Csiripelnek a madarak: ezek lesznek a HTC következő dobásai?

2012.08.07. 17:04 Hrobert

Az elmúlt hét különösen termékeny volt tajvani pletykák terén, a HTC két nagy dobásáról hullt le a lepel, ha igazak a híresztelések. Az egyik leleplezett készülék a One X izmosított változata, a One X+, melyről már korábban is hallhattunk, emellett jól értesült iparági források egy Galaxy Note rivális érkezését is jósolják, mindezekhez specifikációk is tartoznak.

htc_mystery.jpg

A NenaMark2 nevű benchmark eredményei között bukkant fel egy HTC PM63100 nevű eszköz pontszáma, mely állítólag a One X+ fedőneve lehet, ezzel együtt néhány fontos technikai paraméterére is fény derült. Ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, a gép Tegra 3-as processzorral üzemel, méghozzá 1,7 Ghz-es órajelen, emellé egy 1280x720 pixel felbontású megjelenítő párosul. Természetesen a 4.1-es Androiddal a fedélzetén érkezik az újdonság, amivel valószínűleg nem az új ZTE-zászlóshajónak szeretnének ellenfelet állítani..már ha értitek mire gondolok.

htc-one-x-plus.png

A másik újdonság híre valamivel kevésbé kézzelfogható alapokon áll, itt csak a szokások,  rejtélyes "iparági források" állnak a háttérben. Ugyanakkor talán logikus lépés lehet a HTC részéről, hogy a Samsung - számomra - érthetetlenül sikeres Note-jának menjenek neki egy riválissal, és úgy néz ki ez a helyzet. A DigiTimes titokzatos forrásai szerint az újdonság valamikor szeptember-október táján érkezhet meg, ugyanúgy 5 inches megjelenítővel lesz szerelve, mint az ellenfél, felbontása 1794x1080 pixel lesz, a borítás alatt pedig egy MSM8960-as Snapdragon S4 SoC fog dorombolni, Adreno 320-as GPU-val kiegészülve. 

Mindezek szintén egybecsengenek egy néhány héttel ezelőtti GLbenchmark-eredménnyel, felbukkanásakor viszont először sokan azt gondolták, hogy ez lesz a tajvaniak visszatérése a tablet-színtérre. Mint ismeretes, a HTC eddig egyetlen ilyen eszközt dobott piacra, a Flyert, melynek korántsem volt viharos sikere, azóta nem utalt rá jel, hogy ismét próbálkoznának. Szerintem jóval okosabb döntés lenne Note-riválist fejleszteni, mint megpróbálni betörni a tabletpiacra, ahol az Apple uralmát sokan próbálták már megtörni, mindeddig sikertelenül. 


Címkék: pletyka htc

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr934700301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása