Time-Lapse videók készítése Androidon - Lapse It

2011.11.07. 13:10 pacska

Régebben már volt egy cikkem a telefonnal való fotózásról, azóta is töretlenül készítek fotókat, nézegetem az appokat. Ma bukkantam rá a Lapse It nevű programra, amivel remek kis videókat lehet készíteni.

Bővebben most nem kívánnék belemenni a time-lapse technikába, viszont ezzel az appal bárki képes elfogadható videókat készíteni, nem kell hozzá vérbeli fotósnak lennünk.

A program kezelése meglehetősen egyszerű, elég a Start new capture gombra böknünk és máris a felvételhez jutunk, ahol beállíthatjuk, hogy hány másodpercenként/percenként exponáljon a kamera, a felbontást (jelenleg max. 720p), az automata fókuszt, szín effektet, stb. Amint készen állunk, bökjünk a capture gombra és máris készül a time-lapse videónk. Amint befejeztük (beállíthatjuk, hogy frame/idő alapú vagy kézi leállítás legyen) lehetőségünk van még effektet pakolni a videóra, illetve beállítani a frame rate-et, stb. Az elkészült művet természetesen az appból meg is oszthatjuk egyből.

A program fizetős (kemény 2$), de létezik belőle egy ingyenes verzió is, ami ugyan limitált (leginkább a felbontásban), de azoknak tökéletes akik csak ki szeretnék próbálni az appot.

Végezetül álljon itt egy rövid videó amit én követtem el :) 

 


Címkék: android alkalmazások timelapse

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr663360878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szcsongor 2011.11.07. 13:52:40

Nekem a Tina Time-lapse van fent, bár még egyszer sem használtam, mindig vártam az ihletre :)
Totál ingyenes, akár 5MP felbontás, geotagging, white balance állítás, autofocus stb...., cserében elég ronda az UI.

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2011.11.07. 14:08:56

szóval a Time-lapse simán csak felpörgeti a videó sebességét?

szcsongor 2011.11.07. 14:39:02

@Loyal - www.loyalmunkaruha.hu: Ha ennyiből állna, akkor nem kéne ehhez spec alkalmazás :)
Ahelyett, hogy felvennél 8-10 órányi videót és aztán azt gyorsítanád fel utólag (tök feleslegesen rögzítesz egy csomó képkockát, és nincs az a tárhely amire egy ekkora HD videó felférne...), csak bizonyos időközönként mentesz egy képet, azt meg a végén összefűzöd egy 25 fps-es videóvá. Kb ez a lényeg.

Amőbandita 2011.11.07. 17:59:59

A Tinával az a baj, hogy külön PC program kell hozzá, ami a képeket time lapse videóvá rakja össze. Én a TimeLapse! progit használom az ExploreDC-től, ez megcsinálja automatikusan a videót is, a Desire S-emen viszont valami oknál fogva a program nem tudja lejátszani a saját videóit, a seaman lejátszó viszont simán.

szcsongor 2011.11.07. 18:35:25

@Amőbandita: basszus igazad van, el is felejtettem, hogy a Tina csak összegyűjti a képeket, videót nem csinál. látszik, hogy eddig nem nagyon használtam :)
ezt a TimeLapse! progit majd kipróbálom

bioLarzen 2011.11.08. 01:12:29

@Amőbandita: "A Tinával az a baj, hogy külön PC program kell hozzá, ami a képeket time lapse videóvá rakja össze."

Hmmm... akkor tulképp miben más ez, mint a fényképezővel és a telefon natív alkalmazásával csinálni a képeket, aztán a PC-n összefűzni? Mit tesz ehhez ez a Tina nevű dolog?

bio

Amőbandita 2011.11.08. 11:44:48

@bioLarzen: Kb. annyiban, hogy automatikusan készíti a képeket, beállíthatod, hogy milyen időközönként fényképezzen, milyen legyen a képek minősége, ilyesmi. Aztán a képeket PC programmal kell videóvá konvertálnod. A program mutat egy tutorial videót, én nem néztem végig. A TimeLapse! viszont egyből videóvá alakítja a képeket, be lehet állítani az fps számot és hasonlókat, az egyetlen furcsaság, hogy külön lejátszót kellett telepítenem (seaman), ami le tudta játszani a végeredményt. Nem lett rossz egyébként a videó, szórakozni jó, nem vagyok profi fotós, ha komolyabbat akarsz, lehet, hogy egy fizetős programmal jobban jársz.

Amőbandita 2011.11.08. 11:45:43

@Amőbandita: Ja, és ha jól tudom, az ICS-ben már lesz alap beépített time lapse alkalmazás.

szcsongor 2011.11.08. 14:37:50

@bioLarzen: képes lennél akár több órán keresztül is a telefonod mellett szobrozni és pontosan 15-30 másodpercenként exponálni egyet? ráadásul úgy, hogy pontosan ugyanaz van a képen, nem mozdul be közben stb... :)

bioLarzen 2011.11.08. 23:09:11

@Amőbandita: @szcsongor:
OK, értem. Kösz a válaszokat!

bio

fggdgd 2011.12.22. 01:27:42

Szia!Érdeklődnék, hogy ez milyen hatással van a telefon fényképezőjére?
Egy normál fényképező esetében csökken a zárszerkezet élettartama és több ezer kép után a képek minősége.Telefonnál mi a negatív hatás?Mert a time lapsehez kell pár kép...
A választ előre is köszönöm!

Google+
süti beállítások módosítása