Bouncer - a kidobórobot

2012.02.05. 07:19 Yarner

A különböző malware-ekkel való ijesztgetés szinte egyidős az Android szélesebb elterjedésével, a Symantec a múlt héten is bedobott egy nagyobb követ a felhasználók idegeinek állóvizébe. Talán nem véletlen, hogy a Google éppen most hozta nyilvánosságra, hogy a saját részükről sem hagyják teljesen magukra a felhasználókat, és egy ideje már élesben is fut az Android Marketen egy Bouncer (kidobóember) névre hallgató, a háttérben munkálkodó szolgáltatás.

bouncerfull.jpgA Bouncer egy automatikusan működő program, ami feltöltéskor átvizsgálja az .apk-kat ismert Trójai vírusok, malware-ek és spyware-ek, azaz különböző rosszindulatú vagy adataink után kémkedő programok nyomát keresve, majd az alkalmazást a Google saját emulátorán lefuttatva ellenőrzi, nem művel-e működés közben valami alaposan elrejtett turpisságot. A szolgáltatás itt nem áll meg, ellenőrzés alatt tartja a fejlesztői accountokat is, és igyekszik megelőzni, hogy illetlen viselkedés miatt eltávolított fejlesztők más néven visszasompolyogjanak a Marketre.

A Google Mobile hivatalos blogján kiadott közleményben a Nagy G nem próbálja tagadni az androidos malware térnyerését (bár azért odaszúr egyet, amikor mellékesen megemlíti, hogy a riasztó statisztikákkal mindig a védelmi megoldásokat forgalmazó cégek állnak elő), de leszögezi, hogy az Android Marketen a Bouncer beállása óta 40%-os javulás volt tapasztalható. A lényeg – szerintük – tehát az, hogy a hivatalos forrásból letöltött alkalmazásokban sokkal nyugodtabban megbízhatunk – ami természetesen kimondatlan jelzés a konkurens alkalmazásboltok ügyfelei irányába is. Ha a jövőben az app store-ok a felhasználó biztonságának fokozásával kezdenek el rivalizálni egymással, abból csak jó sülhet ki...

[Via: Google Mobile Blog]


Címkék: hírek android android market

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr114065884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2012.02.05. 13:58:06

"bár azért odaszúr egyet, amikor mellékesen megemlíti, hogy a riasztó statisztikákkal mindig a védelmi megoldásokat forgalmazó cégek állnak elő"

- mondja a Google egy olyan bejelentésben, amiben a saját biztonsági megoldásukat dícsérik...

Bagoly mondja verébnek :)

Na mindegy, reméljük, hasznos szolgáltatás ez - szükség valószínűleg van rá...

bio

no mail, no problem 2012.02.06. 16:44:08

@bioLarzen: bagoly vs. veréb: mellé.

a bouncert a google a saját költségén üzemelteti a saját infrastruktúráján a felhasználók biztonsága érdekében, addig a meg nem nevezett biztonsági cégek havi / éves előfizetés mellett kínálják a szolgáltatásaikat, amely nem egyszer (most is éppen) FUD kampányokkal próbálnak vevőket toborozni.

van a hozzáadott érték a kifizetett pénzért, de ez másik mese.

bioLarzen 2012.02.09. 00:28:25

@no mail, no problem: De azért nyilván a Googlnek is jól felfogott érdeke, hogy a saját megoldásukat fényezzék ;)

Ettől, persze, maga a szolgáltatás még lehet remek.

bio

Google+
süti beállítások módosítása