iPhone5 - Nem kell félni, nem fog fájni

Szerda este ismét összerezzenhetett a tech-világ gyomra, mert bejelentették a már mindenki által ismert TheirPhone 5-ös verziójának megjelenését, amelyet 199, 299 és 399 dolláros áron lehet majd megvenni (persze külföldön) és 16, 32, ill. 64 gigabájt beépített, és sehogyan sem bővíthető memóriával érhető majd el. Ami az alma-társadalomnak újdonság, de az Android-érát feltehetően csak megmosolyogtató paraméter, az a kemény 4 colosra növelt képernyő, ami kb. felér egy 3 évvel ezelőtti Androidos csúcsmobil képernyőméretével, ellenben sikerült egy tökéletesen szabványtalan felbontást csapni mellé 1136x640 pixel felbontásban, ami már Szabolcs-Szatmár Bereg megyében sem HD ready. A processzor pontos órajeléről egyelőre nincs hír, de az biztos, hogy gyors, ennél többet nem is várhatunk, a technológiai mérföldkő ezzel ki is lett pipálva. Az Apple továbbra is hagyományként kezeli a semmivel sem kompatibilis csatlakozók készítését, úgyhogy az 5-ös telefon is egy ilyennel, az úgynevezett Lightninggal fog megjelenni, amit gyakorlatilag sehova sem lehet majd bedugni.

iphone5_2.jpg


A fenti kis technikai vázlat után már csak azon kell elgondolkodnunk, hogy mennyire fogja megrázni a piacot az új készülék? Szerintünk semennyire. Anno tervbe volt véve, hogy csinálunk egy nagy készüléktesztet a 2012-es év legjobb telefonjaiból és úgy tartottuk korrektnek, ha megvárjuk az iPhone 5. szériáját is és nem csak a 4-est fogjuk a Samsung Galaxy SIII és HTC One X mellé küldeni a ringbe inkorrekt módon, de a fenti technikai paraméterek alapján nem vagyunk biztosak abban, hogy nagyban változtatná meg az üdvöske a sorrendet. Félreértés ne essék, ezen posztnak nem mozgatórugója a gőg és az irónia, semmi indulat és elkeseredettség nincs bennünk, egyszerűen csak többet vártunk a manapság inkább perekben jeleskedő marketing cégtől. Ez a készülék nem más, mint egy ősrégi hiedelmekkel átszőtt, és saját policy-k tonnáival kötött kompromisszum. Aki jártas a telefóniában, eddig joggal hihette azt, hogy az Apple legnagyobb ellensége a Samsung, de a mai napon kiderült, hogy a fő ellenség nem más, mint saját maga. Az Apple vagyonánál pedig csak egy valami nagyobb: a fanatikusaiba vetett hite, mert egy ilyen release-zel rendkívül nagy kockázatot vállalt a cég, hiszen az Android platformon mindenből nagyobb, több és gyorsabb van és plusz indokként nálunk van az a mérhetetlen szabadság és kompatibilitás, amiről az Apple még szó szerint álmodni sem mer.

iphone5.jpg


Az eladások persze az egekig fognak megint szökni és nagyon sok Apple-fan tépi már a centit, hogy megkaparinthassa az új készüléket, de innen a fotelből nézve 10-15% iPhone 4 tulaj fancsali képpel már arra készül, hogy beruházzon egy SIII-ra vagy egy One X-re. Summa summárum, leesett a  nagy kő a szívünkről és mire földet ért csak egy kavics lett belőle, ettől függetlenül mi is tapsolunk, mert igen, egy vagy két évig megint nyugtunk lesz és nem kell félnünk a farkastól. Egyedül egy dolgot várunk: a pereket, amiket feltehetően az Apple sem fog tudni elkerülni ilyen-olyan okok miatt, mondjuk a felső képen látható ismerősen kék szín miatt. :)


· 1 trackback Címkék: apple

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr394773434

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.13. 14:45:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pierr Kardán 2012.09.13. 13:17:03

@Jamal Jamal: "II kerület Samsung szervíz samsung egyenruhás szerelők
.....
- Hát el kell ismerjem gyönyörű képet ad a Bravia. "

Ez így egy az egyben hazugság!

Van itthon Samsung LED TV, Sony Bravia TV és LG LED TV.

Minden tekintetben a legjobb képe a Samsung TV-nek van, a második helyet pontozásal nyeri a Sony az LG-vel szemben (viszont árban messze a legdrágább a Sony!!!)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.09.13. 13:18:15

@MoxNox: Ha ajnároznánk akkor meg azért lennénk kisköcsögök. Így legalább lojálisak vagyunk, az iPhone5 meg tényleg nem hozott semmi egetverő újítást, sőt.

Sam the Ace 2012.09.13. 13:19:19

@Bérgyilkos Bohóc: Véleményünk van egy olyan jelenségről ami mozgalommá fejlődött az utóbbi években.. Az Apple terméke túl van hype-olva szerintem(ünk) és ahogyan szét lehet fikázni egy HTC vagy S3-as telefont is a bemutatása után, nem hiszem, hogy az IPhone-nal kivételt kéne tennie bárkinek is.. Bár el is tudom képzelni, hogy az okostelefonokról vezett blog miatt is szabadalomsértési pert fontolgatnak már, de azért mégiscsak. Jobb kérdés, hogy ez miért fáj az almafanoknak.

