerül, és előzetesen kiszivárgott jellemzői alapján igen magasra teszi a lécet a gép: 10'' szélesvásznú kijelző 1024*600-as felbontással, kétmagos, 1 gigahertzes nVidia Tegra 250 processzor amely akár a full HD videók lejátszásával is megbírkózik (ehhez a képességhez HDMI kimenet is társul), 1,3 megapixeles előlapi kamera, és természetesen a többi, megszokott csatlakozási lehetőség sem marad ki belőle. Ára egyelőre a Galaxy Tab-hez hasonlóan ismeretlen.

 

ViewSonic ViewPad 7 és egy név nélküli csoda

Igaz, hogy még egy darab Androidos tabletet sem vehettünk kézbe, de máris találni olyat, amely specifikációi alapján teljesen megszokottnak számít, és egyedül árával, vagy egyedi külsejével tudna kitűnni a tömegből: ilyen a ViewPad 7, amely 7 collos képernyőt, és a megszokott vezetékes, illetve vezeték nélküli csatlakozási lehetőségeket kínálja. Ennél jóval érdekesebb a ViewSonic egy másik készüléke, melyről szintén Berlinben hull le a lepel: a 10'' méretű gép Intel alapokra épül, és dual-boot segítségével két operációs rendszer is választható a gép indításakor - az egyik a természetesen az Android, a másik viszont a Windows 7 - így egy igazi mindenes, netbookot is kiváltó gépet kaphatunk.

 

Archos - Generation 8 of Internet Tablets

A főként hordozható médialejátszóiról ismert francia cég nem aprózza el a dolgot: bár korábbi, 1.6-os androiddal szállított 5'' méretű Archos 5 Internet Tablet nevű termékük nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az IFA kiállításon most összesen 6 új Androidos eszközzel próbálnak szerencsét. Az új készülékek között találunk majd 2,8-as apróságot, a "tornasor" másik végén pedig egy 10'' méretű iPad-killer áll. Az előzetes hírek alapján a készülékek árazása rendkívül barátságos lesz, hiszen 100 és 350 dollár (22.000-77.000 Forint) közötti skálán mozognak majd az árcimkék, amiért 2.2-es verziójú Android operációs rendszer, 0,8-1 gigahertzes processzor, OpenGL támogatás, multi-touch és a többi szokásos extra jár.

 

LG Optimus tablet

A dél-koreai gyártó marketingért felelős vezérigazgatója kerek-perec kijelentette, hogy az ő érkező tabletjük jobb lesz, mint az iPad. Bár Android-felhasználóként ez számomra nem jelent túl sokat, hiszen a posztban eddig felsorolt tabletek bármelyikét szívesebben elfogadnám mint az iPad-et, de azért biztos lehet valami oka az LG magabiztosságának. Az év végén megjelenő tablet az Optimus-család része lesz majd, és az LG állítása szerint az apple tartalomfogyasztásra ösztönző termékei helyett az ő készülékük inkább a kreativitást és a tartalomelőállítást helyezi a középpontba - ennek szellemében nem csak a dokumentumkezelés, de még a videószerkesztés is lehetséges lesz az új készülékkel. A benne található kétmagos nVidia Tegra 250 processzor így bizonyára maximálisan kihasználható lesz az Optimus tablettel, már csak az a kérdés, hogy a brutális teljesítményért mekkora árat kell fizeni a kasszánál, és hogy az akkumulátor mennyi ideig látja el szuflával a mini atomerőművet.

 

Futottak még...

Az eddig felsorolt táblagépek azok, amelyeket minden bizonnyal megismerhetünk a jövő hét során. Ezeken kívül még hallani lehetett egy bizonyos Google-tabletről, amelyet a HTC gyártott volna, de ez a hír kacsának bizonyult: a HTC kommunikációs igazgatója nemrég kijelentette, hogy csak akkor szállnak be a versenybe, ha valami igazán egyedivel tudnak előrukkolni - ők nem akarnak beállni a sorba, csak hogy kiadhassanak egy nyolcvanegyedik ugyanolyan tabletet, mint amilyen az előző 80 is volt. A HP Slate sorsa is bizonytalan: eredetileg Windows-szal, majd Androiddal ígérték, most pedig úgy néz ki, hogy nem lesz belőle semmi.

