Miren browser

2010.12.14. 09:00 readya

Ma a kedvenc böngészőmet mutatom be, amely korábban MIUI browser néven látott napvilágot, a MIUI ROM részeként. Mivel szép, gyors, jól kezelhető és nagyjából mindenben jobb, mint a társai, hamar elkészült belőle a külön telepíthető alkalmazás, Miren browser néven. Egy magyar srác (sempi601 nicken találjátok meg az XDA fórumon) megcsinálta a magyarítást hozzá, ezért ez is belekerült a legfrissebb verzióba. Az alkalmazás ingyenes és letölthető a Marketről. Mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki, én minden böngészőt eldobtam ezért és a gyárit sem nyitottam ki jó ideje. Egyszerűen ilyennek kell lennie egy mobil böngészőnek. Ha magyar nyelvre van állítva a telefonod, magyarul indul el az alkalmazás, nem kell semmit beállítanod.


 


Címkék: hírek böngésző app miren browser readya

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr742511682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2010.12.14. 09:19:55

Köszi a posztot, browserben még nem sikerült megállapodnom, az opera sem rossz meg a dolphin sem, de még mindig maradtam a gyárinál, de ez most biztatóan hangzik, ki is próbálom :)

Kyuzo 2010.12.14. 10:19:00

Ezt hiányoltam a blogról! Szerintem is a legjobb böngésző. Ha szövegkijelölés lenne benne, opera se kellene.

readya 2010.12.14. 11:18:30

Hetek óta meg akartam írni, csak mindig volt friss hír, aminek kellett a hely, időm meg több cikkre nem volt. :) Ezért tolódott. Van még pár alkalmazás a listámon, remélem ki tudom őket szórni lassacskán :)

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2010.12.14. 13:01:49

vahh, erről én is akartam írni :P

readya 2010.12.14. 13:22:21

Én meg eredetileg böngésző összefoglalót akartam írni, de aztán rájöttem, hogy több böngészőről már írt más és igazából ehhez mérhető nincs. :D

vasiii 2010.12.14. 13:27:33

bocs az offert, de a notification barban min aza 100as sebessegkorlatozas?:D es a kis robot?:)

readya 2010.12.14. 13:54:41

@vasiii: Az az akku jelzőm. A 100 azt jelenti 100%-os. Én szeretem ha pontosan tudom mennyi a nafta a telcsiben, ezért lecseréltem a gyárit.
Viszont erről azért nem írtam eddig, mert ez nem egy külön program, hanem a framework-res.apk része. Azaz az alap Android szoftver része és csak úgy lehet módosítani, ha abba belenyúl valaki. Van a Marketen is ehhez alkalmazás (bizonyos FW-ekre van megcsinálva, az XXJPU-t én kértem, hogy kerüljön bele), de ez belenyúl az alap szoftverbe és ha gubanc van, akkor lehet újratelepíteni a ROM-ot vagy meg lehet próbálni recovery-ből visszaállítani az elmentett gyárit. 75% felett kék, 75% alatt zöld, 50% alatt sárga, 25% alatt piros és a körben kiírja %-ban a töltöttséget.

A kis robot annyi, hogy USB debug módban csatlakoztattam a PC-hez (hogy az Android SDK-val tudjak készíteni screenshotot)

vasiii 2010.12.14. 14:16:58

@readya: arra gondoltam eloszor, csak aztan lattam h baloldalt ott van egy akksi jelzo, mondom biztos nicns ketto, de akkor van:D
mindegy anniyra nemizgat, jo nekem a CM-os %os kijelzoje csak igy h baloldalt ott volt az akksi asztem ez vmi mas :)

readya 2010.12.14. 14:49:39

@vasiii: ja nem. A balos nem akku jelző, azt csak akkor teszi ki az SGS ha 100%-ra feltöltött a telcsi. Az egyébként nincs ott.

Darkcomet 2010.12.14. 14:57:08

Jó kis böngésző lenne ez, csak nálam az a gond vele, hogy hsdpa alatt tetű lassú, van olyan, hogy konkrétan teljesen leáll az oldal betöltése közben, és csak harmadik, negyedik frissítésre hozza be csak a weboldalt. Nekem az a legnagyobb problémám az androidos böngészőkkel, hogy mindegyik másban jó, kb. négy böngészőből lehetne csinálni egy ötödik teljesértékűt. Az Opera mininek remek az adatömörítése. Az Opera mobile a leggyorsabb nálam 3g-n. A Dolphine remekül kézreáll, jók a kiegészítés lehetőségek. A Skyfire tökösen megbirkózik a legelcseszetebb weboldallal is, viszont nekem lassú. A Miren csak wifin muzsikál nálam rendesen. Szóval így állok. Általában az opera mint használom, aztán az Opera mobilet, majd a Netfront a harmadik. A gyári böngészővel sajnos a kedvenc oldalaim zömére nem tudok belépni, vagy nem tudok kommentelni. Hát nagyjából ez nálam A helyzet, nekem még nem találták ki az ideális böngészőt. :-D

helikopter 2010.12.14. 14:59:37

@Kyuzo: szövegkijelölés alatt mit értesz? kopipészt? az ugyanis van benne: menu/more/copy text.