Az Utolsó Csillagharcos 2012.09.13. 13:29:35

WP felhasználóként érdekes olvasni az itteni hozzászólásokat. Szvsz az Apple kb 3 éve mutatott fel utoljára lényeges újításokat, azóta csak pixel vadászat zajlik. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy az összes versenyző a saját (utálom ezt a szót) ökoszisztémáját adja el, és láncolja magához ezzel a felhasználóit, ezért a választási szabadság már önmagában is erősen korlátozott. A kényszerpályán mozgó júzer pedig kénytelen valahogy igazolni korábbi döntését, ezért foggal körömmel próbál azonosulni a marketing és propaganda szövegekkel.

Ebben egyébként az Apple a legagresszívebb az összes közül, gyakorlatilag csak saját magával kompatibilis, de az tény hogy azzal példaértékűen.

Azért az vicces, hogy a Nokia bejelent egy valóban high end telót és megzuhan az árfolyam, majd jön az Apple, aki néhány plusz pixel, egy új catlakozó hatására szárnyalni kezd :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.09.13. 13:33:08

@Pilóta78: Nem az Apple csinálta először hordozható, érintőképernyős eszközt, mert olyan már volt az Newton fejlesztésének megkezdése előtte, 7 évvel a Newton megjelenése előtt.
Egyébként hallottál az IBM Simonról? Egy évvel a Newton előtt mutatták be, telefon+PDA egyben, ugyanúgy érintőképernyős. Az IBM tervezte, a Mitsubishi gyártotta.

angoltanárnő 2012.09.13. 13:39:48

Kedves Urak,
Nem lehetne kicsit többet magyarul beszélni, ha már megadatik dolgokra a magyar szó (pl: app=alkalmazás)?
Kedves blog író, ha már rohadtul kellenek neked az angol szavak a blogodba, akkor légyszíves tégy már utána helyes ragozást a kedvemért, rendben?
(ha esetleg nem tudnád mire gondolok; "release-SZEL") Nevetséges...

protézisesh 2012.09.13. 13:40:29

"ezen posztnak nem mozgatórugója a gőg és az irónia,"

nem a fenét nem... Képzeld, vannak emberek, akik a telefonjukat a ZSEBÜKBEN hordják. Az SGS3, meg a hozzá hasonló hólapátok erre tökéletesen alkalmatlanok.
Sőt, olyanok is vannak, akik nem egy tíz-tizenöt centis képernyőn akarnak 1080p felbontású filmeket nézni, vagy akár netet böngészni. Mert arra NEM a telefon való.
A telefonba épített mozinéző, meg böngésző funkció pont arra jó, hogy ha a halál f@szán kellene egy adat hamar a netről, vagy van elb@szni való 10 perced míg indul a vonat, akkor azt hamar meg tudd szerezni. Az esetek többségében meg csak akadék egy képeslap-méretű deszka, ami ráadásul minden eresztékében recseg-ropog, ha le mersz ülni úgy, hogy a zsebedben van.

Ennyit arról, hogy nem feltételül mindenki a hűdekurvanagyméretű kijelzőre hegyezi a cerkáját...

Aztán a memória. a samsungba 16GB kártyát vettem, (külön pénzért, a készülék árán felül!), örök biztonsági kockázat maradt a kártyaolvasás és -írás sebessége, biztonsága, a memória osztása. A Samu számtalanszor eljátszotta, hogy magától átváltott memkártyáról belső memóriára, aztán fotózáskor nyavalygott, hogy megtelt a memória. Egy integrált memóriával ilyen veszélyek nincsenek, illetve tuti, hogy nem hamis Kingstont, Verbatimet kapsz, hanem bevizsgált alkatrész van a gépben. Ja, és ez a 16GB sose telt meg, vagyis ha nem akarod az egész internetet a zsebedben tartani, akkor sokáig elég a legkisebb iPhone is. Tény, hogy nem fér rá 20 teljes film meg 8 évadnyi DrHouse 1080p full HD-ben, de lásd mit írtam fentebb a telefonon mozizásról.

A kurva nagy szabadság, amit az android ad, pont arra jó, hogy izzadhass egy Windows-PC + android-tablet + másikandroid-teló összeszinkronizálásával, ami lehetetlen. Almateló-almatablet-win7Pc simán megy. Egy jelszóval, egy gombnyomással, bármikor. A samu a 600 névjegyemből pont 410et másolt fel PC-re, a többi 190et írhattam kézzel. Az android soha nem ugyanolyan egy SE, egy Samu vagy egy HTC telefonon. Mindig máshol van valami, mindig van, ami az adott készüléken nem szeret futni, akad, fagyást okoz. Almáéknál nincs ilyen.

Tudod mit? inkább adok 0,79eurót egy bevizsgált és működő alkalmazásért, mint töltök le 300 ingyenest, amit 1x sem fogok használni, viszont legalább egymással összeakadnak és lefagy miattuk a teló. Vagy bezabálja az aksit 1 óra alatt...

És a fő érv: a 4S-t két hónapja 79.990-ért vettem a trémobilban. Az SGS3 meg pont 139.990 volt. :( Akkor biztos, hogy az iPhone a drága?

savanyú a szőlő nektek és lassan nekem kínos, mennyire próbáljátok igazolni, hogy ti mennyivel sokkal jobb fejek vagytok meg jobb a telótok. Inkább menjetek haza, aztán verjétek ki. :)

Pilóta78 2012.09.13. 13:41:24

@online távmunkás: azt írtam, hogy ők csináltak először, de legalábbis előbb, mint az ms vagy nokia. Innen indult a vita. Max azt mondhatod, hogy az ibm simon nyúlása, de nem ezt mondtad :)

badogosmester 2012.09.13. 13:43:53

Nekem nem fog fájni, csak nektek fáj androidosoknak nagyon. Ennyire futja, állandó fikázásnak. Nézz meg egy apple-ös blogot, sose látsz android vagy Samsung fikázós posztot. Kellett a klikkszám, kellett az Index főoldal? Szánalom.
Azért mert más cégek beállnak egy sorba és ontják a tömegtemréket, más cég még lehet annyira tökös, hogy újít, meglépi a változást.
Nem tetszik? Ne nézd, ne olvasd, ne vegyed.
Nem tudod mennyi a proci teljesítménye konkrét számmal? Minek kell az. Csak számharcosoknak. Működik, gyors és kész, ennyi elég.
Kompatibilitás? Mutass még egy olyan eszköz gyártót, amely ilyen egyszerűen, zökkenőmentesen oldja meg a készülékek közötti kommunikációt. iPhone az Apple Tv-vel, Mac-el stb, gyönyörűen. Ja, hogy más szarral nem megy? Kit érdekel, nem is akarom. Lassan csak almás cucc vesz körül és boldogan használom őket, mert működnek, gond nélkül.

