Samsung Galaxy S akku teljesítmény + Gingerbread - frissítve

2011.05.01. 21:50 readya

Samsung Galaxy S tulajdonosoknak egy kis információ. A 2.3.3 óta többen panaszkodnak az akkumulátor idő csökkenésére. Ez azért van, mert a Samsung úgy néz ki, kisebb javítások kiadására bevezeti az OTA frissítést, amit a szoftver frissítése program és komponensei végeznek. Egyelőre viszont a frissítés nincs beüzemelve és úgy tűnik, túl gyakran ébrednek fel ezek a programok, tehát feleslegesen zabálják az akku időt. Jó hír, hogy rootolt telefonokon erre van megoldás. Mivel rendszerfájlok törlését sosem támogatom, ezért a legbiztonságosabb megoldást írom le.
UPDATE:
Titanium backup-ot nyissátok ki, keressétek ki a listában a Szoftver frissítése, com.sec.android.app.samsungapps, Samsung-fiók, Samsung Apps és a wssyncmlnps programokat és jegeljétek. Ezzel az operációs rendszer (Android elől) el lesznek rejtve, így nem tudja őket futtatni. De nem töröljük őket, kiolvasztással bármikor vissza lehet állítani a teljes rendet. A képeken látható, hogy miről is beszélek. Azt még hozzá kell tennem, hogy ezek a programok a korábbi verziókon is feleslegesen futnak, tehát Froyo alatt is kapcsolja ki őket, akinek rootolva van a készüléke.

Több, mint 11 óra használat, végig Wi-Fi-n, 1 óra hanghívás, közel 1 óra HexDefense és sok Facebookozás után 48%-on van az akkumulátor. Szerintem nem olyan rossz. Ehhez csak ki kell kapcsolni a leírt módon a feleslegesen futó szervieket. Természetesen a Samsung Apps leállítása után az nem futtatható. De tegye a szívére a kezét aki napi használatban tartja. Ha pedig szükség van rá, akkor csak ki kell olvasztani, majd jegelni ismét és kész.

A Samsung leállította a Gingerbread frissítést - mondtam, hogy a skandinávokon tesztelnek - mert találtak néhány hibát. Ezeket természetesen nem közölték, de nem lehet egyik sem túl veszélyes, hiszen különösebb gondokat nem tapasztalt senki a környezetemben és akik kínlódnak, azok általában vagy nem rendesen csináltak valamit a frissítésnél vagy szemetet állítottak vissza vagy valami ritka hibát fogtak ki. Reméljük a fenti programokon is optimalizálnak vagy ez az egyik oka a frissítés leállításának. Ha lesz új verzió és felrakhatónak ítélem meg, jelezni fogom természetesen.

+1 információ, akik nem szeretnének kernelt cserélni, azok használják rootolásra a SuperOneClick új verzióját (1.9.1), amely már támogatja a Gingerbread-et is. Letölthető az XDA fórumról.

A +2 információ pedig azoknak szól, akik a Galaxy S szoftverkálváriáját rótták fel a Samsungnak. Nos, a Galaxy S II ext4 fájlrendszerrel érkezik. Tehát ott vége az RFS használatának és a lagnak is, amit SGS-en orvosolni szoktunk. Ennek sem szántam külön posztot, de talán ide még elfért ez az információ.

+3 A Samsungot amúgy olyan szépen tudja mindenki szidni, amikor felpakol egy új szoftvert és valami nem jó benne vagy amikor megállít egy frissítést (2.2.1, 2.3.3) és új verzióval folytatja. Csak azt felejti el ilyenkor mindenki, hogy azért a technikai dolgokra fogékony, de kis lélekszámú skandináv országokban szoktak kezdeni a Samu a frissítést, hogy kiderüljön minden hiba, ami átcsúszott a tesztjükön és utána kapják meg a többiek a javított verziót. Akinek viszont minden azonnal kell és gyorsan, mint nekem is, az ne sírjon ha az első kiadott verzió nem hibátlan.

UPDATE Az AntTek App Manager is tudja a freeze funkciót. Szóval ha nincs Titanium backup Pro-tok, akkor ingyenes app is elegendő. Root szükséges továbbra is. Az információért köszönet Péternek, aki a facebook oldalunkon jelezte.


