Az MWC előestéjétől napjainkig

2012.02.28. 08:00 Gwendir

Bevallom, én azért sejtettem, hogy őrültek háza lesz hétfőtől, az idei Mobile World Congress első hivatalos napján (február 27-e), de az azért engem is meglepetésként ért, hogy már előtte nap, azaz vasárnap este nem tudtam, hová kapkodjam a fejem, hiszen a gyártók java része úgy döntött, hogy nem várja meg a pirkadatot a különböző Androidos nyalánkságaik bemutatásával. Huawei, Sony, HTC, LG... mind-mind előrukkoltak valami csodával, arról nem is beszélve, hogy a mai napon csatlakozott még hozzájuk az Acer, Asus, ViewSonic és a ZTE is. Vessünk is gyorsan egy pillantást az általuk, Androidos fronton teremtett körképre - a teljesség igénye nélkül.

nwc_logo.jpg

 

A Samsung, avagy Samu bácsi teaserei

A Samsung ugyan nem tartott a többiekhez hasonló nagy beharangozó estet, viszont ettől függetlenül elég hamar kipakolta mindenki orra elé (értsd: óriásplakátokon a rendezvény helyszíne környékén) a közeljövőben várható szerkezeteit. Ilyen például a már nálunk is megemlített Galaxy Beam, a beépített, 15 lumenes projektorával, vagy a Galaxy Tab 2 (10.1 és 7.0). Habár a 10,1 inches Galaxy Note-ot is közszemlére tette hirdetés formájában a Samsung, hivatalos bejelentésre nem került hamarabb sor, csak a rendezvény első napján, ahol kiderült, hogy tulajdonképpen egy S Penes, megnyújtott Galaxy Note-ról van szó. (iPod Touch, majd később iPad... ismerős a recept?) Még további pletykák is szálltak fel a készülőben lévő Galaxy S III-ról is, amelyeket sajnos senki se megerősíteni, se cáfolni nem tud (és nem is akar).

Samsung-Galaxy-Note-10-1-tablet.jpg

A Huawei leg... akarom mondani “a világ leggyorsabb okosmobilja”


Bevallom, engem a Huawei bejelentett “kütyüje” (eléggé fura egy ilyen szörnyeteget így nevezni) nyűgözött le leginkább az összes közül. Az Ascend D Quad névre keresztelt erőmű egy négymagos, magonként 1,5 GHz-en duruzsoló processzorral érkezik majd, 4,5 inches, 720 képpontos HD kijelzővel (így van, magasabb ppi számmal (330), mint az iPhone 4S), Android 4.0-val, Dolby 5.1-gyel, 8 MP-es (dupla ledes) hátlapi, és 1,3 MP-es előlapi kamerával és 1800 mAh-es akkumulátorral, és nem utolsó sorban igencsak kívánatos külsővel. Hogy kevésnek tűnik ennyi szufla bele? Nem gond, a nagyobb (2500 mAh-es) akksival rendelkező bátyja, az Ascend D Quad XL is követi majd a kis testvért.

Huawei_Ascend_Quad_D_black_1_.jpg

Kíváncsian várjuk, hogy beváltja-e a gyártó által hozzá fűzött reményeket állítást, miszerint ez a világ leggyorsabbika (az okostelefonok közül).

De ne higgyük ám azt, hogy a Huawei ennyivel beérte volna az idei MWC-re. Kissé a háttérbe szorult ugyan, de egy négymagos táblagéppel is készült az eseményre, amely a MediaPad 10 FHD névre hallgat, és olyan képességekkel dicsekedhet, mint az 1920x1200 pixeles 10,1 inches IPS kijelző, a korábban említett processzor magonkénti 1.5 GHz-en való duruzsolása, 84 Mbps HSPA támogatás, Dolby Surround, egy 8 MP-es, autofókuszos hátlapi, és egy 1.3 MP-es előlapi kamera, illetve 8,8 mm "vastagság", ami együttesen 598 grammot nyom. Az pedig már magától értetődő, hogy Android 4.0, Ice Cream Sandwich fut majd rajta, és, hogy a képek alapján (is) gyönyörű.