A netbook kategóriát megteremtő és ezzel a hordozható eszközök piacán pozícióját bebetonozó ASUS-ról is felbukkant a hír, hogy idén ősszel Android-alapú táblagéppel bővül az EEE-család, de ezt a készüléket csak a jövő év elején tervezik bemutatni. Szintén jövőre mutatkozik be az Acer táblája, amely az ígéretek szerint az első Android 3.0 Gingerbread verziót futtató készülékek egyike lesz, HD videólejátszásra alkalmas 1280*720 felbontású képernyővel. Természetesen a névtelen távolkeleti gyártók sem ülnek a babérokon, szorgalmasan koppintják az eddig megjelent tableteket.

Láthatjuk tehát, hogy nem csak az első roham indul el hamarosan, de már az utánpótlás is készülődik a lövészárkokban - rendkívül izgalmasnak ígérkezik az elkövetkező időszak. A blog szerkesztői kiemelt figyelemmel kísérik majd az IFA kiállítás eseményeit, és igyekszünk első kézből beszámolni minden lényeges újdonságról. Stay tuned...


· 1 trackback Címkék: tablet ifa berlin

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr212258867

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Google tablet és a legígéretesebb: A Notion Ink 2010.08.31. 11:50:19

A legfrisebb hírek szerint a Google Chrome OS tabletet a HTC gyártja, ami korántsem meglepő, a Verizon forgalmazza - ami az elmúlt heteket uraló paktum fényében szintén nem váratlan. A megjelenés várható ideje november 26. Még nem Windows 7 tablet - ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.08.31. 09:24:35

Gondolkodtam egyébként, hogy veszek egy klón tabletet, mert azoknak az ára annyira nem vészes (30 kr. már lehet kapni), láttam is működés közben ilyet és alapvetően rendben volt, inkább egy ilyen, mint egy Kindle hasonló árban, de nekem továbbra is probléma a kicsi kijelző. Ha tabletről van szó, akkor az ember már képes elviselni a méretet, úgyhogy én csak akkor ruháznék be ilyenre, ha maga a gép elérné az A4-es méretet és a káva se lenne olyan nagy, mint ezeknél a tableteknél. Erre persze gondolom még egy-két évet várni kell, vagy ha meg is jelennek ekkora méretű kijelzők, akkor bődületes áron fogják őket adni.

Bilux67 2010.08.31. 09:57:12

"kézzelfogható terméket... kétes minőségű távolkeleti vackokon kívül nem igazán láthattunk."
Hát ezt egyszerűen elintézted.
Így alakul ki a kasztrendszer. Az almások nem vesznek tudomást a mikrobisokról, a drága mikrobisok le se sz...ják az olcsó mikrobisokat.

szabiaki (törölt) 2010.08.31. 10:05:09

Ez nem tablet, a tablet az amivel rajzolni szoktak a grafikusok, és általában wacom.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.08.31. 10:06:47

@Bilux67: Annyiból nagy igazsága van, hogy sok "csájníz" android tablet olyan dobozzal jön, mint az iPad, illetve sokszor a tabletről készült fotón a tableten iPad-es háttér van, illetve az ikonok is olyanok amiket Android OS még nem látott. Ilyen szinten, ahol a marketingben akkora hazugságok vannak, hogy az nem igaz, nem hiszem, hogy túl sok mondani való van. Nem mondom, hogy ezek rosszak lehetnek, néztem is teszteket, ahol egész elfogadható performanciát mutattak ezek a tabletek, de ha maga a gyártó is alapvetően jónak gondolná a terméket, akkor nem ilyen félrevezető marketinget használna és nem próbálná mindenképpen iPad-nek feltüntetni a terméket. Én személy szerint elfogadnék egyébként egy csájníz tabletet is, az ágyban kucorogva vagy az árnyékszéken jó lenne rajta videózni meg olvasni a híreket.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.08.31. 10:11:17

@Bilux67: En nem nezem le az olcso androidos gepeket, sot: mivel igazabol nincs szuksegem tabletre, a cikkben felsorolt eszkozok egyikeert sem adnek penzt. 20.000 forintot viszont kulonosebb szivfajdalom nelkul kiadnek egy egyszeru tabletert, amin tudok otthon bohockodni, kenyelmesebben mint a telefonon.

