Fizikai mozgásokon alapuló játékok.

2011.01.22. 12:44 Darkcomet

Ebben az írásban olyan játékokat szeretnék bemutatni, amelyek alapvetően fizikai törvényszerűségekre épülnek.  Persze ez igencsak tág fogalom, mert ilyen alapon bármelyik játék belefér ebbe a kategóriába, de én most azokat a játékokat tárgyalnám, ahol lényeges valaminek a felépítése, mozgatása, egyensúlyba tartása. Az ilyen típusú játékok egyébként a személyes kedvenceim, és ezekben a gamékban élen jár a Camel Games fejlesztői.


X Construct Lite.

Itten kérem hidat kell építeni. Adott számú elemből és csatlakozási pontból kell úgy egy hidat kreálni, hogy a rajta áthaladó vonat súlya alatt ne dőljön össze. Sajnos, ha élmény szempontjából kell osztályozni, leghátul végez ez a játék, mert attól függetlenül, hogy maga az elképzelés nagyon jó, a megvalósítás nem sikerült valami parádésan. Konkrétan arról van szó, hogy érintő képernyőn nem mindig tudja odapakolni a játékos az elemeket, ahová szeretné, nem mindig oda kerülnek a csatlakozási pontok, ahol ideális lenne, és ez hosszú távon eléggé el tudja venni a kedvét az embernek a játéktól. Viszont helye van a kínálatban, mert aki játszott ezzel a játékkal pc.-én, azt telefonon is le tudja kötni jó sokáig.


Blow Up Lite.

Máris egy Camel Game játékkal folytatom. Maga a játék egyszerű, mint a faék, adott egy épületszerkezet, benne elhelyezve  egy rongybabával (ezek később egy másik játékba is feltűnnek), és adott számú bomba, amiket időzíteni is lehet. A játék célja az, hogy úgy próbáljuk felrobbantani az épületet, hogy a figura teljes terjedelmében a talajra kerüljön. 
Lehetne még mit csiszolni a játékon, kissé unalmassá tud válni egy idő után, de azért unaloműzésnek nem rossz.
 


Shoot U! Lite.

Ezzel a játékkal kezdődik a nálam függőséget okozó játékok listája. Itt egy ágyúból kell kilövöldözni rongylábékat úgy,  hogy azt a piros izét megérintsék. Három féle nehézségi fokon lehet játszani, és közepes fokozat is megfelelően nehéz ahhoz, hogy hosszú távra lekösse az embert. Mert itt kérem egy idő után minden mozogni fog. Gumi szerű függő hidak,  
függőlegesen és viszintesen mozgó falak, rugóval kitámasztott elemek, rések, stb. Garantált a tuti szórakozás és szitkozódás. Temészetesen ez is Camel Games produktum.


Spaghetti Marshmallows Lite.

Na ez a játék igencsak odab.sz. Adot számú elemből és csatlakozási pontból kell építményeket kreálni, amivel a különböző  helyeken elhelyezett karikákat legalább egyszer el tudjuk érni. Amíg alulról fölfele építkezünk, addik nagyjából minden oké,  de amikor ellenkezőleg kell csinálni a dolgokat, már nehézzé válik a játék. Aztán ugye ott vannak a békák is. Hogy ezek mit művelnek? Tessék kipróbálni :-)


 

 
Space Physics Lite.

Ez a non plusz ultra ezek között a játékok között. A Camel Games legütősebb játéka. Kicsi zöld golyót kell eljuttatni  a forgó csillagig. Az adott feladat megoldásának csak is a saját kreativitásunk szab határt. A kijelzőre rajzolt zárt alakzatok lökhetnek, útjátállhatják a golyónak, két karika kerékként funkcionálhat, közéjük húzott vonallal máris egy kis 
kocsit kapunk, ami vagy felkapja a tetejére a golyót, vagy a hasa alatt húrcibálja azt. A tereptárgyakra rakott fogaskerekek segítségével emelőket, rámpákat tudunk mozgatni. A kereskedelmi verzióhoz letölthető nyolcvan pálya tutira leköti a játékost, akár több hétre is.
 


Íme egy videó, hogy miről is van szó.



· 1 trackback Címkék: játék x construct lite blow up lite shoot u! lite spaghetti marshmallows lite space physics lite

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr132604821

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: X Construction 2011.01.25. 11:28:05

Emlékeztek a Bridge Builder-re? Félelmetesen egyszerű játék, amiben annyi volt a feladat, hogy egy vonatot a folyó vagy szakadék túl oldalára juttassunk, épségben. Ehhez azonban (ami a címéből már kiderült) hidat kell építenünk, ami kibírja a terh...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabi113 2011.01.22. 17:07:56

Valahogy vegyük már rá a Camel Games-et hogy lépjenek be az Open Feint (online Achievement és Highscore) rendszerbe!

Amúgy imádom a játékaikat. Weboldaluk sajna nincs. Ha te is támogatod az ötletem, akkor írj nekik te is mail-t!

camel.game@gmail.com

Darkcomet 2011.01.22. 17:47:04

@szabi113: Hehe... Én mondjuk egy Google Translateval összehozott levélre lennék csak képes, az meg nem adná ki túl jól magát. Sajnos csak olvasni tudok angolul, meg megértem a beszélt angolt, ha nem túl bonyolult, de válaszolni már nem tudok, pláne nem írni.

szabi113 2011.01.22. 17:53:03

@Darkcomet: Nyugi én se nyelvvizsgával születtem. Csak olyan szinten írtam ahogyan tudok. De hidd el megértik :)
Már miért nem adná jól magát? Csak egy játékos vagy akinek bejön egy ötlet. Ennyi.
Az én levelem:

"Hello, i realy like your games (especially the Blow UP, and Shoot U!).

But i realy like to get Achievements too. Have we any chance to add your games to the Open Feint (to get online achievements & highscore)?

Thanks for your answer. (and sorry for my bad English)"

Bár válasz azóta sem jött, de ez ne tartson vissza senkit.

Darkcomet 2011.01.22. 20:58:47

@szabi113: Oksa, majd igyekszem. Amúgy olyan gyöngyszemeket még meg sem említettem, mint az ugyan csak Camel Games által jegyzett Super Tumble, vagy a GameHouse Tiki Towerse.

bioLarzen 2011.01.23. 12:15:28

Az X Constructiont anno végigvittem, szinte sallangmentesen hozza a Pontifex fílingjét. Az egyetlen baj vele, hogy a Lite durván rövid, úgy kb. negyed órányi játék van benne, ha az ember járatos az effajta hídépítős játékban.
Feltétlen az első alkalmazások közt lesz, amit megveszek ha végre bejön a fizetős Market.

A Spaghetti arshmellows is jó lenne, csak nekem kicsit túl sokszor kerültek egymáshoz nagyon közel a marshmellow-kockák, rövid spagettit meg nagyon nagy művészet húzni, pláne nagy ujjal, mint az enyém - úgyhogy pár pálya után uninstall volt - sajnáltam, mert amúgy valszín jól szórakoztam volna.

bio

Darkcomet 2011.01.23. 13:56:16

@bioLarzen: Mindegyiket megvenném, mert nem túl drágák, pár dollár az egész. Sajnos a Camel Games játékoknál marad a warez.

bioLarzen 2011.01.23. 23:24:04

@Darkcomet: Bacchus, már előre látom, hogy ha egyszer végre tényleg bejön a fizetős Market, az elején szépen ki fogok költekezni - mert ai érdekel, az szinte mind max 1-2-2,5 dollár - de van vagy 20 ilyen :)

bio

Darkcomet 2011.01.24. 06:50:11

@bioLarzen: Szintén így vagyok én is. Szép kis listám gyűlt össze azokról a cuccokról, amiket jelenleg lite vagy warez módon használok, de okvetlen meg fogom venni őket, amint csak lehet.

Google+
süti beállítások módosítása