A Sony kivásárolja az Ericssont?

2011.10.07. 10:52 Yarner

Ma kapott lábra a hír a Wall Street Journal értesülései alapján, hogy a Sony szeretné újra saját kezébe venni a mobil részleget, és kész ennek érdekében kivásárolni az Ericsson üzletrészét is. A meg nem nevezett forrásokra hivatkozó cikk szerint a tárgyalások még a kezdeti fázisban vannak, de a Sony szeretné minél hamarabb nyélbe ütni a megállapodást.

Az Xperia sorozat androidos mobiljaival mostanában új lendületet kapott Sony azt reméli, hogy a teljes kontroll visszaszerzésével költséghatékonyabban és gyorsabban tudna innovatív készülékeket kifejleszteni, és jobban tudná kamatoztatni a birtokában levő technikai megoldásokat.

Mivel a Sony Ericssonnal szemben az egyik leggyakrabban felemlegetett kritika a konkurensekkel szembeni lépéshátrány volt, nyugodtan kijelenthetjük, hogy az igény jogos. Hogy tud-e élni a Sony esetleg egy ilyen lehetőséggel, azt a jövő dönti el (megjegyzem, a saját fejlesztésű tabletek is elég komoly késéssel szálltak versenybe, szóval a központosítás sem garancia semmire). Érdekes kérdés még,  hogy mit kezd az Ericsson magával, ha kiesik a készülékgyártásból - bár a patinás cég fő profilja valójában a mobilhálózatok és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése, jelentős örökséggel rendelkeznek a mobiltelefongyártás területén is.

Forrás: Techchrunch, WSJ


Címkék: hírek sony sony ericsson

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr483284554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meglivorn 2011.10.07. 11:50:48

Esetleg behozhatnának pár apróságot a japán mobilszolgáltatásokból :)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2011.10.07. 13:16:20

@meglivorn: A Sony speciel Japánban is csak a SE készülékeit forgalmazza, nagyjából ugyanaz az Xperia lineup.
Én valahogy a Sharpot szeretném átcsábítani nemzetközi forgalmazásra, eszméletlen jó telefonokat csinál a japán piacra.

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.10.08. 20:43:55

A sony j6 a legkedvesebb telefonom volt:) azóta egyetlenegy értékelhető készüléket sem gyártottak:) úgyhogy hajrá:)

Google+
süti beállítások módosítása