aaabbbccc 2010.08.31. 10:26:42

plusz jön a Notion Ink, és annak egész jó kijelzője lesz az ígéretek szerint

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2010.08.31. 10:56:14

Mindenki megy az Apple után. Lehet, hogy klasszak, de mind utánzat. Semmi kreativitás - az Apple megint lerakta egy eszköz alapjait, a többi csak szánalmas utánzás. Vö. grafikus UI, iPhone stb.

ihatethisindapassthingy 2010.08.31. 11:08:09

@Libretto: Tablet bőven volt az iPad előtt is, csak nem terjedt el széleskörben a koncepció, mivel nem Apple :) Meg persze baromi drágák is voltak, pár éve nézegettem.

Mindenesetre valahogy én is az iPad-et választanám adott helyzetben (ha már rendes tablet notebook nem elérhető), az Androidot valahogy nem tudom igazán elképzelni tableten. Nekem nagyon smartphone-kötődésű a rendszer. Aztán persze lehet, hogy tévedek és ezek a világ legjobb tabletjei.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.08.31. 11:23:34

@Libretto: az iPhone pedig a Windows Mobile-tól nyúlta a koncepciót, csak tökéletesítette azt. Ugyanígy tökéletesítette az Android az iPhone felületét.

És valójában minden gyártó a Motorolától nyúlta a mobiltelefon ötletét, mint olyat :)

@ihatethisindapassthingy: Szerintem az Android kezelőfelülete fényévekkel jobb, mint az iOS-é. Nekem a widgetek és a testreszabhatóság nagyon hiányoznak az Apple gépeiből. Arra meg túl drága az iPad, hogy a kanapén ülve netezgessek rajta.

ladislaus 2010.08.31. 11:51:52

fikazza mindenki az apple-t de megsem tud senki onerobol akkora csinnadrattat csinalni mint ok tettek. es a termekeik sem rosszak. Szoval lehet fikazni de azert tronokrol letaszitani...

Dr Kangörény 2010.08.31. 11:53:27

@ladislaus: Jól értem, te most azt írtad, senki sem tud akkora hírverést (csinnadrattát) csinálni, mint az apple? Vagyis senki sem jobb a reklámban? :-)

ihatethisindapassthingy 2010.08.31. 12:03:38

@Gery.Greyhound: Nem használtam még iPad-et, úgyhogy akár igazad is lehet - csak azt tudom, hogy az Apple valamennyire testreszabta a beépített alkalmazásokat és az OS-t is.

Egyébként Android tableteken van tisztes app támogatás? Ez a rengeteg különféle felbontású/pixelsűrűségű/orientációjú eszköz nem teszi egyszerűvé a fejlesztést.

voodoux 2010.08.31. 12:04:19

jó úgy savazni, h nem látszk az eredmény!

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.08.31. 12:06:53

@ladislaus: Senki nem mondja, hogy a termékeik rosszak. Én tavaly ilyentájt láttam a 3Gs-t, és bár hiányzott belőle pár dolog, de ennek ellenére úgy voltam vele, hogy nincs jobb, úgyhogy február-március környékére terveztem megvenni. Csak aztán januárban jött a Nexus One, majd kicsit később a Desire, amelyek elbizonytalanítottak - végül első kipróbálás után Desire lett, mert abban benne volt az, amit az iPhone-ból hiányoltam.

Tényleg nem rossz az iPhone, csak számomra van jobb.

A hisztériakeltésben valóban profik, de ennek a termék minőségéhez nem sok köze van. A TV2 is képes orrba-szájba nyomni a Megasztárt és az általa kitermelt kamu celebeket, mégis egy rakás fos az egész műsor a csatornával együtt.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.08.31. 12:09:33

@ihatethisindapassthingy: Ez még egyelőre kérdéses, bár a most megjelenő tabletek szinte kivétel nélkül 800*480-as felbontást használnak, úgyhogy az appok amik a mostani high-end androidos telókon natív felbontásban mennek, a tableteken sem fognak gondot okozni.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.08.31. 12:27:22

@ladislaus: Tegyük hozzá, hogy az Apple-nak van 4 terméke, amihez csinnadrattát kell csinálni, a HTC-nek meg van vagy 20 a többi cégről meg ne is beszéljünk. 4 termékre elosztani ugyan akkora marketingköltséget, nyílván nagyobb bummot ad, mint 50-re.