Szóval nekünk uygan nem fog fájni, csak nektek fáj, ami a hasonló posztokból látható.

Peace! :-)

Stabilo 2012.09.13. 13:44:17

Magam is iPhone használó voltam és szerettem is nagyon jól a telefont, de engem is meglepett az igaziból semmilyenre nem sikerült iPhone 5.
Szerintem túl későn jöttek ki ezzel a készülékkel, mára a versenytársak egyértelműen verik. (Pl fotóban a Nokia magasan).

Stabilo 2012.09.13. 13:46:34

@badogosmester: Ezzel teljesen egyetértek, de amit leírtál arra tökéletesen elég egy sima iPhone4 is. Mivel tud többet az 5-ös? Semmivel. Van értelme megvenni? Nincs.

Szyl 2012.09.13. 13:48:11

Bocsi az off-ért. De látom sok itt a mac mester :) nekem segítség kéne van egy ipod-om szeretnék rátölteni zenét az egyik ismerősömnél úgy hogy az én zenéim amik most rajta vannak azok rajta is maradjanak de tőle is rá tudjam tenni a zenéit, hogy hallgathassam. Eddig csak úgy sikerült hogy vagy az övé vagy az enyém volt rajta :((((((((((((( nincs valami megoldás? vagy trükk vagy valami? please help!!!

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.09.13. 13:48:48

@protézisesh: "És a fő érv: a 4S-t két hónapja 79.990-ért vettem a trémobilban. Az SGS3 meg pont 139.990 volt. :( Akkor biztos, hogy az iPhone a drága?"

Szóval két hónapja vettél egy Skoda Octaviat ami olcsóbb volt mint egy Audi A6-os. Értem. Ez fantasztikus!

xlngx 2012.09.13. 13:49:52

@Az Utolsó Csillagharcos: Azert a Nokia reszvenyek nem az uj telo miatt kezdtek zuhanni hanem azert mert a tobbi nokia telo arat lenyomta.
Egyebkent szerintem nem lancolja magahoz a felhasznalot az apple, itt arrol van szo hogy az emberek szeretik hasznalni az apple eszkozoket.
Szerintem ha a Nokia kibirja addig amig megjelennek az uj telefonjai es azok tenyleg jok lesznek, szerintem most van alkalma visszaterni.

Stabilo 2012.09.13. 13:58:44

Az Apple sikerének egyik oka, hogy rájött arra, hogy jobban jár ha alapból "műszaki analfabétának" nézi a felhasználókat. Magyarán nincs sok beállítási lehetőség a készüléken, a fotók videók ott vannak tárolva ahol kell, másolni a készülékről vagy a készülékre egyféle módon tudsz és kész. Magyarán a telefon "hülye biztos", ezért bárki tudja használni, a szomszédban lakó 10 éves gyerek is, de a hosszú körmű szoláriumos csaj is.
És ez nem biztos, hogy rossz, hisz alapból tényleg használni akarod a telefont nem megérteni annak működését. Ettől függetlenül nekem egy idő "szűk" volt a készülék.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.09.13. 13:58:45

@angoltanárnő: ez speciel egy homályos zóna. ugyan a hivatalos IPA valóban a /ɹɪˈliːs/, de magyar köznyelvben (ahol most a szó szerepel) senki nem ejti sz-szel, még én sem, pedig elvégeztem pár angolszakot.

zsebtelep 2012.09.13. 14:00:39

@Tomi from Space:
Rossz a hasonlat, egyik kocsiban sincs annyi műanyag mint egy sgs3-ban D:

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.09.13. 14:01:36

@badogosmester: "Nézz meg egy apple-ös blogot, sose látsz android vagy Samsung fikázós posztot" úgy tűnik, ez eg ynépszerű mítosz, ezért a kedvedésrt megismétlem a fenti válaszomat:

Csak pár példa, és csak egy blogról:

appleblog.blog.hu/2011/02/22/ipad_vs_galaxy_tab_10_1
appleblog.blog.hu/2010/01/06/jobb_az_iphone_mint_a_nexus
appleblog.blog.hu/2010/10/10/dobbenetes_a_google_tv_taviranyitoja
appleblog.blog.hu/2011/03/30/17_alkalmazas_van_a_tabletes_androidra

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.09.13. 14:02:01

@angoltanárnő: Én is megjártam pár országot és határozottan állíthatom, hogy jól beszélek angolul és mindenütt rilíz-nek ejtik. Vicces volt egyébként, mert egy hete érkeztem haza egy 10 napos külföldi kiruccanásból, ahol a világ minden tájáról találkoztam emberekkel és mindenki tudott mindenkivel angolul beszélni, egyedül a briteket nem értette senki... Azért annak örülök, hogy nem nálad tanultam angolul, de a próbálkozásod azért szép volt. Ha tetszem mond azt nyugodtan, nem kell itt megpróbálni fölényeskedni :))

protézisesh 2012.09.13. 14:02:34

@Tomi from Space: nagyon frappáns válasz (nem, nem az), ráadásul nettó hülyeség is. Se nem butább, se nem lassúbb, csak kisebb. Vettem egy A4-es Audit, ami pont feleannyiba került, mint egy Skoda Superb...

