SGS II ICS frissítése

2012.03.16. 10:26 justStevee

Mint már sokan tudjátok a Samsung elkezdte az SGS II széria ICS frissítését. Meglepő módon kiemelt szerepet kapott pár európai ország, közöttük Magyarország is, így elsők között vagyunk, akik megkapják a legfrissebb Android operációs rendszert. Első körben a kártyafüggetlen telefonokra érkezik meg. A szolgáltatók csúsznak mivel időre van szükségük, mire a stock ICS-t telepakolják a saját "felesleges" dolgaikkal. A Samu közölte, hogy az SGS II után a Galaxy Tab 8.9", 10.1",Galaxy Note eszközökre is mielőbb megkezdi az ICS portolást, de pontos időpontot már nem árultak el. Néhány régebbi készülékét sem hagyja cserben a gyártó, mert a Gingerbread legújabb változatát még márciusban elkezdi terjeszteni. Ezek a régi készülékek név szerint: Galaxy W, Galaxy S, Galaxy S Plus, Tab 7".

Úgy látszik a HTC sem szeretne lemaradni. Legfrissebb információ szerint (svéd és német felhasználók visszajelzése alapján) független Sensation készülékekre már elkezdődött a frissítés.

 

És ahogy egyik olvasónk, Pali látja az új ICS-t az SGSII-őjén:

Fagyiszendvics első ránézésre:

 
Tegnap este megérkezett a független Galaxy S II-re a 4.0.3-as frissítés, nézzük mi változott az előző verzió óta. (piros pont a Samsungnak, hogy minden magától ment, kb. negyed óra alatt).
Első ránézésre minden simább, gördülékenyebb; kerültek bele új ablakanimációk, szebb menüfelületek (kék-szürke színekben), a készülék elforgatásánál is egy iPhone-szerű döccenéssel fordul a kijelző. A notificationöket is egy elegáns pöccintéssel lehet melegebb éghajlatra küldeni, zéró lag, minden nagyon "természetesnek" hat.
A beállítások alatt átrendeződtek a menüpontok, és már külön program (3g watchdog) nélkül is lehet mobilnet forgalmat mérni, majd hó végén meglátjuk, hogy mennyire pontosan. Az általános teljesítménynövekedés mellett (Quadrant Standard 4000 fölött (?)) nagyjában egészében ennyi.

Sajnos a többi bejelentett feature valahogy kimaradt... mégiscsak kell valahogy ösztönözni az embereket a Galaxy Nexus vásárlására...
Ez alatt azt értem, hogy a kamera firmware nem frissült szép ICS-es kékre, nincs timelapse (panoráma eddig is volt a samukban), és nem nagyon instant a képkészítés, mint ahogy be lett harangozva. A face-unlock is inkább fölösleges eyecandy, ugyanúgy be lehet vele égni, ha menőzni akarunk, mint (aki emlékszik) a 4.0 bemutatóján szerencsétlen Google-ösök. Viccet félretéve engem többször nem ismert föl, mint igen; és ez egy idő után elég idegesítő lett, pedig nagyon szurkoltam neki, hogy működjön rendesen :( . Az Nexuson látott futurisztikus kék interfészt sem sikerült portolni az S II-re, maradt a ronda és használhatatlan touchwiz (erről nem ejtenék több szót, használjatok ADW-t ;)), és a záróképernyőről is hiányolhatjuk a kameraindító gombot, vagy az egyéb testre szabható funkciókat.
 
Szintén megújultak a goggle alkalmazások (Gmail, térkép, etc) ezek ugyanolyan jók, mint elődjeik csak meg kell szokni az új felületüket. Jár még hozzá ingyen magyar Swype, ami jó dolog, nekem személy szerit a SlideIt jobban bejön. A böngésző szerintem csúnyább dizájnt kapott, de cserébe szinkronizál a gépen lévő chrome beállításaival. Szöveg kijelölésénél viszont nagyon laggol és a felbontása sem szép (ez jól működött a 2.3-ban.)
Idegesítő fekete pont, hogy a tárcsázó alkalmazásból kikerültek (de miért???) a névjegyek; csak a korábban hívott számok és a gyorstárcsázó maradt, ez egy kicsit megnehezíti az életet.
 
 

 


Címkék: ics sgsii

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr734314554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snark 2012.03.16. 15:17:21

én sima Galaxy S-en használom a nem hivatalos ICS 4.0.3-t (SGSICS verzió). az installálás némi macerával járt (rootolás, ROM töltögetés), de azért sikerült, úgy hogy elsőre csináltam ilyet. Nekem nagyon bejött az ICS, mintha új telefonom lenne! Nagyon sok idegesítő apróságot kijavítottak (pl. néma és hangos üzemmód között váltás, úgy hogy nem nyitod ki a billentyűzérat, vagy jobb notificationök és még száz más). Alkalmanként lagol, de annyit vagy kevesebbet, mint Ginberbreaddel.

pampus007 2012.03.16. 18:02:53

Tegnap este KIES-en megérkezett a Hungary I9100XXLPQ/I9100OXXLPD (Android 4.0.3) zökkenömentesen települt. A sebessége sokat javult 2.3.4-hez képest.!!!

rusty 2012.03.17. 15:50:43

@DPinyó: Az S+ is újabb. De úgy tűnik nem ez a lényeg...

eibmurb 2012.03.18. 11:09:14

Duplikált sms probléma viszont fennáll nálam, (bármilyen 3rd party gyártó programját kipróbálva) ha nem a gyári sms klienst használom. Úgy néz ki ez egy frankó bug a hivatalos verzióban.

bandita27 2012.03.21. 18:43:16

@eibmurb: szia sikerült már valami megoldást találni a problémára ? nekem is ezt csinálja. :D

Google+
süti beállítások módosítása