gsmarena_001[1].jpg

Az LG nagyot robbantott


Az LG egy olyan marketingfogást hozott idén, ami magamtól nem jutott volna eszembe, de mindenképpen figyelemre méltó (és nem utolsó sorban hatásos) volt. Míg mindenki más (értsd: gyártók) várta az esemény kezdetét a világrengető bejelentéseivel, az LG már napokkal előtte mindenki orra előtt elhúzta a mézes madzagot, amikor leközölte a médiával az általa kiállításra szánt kütyük paramétereit, és képeit is. Mondanom sem kell, a nép csak róluk beszélt a megnyitó előtt, és ők voltak az elsők is, akiknek a standját megrohamozták. (Erre mondja az angol, találóan, hogy they stole the show.)

LG-Optimus-4X-HD_1.jpg

De hogy miket is tartogatott számunkra az LG? Az Optimus Vut (számomra kérdéses, hogy telefon-e, vagy inkább mosásban összement 7”-es tablet), Optimus 4X HD-t, 3D Maxot, és az új, L szériás triót, az Optimus L3, L5, és L7-et. Említést érdemel még az Optimus 3D Cube is, amely sajnos egyelőre biztosan nem lépi át Dél-Korea határait, így valószínűleg csak valamiféle egzotikumként került az MWC-n bemutatásra. Felesleges lenne mélyebben belemenni a különböző specifikációkba, lévén, hogy ennyi készülék között mindenre találunk példát. Ó, és igen, a telefonokon felül még az Optimus LTE Taggel rukkoltak elő (amely ugyan nem olyan forradalmi újdonság, de hátha nekik sikerül majd elterjeszteni a köztudatban és a hétköznapokban). Mennyiségileg (és az előzetes tesztek alapján javarészt minőségileg is) lenyűgöző teljesítmény.

lg-optimus-lte-tag_screenshot_20120220120330_2_nfh.jpg

 

A svédmentesült Sony

A Sony úgy tűnik, hogy egyelőre marad a biztos talajon, és nem vág még bele a processzormag-háborúba, így idén csak a két maggal rendelkező telefonokkal fog a kedves vásárlók kedvére tenni. (Amiben egyáltalán nincs semmi kivetnivaló, ha azt alapos előmunkálatokkal teszik.) Az eredeti szérianév maradt, így jönnek majd idén az Xperia S, P és U készülékek, amelyek között talán a legnagyobb különbség a méretük lesz, és természetesen azzal együtt nőnek vagy csökkennek a hardveres tuningok is. Viszont dizájnban igencsak egyformák: színváltós műanyag, átlátszó csík, és alul cserélhető, színes (műanyag?) rész. Ami kicsit visszaveti a lelkesedést, az a tény, hogy rajtuk még mindig csak az Android 2.3 fut, illetve, hogy a Sony is leszokóban van az extra microSD helyek biztosításáról... de persze kaptunk ígéretet az Ice Cream Sandwich frissítésre. Hogy akkor mégis mivel tűnnek még ki a tömegből a dizájnjukon kívül? Természetesen a Sony által fejlesztett Exmor R-ral megtámogatott 12, 8 és 5 MP-es kameráikkal, amelyek FullHD-ban (12 és 8 MP) és HD-ban (5 MP) rögzítenek videót. Az év későbbi részére szánják majd az Xperia Ion kódnévre hallgató teremtményüket is, de róla még igencsak szűkösen szivárogtak az információk.

XperiaSPU.jpg

“Egy mindenek felett”, avagy a HTC a One-nal domborít

Sokak szerint a HTC-é volt az est igazi fénypontja, amikor lerántották a leplet az új, One néven futó, Androidos készülékeikről. Fentről lefelé ezek a One X, a One S és a One V, amelyek különlegessége a Beats Audioban, a vadonatúj Sense 4.0 felületben, és a kamera minőségét javító ImageSense technológiában rejlik. Hármójuk közül csupán a One X kapott négymagos, magonkénti 1,5 GHz-es processzort, kis testvére kétmagosat, de a V már csupán egyetlen maggal fog operálni. Furcsa módon csak az S kapott (4,3", 540x960) Super Amoled kijelzőt, míg testvérei Super LCD2-vel kerülnek a piacra (4,7", 720x1280 és 3,7", 480x800-al). A két nagyobbik bratyó FullHD rögzítésére is alkalmas, 8 MP-es kamerát kapott, míg a kicsinek csak egy 5 MP-es, mezei HD felvételéhez elegendő jutott. Érdekességképpen még megemlíthetjük, hogy ezek egyikében sem található már bővíthető microSD slot, illetve, hogy ha valaki beruház egyre, akkor grátisz hozzávágnak még 25 GB Dropboxos felhő alapú tárhelyet is.

htc12.jpg

 

A ZTE zsákban hozza a meleget mennyiséget

Bevallom, a ZTE-t volt talán a legnehezebb nyomon követnem ez alatt a kis idő alatt, nem csak azért, mert annyi mindennel rukkolt elő egymás után, de azzal sem igazán javított a helyzeten, hogy jó borg módjára majdnem mindenének betűkből és számokból álló kódnevet adott, amelyek azért túl sokat nem árulnak el az átlagembernek...

Elsőként jött a ZTE Era és az Orbit, amelyekből számunkra csak az Era jelent újdonságot és hírt, mivel a rágógumis barátunk egy WP7 oprendszeres telefon. De ha már Era, akkor valóban új korszak köszöntött be a ZTE-nél is, hiszen végre nem maradoznak le a hardverrel a többi gyártó mögött, hanem azonnal egy 1,3 GHz-es, Tegra 3-as négymagos processzorral megspékelt, szuper vékony készülékkel álltak elő. És, hogy szoftveresen se kullogjanak a sor végén, tettek rá egy Android 4.0-át is, méghozzá nem is akármilyet! Végre felismerték a jelentőségét annak, hogy igenis ad egy gyártó imidzsének az, ha kicsit kipofázza a gyári Android felületét a saját szája íze szerint, így született meg náluk is a ZTE Mifavor, amely ezek után remélhetőleg minden ZTE készüléket fémjelez majd.

zte era.png

Eztán jött a sorban a Mimosa X néven futó (első?) kétmagos gépezetük is, amelyről korábban már szóltak pletykák, így ez igazán nem adott okot senkinek sem korai szívrohamra. Na de most kezdjünk szépen megkapaszkodni...

Első borgunk a ZTE PF112, amely HSPA+ kapcsolattámogatással és Android 4.0-val kerül a piacra, ezeken felül még egy 4,5 inches, 720p-es kijelzővel, egy 8 MP-es kamerával, és 8 giga belső memóriával büszkélkedhet. Követi őt a ZTE PF200, amelyet egy 1,5 GHz-es, kétmagos Qualcomm csipszet hajt és egy 4,3 inchnyi qHD kijelzővel pislog a felhasználóra. Említést érdemel még a 8 MP-s kamerája, és az LTE képessége. Szó sem lehet a figyelem lankadásáról, máris lép a porondra a következő fellépőnk, a ZTE N91, a maga 1,2 GHz-es kétmagos processzorával, 512 MB-nyi RAM-jával, 4,3 inches WVGA képernyővel, és egy 5 MP-es kamerával. Ó, és ki ne hagyjuk az LTE-t, és az Ice Cream Sandwichet. Ahogy haladunk lejjebb a listán, következik a ZTE Skate Acqua, amely a ZTE Skate trónörököse, a ZTE Kis, amely egy kellemes, belépőszintű Gingerbreades gépezet, és a ZTE Blade II, amely már egy 1 GHz-es processzorral érkezik.

