Hasznos holmik.

Néhány hasznos alkalmazás, melyek segítségével rengeteg bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. 

 

Arcmedia.

Itt van mindjárt a régi divx 5-ös videók lejátszásának problémája. A gond abból adódik, hogy ez a codec még abszolút nem követte az mpeg-4-es szabványokat, szinte csak saját magával volt kompatibilis. Ezzel a problémával konkrétan a napokban szembesültem, amikor néhány 5-6 éves filmet szerettem volna megnézni az SGS-emről. Néhány régebbi xvid is ugyanebben a cipőben jár, mindennek az a következménye, hogy a gyári beépített videólejátszó pl. az SGS-ben nem jeleníti meg ezeket a videókat, de az mvideo playernek is gondot okoz. Erre nyújt megnyugtató megoldást az Arcmedia lejátszó, ami nem csak hogy sokoldalú player, ráadásul ingyenes is. Elméletileg a feliratokat is kezeli, de ezt nekem nem nagyon sikerült előcsalogatnom. 

  

Ireader.

Nem mintha bajom lenne a gyári Aldico olvasóval, csak nem mindig van lehetősége az embernek az adott pdf-et epub formátumba konvertálni. Emiatt kiváló könyvolvasó az iReader, ami megeszi a chm, umd, txt, pdb, és html állományokat is, sőt, ha egy kis képecske is van a könyvtárba, már is könyvborítóként kezeli. 

 

Osmonitor 

Ez a program egy igazi svájci bicska. Az első fülön az összes futó alkalmazás és szolgáltatás látható, a rendszerben kapott PID értékeik alapján, megnézhető, hogy mekkora CPU használatot generál, éppen milyen állapotban van, és ha aktív, milyen más szolgáltatásokkal kommunikál.

A network fülön az éppen aktuálisan aktív adatkommunikációnkat kísérhetjük figyelemmel, aminek alapján a Connection fül alatt azonnal lebuktathatóak a sutyiba adatforgalmat generáló appok. A Misc fül alatt egy gyors rendszermonitort találunk, a Messages fülnél pedig a rendszer log fájljaiban turkálhatunk.

 

Network Monitor.

Rengeteg app létezik a marketen, amelyik kisebb-nagyobb hibahatáron belül mérni tudja az internetes adatforgalmunkat. Egy probléma van csak velük, hogy ezek az alkalmazások a saját fejük után mennek, pedig magából a rendszerből is ki lehet olvasni az aktuális forgalmi adatokat. Nos, a Network Monitor pontosan ezt teszi, ezért szerintem a legpontosabb adatokat tudja szolgáltatni az elhasznált adatmennyiséget illetően.

 

 


Címkék: app network monitor ireader arcmedia osmonitor

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr222493111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása