Pályázz a Telenor Androideákon!

Eddig több mint 170 alkalmazásötlet érkezett a Telenor második Androideák pályázatára. A szórakozás témakörében meghirdetett versenyre a Facebookon várja a javaslatokat mobilszolgáltató március 26-ig, a nyolcadik Android Workshopon időpontjáig.
 
A Telenor február 23-án indította az Androideák Entertainment ötletversenyt. A mobilszolgáltató Facebook oldalának követői öt, a szórakozáshoz kapcsolódó témakörben küldhetnek alkalmazás-ötleteket, egészen március 26-ig.
 
Ezt követően állítja össze a zsűri a tíz legjobb ötletet tartalmazó listát, ebből pedig a követők választhatják ki azt a három alkalmazást, melyet a Telenor elkészít és közzétesz a Google Play (Android Market) piacterén. A zsűriben bloggerek (Fodor Dávid, Androidrook.hu; Lippai Gergő Androidportál; Szabó Gergő, Webisztán), újságírók (Dojcsák Dániel, HWSW; Horváth Balázs, technet.hu), fejlesztők (Pintér Zsolt, MR2; Tömöri Imre, Stereobold), valamint a Telenor munkatársai: Takács Zoltán termék-és innovációs igazgató és csapata kaptak helyet.
 
„Örömmel fogadtam el a felkérést, hogy részt vegyek a zsűri munkájában. Azt gondolom, hogy az Androideák egy kiváló kezdeményezés, hiszen tapasztalatból mondhatom, hogy sokszor maguktól a felhasználóktól érkeznek a legjobb ötletek. Nagy érdeklődéssel várom, hogy a követők milyen javaslatokkal állnak elő, milyen alkalmazásokat hiányolnak a jelenlegi kínálatból.” – mondta el Pintér Zsolt, az MTVA munkatársa, aki rendszergazdaként az MR2 Petőfi rádió zenei alkalmazásait fejlesztette.
 
A pályázaton eddig a Facebook követők a játékokat is felölelő Just for Fun kategóriában voltak a legaktívabbak, ide már közel 70 javaslat érkezett. Az alábbi öt öt kategóriában várják az ötleteket:

  • Eszem-iszom: bármilyen, ételekkel, italokkal, helyekkel, gasztronómiával kapcsolatos app
  • Premier előtt: a színház, mozi témakörébe tartozó alkalmazások
  • Mi újság? : megosztás, közösségi appok
  • Éjszakai műszak: hiánypótló, zenével, koncertekkel, bulikkal, programokkal kapcsolatos alkalmazások
  • Just for fun: minden, ami az előző kategóriákba nem sorolható, szórakozáshoz köthető ötlet, játék!

 
A 2010 decemberében elindított első Androideák pályázat nyertes alkalmazásai összesen több mint 4700 szavazatot kaptak. Az S.O.S. Helpet, a Magyar Alkalmazásokat és a  Kétkerék kerékpáros útvonaltervezőt ez idáig összesen több mint 50 000-en töltötték le a Google piacteréről.


Címkék: telenor androideák

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr164328405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2012.03.21. 06:47:58

"A 2010 decemberében elindított első
Androideák pályázat nyertes alkalmazásai
összesen több mint 4700 szavazatot
kaptak. Az S.O.S. Helpet , a Magyar
Alkalmazásokat és a Kétkerék kerékpáros
útvonaltervezőt ez idáig összesen több mint
50 000-en töltötték le a Google piacteréről"

Meg magára is hagyták ezeket az appokat. Konkrétan a Kétkerékből meg a Magyar alkalmazásokból hónapok óta nincs frissítés. Az előbbi így csak egy félkarú óriás, amibe lenne potenciál, csak ebben a formában van nála jobb a marketen. Az új appokat is ennyire le fogja majd szarni hosszú távon a Telenor? Mert akkor azon kívül, hogy az androidon keresztül próbálja meg a felszinen tartani magát a cég, nagyjából semmi értelme a kezdeményeznek.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.03.21. 08:43:58

@Darkcomet: Van értelme ezeknek, csak azt kell látnod, hogy a Telenor nem egy fejlesztőcég, nem mobialkalmazásokból él. Teret ad új fejlesztéseknek, megmarketingeli őket, dob bele egy kis pénzt, amit más amúgy nem tette.

Tudod mindig a szolgáltatókban keressük a hibát, közben lehet, hogy néha bennünk van. Jól tudom és ha megnézel néhány statisztikát számodra is ki fog derülni, hogy a magyar userek aktivitása valahol a statisztikailag kimutatható értékek alatt vannak. Nem szavaznak, nem töltenek le appokat, nem kommentelnek. Egyedül onnan lehet tudni, hogy léteznek, hogy megjelennek az oldalmegjelenítési statisztikákban. Így nics feedback, nincsenek igények, nincs semmi. Aki erre a piacra akar fejleszteni, az ott kezdi, hogy elkezd tapogatózni a sötétben és amíg nem csinál valami baromi nagy dolgot, addig ott is fog.

Sajnos nyugodt szívvel ki lehet mondani, hogy itthonra nincs értelme fejleszteni. A magyar felhasználók nem érdemlik meg, hogy törődjenek velük, Magyarország nem érett arra, hogy sajátt app-bázisa legyen.

Darkcomet 2012.03.21. 12:07:32

@Tomi from Space: Figyu! A Kétkerék alkalmazást ahhoz képest, hogy tavaly júniusban volt utoljára frissítve, 5000+ letöltése volt. Kommentelve is lett rendesen. Jelen esetben tehát nem a felhasználók, hanem a fejlesztők tojnak a fejünkre. Maga az app egész jól indult, de ha nincs update, egy bugos szart persze, hogy letöröl az ember. És mivel a Telenor jegyzi az appot, ez ügyben persze, hogy őket cseszteti az ember.

Google+
süti beállítások módosítása