Pénteken Galaxy SII-t küld a Samsung az űrbe

2011.07.13. 10:00 Yarner

Pontosabban a sztratoszférába (más néven "közeli űr"), de a jó hír az, hogy lehet rá üzenetet küldeni, így belőlünk egy darabot is szívesen felvisz magával a nagyratörő Android.

 

Az akció a japán Samsung reklámbulija: egy héliummal feltöltött magaslégköri ballonra rögzített pehelysú "űrjárműbe" ültetett Samsung Galaxy S II-t (pontosabban egy SC02-C-t, ez a Japán NTT Docomo féle változat) röpítenek fel 30 000 méter magasságba a nevadai sivatagból. Az "űrturista" magával viszi a lent maradtak üzeneteit (a poszt megírásakor ezek száma már 5300 felett jár, de Twitter- vagy Facebook-fiókkal bárki küldhet még). A masinában helyet kapott még egy HD videokamera és egy transzmitter, ami valós időben küldi majd a jelet a földre, ustreamen át pedig egyenesen a számítógépünkre. Három fellövés is lesz, pénteken, szombaton és vasárnap is, tokiói idő szerint este 9-kor, ez nálunk délután kettőre esik.

Hét, különféle stílusokban alkotó japán zenészt is felkértek, hogy adja a nevét, és egy-egy külön erre az alkalomra komponált dalát is az eseményhez - ezeket a stream mellett hallgathatjuk majd meg. Aki pedig lemaradt a fellövésről (felengedésről?), utólag is megnézheti a honlapon a felvételeket, a pillanatot pedig, amikor a saját üzenetét írták ki az űrben, háttérképként letöltheti.

Az akció honlapján sok info található a program előkészületeiről, a lebonyolításról, lehet böngészni az üzenetek között (a többségük sajnos japánul van, de ezen még változtathatunk...), és persze mi magunk is megírhatjuk üzenetünket (ékezetek nélkül, max. 24 karakterben).

Le a kalappal a japán Samsung PR-osai előtt, kiválóan megtervezett akciót hoztak össze, ami igazán megmozgatja az ember fantáziáját. Akkor hát: pénteken irány a világűr!


Címkék: érdekes samsung samsung galaxy s2

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr263060650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Google+
süti beállítások módosítása