Galaxy Note 10.1 - nagyképernyős varázsceruza

2012.08.06. 12:35 Yarner

A Samsung a mai nap egy új videót tett közzé Youtube csatornáján: a majdnem hatperces klipben a cég következő táblagépe, a Galaxy Note 10.1 képességeit mutatja be. A mobilpiac különc öszvérének tartott Note ezzel már egy termékcsalád első tagjává avanzsált (hamarosan érkezik a Note 2 is): úgy tűnik, a koreai cég emberei (és az eladási statisztikák) látnak fantáziát a ceruzával (is) kezelhető eszközök felfuttatásában (ami a korábbi Note-tal bátor lépésnek számított, hiszen a HTC Flyer a ceruzával együtt is alaposan becsődölt).

galaxy_note_10.1_product_image_5.jpg

Lássuk a videót: 

Látható, hogy apait-anyait beleadtak, hogy a legtöbbet kihozhassák a koncepcióból: csak néhány apróságot emelnék ki: egy képernyőn, egymás mellett futtatott appok (na, ez már tényleg multitasking), képszerkesztés photoshopban ceruzával (nem ujjal pacsmagolva); a már ismert intelligens jegyzetelő alkalmazások, melyek felismerik a firkáinkat és táblázattá, egyenletekké, alapvető formákká alakítják őket. 

A Samsung igyekszik megmutatni, hogy az új tablet rengeteg, a megszokottól eltérő felhasználási lehetőséget hordoz magában, és a videóból nyilvánvaló, hogy elsősorban a professzionális felhasználókat veszi célba. Elég komoly hardverrel is megtámogatták az elképzeléseiket: a dobozban 1.2 GHz-es négymagos processzor, 2 GB RAM, és természetesen HD kijelző lapul. Akad még benne két kamera (hátul 5, elöl 1.9 megapixel), A-GPS, S-GPS és Glonass alapú pozíció-felismerés, 16, 32 és 64 gigás háttértárral érkezik, de lesz benne microSD kártyahely is. A tábla a hónap végétől kapható a nemzetközi piacon, az ára egyelőre nem ismert (bár egy szemfüles amerikai kereskedő már árulja 750 dollárért).

Mit szóltok: bejön a retró-érzés? Vagy csak parasztvakítás a stílus visszahozása a PDA-k világába?


Címkék: Samsung Note Note 10.1

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr124698177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolij 2012.08.06. 13:57:36

nekem bejön, csak nem 750 dollárért:)

meglivorn 2012.08.06. 19:04:23

Mivel teljes értékűen kezelhető ujjal pacsmagolva is, semmi retro nincs benne. Ugyanakkor a kézírásos jegyzetelés, vagy rajzolás/skiccelés egyátalán nem rossz dolog.
Ujjal használni grafikus programot finoman szólva értelmetlen (max arra jó hogy lekösse a gyereket a kocsiban) míg egy rendes tollal igenis kiváló eszköz lehet.
Szóval egyátalán nem halva született az ötlet. Kérdés a megvalósítás és az ár. Az alap Note volt a kezemben, tényleg nem egy kategória a kommersz kapacitív stylusokkal.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2012.08.06. 19:31:32

Ezzel végre nem csak bölcsészkaron lehetne jegyzetelni... :)

Darkcomet 2012.08.07. 06:56:08

Lenyűgöző promóciós videó, de azért kíváncsi lennék, hogy a valóságban is ilyen zökkenőmentesen teszi-e a dolgát. Ha igen, akkor többi gyártónak igen csak fel kell kötnie a gatyáját, ha ezt a kütyüt überelni akarja.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.08.07. 09:15:22

@Darkcomet: Igen, ez azért nekem is megfordult a fejemben - ez egy animáció, nem valódi felvétel. A 2 giga ram egy kicsit biztató mindenesetre, ebből lehet, hogy tényleg megoldja.
Mondjuk ennyire gördülékeny szinte biztosan nem lesz, ha más nem, csak az olvasható kézírás sebessége miatt is...

báró Csekonics 2012.08.07. 11:48:06

@Darkcomet: Pontosan.
Mondjuk, a Galaxy Tab 10 alapján szerintem annak is örülnének a Samsungnál, ha simán csak a képernyő elforgatása menne olyan simán és gyorsan, mint a videóban. :-D

Google+
süti beállítások módosítása