nálam egyébként htc desire-ön elég bugosnak tűnik, akadozik a görgetés, amíg nem fejezi be az oldal letöltését, addig jobb meg sem próbálni hozzányúlni stb. amúgy dizájnra tényleg nagyon szép.

readya 2010.12.14. 16:40:33

@Darkcomet: nekem (BP) a HSDPA és 3G alatt si megy, sosem szoktam reloadolni az oldalakat. Fura.
Ami az olalakat illeti, a szerencsétlen oldalak nem érdekelnek. Én a szabványok híve vagyok és minőségi oldalakat szoktam látogatni. Egyszerűen informatikusként zavar a hulladék szoftver vagy weboldal. Bár mindenki igényes lenne a munkájára vagy hagynák, hogy az legyen.

@helikopter: az nem bug, a gyári böngésző is ugrál amíg nincs letöltve. Ennek egyszerű oka van, nem sorban jön a html kód, hogy sorról-sorra ki lehessen rajzolni. Tehát amíg nincs letöltve egy site, addig nem érdemes olvasgatni mert a teljes letöltés után változhat.

helikopter 2010.12.14. 16:44:06

@readya: félreértettél, így visszaolvasva biztos nem véletlenül, mert elég rosszul tagoltam a mondatot. tehát még egyszer, eredeti szándék szerint:
1. nálam egyébként htc desire-ön elég bugosnak tűnik, akadozik a görgetés
2. amíg nem fejezi be az oldal letöltését, addig jobb meg sem próbálni hozzányúlni
stb.

:D

Darkcomet 2010.12.14. 17:17:19

@helikopter: Ezt nálam is csinálja, ilyenkor akad ki, mint az órarugó. Beletehettek volna valami intelligens preloade funkciót, mint pl. az Operába meg a Netfrontba.

Darkcomet 2010.12.14. 17:23:58

@readya: "Ami az olalakat illeti, a szerencsétlen oldalak nem érdekelnek. Én a szabványok híve vagyok és minőségi oldalakat szoktam látogatni. Egyszerűen informatikusként zavar a hulladék szoftver vagy weboldal."

Na igen, ez mind szép és jó, csak hát ugye tudjuk, hogy mivel a weboldalak zömének IE kompatibilisnek kell lennie, MS-ék meg a kezdetektől fogva sz.rnak a szabványokba, nem nehéz olyan érdekes vagy fontos oldalba belefutni, ami ilyen-olyan okokból pocsékul működik. Pont jó példa erre a blog.hu, ami olyan ratyin volt megcsinálva még nem is olyan régen, hogy az Opera desktop verziója (mivel ők tényleg megpróbálnak szabványkövetőek lenni), csak trükközéssel lehetett rábírni, hogy használni lehessen. De pl. az androidos böngészők egyikéből sem tudok bejelentkezni a hirszerzo.hu-ra, a drupal alapú oldalak jó részén meg meg minden hozzászólás egy újabb bejelentkezést igényel (ez persze lehet az üzemeltető sara is, elég mélyen és klaszul lehet konfigolni a drupalt).

readya 2010.12.14. 22:45:22

@Darkcomet: Tudom, hogy miért olyan a net, amilyen :) De már az IE is majdnem szabványos :D

-----------------

Egyébként örülök, hogy mindenki leírja a tapasztalatait, mert én csak a sajátomról tudok beszámolni. Ezek szerint van akinek nem annyira jó ez a böngésző, én viszont SGS-en nem fogok mást használni mert nekem tökéletesen bejött. Egyszerűen tökéletes számomra. Az a jó az Androidban, hogy ekkora a választék, mindenki kedvére válogathat. Remélem minden appnál lesznek ilyen hozzászólások, mert ezzel is csak bővül az ismeretünk és egyre jobb appokat találhat mindenki a maga számára.

Zoltán77 2010.12.15. 23:33:07

Kiprobáltam. Forumozni/kommentelni nem sikerult vele, illetve csak nagyon nyogvenyelosen. Nem jelenitette meg az elkuldott postokat, meg frissites utan sem. Azt gondoltam nem mentek el, hát a turót nem, szépen dupláztam oket...
Raadasul a point to zoom nem mukodott nálam (lehet nem is tudja, de en altalaban 1 kezzel netezek, igy a 2 ujjas zoom nem gyerebe).

Marad az O/A-ra, ami még mindig messze a leghasználhatobb a maga betegségeivel egyutt, ezt pedig uninstalláltam.

Zoltán77 2010.12.15. 23:35:54

Amugy orulok a blognak, bar Opera alatt a blog.hu-s blogokat kész rémálom megnyitni, de azért kovetni fogom, ha mas nincs akkor a stock bongeszovel (feltéve ha uton vagyok, ami itt Londonban elég gyakori :D)

readya 2010.12.16. 07:39:53

Dupla kattra belezoomol, újabb dupla kattra visszazoomol.
A fórum témakört nem tudom, nem fórumoztam még róla. Arra ott a Tapatalk :)

Grafithuszar 2010.12.16. 23:19:25

Háát nem tudom. letöltöttem, elsőnek megnyitottam az index.hu-t de az oldalsó sáv a blogokkal nem látszik, és nem is tudok úgy kizoomolni, hogy az egész lapot lássam... biztos meg lehet csinálni, de mivel 10 másodperc alatt nem jöttem rá, ezért nálam bukta a dolog.

Monk 2010.12.17. 00:21:43

Nekem SGS-en annyira lassú, hogy sajnos kénytelen vagyok használhatatlannak minősíteni. Akár 3g-n, akár wifi-n próbálkozom, hosszú percekbe telik, mire egy betűt hajlandó megjeleníteni, sokszor le is fagy, nem tölt be semmit. Nem értem. A Dolphine is csak wifin gyors valamennyire, mobilhálózaton alig tölt be valamit. Egyelőre úgy néz ki, a gyári böngésző a legjobb minden tekintetben.

Kyuzo 2010.12.17. 19:53:02

@helikopter: és tényleg :) köszi :)

bioLarzen 2010.12.17. 21:33:58

@Monk: Nekem a Dolphin mind wifin, mind mobilneten nagyjából ugyanolyan gyors. És egyiken sem érzem különösen lassúnak.

bio

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2010.12.22. 22:57:24

Kipróbáltam és remek böngésző. Illetve ez csak egy UI, a megjelenítő motor a gyári böngészőből van (elég csak összehasonlítani az Opera Mobile, vagy a Firefox Mobile meg a Miren telepítőjének a méretét). A hibái is ugyanazok: pl blog.hu-n az egész oldalt linknek láta, ha nem zoomolok be teljesen.

Akinek lassú, az nézze meg a beállításokban le van-e tiltva a "Gyenge sávszélesség mód". Ez afféle szegény ember Turbo-jának tűnik, olyan is...

@Darkcomet: Kapcsold be az Opera Mobile-on is a Turbót, elvileg ugyanazt kapod, mint Minin. Igaz, ennyi erővel már Minit is használhatnál, ugyanannyira lesz használható. Illetve elvileg így lesz Flash is (2.2-vel) - majd, ha a Mobile támogatni fogja a beépülőket.

Darkcomet 2010.12.23. 11:18:18

@cousin333: " Kapcsold be az Opera Mobile-on is a Turbót, elvileg ugyanazt kapod, mint Minin."

Még csak elvileg sem lesz ugyan az az eredmény. Az Opera Mini egyfajta kliens-szerver módon működik. Az Opera Mini ugyan is nem több, mint egy kliens szoftver. Amikor beírod neki az url-t, akkor a kérést elküldi az Opera szerverére, az megkeresi a cuccot, majd letömöríti, átformázza, és egy speciális formátumba elküldi a mininek. Az Opera Turbo ezzel szemben csak a képeket tömöríti, magához a weboldalhoz nem nyúl hozzá. Ezért van az, hogy Operea Mini alatt több, mint 50%-os tömörítést is tud produkálni (az index főoldalát meg lehet úszni 175 KiB-ből), míg az mobile nem nagyon tud 75% alá menni.

Darkcomet 2010.12.23. 11:23:57

@bioLarzen: A Dolphin mobilneten, ha stabil HSDPA kapcsolatod van, nagyjából oké. 3G-n, EDGE-n katasztrófa. Pláne a telenor hálózatán, ami egy adott pozícióban képes ide-oda váltani a hálózatok között.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2010.12.23. 16:32:34

@Darkcomet: Tisztában vagyok vele, hogy hogyan működik a Mini. A Turbó valóban nem teljesen azonos, de hasonlóan kliens szerver alapon működik. És nem csak a képeket tömöríti.

A Minis 50% az inkább 80-90% (persze sok múlik az oldal jellegén és a tömörítési beállításokon), a Turbo is 70% körül tömörít (tehát Mininél az oldal mérete a ötödére-tizedére csökken).

Google+
süti beállítások módosítása