A többire meg nem bírsz mit kiizzadni, ezért hallgatsz. Izzadságszagú a blogod, fürödhetnél gyakrabban.

angoltanárnő 2012.09.13. 14:03:21

@Yarner:

Elhiszem én, de mondjuk ha a "kiadás" szót használja, máris okafogyottá válik a dolog... Mert mit ad Isten, a "release"-re is van magyar szó :)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.09.13. 14:04:01

@protézisesh: Kérlek nézd össze a két készülék technikai paramétereit. Processzor órajel, kijelző méret, kijelző minőség, felbontás, stb. Aztán gyere vissza és kérj bocsánatot. Ne, inkább ne, csak forogj tovább.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.09.13. 14:05:56

@angoltanárnő: Van, de a kiadás szót nem erre használjuk, elnézést. Meg kellene békélni a jövevényszavakkal, mert azok jók és ahhoz, hogy egyértelműek legyünk, nem szeretnénk mindig azt leírni, hogy "aktuális, legfrissebb verziószámmal kiadott operációs rendszer verzió".

Jamal Jamal 2012.09.13. 14:07:14

@Sam the Ace: Bocs. Nekem nem fáj csak ne a Samsung legyen az amivel ütik a szifont. A Nokia jobb ellenfél hardverben. A másik meg ha a koreaiaknak is lesz egy SAJÁT stabil operációs rendszere a hardvere mögé akkor lesz azonos súlycsoport az almával.
Nekem az Android táblagépen jobban tetszik (ha úgy tetszik nyitottabb) mint az Ipad. De telefonon az IOS kell, mert durván stabil.

2002 2012.09.13. 14:07:57

Hahaha, az itt SG3 fikázók 99%-ának még a telefon sem volt a kezébe.

Jofiu 2012.09.13. 14:08:59

"ezen posztnak nem mozgatórugója a gőg"
Lófaszt nem!
Ráadásul nem is látsz túl a paramétereken.
Kaját is kémiai összetevők alapján választasz?

A telefonról nincs véleményem, de nem tudom megállni, hogy be ne szóljak a paraméterekre onanizálóknak. Mondjuk irigylem is őket, könnyen ki lehet őket elégteni, boldog az életük, meg a marketingeseknek is adnak egy életcélt, de tököm tele van már, hogy nekik fejlesztenek haszontalanságokat, drágává de legalább szarrá téve a termékek nagy részét.
A mobilban lévő fényképező megapixeleken elélvezés után most ez a buta képátló az ügyeletes birkakaja? Meg a mobilon filmezés és videóeditálás? Könyörgöm már! Igaza is volt annak aki egy negyven colos lapostévére kivetített telefonképernyővel a vállán vagizott poénból egy képen. Láttam valahol. Na ez vagytok paraméterlovagok.

(Félreértés ne essék, fontos jellemző a paraméter, szükséges, de kurvára nem elégséges, kivéve az egyszerű lelkeknek. Annyira fontos mint az ételek tápanyagtartalma. E nélkül nem kaja, el kell érni a szintet hogy egyáltalán meg akarja enni az ember, de az után csak az ízek és összetevők jó kombinációi tesznek elégedetté, nem a további tápanyagtartalom növelés vagy agyonfűszerezés a mennyiség bűvöletében....)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.09.13. 14:10:14

@angoltanárnő: Ez egy techblog (na, erre mondjunk magyar szót :-) "gépezetekkel foglalkozó világháló-napló"?), a cikkek mindennapi társalgási stílusban (ez is idegen szó, pardon, "hangvételben") íródnak. Így beszélünk, az olvasók is megértik. Nem azért használjuk ezeket, mert nincs magyar szó, vagy mert fitogtatni akarjuk a tudásunkat, hanem mert így egyszerűbb, gyorsabb - szakzsargon (pardon, szak-torvajnyelv). Ja, igen, szinonimákhoz is egyszerűbb, ha beengedjük az idegen szavakat.

Te vagy az első olvasó, aki ezt szóvá teszi két év alatt - ez is azt mutatja, hogy a probléma nem számottevő

Pilóta78 2012.09.13. 14:12:10

@angoltanárnő: majd ha az orvosok elhagyták a latint, a pilóták az angolt. Szerintem sokkal durvábban kellene nyomni az angolt a szakkifejezésekre.

apd (törölt) 2012.09.13. 14:13:33

"perekben jeleskedő marketing cégtől"

az Apple marketing cég?

angoltanárnő 2012.09.13. 14:13:38

Szó sincs fölényeskedésről, egyszerűen nem tetszik ez a túlzott angolosítás, annak ellenére, hogy nyilván imádom a nyelvet. Ez nem brit kiejtés, hanem ahogy Yarner is említette, a helyes kiejtés. Miért ne használhatnánk erre is a kiadást? Mindegy, nem a release kiejtése lett volna a hozzászólásom lényege, csak egy példa volt.

guy2 2012.09.13. 14:14:39

És mi lenne akkor, ha leírnánk, hogy az iphone5 egyszerűen csak jó....? Minek fikázni? Tényleg elég jó lett, az árazása megfelel a többi felsőkategóriás mobilnak. Az, hogy atipikus lett a kijelzőmérete, meg külön haszon, a többi mobilgyártó mást sem csinál, csak egyre nagyobb képernyőket rak a mobiljába, meg egyre erősebb procikat, stb. Az apple legalább megpróbálja magát megkülönböztetni a többi gyártótól. Ettől függetlenül egy s3 is tök jó lehet - ha bármelyiket hozzám vágnák ingyen, tutira azt használnám.

girhes 2012.09.13. 14:15:28

JAJJ, FOGJÁTOK MÁR BE A POFÁTOKAT!
ANNYIRA IDIÓTÁK VAGYTOK MIND!!!!!!!!!!!!!!![CAPS LOCK OFF]

Eszembe nem jutna fikázni valakit, mert ájfónja van (galaxy s tulaj vagyok, és szerintem kurva jó, akár mekkora iphone clone :))
Meg, hogy szar az eppöl. Csinálj jobbat, aztán ugass, és jöhet a random miafasz...

Most jönnek az almások! :)
Tepsi, nem tepsi, leszarom! 3.5-ös kijelző után persze, hogy tepsi. Nektek is ugyan azt mondom mint előbb! Nem tetszik? Csinálj olyat, ami mindenkinek tetszik ezen a retkes világon.

Összefoglalva:
Az apple jó cuccokat gyárt nagyon, de én a perelgetései miatt nem veszek/nem fogok venni soha. Elvből...
Az android meg felnőtt az almához, és ez nem tetszik az apple fanboy-nak. Az android fanboy-nak meg kinyílt a csipája[PONT]

Jó lenne, ha végre normális hozzászólások érkeznének mostmár...

Amúgy üdv mindenkinek! :D

protézisesh 2012.09.13. 14:16:13

@Tomi from Space: na erről beszélek, amikor azt emlegetem, hogy ti erre veritek otthon:

processzor órajel: hozzáérek az ikonhoz és nyílik az alkalmazás. Fut a multitask. Hamar elmenti a készített képet. Boldog lehetsz, hogy 1,0 vagy 1,4GHz, csak a való életben ennek kurvára semmi szerepe, mert századmásodpercekben mérhető a különbség a "gyors" meg a "lassú" között.

kijelző méret: azt hittem világos, amit írtam a mozizásról, ráadásul az enyém zsebben is, egy kézben is elfér, vagyis számomra az SGS3 és társai nagysága kimondottan HÁTRÁNY

kijelző minőség: a Samsung Wave (S8500GT) gorillás Superamoledje baromi jó volt, ezt el kell ismernem. Most 2 évesen is szebb a képe, mint az iPhone-nak, viszont a Samu simán kihagyta belőle a környezeti fénytől függő automata fényerőállítást, így frankón kiégette a szememet. Tán ezért is tűnik "szebbnek" a képe, mert fényesebb. Az újabb samukból meg elmaradt a SAmoled, csak sima amoled lett, az meg annyira nem nagy böffenés.

Felbontás: mi vagy te, sólyom? Szerinted te hány pixelt látsz egymás mellett? 7,5 centiméteren 960 pixel az 13 pixelt jelent MILLIMÉTERENKÉNT. Megint csak lehet recskázni arra, hogy az SGS-ben 15 (vagy akár 17, leszarom) pixel van milliméterenként. Az emberi szem úgysem látja a különbséget. Akkor meg minek?

Az anyaghasználatot meg pont kifelejtetted, jössz itt a műanyag szarokkal, amik egy hónap után úgy néznek ki, mint amit a kutya köpött ki.

És ha feltűnt (ha nem, akkor ismétlem) pont feleannyiba került, mint egy SGS. Ha neked ezek az emberi érzékszervekkel nem felismerhető különbségek megértek 80.000 forint felárat, akkor biztos, hogy én vagyok a sznob? Hm?

Amiről meg vadul hallgatsz, pedig valóban ez vezetett oda, hogy megutáljak minden androidos gépet: a minden-mindennel egy gombnyomással kezelhető-szinkronizálható tudás. Az egyszerű kezelés, amihez nem kell IT végzettség + 5 év hekker-gyakorlat. Összedugom, megjegyzek EGY jelszót, aztán minden működik. Pont úgy, ahogy a gépkönyv írja (ha esetleg nem lenne intuitív a működés). Mielőtt belemennél, nem, nem vagyok műszaki analfabéta, elboldogulok a kettőnél több gombot tartalmazó eszközökkel is.

Bocsánatot kérni meg eszem ágában sincs, nem vagy te nekem senkim se. Öcsi.

apd (törölt) 2012.09.13. 14:16:14

egyébként jó cikk, sokat röhögtem rajta :D

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.09.13. 14:17:14

@angoltanárnő: Azért mert a kiadás szó nem ezt jelenti. Nem kérdőjelezem meg az angol tudásod, de a magyart lassan igen... :)

2002 2012.09.13. 14:21:54

protézis, van az apple-nek magyar cégháza is? Mennyiért adnak ilyen munkát ahol fórumokon kell bizonygatni az igazadat?

Jó Estét 2012.09.13. 14:24:19

Tennenek ra micro USB-t es lehetne normalisan adatot masolni ra itunes nelkul es uannyi lenne mint mondjuk az s3 es lenne tobbfele dizajn, akkor kene, igy nekem csak egy vicc

Jofiu 2012.09.13. 14:26:19

@Tomi from Space: Nagy szavak ezek olyantól, aki azt írja 'egy ilyen release-zel rendkívül nagy kockázatot vállalt a cég'...

