Az Android OS-eknél a 2.1 vezet

A szeptemberi felmérés alapján egyelőre a 2.1-es Android verzió a legelterjedtebb, míg a Froyo egyelőre csak felszállóágban van. Ez persze köszönhető annak is, hogy a gyártók szépen töketlenkednek vele és az egyes készülékekre való portolása is igen lassan történik. Megfigyelhető ilyen téren, hogy egy új OS bejelentésének és PDA-ra való kerülése közt mindig legalább fél év telik el, a userek nem kis idegeskedésére és bánatára. Jellemző az open source-os világra, hogy a lelkes (és hozzáértő) felhasználók hamarabb elkészülnek néhány fejlesztéssel vagy build-del, mint a "fiúk a gyárban" úgyhogy ennek köszönhetően  egyre több készülékre érhető el a Froyo, igaz nem mindig hivatalos formában. Hozzánk is sok olyan jellegű kérdés érkezik, hogy mikor lesz 2.2 az adott készülékekre, amire sajnos mi sem tudunk mindig pontos választ adni, annyit tudunk tanácsolni, hogy nézzétek folyamatosan a gyártó oldalakat és használjátok az update search-öt. A lenti táblázatokban megnézhetitek, hogy jelenleg hogy áll az Android OS-ek harca és milyen megoszlásban vannak jelen a világban (katt a képre a nagyításhoz):

 

 


Címkék: statisztika oprendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr492292269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avus · http://avus.blog.hu 2010.09.13. 14:10:53

OFF, de talán építő jellegű. Nem tudom, más 50 megabites kapcsolatán hogy töltődik az oldal, de itt a melóhelyen, ~4 megabites ADSL-lel, Core2 Duo-s laptopon megőszülök, mire betöltődik mind a 25 poszt flashestül, képestül. Még a Firefox is fagyási tüneteket produkál másodpercekig. Otthon, gyorsabb nettel és erősebb géppel sem sokkal jobb a helyzet. Muszáj 25 posztnak kint lenni egy oldalon? 10-zel élvezhetőbb lenne a betöltés.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.09.13. 14:17:18

@avus: Azt hittem csak nálam haldoklik a melóhelyen, otthon egy dual core-os 2 gigás gépem van (nem egy csúcs, de azért annyira nem is rossz) ott könnyen lejön (80 megás netem van az igaz). A felvetés egyébként jogos, a posztok számát levettem 10 / oldalra ahogy kérted :)

xstranger 2010.09.13. 18:16:24

Ezert kell readerbol olvasni a blogot.

Btw milyen tapasztalatok vannak desire updatelesrol? Meg nem mertem megcsinalni mert nehanyan regebben panaszkodtak.

Btw2 nektek nem szokott lenni olyan hogy fenykepezesnel sd card unaccessible uzenettel nem lehet elmenteni a kepet. Unmount utana reboot segit de hamarosan ujra elojon persze mindig akkor amikor valamit gyorsan le kene fenykepezni

GentleSpecter 2010.09.13. 20:06:19

Tegnap óta már nekem is 2.2 csücsül a Liquidemen. :)

Google+
süti beállítások módosítása