Samsung Infuse 4G és más újdonságok a CES-ről

2011.01.06. 09:00 readya

A CES-en mutatkozik be a Samsung legújabb Androidos telefonja a Samsung Infuse 4G. Amit eddig tudni lehet a készülékről: 4,5 hüvelykes SAMOLED+ kijelző (50%-al több alpixel a SAMOLED-hez képest (Galaxy S) a jobb láthatóság és kontraszt miatt), 1,2GHz-es Hummingbird processzor, Android 2.2 illetve 8Mpx-es kamera. A 4G valószínűleg a HSPA+-ra utal, nem pedig LTE hálózati kompatibilitásra. Úgy tűnik - az Amerikai Egyesült Államokban - kizárólag az AT&T-nél lesz megvásárolható.

A HTC műhelyéből az Inspire 4G készülék érkezik, erről egyelőre csak fénykép látott napvilágot iletve a 4,3 hüvelykes kijelző biztos. A pletykák szerint ennek is csak a nevében van 4G, ez is HSPA+ és nem LTE kompatibilis.

A Motorola új zászlóshajóval köszönt be a CES-en. Úgy látszik rájöttek, hogy a megtépázott hírnevüket az Android platformon keresztül tudják visszaszerezni. Az Amerikai kontinensen eddig is jól mozogtak ezen a téren a Droid sorozatnak köszönhetően. Érkezik a Motorola Atrix 4G (szintén nincs LTE támogatás). 1GB RAM, 16GB flash memória, 4 hüvelykes vagy valamivel nagyobb kijelző, 1930mAh akkumulátor (ez bizony közel 30%-al nagyobb, mint a most szokásosak), 5mpx kamera illetve Nvidia Tegra2 processzorral érkezik (bizony, ez az új két magos erőmű). A képeket köszönjük az Engadget.com-nak.

Az LG egy szuper vékony 4 hüvelykes telefonnal rukkolt elő a CES-en, ez pedig az LG Optimus Black. Túl sok információt nem kaptunk a készülékről, a hangsúlyt a Sharp által szállított kijelzőre fektette a gyártó. Ez a kijelző energiatakarékosabb minden eddigi mobil kijelzőnél és az 1500mAh akkumulátorral igen jó használati időt ígér. Elvileg arról van szó, hogy alapvetően a fehér szín megjelenítéséhez nagyon kevés energiát használ a kijelző, emiatt a web böngészés kevesebb fogyasztással megoldható. (A szerk. megjegyzése: Én mindig örülök a technikai fejlesztéseknek, de ez kb. annyit ér, mint a Samsung féle fekete téma a Nexus S-en. Értsd: örülünk, biztos kevesebbet fogyaszt, de nem ezen múlik.) Amit még érdemes megjegyezni, ez az LG vékonyabb és könnyebb lesz, mint a Samsung Galaxy S, ami viszont nem rossz, hiszen az a legkönnyebb felsőkategóriás Androidos telefon jelenleg. A telefon súlya 109gr, a vastagsága pedig 9,2mm a legvastagabb és 6mm a legvékonyabb pontján. (A magam részéről ennek örülök, kicsit megijedtem az elmúlt hónapok trendjétől, miszerint nagyobb, nehezebb és óriás kijelzős telefonok jöttek sorban. Szerintem van létjogosultsága a 4 hüvelykes és könnyű Androidos telefonoknak, nem véletlen a Galaxy S 10 milliós eladási mutatója)


Címkék: hírek ces readya samsung infuse 4g

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr992563361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.01.06. 09:25:38

A samsung és az lg telefon nagyon hasonlít egymásra külsőleg, gondolom ilyen telefonokról kis hazánkban ne is álmodjunk, 4g-ről meg pláne. A htc telefonja most nem tetszik, pedig a desire nekem a maga egyszerű szépségével még mindig a no1.

lemonkeyface (törölt) 2011.01.06. 09:46:14

Túl nagyok már ezek. Pl a Samsung.. 4,5 ez hatalmas, felbontás nem változott... android 2.2...

chabusch 2011.01.06. 12:39:58

Mondjuk a Motorola dokkoló koncepciója eszméletlen jó. Mivel PC-n nem játszom, a számítási teljesítmény fejlődésével nekem otthoni gépnek elég is lenne egy ilyen. Munkára meg ott az erősebb desktop az irodában.

readya 2011.01.06. 12:47:35

A Samsung féle 4,5 hüvelykes egyértelműen a Desire HD miatt jött ki, az is hatalmas és dög nehéz. :) A 2.2-ből hamar 2.3 lesz.

EvilHedgehog 2011.01.06. 13:00:43

@readya: "hamar"... Fő az optimizmus... :)

Google+
süti beállítások módosítása