Amúgy attól, hogy a kiadás szó nem a megfelelő választás ide attól még bizony a release jelenti azt is, nem ott van a probléma.

angoltanárnő 2012.09.13. 14:26:53

:) Lehet, hogy a magyar szókincsem kevésbé széles, mint az angol, de azért igyekszem az anyanyelvemen beszélni és nem mindenhova angol szavakat tűzögetni, mert ez lehet, sokaknak tűnne fölényesnek :) De mint kijavítottatok, ez itt szaknyelv, tehát hozzászólásomat tekintsétek semmisnek :)

Pisstuss 2012.09.13. 14:27:10

Az iPhone a 2G-vel megmentette az Apple-t a kihalástól, a sznobok drága számítógépgyártójából, egy szélesebb körben elérhető felhasználóbarát, jól működő eszközöket gyártó vállalattá lépett elő!
Ezt a 2G által okozott "sokkot" valszeg nagyon nehéz lesz űberelni, és sajnos most az óvatos duhaj képében nyomulnak - csak egy picit mennek a trendek után, hogy megőrizzék helyüket a csúcson!
Mert lehet akármennyire paraméterkirály a Samsung Galaxy akármennyi, egyszerűen nem tud izgatni!

Azért legalább a kamerában beletehették volna a Lytro típusú megoldást (valahol olvastam, hogy vettek valami hasonló szabadalmat), az egy kicsit megint forradalmi lehetett volna! Így hozta az elvártat, mint mondjuk az autógyártóknál a BMW-Audi-Mercedes az éppen aktuális típusváltással, viszont azzal egyetértek lassan ez már kevés lesz, vagy máshogy fogalmazva kicsit unalmas!

Ettől föggetlenül még mindig a legjobb vétel a kategóriájában!

Üdv

vizsla74 2012.09.13. 14:28:37

szerintem a samsung E1170 sokkal jobb

is 2012.09.13. 14:29:38

@protézisesh: "Megint csak lehet recskázni arra, hogy az SGS-ben 15 (vagy akár 17, leszarom) pixel van milliméterenként. Az emberi szem úgysem látja a különbséget. Akkor meg minek?"

iPad 3 1920 pixel? erről (is) beszélsz?

Jofiu 2012.09.13. 14:31:10

@Jó Estét: Igaz, USB kellene ide, de az egészről eszembe jutott egy eset. Pár éve egy pár napos konferencián részt vettünk pár kollégával, és csak ott vettem észre, elfelejtettem vinni USB kábelt a telefon töltéséhez. Nosza végigkérdeztem mind a 6-8 kollégát, ki tudna adni nekem egyet, de csak iPhone kábelük volt, azt hittem meghülyülök.

2002 2012.09.13. 14:35:43

Őszintén, ezért nem szeretem az apple fanokat. Mondhatsz nekik bármit, nyugodtan, okosan, intelligensen, így is úgy is az apple, apple, apple, apple, nincs annál jobb.

Legjobb példa rá a közeli ismerősöm, szinte minden apples neki, mert csak. Mert az jó, és az a legjobb. Megmutattam neki az S3-amat:

"Miért vibrál ha megnyomok valamit,deszar nekem nem."
"Miért ilyen nagy, deszar, az iphone nem ilyen nagy meg lehet fogni."
"Miért ilyen csúnyák a színek, deszar, az iphone sokkal szebb."

És fórumos ismereteim szerint, az összes apple fanboy kb. ilyen. Szerintem éppen ezért egy android híroldal nyugodtan kiadhat egy hírt, amiben kevesebb kötözködés van, mint a legnagyobb apple fanboyok egy mondatában.

t230e 2012.09.13. 14:36:32

Nem ertem, miert kell ennyit errol a temakrol szajat tepni.
mindegyik rendszernek vannak elonyei, hatranyai.
en ket evig hasznaltam iphone 3gs-t, alig vartam,.hogy megvaljak tole. Mar masodik eve android motorolat nyuvok. Nekem ez jobban bevalt, de a felesegem szereti a tolem orokolt iphonet. Telefonalni. Szamitogeppel szinkronizalni mar kevesbe.

Nalam ott szakadt el a cerna, mikor nem keves idot raszanva felmasoltam az otthoni gepemrol a zeneket, majd mikor a munkahelyemen meg 3 daran szamot fel szerettem volnq tenni, letorolte a 10 gigabyt-ot, es feltette a 3 at.
Soha tobbet nem digtam ossze semmilyen geppel, es vegul mar az otthonival sem.

Az itunes nevetseges. Raadasul dokumentumokat nem is masolhatsz fel.

Annak valo, aki netetni szeretne, es par okos szoftvert hasznalni.
Szamomra a rendszer tulsagosan zart.

Jó Estét 2012.09.13. 14:39:06

@Jofiu: nalunk ceges telo nem iphone (eleg keves helyen es ott is csak bizonyos pozikhoz) emiatt ha bent a cegnel kell egy tolto nem fogok iphone toltot kapni, raadasul IT szektor, az itteni kockak pedig nyilvan nem vesznek iphonet, baratnom 2 telefonja egyiksem iphone, en pedig hires vagyok arrol, hogy elhagyom, vagy otthagyom valahol a toltoimet, de mivel a parommal kettonknek van 4 toltoje + egy autos igy szinte mindenhol van egy tolto, plusz cegnel tudok tarhalni ha kell. Ez nekem iszonyu fontos, mert ugye ahogy mar elhangzott egy lemerult iphone nem tul felhasznalobarat. Ja es a +1: veszhelyzetben tescoban multkor vettem micro usb toltot 900 forintert, iphone tolto nem is volt egyaltalan :(

Jofiu 2012.09.13. 14:46:00

@t230e:
"mikor a munkahelyemen meg 3 daran szamot fel szerettem volnq tenni, letorolte a 10 gigabyt-ot, es feltette a 3 at."
:DD
Jogos! Ilyen az iTunes, akárki is csinálta vagy tervezte (? ha lehet ezt itt mondani) azt kéne a Marsra lőni a legközelebbi robotszondával.
Pont most vettem elő régi iPod Touch-omat, és a szoftverfrissités után valami bánata lett, mert mikor két új programot ami más cuccomon már megvolt erre is rá akartam rakni megkérdezte: biztos, hogy le akar törölni 43 alkalmazást? Mondhatnánk, hogy de legalább kérdezett, ugye? : )

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.09.13. 14:50:11

@Jofiu: Az applefanboyok ezt nem tudják felfogni, hogy ez szar.

