Újítások a Market háza táján

2011.07.26. 09:42 Yarner

Úgy tűnik, a Google nem szeret csendben üldögélni a  babérjain, vagy Dagobert bácsi módjára napestig úszkálni a rengeteg pénzében, és az uborkaszezonban is apránként bevezet kisebb-nagyobb fejlesztéseket. Ezek az elmúlt héten két ízben is a Marketet érintették.

Az első változtatás a fejlesztői oldalon történt, ahogy azt a Google I/O-n már beígérték, mostantól a fejlesztők egy alkalmazás Market-bejegyzéséhez több .apk file-t is feltölthetnek. Így egyrészt átláthatóbb lesz a Market, mivel eltűnnek az azonos programok különböző gépekre-rendszerekre optimalizált változatai, másrészt a fejlesztők is kicsit nagyobb mozgásteret kaphatnak programjaik különböző hardverekhez igazításában - és nem kell minden lehetőséget és grafikai elemet egyetlen .apk-ba belenyomorgatniuk, ami által talán még egy kis helytakarékosságra is számíthatnak a jövőben a kisebb tárhellyel rendelkező Androidok gazdái.

A másik változást ma küldték le Mountain View-ból, és a Market webes felületén jelent egy lényegében haszontalan, ámde nagyon csinos kis újítást: mostantól diagramon látható az appok elmúlt 30 napjának letöltési statisztikája, hogy az egyszeri felhasználó tudhassa, vajon trendi-e még az Angry Birds, vagy már a kutya sem viszi...

És egy kis fejtörő ma reggelre: 4 app statisztikája látható a képen:

Angry Birds, Cut the Rope, Google+ for Android és Superuser.

Melyik diagram melyik alkalmazáshoz tartozik?

A helyes megfejtők virtuális hátbaveregetést kapnak, igény szerint szívesen követem őket Google Plusszon (ezt maximum az első háromra vállalom:-) )

A helyes megfejtés amúgy itt látható, de lesni nem ér!


Címkék: market

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr523099901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bestandroid.blog.hu 2011.07.26. 11:23:16

1. Google+
2. Angry Birds
3. Cut the Rope
4. Superuser :) remélem jók :)

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.07.26. 13:13:37

Érdekes, hogy a google+-t amilyen nagy érdeklődés vette körül, most annyira nem történik ott semmi. Vagy csak én nem adtam a köreimhez elég embert?

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.07.26. 13:46:45

@pantomimes: Szerintem azon dolgoznak először is, hogy minden szolgáltatásban ott legyen a szürke csík. Aztán gondolom az jön, hogy a többi szolgáltatás értesítéseit is oda integrálják. Beszéltek egyébként arról is, hogy lesz nyitott API, na az fogja még megdobni a dolgokat.

waccamár 2011.07.26. 14:05:31

nem értem hogy hogy megy még mindig ennyire az angry birds, és hogy NEM megy ennyire a cut the rope, ami nekem sokkal jobban bejött mint a madaras...

waccamár 2011.07.26. 14:13:02

@Watt25: jó, oké, igazad van :) de akkor úgy fogalmazok, hogy nekem a letöltések száma nagyon alulmúlta a várakozásaimat, nem gondoltam hogy meg fogja előzni, de sokkal nagyobb letöltésre számítottam.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.07.26. 14:23:42

@Gerusz: ez érthető is, viszont eközben nem nagyon növekszik a felhasználók köre sajnos. Egyelőre a mezei userekig szerintem nem jutott el a google+, kiküldtem meghívókat, csak azok fogadták el, akik valamilyen szinten geekek (utálom ezt a szót, de most nem találtam jobb kifejezést). A google mondjuk jó úton jár azzal, hogy sztárokat próbál odacsábítani, ezzel sok embert meg lehet győzni.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.07.26. 14:29:15

@waccamár: meg az Angry Bird nem fizetős.
Igaz, hogy csak egy dollár, de akkor is meggondolja az ember. Amúgy nem tudom, hogy számol a Market, én személy szerint az egyetlen telefonomra már legalább égyszer letöltöttem a mérgesmadarakat különböző frissítések, factory resetek után. Érthető módon nem is játszom vele nagyon, lévén nem backupoltram, és a fene fog megint nekimenni annak a 30x pályának, amin már végigszenvedtem magam... Most néha a Riot előveszem, de azt sem olyan nagyon. De azért ott van a telón, ez valamiért alap :-)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.07.26. 14:34:31

@pantomimes: Persze, az átlag júzer nem érti, minek van ez, ha már olyan jól beéakta a Facebookot. Nekem is eltartott egy darabig rájönni, hogy mi a különbség, ugyanis a twitert nem igazán használtam, pedig inkább arra hajaz a Plus logikája. Azt hiszem, már kezdem kapisgálni, de egyelőre tényleg nagyon kicsi az aktivitás. Mobilon a "Nearby" meg egyenesen röhejes, teljesen értelmetlen, amit kiad...

bioLarzen 2011.07.29. 15:13:32

@waccamár: De, mive, gondolom, csak saját preferenciád alapján volt ez a várakozásod, az eredmények azt sugallják, hogy a többségnek nem az jön be, mint neked :) Érted, ha én gondolkodnék így, meg lennék lepve, hogy nem a Slitherlink meg a WordUp a két legnépszerűbb játék :D

bio

Google+
süti beállítások módosítása