Kezdünk már szédülni? Ha igen, akkor ablaknyitás és friss levegő után haladjunk is tovább, mivel a drága kínai gyártónk négy táblagéppel is képviselteti magát a rendezvényen, amelyeknek a korábbiakhoz hasonlóan kreatív neveket adott. Az első kettő négymagos, a harmadik és a negyedik kettő maggal "árválkodik" csupán (ezt is megértük).

A ZTE PF 100 már a dedikált Icera 450 HSPA modemmel érkezik a jobb energiagazdálkodás és hálózati teljesítmény reményében, továbbá egy 10,1 inches, WXGA felbontású kijelzőt, 1 GB RAM-ot, 16 GB memóriát és egy 5 MP-es hátlapi kamerát tudhat magáénak. A ZTE T98 a PF 100 kistestvére, és egyben az első olyan táblagép is, amely 7 inchessége ellenére 4 maggal döngeti a számításokat a motorháztető alatt, minden más tekintetben megegyezik a nagytesóval, csak ugye egy ekkora kijelzőn ugyanaz a felbontás élesebb képet ád. Következik a kétmagos ZTE V96 barátunk, amely ugyancsak egy 10,1 inches tablet, viszont őt már egy Qualcomm szilikon hajta Tegra 3 helyett, viszont az 1,7 GHz-es órajelével mégis figyelmet érdemel, minden másban megegyezik testvéreivel. Végül, de nem utolsó sorban az elérhető árú ZTE V9S, egy 10,1 inches tablet 1,2 GHz-en kerregő, kétmagos feldolgozóegységgel, 1 giga RAM-mal és 16 giga belső tárhellyel. Hogy mi az ára az olcsóságnak? Az Android 4.0-t felejtsük el, be kell érnünk egy 3.2-es Honeycomb-mal.

Mivel sajnos lehetetlen mindenre és mindenkire kitérni, így most próbáltam csak olyan gyártókra koncentrálni, akik elsősorban mobiltelefonokkal képviseltették magukat, illetve nagyobb figyelemnek örvendenek. Természetesen az összes többi gyártó (Asus, Acer, Fujitsu, stb.) is szerepel még a kiállításon, így tehát akiket ők hoznak lázba, azok bőven ráakadhatnak képekre és videókra (sőt, cikkekre is) az adott márkákkal kapcsolatban az interneten.


Címkék: 2012 mwc

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr414217098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eznemfoglaltnick 2012.02.28. 09:33:51

Nagyon jó cikk, köszi. A felhozatal meg tényleg követhetetlen.
Sent from my HTC :;

szcsongor 2012.02.28. 11:03:59

Ez a HTC One az első igazán várós darab a Desire óta. A felhozatalból talán most ez tűnik a legjobbnak.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.02.28. 12:10:28

@szcsongor: Nem tudom, de nekem a HTC formavilága sosem jött be és ahogy nézem továbbra is ezt a vonalat hozzák :( Ráadásul ha megnézzük a haszontalan és üres területek a kijelző résznél borzasztó nagyok, ez már régebben is gondom volt a HTC-vel és ahogy nézem ezt a rákfenét is továbbgörgetik. :\

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.02.28. 12:33:28

@Tomi from Space: Nekem az speciel tetszik, hogy visszahozták a Hero formáját, karakteres dizájn volt, DE valamit tényleg kezdhettek volna az alsó felülettel - értesítési kijelző, zsebóra, extra hangszórók, vagy hozták volna vissza a görgőt vagy a tapipadot - ez a nagy üres izé tényleg elég fura.