A koncepciós háttere egyébként az, hogy legyen egy iPhone-od meg egy MacBookod, amit mindig magadnál tartasz és ne dugdossad csak másra a gépet, mert úgyis ott a MacBook.

Egyszer emlékszem egy volt munkahelyemen bementem az ottani főnökömhöz, mert úgy lecsökkentették a fizetésem, hogy a hitelem bedőlésének szélére kerültem. Az asztalán 27"-os Apple monitor, iPad, iPhone, tatyóból kilógott a MacBook Air, aztán amikor kérdeztem, hogy nem lehetne-e normalizálni a fizetésem, hogy életben maradjak, azt válaszolta, hogy sajnos nincs rá keret.

Annak azért örültem, hogy a drága iPhone-ját be tudja frissíteni rendesen.

nrobert78 2012.09.13. 14:56:04

Tök rendben van, amit írtál a cikkben, csak azt felejted el, hogy egy android termék soha az életben nem lesz olyan divatos és "szexy", amilyen az iPhone (vagy bármelyik Apple cucc).

Ha mindenki csak a józan ész alapján vásárolna egy csomó más márka sem élne meg.

Ha meglátok egy Apple terméket, mindig érzem az "akarom faktort", egy androidtól viszont max. ásítok egyet. :)

Hozzáteszem Android telefont használok, amit a cégtől kaptam és valószínűleg sosem lesz sajátom egyikből sem, mert telefonra ekkora összegeket költeni szerintem hülyeség... (Egy sales szakember)

Jofiu 2012.09.13. 15:07:31

@Jó Estét: Jó napot neked is egyébként.
Jó, hogy felhoztad a lemerülés témát, mert a másik amitől agyfaszt tudok kapni mikor valaki elkezd képátlókon rugózni, hogy erről az eszenciális dologról hajlamosak direkt megfeledkezni. Mert mint jól mondod, egy lemerült telefon nem túl felhasználóbarát, és ezen az sem segít ha akár focipályányi képernyője van mikroszkóppal sem pixeles felbontással és megfelelő szélesvásznú arányokkal. A képátló pedig nagyon betesz ennek a dolognak. És akkor még az ötésfeledik processzormag meg multitask hülye haverjairól meg sem emlékeztünk. A sok nem szabványos HD felbontáson parázó péklapáttal szaladgáló baszhatja ha lerobban Alsófüttyös és Felsőhatáros között a semmiben egy lemerült mobillal, és ezen az sem segít hogy akár Pali bácsi orrszőrét is látni lehet mikor a telón nézi a szomszédok aktuális részét. Foglalkoznának inkább az aksikkal, nem a megapixelekkel, gigahertzekkel vagy petagájtokkal.

Jofiu 2012.09.13. 15:12:08

@Tomi from Space: Bárki aki védelmébe venné az iTunes-t, arról tudni lehet, hogy valami nagyon nincs vele rendben. Az már tényleg reménytelenül fanatikus.

breathy-blip2.wav 2012.09.13. 15:13:54

Release: uj album, uj dal, uj verzio, uj program verzio, uj keszulek vagy akar egyszeruen kiadas es a tobbi. Szovegkornyezettol fuggoen kombinalhato. Csak akarni kell.

Mellesleg cikk iroja az Android napszemcsijen keresztul szol be az Apple szemellenzosok taboranak. Magyaran: 20-1=19
Szomoruan veszem tudomasul "azindex" fooldalara ilyen; "tinedzser" erzelmekkel atszott, szakmailag megalapozatlan, stilust nelkulozo bejegyzesek (aka boffentsek) kikerulnek.

Tovabbi szep napot!

Sam the Ace 2012.09.13. 15:15:47

@protézisesh: Nem szeretnék beleszólni, de nekem az érvelésed tűnik izzadságszagúnak. A Galaxy S2 is jobb, mint a iPh 4S, az S3 meg már nem is egy kategória vele szerintem. Ja és az iPhone rosszabb paraméterekkel kb 50%-al drágább volt, mint az S2..

Sam the Ace 2012.09.13. 15:18:30

@nrobert78: "Tök rendben van, amit írtál a cikkben, csak azt felejted el, hogy egy android termék soha az életben nem lesz olyan divatos és "szexy", amilyen az iPhone (vagy bármelyik Apple cucc)."

Ezzel teljesen egyetértek. Ezért marketing az egész. Másik példa a nagyvilágból: Dr Dre Monster Beats fejhallgatók vs Nagyon jó minőségű, tök mindegy milyen fejhallgatók.

protézisesh 2012.09.13. 15:21:31

@is: "iPad 3 1920 pixel? erről (is) beszélsz?" nem, kimondottan csak telefont hasonlítottam telefonnal.

Amúgy a tableteknél az apple is átesett a ló túloldalára. iPadból áprilisban vettem kettest (pedig akkor már volt hármas), mert az én szememhez és a képmérethez tökéletes képe van. Ha meg mozizni akarok, ott a 42"es plazma. Ja, és 1920ra úgysincs tartalom, a felskálázás meg megint csak parasztvakítás.

