Paw Server - avagy csinálj webservert a telefonodból.

2011.02.19. 12:26 Darkcomet

 Egy érdekes alkalmazást ajánlottak a minap a figyelmembe, melynek neve: Paw Server

 
A cucc arra képes, hogy a telefonon beüzemel nekünk egy komplett webservert, melyet a megadott címen böngészőből akárhonnan el tudunk érni, és teljeskörűen vezérelni tudjuk a telefont egy akármilyen böngészőből. Az appot telepíteni kell a telefonra, elindítás után felépíti a webservert és a weboldalt, megad egy címet, és ezen keresztűl tudunk csatlakozni a telefonhoz. 
 
Miket is lehet vele csinálni? Szinte mindent.
 
- Megjeleníti és szerkeszteni is tudjuk a kontaktokat.
- Hívást tudunk kezdeményezni.
- SMS, MMS, e-mail fogadás és küldés.
- Appok listázása, mentése, telepítése.
- Processzek kilövése.
- Online zene és videó lejátszás a telefonról, képnézegetővel megspékelve.
- Telefon állapotának lekérdezése.
- Vezérelni tudjuk a hangfelvevőt.
- Megfelelő támogatás mellett szövegfelolvasás.
- Vágólap kezelése, stb.
 
Gyakorlatilag online egy böngészőn keresztül ugyan azt tudjuk végezni a telefonnal, mint ha a kezünkben lenn. Na jó, játszani nem tudunk vele.
 
 
Hogy mi ennek a gyakorlati értelem? Nos, azt nem tudom, majd ti kitaláljátok. Viszont eléggé megdöbbentett, hogy egy piszlicsáré alkalmazás gyakorlatilag mindent fel tud térképezni a telefonunkról, és ezt el is tudja küldeni bárhová (jelen esetben nekünk), és gyakorlatilag totálisan távvezérelhetővé teszi a készülékünket. Jelen esetben ugyan a mi beleegyezésünkel történik mindez, de ugye az ördög nem alszik, és ez a példa is jól mutatja, hogy mi mindent lehet(ne) megcsinálni, a tudtunk és beleegyezésünk nélkül a kedvenc kütyünkön.
 

 
 
 

Címkék: app paw server

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr422672412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tevemadár 2011.02.19. 17:43:54

Azért még nem kell elkezdeni rettegni, az ilyen mobilos Web Servereknek pont az a bajuk, hogy nem lehet hozzájuk csatlakozni máshonnan (pl. a 10.0.0.7 a screenshoton egy privát cím).
A Nokiások a hasonló megoldásukhoz (Symbian-os Apache port) adnak egy proxy site-ot (mymobilesite.net, ahova a szerver "behív"), de fogalmam sincs, hogy hányan használhatják.

Darkcomet 2011.02.19. 17:48:53

@Tevemadár: Konkrétan nem ennél az alkalmazásnál aggódok, de elméletileg más cucc simán meg tudja csinálni, ami mondjuk egy játéknak, vagy egyéb "ártatlan" appnak álcázza magát. Ráadásul amilyen ütemben fejlődnek a mobiltelefonok, egy két vagy négymagos procira épülő készüléknél még nagyon föl sem tűnhet az embernek.

Tevemadár 2011.02.19. 17:54:26

Hátő, izé. Van egy blog, androlib.blog.hu a címe. Ott pl. olvashatsz arról, hogy ez már egy létező probléma, androlib.blog.hu/2010/12/22/android_es_a_szabadsag

Darkcomet 2011.02.20. 00:23:38

@Tevemadár: Ismerem az írást, én voltam az elkövetője. :-)

Google+
süti beállítások módosítása