huta9020 2010.08.31. 12:28:29

Az Archos hír áprilisi, kérdés lesz-e belőle valami.
A ViewSonic ViewPad 7, az Engadget szerint egy átcsomagolt olcsó kínai kütyü.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.08.31. 12:30:02

@Gery.Greyhound: Az a baj, hogy az Apple inkább azután csinál hisztériát, miután kijött a termék és kiderül, hogy szériahibás, vagy kimaradt belőle valami core feature vagy csatoló :D

guy 2010.08.31. 12:31:00

Nekem tetszik az android, de mégis az iphone volt az első normális okostelefon, amit nem csak a szűk közönségnek szántak. Az androidos készülékek szerintem csak az olcsóságukkal tudnak konkurálni, így az android a köztudatban szerintme mindig is a szegény ember iphone-ja lesz. Mivel én sem vagyok gazdag, ezért én is androidos cuccot vennék jelenleg.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.08.31. 12:41:42

@huta9020: Van múlt heti hír róla, hogy kint lesznek az IFA-n, bár itt már csak 5 tabletről írnak, az utolsó le is van vágva a képről:

www.electricpig.co.uk/2010/08/23/archos-launching-5-new-internet-tablets-at-ifa-berlin/

@guy: Nem csak az ár számít, hanem az ár/érték arány is. Ha egy árban lenne a Galaxy S, a Desire és az iPhone, én akkor is a két androidos közül választanék. Szvsz az iPhone 3Gs reális kártyafüggetlen ára 110-120.000 Ft körül van, de az Apple összes termékéről elmondható, hogy lényegesen többet kérnek érte, mint amennyit érnek (és persze amíg így is viszik őket mint a cukrot, bolond lenne az Apple csökkenteni az árat)

ihatethisindapassthingy 2010.08.31. 12:51:30

@guy: Az elsőséget és az innovációt én sem vitatom el az Apple-től, viszont az "olcsó ember iPhone-ja" dolog szerintem már kifutott. Én pl. azért (sem) azt vettem, mert nem tetszik külsőleg sem, iPod dettó (iRiver / (Cowon|iAudio) cuccok szerintem stílusosabbak). Amióta pár száz forintért kapni a T-Mobile-os ajánlatokban, azóta meg végképp nem jellemző a felhasználói kör jövedelem szempontjából.

solesz · www.index.hu 2010.08.31. 12:56:43

az iPad-al alapból nem. Ennyit nem ér ez a szolgáltatás.
50.000 körül lehet valami értelme ezt megvenni, bár lassan előttünk van a normális sajtó internetes előfizetése is...

Severus 2010.08.31. 13:07:26

Ezek mind szépek és jól hangzanak, de akkuidőben mit tudnak? Szerintem ennél ez az egyik legfontosabb. Én venni fogok asszem egyet, és lehet iPad lesz, mert a 10 óra az meggyőző. Ha a konkurencia is tudja, akkor elgondolkodom.

Thera 2010.08.31. 13:09:13

Kindle?

1 hónapot is bir (Mmint értelmes használattal.)

Gyárfás 2010.08.31. 13:16:06

Ez a tablet olyan lesz mint a kávéhabosító, mindeninek lesz de csak nagyob kevesen használják:)
Az én kezemben volt, szerintem egy óra után kényelmetlen, pl. a szokásos esti netezés/tvnézés kombónál a kanapén.Egy kávézóban ülve is olyan ripacs dolog volt használni.Nekem 50e az a határ amiért "haszontalan" dolgokat veszek, a spicám is annyi volt ha értelmes tablet annyiért lesz akkor arra is benevezek:)

És még egy apróság a poszttal kapcsolatban:
Az androindak kevés rajongója van:)A rajongás inkább csak az apple vásárlóira jellemző, mert a rajongás általában racionalitást nélkülöző túláradó szeretet jelent:)

Severus 2010.08.31. 13:18:52

tudok vele doksit szerkeszteni, netezni, szkájpolni? Amúgy OK, pláne a kijelzője miatt. (A design-t felejtsük el...)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.08.31. 13:36:51

@Severus: A Skype ez év végére ígéri az androidos klienst, videóhívás is lesz benne:

thenextweb.com/mobile/2010/05/28/skype-mobile-with-video-calling-coming-to-android-handsets-later-this-year/