Ocel0t 2012.02.28. 12:34:09

Hát az új sense ránézésre randább, mint a stock 4.0

bioLarzen 2012.02.28. 13:14:08

@szcsongor: Igen, hosszú idő után én is most érzem először, hogy de jó lenne, ha lenne pénzem lecseréni majd erre a Desire-met... :)

bio

bioLarzen 2012.02.28. 13:15:17

@Tomi from Space: Hát, ez tisztán ízlés dolga. Nekem speciel a Samsung szappantartó-formája nem jön be - de meg is érdemli, aki a formája miatt választ telefont :D

bio

873ujr3rk 2012.02.28. 13:35:59

VEGYÉLVEGYÉLVEGYÉLVEGYÉLVEGYÉL
VEGYÉLVEGYÉLVEGYÉLVEGYÉLVEGYÉL
VEGYÉLVEGYÉLVEGYÉLVEGYÉLVEGYÉL
VEGYÉLVEGYÉLVEGYÉLVEGYÉLVEGYÉL

barli 2012.02.28. 15:00:41

az új designokon kívül pontosabban mi az új az új modellekben?
A Galaxy Note cerkáján meg a laptoppá dokkolható tabletba dokkolható mobiltelefonon kívül (amit pláne meg sem említ a cikk) semmi újdonság nincs. Legalábbis semmi, amit az iphone/ipad/galaxy tab/galaxy s ne tudott volna. Négy mag? bazz, üüü. Ezer gigaherz? üüüü. A sebesség már régóta rendben van, még egy maggal is, a képernyöfelbontás is a legtöbb gépnél. Hogy ne kelljen mindennap tölteni, na azt oldja már meg valami nagyokos! A többi az mind csak sallang a konzumidiótáknak, akik megveszik a 14 megapixeles kamerát a "régi" 12-es helyett.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.02.28. 15:53:44

@barli: valahol igazad van, de egyrészt - mivel ez egy techblog - hadd örüljünk annak, hogy "nagyobb, gyorsabb, erősebb" lesz minden - ez nem meglepő, de jó látni (álmodozni - a legtöbbünk esetében). Másrészt meg van miért olvasni egy ilyen cikket:

Érdekes nézni a cégek taktikáját is - ki mivel rukkol elő, hogyan próbál bevágódni a vásárlóknál: ezt figyelni olyan, mint a Forma 1.

Androidos cuccok esetében amúgy az ICS hivatott jelenleg a korábbiaknál jobbá tenni az eszközöket: ez csak most kezd megjelenni a piacon, szóval a széles tömegeknek ebben is lesz újdonság az idén - az érdekes dolog, hogy ki (vagy ki nem) hoz ki ICS-es gépet, mikor és/vagy miért...

A csodaaksira mi is nagyon várunk...
Amúgy meg valódi újítást talán csak az Asus hozott be a padphone-nal (a cikkben még nem szerepel), igazán újat mondani meg nem csak, hogy nagyon nehéz, de borzasztó kockázatos is (eddig szinte minden újító készülék [pl. duplaképernyős, értesítési kijelzős, 3d-s, stb] lényegében megbukott)

Amúgy ma délután (hatkor) a Google valami bejelentésre készül, valszeg a Google TV lesz, vagy valami szoftveres újdonság, kiderül. Az talán tényleg valami új lesz.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.02.28. 16:15:24

@Ocel0t: ezt sokan mondják. Kezd kialakulni egy sense-ellenes mozgalom, mondván, jó ötlet volt a Sense, amíg fel kellett tupíroznia rendszert, hogy konzisztens élményt nyújtson (tudjuk, még WinMon is ez volt annak idején...), de most már a stock rendszer is legalább olyan szintű élményt nyújt, ha nem jobbat, a sense meg tökéletesen elnyomja ezt. Persze azt nem tudom, hogy a HTC-fanok közül mennyien hápognak, alapvetően nekik kell, hogy tessen...

Symbol Developer · http://www.symboltech.hu 2012.02.28. 16:17:59

Legjobban a vegyélvegyél hozzászólás tetszett.
Valóban olyan nagy a választék, hogy már nem a célhoz keressük az eszközt, hanem csorog a nyálunk egy újabb után.

De ha az előzőt is csak 3-6 hónapja vettem?

