Kétkerék - bringás útvonaltervező Androidra

2011.06.22. 08:27 pacska

A Telenor egy másik saját fejlesztésű alkalmazására hívnám fel a figyelmeteket, már a múlt héten megjelent a marketen, tesztelni is akartam, de valamiért nálam sajnos állandóan meghal.

Update: az appot fejlesztő céggel egyeztetve kiderült, hogy nálam a custom ROM hibája miatt nem működik megfelelően az app. Köszönjük a felvilágosítást!

Sajnos nem maradt más, minthogy bemásolom ide az app leírását, ami a marketen is megtalálható. Természetesen, ha valamelyikőtök letesztelné akkor szívesen megjelentetnénk itt a blogon. Leírás és link a hajtás után.

 

 

Kerékpáros Útvonaltervező!

 

A Telenor Kétkerék Kerékpáros Útvonaltervező alkalmazás a magyar biciklisek közlekedésének, tájékozódásának megkönnyítésére készült.

Az alkalmazás az útvonaltervezésen túl rendelkezik számos hasznos funkcióval, mint például az útvonal rögzítés, a több mint 18000 POI, a sokrétű indulási- és célpont meghatározás. A közösségi funkciók által lehetséges a tervezett és rögzített útvonalak megosztása és a mások által megosztott útvonalak keresése, letöltése.

Az útvonaltervezés az OpenStreetMaps-ben szereplő minden kerékpározásra alkalmas út figyelembevételével történik. A térkép online kapcsolatot igényel, a már megtervezett, vagy elmentett útvonal adatai internet kapcsolat nélkül elérhetőek.

Az app a Google Maps térképet és a MapQuest Directions útvonaltervező rendszerét használja.

Funkciók:

- Útvonal tervezés
- Jelenlegi pozíciótól
- Térkép alapján
- POI-k segítségével
- Kedvencekkel
- Koordinátákkal
- Részletes útvonal információk
- Térképnézetek
- Hagyományos térkép
- Műholdas térkép
- POI-k megjelenítése
- Kedvencek megjelenítése
- Automatikus újratervezés
- Közösségi funkciók
- Útvonal letöltése, keresése
- Tervezett és rögzített útvonal megosztása
- Útvonal rögzítés (tracking)
- Útvonalat letöltése
- Iránytű
- Sebességmérő
- Beállítások
- Tervezett átlagsebesség
- Mintavételezés léptéke (tracking)
- POI adatbázis frissítése

 


Címkék: hírek telenor app alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr32997678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.06.22. 10:31:14

Élesben még nem próbáltam, először kicsit elriasztott, hogy regelni kell, nem értettem miért. A vélemények között olvastam, hogy néha nem a legjobb útvonalat kínálja fel, igazság szerint az app népszerűsége szerintem azon fog múlni, hogy a telenor mennyire fejleszti majd, javítja-e a hibákat.

androidFUN 2011.06.22. 11:04:50

Hello!

A marketen való megjelenése óta használom, de még soha nem tapasztaltam FC-t (Samsung Galaxy S 2.3.3 gyári).

Letöltés után simán felment, beregisztráltam, letöltöttem a POI adatbázist és másnap reggel már munkába menet használtam is, rögzítettem az útvonalat és próba képen megosztottak közül is töltöttem le egy párat.

Személy szerint én csak ajánlani tudom az alkalmazást

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.06.22. 11:43:27

@androidFUN: mi az az FC?

Hogy használod egyébként? Van valamiféle tartód a bicón és úgy nézed, vagy előre megjegyzed az útvonalat?

Nekem ez a legnagyobb aggályom az appal kapcsolatban, szeretnék egy útvonalon végigmenni, de nem tudom, hogy hogyan nézzem az útvonalat útközben.

androidFUN 2011.06.22. 11:52:57

@pantomimes: Szia!

Előre megtervezem az útvonalat, az könnyebb :) de bringázás közben nézem az instrukciókat.

A biciklire meg barkácsoltam egy tartót:
egy 250 Ft-os bicikliboltban kapható műanyag konzol ami gumis pánttal rögzül a kormányhoz és egy olcsó Samsung Galaxy S utángyártott autós tartó felső része ami hozzá van rögzítve egy csavarral a műanyag konzolhoz. Ha lesz időm lefotózom és megpróbálom elküldeni neked.

pacska · http://twitter.com/_pacska_ 2011.06.22. 12:33:12

@pantomimes: FC = force close amikor bezár az app mert valami probléma van.

@androidFUN: izgalmasan hangzik, ha csinálnál egy lépésről lépésre írást képekkel kiteszem szívesen a blogra, hátha másokat is érdekelne :)

helikopter 2011.06.22. 15:58:41

nálam is lehal indulási hely megadásánál. htc desire cyanogenmod 7. soha semelyik másik alkalmazással nem tapasztaltam ilyet. egy készséges fejlesztő minimum annyit mond, hogy megnézi, mi a tököm lehet az alkalmazással, nem hajt el azzal, hogy ez a nem gyári rom hibája.

azt még elmondhatná valaki, hogyan kell a térképen pontot megadni, mert én hiába bökdösöm, nem megy, alul az OK gomb pedig mindig szürke marad. vagy talán ez is rom-függő?

Darkcomet 2011.06.22. 16:28:21

Nálam nem mindig hajlandó használni a gps-t. A használata egyszerű. A keresésnél vagy megadod a kezdő pozíciót gps-el, vagy manuálisan beírod. Aztán jön a cél pozíció, majd a program megtervezi az útvonalat, amit rárak a google mapsra. Innentől kezdve mehet a tekerés. A műszerfalon van egy irányű meg egy választható sebességmérő. Kb. ennyi. Nagyon jó és hiánypótló program, bringásoknak kötelező darab. Ha még beszélne is, akár SVOX-on keresztül, az maga lenne a tökély.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.06.22. 16:39:28

Egy gondom van, ha még rá is tudom pakolni a kormányra a telefont, nem merném, féltem azért, persze tudom, ez már user error :)

Darkcomet 2011.06.22. 18:41:01

@pantomimes: Ezért lenne jó, ha karattyolna. Akkor a telefont el lehetne dugni, a headseten keresztül meg a fülembe susogná az útvonalat. Egyébként lehet kapni masszív, megbízható kerékpáros mobiltartókat.

vennivalo.hu/termek/basicxl-holder30_kerekparos_mobil_tarto.html

gsmhome.hu/kiegeszitok/egyeb-tartozekok/mobiltelefon-kiegeszito/kerekparos-tarto.gsm

KékFény6 2011.06.22. 19:22:37

Ebayen kb. 1500 Ft-ért lehet kapni univerzális bringás tartót. Nekem eddig bevált.

saabi 2011.06.23. 06:22:01

@helikopter: Gyári ROM-os HTC Desire-men sem működik a pont megadása a térképen.

Google+
süti beállítások módosítása