Netezés minden további nélkül megy, Android 2.2-től a flash is, doksiszerkesztésre meg vannak ilyen-olyan Office-ok, de én eddig nem próbáltam egyet sem. Mivel egyébként is Google Docs-ot használok, valószínűleg ennek az androidos verzióját tenném fel:

sites.google.com/site/gdocsforandroid/

@Gyárfás: Egyetértek, például nem hiszem hogy egy 10'' iPad-et elővennék a metrón - ha meg nem veszem elő, akkor hova teszem, és egyáltalán minek viszem magammal? :)) Én max 30-at költenék tabletre, de azt is csak akkor, ha érdemes megvenni.

@solesz: 6-7-8 órákat lehetett eddig olvasni, ami szerintem elég jó. Nyilván a távolkeleti verziók 3-4 óránál többet nem bírnak, persze ezek az adatok folyamatos használatra vonatkoznak.

Severus 2010.08.31. 13:50:16

@Gery.Greyhound: tényleg kösz, de a kérdésem inkább a Kindle-re vonatkozott, csak nem címeztem rendesen a kommentet... Gondolom kerül az Androidra is dokumentumszerkesztő is előbb-utóbb, a google docs nem az én világom (mi van, ha offline vagy?) De a pages+keynote+nembers trió is vonzó... :)

ladislaus 2010.08.31. 14:59:37

@Kangörény_: Akkor korrigalom amit irtam. Ok azok akik krealtak valamit es az vilagszinten elterjedt es ismert lett, es nem is rossz termek. Nem mondom hogy legjobb mert akkor buziepölfan leszek, de miert van ez hogy iphone volt ugymond az elso vilagviszonylatban legelterjedtebb erintokepernyos (nem az elso a tortenelemben!) mobil es utana jottek a tobbiek? Valami ilyesmire akartam kilyukadni.
@Gery.Greyhound: Azert nem irnam le hogy ipad tronja veszelyben. Szerintem egyik gyarto sem fog eladni annyit mint apple ipadbol.
@Tomi from Space: miert lenne ugyanakkora 4 termek marketing koltsege mint 20 v. meg tobbé? Amit apple csinal termeket azok tudjuk hogy szeleskorben inkabb elismertek es pozitiv velemeny van roluk mint a tobbirol. Mert a tobbi (talan a marketing miatt?) azok nem errol hiresek illetve vannak koztuk amolyan "futottak még" kategoriak is. Szerintem.

Bambano 2010.08.31. 15:07:40

utálom ezt az egész tablet mizériát... szükségem lenne egy rendes tabletre, lassan egy éve ezzel tömi minden médiamunkás az olvasók fejét, de olyan tablet, amit meg tudok venni a boltban, nem nagyon van.

miért ne lehetne azt tenni, hogy csak olyat reklámoznak, ami megvásárolható?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.08.31. 15:13:20

@Bambano: Pont arról szól a poszt, hogy eddig csak ígéreteket és bejelentéseket olvashattunk, de szeptember-októbertől ezeket a gépeket már meg lehet vásárolni :)

Közben befutott még egy ígéretes tabletről szóló hír: 8 órán át képes full HD videót lejátszani egy töltéssel, kétmagos Tegra proci, 10'' képernyő:

www.engadget.com/2010/08/31/hannspree-pairs-android-2-2-with-tegra-2-for-a-10-1-inch-multito

@ladislaus: Az, hogy valamiből többet adnak el, nem jelenti azt, hogy jobb is.

roxxtar 2010.08.31. 15:14:12

@Gery.Greyhound: Adom, szintén költenék ennyit amúgymeg nem érdekelnek :)

ladislaus 2010.08.31. 15:14:41

szerintem a tablet inkabb parasztvakitas mint iphone...

ladislaus 2010.08.31. 15:16:53

@Gery.Greyhound: Hat de nem is hiszem hogy barmelyik gyarto mondjuk a sajat oprendszeret tenné rá. Nem mondtam hogy jobb. Epp annyival jobb mint amennyivel tronokrol letaszithatjak. Kvazi nincs ertelme ennek mert kinek mi a jobb.... :)

rockjano_ 2010.08.31. 15:38:32

Ne felejtsük hogy az iPad -nek is készül kisebb verziója meg az Apple vegykonyháiban biztos nagyon dolgoznak sokmindenen.