Én vagyok túl naiv, amikor ezekre a szórakoztató eszközökre úgy gondolok, mint egy játékszerre?
Ha olyan áron érhető el, amennyit az ember hord magánál, akkor megveszem a "meglátás" pillanatában. Ha meg ennél drágább és gyűjteni kell rá, akkor azért már egy kicsit sok a hype körülötte.

Andoridom van, 10'-os valami (asszem wayteq). 48e Ft-ba fájt, kíváncsi voltam az androidra, volt nálam annyi, megvettem. Pont annyit is ér ez az egész tablet világ (szvsz). De hogy én 130e Ft-ot gyűjtsek egy valami táblára, ami otthon villog és el tud törni és stb.

Vicc...

Ocel0t 2012.02.28. 16:23:44

@Yarner: /agree, eddig én is htc fan voltam, a 2.1 és a launcherek széleskörü elterjedése elött (értsd: 2gombnál többet kell megnyomni, hogy máshogy nézzen ki a kezdöképernyö) még volt haszna, a stockhoz képest sokkal jobb volt szinte mimánden téren, de most már nagyon értékét vesztette. amugy a touchwiz is ilyen, az volt az elsö, amit nagyon gyorsan el akartam tüntetni, amikor htcröl samura váltottam.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.02.28. 16:36:07

@Ocel0t: jaja. A TouchWizzel én sem bírtam sokáig, se nem szép, se nem praktikus, és még szaggat is... Szerencsére van alternatíva.

Való 2012.02.28. 22:49:37

@bioLarzen: Nem igazán értem, ezt a mondatot: "aki a formája miatt választ telefont"

Azért a telefon ma már egy olyan eszköz, amit egész nap magaddal hordasz, mióta megjelentek az okostelefonok azóta még többet használják. Nem hinném, hogy szívesen bámulnék napi X időn át egy olyan készüléket ami külsőleg számomra csúnya.

Nyilván vannak akiknek ez az elsődleges és van akinek csak a belső specifikációk számítanak, nem ítélnék el senkit egyik miatt sem, mert kinek mi az igazán fontos. /Khm. LG Prada ahol a dizájnt fizeted meg./

Én, ha kiadok valamiért egy ekkora összeget az nézzen ki valahogy és úgy ahogy az nekem tetszik. Mert valljuk be, ugyan így le lehetne nézni, azt aki azért választ egy számára előnytelenebb kinézetű telefont mert az Quadrant teszten 200 pontal többet ért el.

bioLarzen 2012.02.28. 23:10:49

@Való: Elbeszélünk egymás mellett. Az "alakja miatt választ telefont" az nem azt jelenti, hogy figyelembe veszi a teflon kinézetét is, hanem azt, hogy konkrétan az a választás oka.

bio

bioLarzen 2012.02.28. 23:14:27

@Való: "Mert valljuk be, ugyan így le lehetne nézni, azt aki azért választ egy számára előnytelenebb kinézetű telefont mert az Quadrant teszten 200 pontal többet ért el."

Merthogy? A telefon egy eszköz, vagyis szerintem nem kicsit lényeges szempont, hogy mennyire jól képes elvégezni a feladatokat, amiknek az elvégzésére megveszem. És nem biztos, hogy értem, miért nézne le bárki, ha azt veszem, ami a célnak a legjobban megfelel... De, persze, lehet, hogy én már öreg vagyok, és az már ósdi szempont, hogy egy eszköz minél jobban végezze a dolgát...

No, persze, ha arra veszem, hogy villogjak vele, akkor a kinézete a prime function, ez tény :)

bio

bioLarzen 2012.02.28. 23:20:01

@Yarner: "Persze azt nem tudom, hogy a HTC-fanok közül mennyien hápognak, alapvetően nekik kell, hogy tessen..."

Ez most már mindig így lesz, hogy az embereket egy-egy dolog alapján előre beskatulyázzuk? Nekem pölö htc-m van, szeretem is, és sztem a következő telefonom is htc lesz, mert meg vagyok vele elégedve (ha viszont más annyival jobb lesz, akkor nem) - tehát akár htc fannak is lehetne nevezni - de szarom le a Sense-et. Akkor én most áruló vagyok? Vagy kamu htc-fan?

Ma már nincs olyan, hogy valaki nem névhez/márkához ragaszkodik, hanem a - számára megengedhető - teljesítményhez?

bio

Való 2012.02.29. 00:21:06

@bioLarzen: Ezek szerint mégsem beszélünk el egymás mellett. :)

Valaki számára nem csak egy eszköz, ismerek olyat aki nevet ad a telefonjának. Megnézi a gyártási napját és kikeresi a naptárban az adott névnapot, hölgyről van szó persze. :D

A spektrumon volt egy dokumentumfilm "Egy mobiltelefon vallomásai" címmel ajánlom figyelmedbe.

Ezt amit írtam sarkított ellenpéldának szántam, ne vedd magadra. Egyszerűen csak, mindkét oldalt meg lehet érteni, legalábbis én meg tudom. (Amellett is, hogy számomra sem elsődleges szempont a dizájn)
A lenézés szót azért használtam, mert ebből a megfogalmazásból: "de meg is érdemli, aki a formája miatt választ telefont :D" arra asszociáltam, hogy te lenézed azt aki a formája alapján választ telefont.

Való 2012.02.29. 00:24:42

@bioLarzen: A márkás témához, na ebben egyetértünk, én sem igazán tudom megérteni ezeket a fantrollkodásokat, de mostanában már tényleg olyan ez az iparág mint a Forma1.

szcsongor 2012.02.29. 09:00:40

@bioLarzen: Ezzel pont így vagyok én is, nekem a Samsung dizájnja túlságosan is iphone koppintásnak tűnik, a htc-k ellenben mindig is tetszettek.

@Symbol Developer: Egyetértek, soha nem értettem azokat, akik fél-egy év után képesek újabb 100-150k-t kiadni az aktuális csúcsmobilért. Az én desirém 2,5 éves, de remélem még min. 1-2 évig kiszolgál. Bár most ez a One nagyon tetszik :)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.02.29. 09:32:16

@bioLarzen: Félreértettél. Pont azt írtam, hogy az a kérdés, hogy a htc-fanok (pontosabban a vásárlók) mennyire elégedettek/elégedetlenek, mennyire fontos nekik a "Sense élmény". Az, hogy Nexus vagy Samsung tulajok mennyire fújolják a Sense kinézetét, szinte tökéletesen érdektelen a htc-nek, a lényeg, hogy ugyanannyian, vagy lehetőleg többen vegyék a telefonjait.
Te pl. egy olyan htc-fan vagy, aki meglenne Sense nélkül, ergo a te véleményedre kéne, hogy hallgasanak, és nyilván nem is vagy egyedül.

Nekem valahol nincs igazán jogom ekézni a HTC-t, sosem volt HTC-gépem. (Amúgy tetszenek nagyon, ha lesz rá keret, nem kizárt egy tajvani kütyü következő feleségnek... khm... akarom mondani telefonnak...)

bioLarzen 2012.02.29. 21:14:12

@Való: Nem, nem nézem le - bár nem is szimpatizálok velük ;)

bio

bioLarzen 2012.02.29. 21:16:22

@szcsongor: Gyűjtsünk jó sok embert, alakítsunk vásárlói csoportot és vegyünk htc One-t bazi olcsón :D :D :D

Asszem, nekem is a Desire-m lesz még jó sokáig...

bio

bioLarzen 2012.02.29. 21:17:37

@Yarner: Sztem én nem vagyok "fan". De lehet, hogy nem ugyanazt értjük a szó alatt. Ha nálad azt jelenti, hogy elégedett vagyok a htc-mmel, akkor fan vagyok :)

bio

Google+
süti beállítások módosítása