Címkék: sgs samsung galaxy s readya

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr492850728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

victor quartermaine 2011.04.26. 10:35:43

Remélem hamarosan jön egy javított verzió, mert a mostanin a wifi csak minden második bekapcsra műx (router, net kapcsaolat minden változatlan csak az SGS firm változott), gyorstárcsázásra hiába állítom be a kívánt személyeket és számokat, USSD kódot akar futtatni és hibával elszáll, tárcsázás helyett. Google Maps alatt rendszeresen meghal és csak akku le segít.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2011.04.26. 11:33:33

Nekem csak a Mobile Networks-ben a APN-ek APN type-ja tűnik el állandóan. Amúgy minden jól működik. De várom a javított verziót.

Loka18 2011.05.02. 10:12:25

Blogszerkesztő egy kérdésem lehet?

Nálam minden tökéletesem műkszik csak annyi lenne a kérdésem mivel angolul nem igazán értek : hogy a Voodoo Controllnak mikor jön ki a Hang javítás meg ilyesmi???

a rettegett drótos 2011.05.02. 13:49:37

26% kijelző használat, ecsém... Nem is értem. Mennyi időt takar ez? Nálam 85-92% (2.2.1), így az akksi időt simán tudom "kijelző időben" mérni, akku teljes kapacitás ~4h.

readya 2011.05.02. 17:43:20

@a rettegett drótos: Gingerben már valósan mutatja az alkalmazásokat. Froyon csak a rendszert és a kijelzőt. Ezért a magas érték nálad. Most pl. 58% nálam a kijelző, de ma alig telefonáltam rajta.

ghavin 2011.05.02. 17:53:27

Arról lehet tudni valamit, hogy mikorra érkezik a hivatalos Gingerbread frissítés Galaxy S-re? Kártyafüggetlen a telóm, de egyelőre még semmi jele annak, hogy a Kies telepíteni próbálná a 2.3-at...

a rettegett drótos 2011.05.02. 18:36:16

@readya: értem.
nagyon piszkálja ám az agyacskámat ez a Ginger+ext4 kombó...

readya 2011.05.02. 23:18:14

@Ghavin: Szerintem a magyar verzió Május végére érkezik vagy akörül

kbellfan · http://rkbc.blog.hu 2011.05.06. 13:03:16

en is lefagyasztottam ezeket de semmi valtozas, froyo. ha nem telefonalok akkor is lehat 8-9ora alatt wifi off...

otlet? lehet csak szimplan szar az akksi?

blackybacsi 2011.05.13. 01:12:45

Nekem egyik napról a másikra kiírta, hogy írjam be a hálózat zár feloldó kódját. Szövegbox Elfogad/elutasít. Újra kellett függetleníteni. Az első 3 nap nagyon gyorsan lemerült az akku, naponta 2x töltöttem. El is neveztem a hálózati töltőt tápegységnek. Aztán a 4. napon minden rendben lett 1 nap alatt alig merült 30%-ot az akku. Nem értem, mi változott. Még a jegeléseket is feloldottam. Előtte a google szolgáltatások 52%-ot használtak fel. Most meg csak 2%. Rejtély számomra.

crow70 2011.05.27. 17:28:41

@blackybacsi: Nem lehet,hogy valami app. kavart be? /egyébként küldtem privát üzenetet/.

readya 2011.05.29. 20:30:35

@blackybacsi: Van egy bug. Több telefonra készült buildben is. Ha a Google szolgáltatások vagy az Android rendszer sokat fogyaszt, akkor kell egy telefon restart és jó lesz. Néha nem sleepelnek le a rendszerfolyamatok és azok eszik meg az akkut ilyenkor. Rossz térerő, gyenge Wi-Fi jel és még néhány dolog hozza elő.

RCH 2011.07.03. 20:05:07

Sziasztok!
Megcsináltam a fentieket, de sajnos a "Szoftver frissítése" fagyasztásakor megbillent az ujjam és véletlenül töröltem.
Nagy bajt csináltam? Vissza lehet állítani ezt valahogy?

Google+
süti beállítások módosítása