És fognak bele invesztálni mert az iPad sikere még az Apple-t is meglepte.

_iMaginer_ 2010.08.31. 16:01:55

A hozzászólásokból is látszik, hogy itt senki nem töltött még napokat az iPaddal. Nem a paramétereket kell nézni, hanem a „felhasználói élményt”, gördülékeny síma használat, nagyon korrekt megjelenítés, és egyre többmindenre használható. Párom is pillanatok alatt rászokott (PC-jét napokig be sem kapcsolja otthon). Csak használni kell, mint bármilyen háztartási cikket (és már a 286-osok óta használok számítógépet), és ezt kell a többieknek leutánozni - és ez nem baj!
Annak idején Jobs mondta, nem irigyli a windows sikerét, csak azt sajnálja, hogy egy középszerű megvalósítás terjedt így el.

Lúdtalp 2010.08.31. 16:08:10

Sunáznám mindet, főleg a kis kínaikat.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.08.31. 16:47:29

@_iMaginer_: Én is a felhasználói élményt nézem, de az ár/érték aránnyal együtt. Az Apple termékek csak az elsőt tudják, az Androidosok mindkettőt.

_iMaginer_ 2010.08.31. 17:30:23

@Gery.Greyhound: Ezt így kijelenteni, hogy még nincs mit odatenni az iPad mellé :)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.08.31. 17:40:52

@_iMaginer_: Nekem az iPhone-t is elég volt összehasonlítani a Desirével. A tabletek ugyanazt tudják mindkét platform esetén, csak nagyobb méretben :)

Globetrotter2014 2010.09.01. 17:14:13

jó kis cikk, félreteszem hogy mit keressek tavasszal a karácsony utáni leárazásban... :)

USbfREAk 2010.09.02. 22:43:03

Sziasztok!

Nekem volt olcsó távolkeleti Android-os tablet-szerűségem. (Bizonyos ePad.) Egy napig. Aztán visszavittem az eladónak, mert sikítófrászt kaptam tőle.

A készülék hibái röviden:

- a kijelző igen érzéketlen (talán a védőfólia miatt is); erősen nyomni kellett, hogy érezze a fílinget; gépelni szinte lehetetlen rajta
- magyar nyelv nincs benne
- bár állítólag van benne G-szenzor, a képernyő nem magától, hanem csak gombnyomásra (!) fordul 90 fokot
- a wifije nem túl érzékeny; eleinte azzal sz*ptam, hogy nem akart csatlakozni az én hálózatomhoz, majd később pont az volt a baj, hogy csatlakozott, mert rögtön utána - valami érthetetlen okból - mindig újraindult (ez lehetetlenítette el a használatot, úgyhogy végülis ezért vittem vissza az eladónak)
- a szoftverellátottsága alapból katasztrofális; sem e-book olvasó, sem Office dokumentumnézegető nincs benne, cuccokat pedig alapvetően csak az Android Market-en keresztül lehet rá, azzal viszont nem tökéletes a kompatibilitása, ugyanis pont a Market regisztráció után kezdte el az újraindulgatást (hivatalosan 1.7-es Android nem is létezik! - lehet, hogy ez egy hamis op.rendszer?); a legtöbb beépített szoftvere amúgy Google valami, de azok meg ugyebár csak aktív netkapcsolattal működnek, de összesen nem volt 20 app a gépben
- az akksija 80%-ról 15%-ra esett kb. egy óra wifis használat mellett, úgyhogy bele sem akarok gondolni, hogy az 1800 mAh-s akksis változatok mit tudhatnak, amikor ebben 2400-as volt
- nem volt hozzá az a 4 USB + LAN portos csatoló, mindössze egy USB adapter, ami mondjuk működött, legalábbis a pendrive-om tartalmát láttam vele

Szóval részemről ez a 25-35 ezer forintos V*terás kamu tablet kategória felejtős, mert láttam, hogy ezer sebből vérzik a dolog, pedig ez nem is a legolcsóbb változat volt... :P Senkinek nem javaslom, hogy márkátlan, rezisztív képernyős, gyenge procis kínai tablet-et vegyen.

Google+
süti beállítások módosítása