Rendszerezzük a telefonon lévő programokat

2010.12.06. 11:00 readya

Két alkalmazást mutatok most be, mind a kettő az alkalmazások rendszerezésére való. Mondhatnám, ha ez igaz lenne, de a fizetős (vagy reklámokkal terhelt) app ennél azért picit többet tud.

Apps Organizer

Egyszerű alkalmazás és ingyenes. Ennek ellenére mindent tud, ami elvárható egy ilyen programtól, maximum kicsit fapadosnak érezhetjük grafikailag. Először is készíthetünk címkéket (játékok, Android programok, média vagy amihez kedvünk van), azután a címkék alá rendezhetjük az alkalmazásainkat. Alap heyzetben néhány angol nyelvű címke (label) áll rendelkezésre és a felismerhető programokat be is rendezi ezek alá. A programból is hozzárendelhetjük az appokat a címkékhez illetve ha valamelyik könyvtárat kinyitjuk, a beállítások gomb megnyomására feljön az alkalmazás lista és ott is bepipálhatjuk ha hozzá szertnénk adni egyet. Ezeket a címkéket parancsikonként (shortcut) helyezhetjük el a képernyőinken majd rájuk kattintva megjelenik a hozzárendelt alkalmazások listája. A parancsikonok nevét és ikonját is változtathatjuk.

 

Folder Organizer

Ugyanazt tudja, mint az előző de néhány extra funkciót is kapunk a pénzünkért (vagy a reklámok elviseléséért) cserébe. Az egyik a widgetek. Megfelelő UI (Launcher Pro, adw.launcher, Go Launcher) alatt görgethető widgeteket kapunk hozzáadni újabb alkalmazást, mindenképpen a prgramot kell ehhez kinyitnunk. Furcsa, de szerintem nem vészes probléma., amelyeken néhány esztétikai beállítást is elvégezhetünk (legyen beállítás ikon vagy a fejlécben legyen, milyen színű legyen a widget háttere, szeretnénk látni a programok nevét vagy csak az ikonokat, stb.). Illetve könyvjelzőket és értesítéseket is rendezhetünk ezzel az alkalmazással. Ami furcsa, hogy itt hiába nyomjuk meg a beállítás gombot a nyitott listán, nem tudunk alkalmazásokat hozzáadni. (balra fent a widget látható, alatta a shortcut-ok. A shortcut-ok ugyanilyenek a másik app-ban is).

Első induláskor mind a két app összegyűjti a programjainkat, ami nagy számú telepítés után eltarhat néhány másodpercig vagy akár percig is, telefontól és alkalmazás mennyiségtől függően. Kicsit macerásnak tűnhet legelső alkalommal, de én már ezek nélkül nem használnám a telefonom, egyszerűen minden mindig kéznél van. 4 címke alá rendeztem a programjaimat: Games (játékok), Internet (minden amihez net kell), Media (média eszközök :) ) illetve Tools (hasznos kis eszközök a mentő szofteremtől a vonalkód leolvasóig).

A magam részéről az Apps Organizer-t javaslom ha nincs szükségetek widget-re (nekem nincs) mert ingyenes, reklám mentes és jól használható. A Folder Organizer szebb, jobb, többet tud de ennek ára van.


 


Címkék: app rendszerezés apps organizer folder organizer readya

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr362495469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása