Avatar

2010.12.25. 09:00 readya

Elhatároztam, hogy bemutatom az Androidot, mint játék platformot. Sok kritika érte a ház elejét, miszerint jó-jó az Android de játszani vajon mit lehet rajta? Természetesen eddig is nagyon sok jó minőségű játékról írtunk, de most az igazán erősek következnek. Főleg a Gameloft kínálatából, de azért más cégek játékaiból is válogattam. A sort a James Cameron's Avatar HD-val kezdem, amely egy shoot‘em-up játék. Első indításkor közel 180MB adatot tölt le, ezért legyünk Wi-Fi közelben. A grafika és a zene nagyon jó minőségű. A játékmenet viszonylag egyszerű, ahogy ebben a műfajban illik. Megyünk, rohanunk, lövünk, ütünk, vágunk, mászunk, ugrunk. Természetesen a játék előrehaladtával mindig találkozunk újdonságokkal (van amikor lőfegyverünk van, van amikor dárdánk és így tovább). Szerintem a játék teljesen visszaadja a film hangulatát, főleg pl. egy Galaxy S-en vagy egy AMOLED kijelzős HTC Desire-n. Sajnos a játékhoz - mint az összes jó minőségűhöz - felső kategóriás Androidos készülékre van szükség, de az hiszem ennek egyértelmű okai vannak.


A játékot nem a Marketen tudjátok megvásárolni - ami jó hír nekünk - hanem a fejlesztő cég, a Gameloft oldalán. A hivatalos bemutató videó:


 


Címkék: játék avatar gameloft readya

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr352536926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2010.12.25. 15:22:31

Az a bajom ezekkel a 3D-s parádés grafikájú játékokkal, hogy ezekhez egy mobil kijelzője már édeskevés, ráadásul a nagy részük, pláne az fps-ek igénylik a gombokat. Nekem legalább is nem nagyon sikerül velük a játék érintő kijelzőről.

EvilHedgehog 2010.12.25. 18:58:54

3D mobilon jó!!!!!
Asztali játékot egy érintőképernyős eszközre copy-paste jellegel portolni GÁZ!!!

Az FPS nem mobilra való...legalábbis az iPhones-os Infinity Blade is inkább látványos mint élvezetes....

readya 2010.12.25. 19:10:59

Szerintem az Avatar simán játszható mobilon, sőt. Itt van ennek a helye. :) Lévén nem FPS, hanem shoot'em up. Nekem tetszik :)

EvilHedgehog 2010.12.25. 20:11:26

@readya: Persze..csak az a baj hogy az Angry Birds vagy egy Fruit Ninja szerű játékot még egy hónappal később is elindítja az ember...ezek viszont ilyen 1-2 napos max 1 hetes eyecandy-k. Mint az Avatar film :)

Darkcomet 2010.12.25. 21:56:01

@readya: Lévén, hogy folyamatosan a kijelzőt kell matatni, amivel akaratlanul is kitakarhatja az ember a hasznos felületet, nem vagyok erről meggyőződve. Ellenben ha ezeket a játékokat tévéről játssza az ember, máris új értelemet nyer az egész, ki lehet próbálni bármelyik 3D csodát, autóversenyt, stb. tévén. Nem semmi élményben lesz része az embernek.

Darkcomet 2010.12.25. 21:58:33

@EvilHedgehog: Én is jobban kultiválom az ilyen jellegű játékokat. Pláne azért szeretem őket, mert bármikor abba lehet hagyni, akármikor lehet folytatni. Ezekbe a komplexebb játékokba viszont ha nincs befejezve egy küldetés, még ha menthető is az állás, attól függetlenül kissé morcos tudok lenni.

Google+
süti beállítások módosítása