Viszont hogy a blog témájánál maradjunk: tabletben megint az androidosok süvítenek, hogy a galaxy tab 10.1 mekkora király és hülye aki iPadet vesz. Khm...

@2002: "Mondhatsz nekik bármit, nyugodtan, okosan, intelligensen, így is úgy is az apple, apple, apple, apple, nincs annál jobb."

nem tartom magam fanboynak, de bátran olvasgasd, amiket fentebb írtam.

@t230e: "a felesegem szereti a tolem orokolt iphonet. Telefonalni. Szamitogeppel szinkronizalni mar kevesbe."

Ezt nem is értem. Összedugom, indul az iTunes, aztán minden szinkronizálódik magától. A telóval készült képeket windows intézőben is látod, hagyományosan le lehet húzni. A kontaktokat meg az outlookban magától létrejövő iCloud mappába magától bever (wifin, egy gombnyomásra). Összefoglalva: összedugod, aztán magától szinkronizál. Ezen mi a bonyolult?

Doksikat nem akarok rajta tartani (bár a felhőben azt is lehet), arra ott a pendrájv.

protézisesh 2012.09.13. 15:22:13

@Tomi from Space: "Egyszer emlékszem egy volt munkahelyemen bementem az ottani főnökömhöz, mert úgy lecsökkentették a fizetésem, hogy a hitelem bedőlésének szélére kerültem. Az asztalán 27"-os Apple monitor, iPad, iPhone, tatyóból kilógott a MacBook Air, aztán amikor kérdeztem, hogy nem lehetne-e normalizálni a fizetésem, hogy életben maradjak, azt válaszolta, hogy sajnos nincs rá keret."

Na EZ a bekezdés megmagyarázza, miért indítottad te egyáltalán ezt a blogot...

Jofiu 2012.09.13. 15:23:44

@Jofiu: @Tomi from Space:
Ezt csak arra írtam, hogy lópikulát lehet rendesen frissíteni meg szinkronizálni, hiába van az embernek még a macskájának is iDolog, hazavágta az iTunes az egészet.
Mondjuk manapság szerencsére, már többé kevésbé el lehet felejteni az iTunest. Persze ehez évek fejlesztőmunkája és pazar prezentáció kellett, ahol be tudták jelenteni az alapvetőt, amit már régóta már akár egy kifutó butamobil is tudhat. Olyan ez, mint mikor óriási mérföldkőként jelentik be a teljes képernyős üzemmódot az OSX-ben. : )
(Mondom úgy mindezt, hogy bizonyos megfontolásokból nekem is sok iDolgom van. Vagy inkább pont ezért mondom. Ez a részlet ez tényleg szánalmas, és biztos vannak akik még ezt is boldogan fényezik, mintha szerződési feltétele lenne az Apple cuccok vásárlásának.)

protézisesh 2012.09.13. 15:27:48

@Jofiu: jó meglátás, nálam az iPhone 2 napot ketyeg el egy töltéssel (az én felhasználói szokásaim mellett a második napon 20-25% körül érek haza), vagyis minden második éjjel töltőn alszik. Ennyi.

@Sam the Ace: számomra ott jön az izzadságszag, amikor egy androidista kijelenti:
- mindenki, aki apple terméket vesz, az sznob, megvezetett, divatmajom, hülye...
- a nemapple sokkal jobb (lásd eszmefuttatásomat a technikai paraméterekrő)
- és olcsóbb, ami meg nettó nem igaz. Persze, van 20ezerért is androidos teló, egyszer én is vettem, aztán két hét múlva visszavittem, mert semmi nem működött rajta. S E M M I :(

Amúgy meg az android/iOs/WP pont olyan, mint a német/olasz/japán autós vita: 97% úgy osztja az észt a másikakról, hogy a közelébe se ment olyannak, nemhogy valós tapasztalata lenne vele. Én a maradék 3%-ba tartozom.

protézisesh 2012.09.13. 15:29:46

@Jofiu: nem fényezni akarom az iTunest, de nincsen gondosan katalogizált hárommillió zeneszámból álló gyűjteményem, mellesleg a múltkor a 200 rajta lévő mellé elsőre feltolta azt a hármat, ami új volt a PC mappájában. Lehet, hogy én csináltam rosszul, de működött. :)

Sam the Ace 2012.09.13. 15:47:44

@protézisesh: 1. Nem vagyok "androidista" csak mert ár/érték arányban jobbnak találom az android alapú telefonokat, mint az Apple-t.

2. Aki Apple telefont vesz az nem hülye, nekem is tetszik, a mai napig a legjobb anyagokkal dolgozik, kfinomult, elegáns. Csak ne mondják rá, hogy jobb, mint mondjuk az S3, mert ez hülyeség.

3. De igen, drágább. Pont úgy, mint ahogy pl: a Sony VAIO és MacBook laptopok is drágábbak, mint mondjuk egy Acer, de egyben kevesebbet is tudnak. Ezek elsősorban dizájn termékek. Van ismerősöm, aki ilyet vett és el is mondta, hogy neki tetszik, jól néz ki, ezért vette meg, a tudása meg nem a legjobb, de neki elég. Ez korrekt. Csak erre se mondják azt, hogy ez a legjobb. Nem. Van jobb, de kevésbé divatos, az már ok.

4. Az iOS-es termékek közül nincs túl sok, viszont az Android-ból létezik 1000 fajta, közte olcsóbb, silányabb mobilok is. Ezek nem stabilak, rengeteg a hibájuk és paramétereikben sem versenyezhetnek az iPhone-okkal, de viszont 10-20 ezer forintért elérhetőek és sokan nem is akarnak/tudnak többet költeni egy ilyen kütyüre.. A felsőkategóriás androidos mobilok viszont bármikor maguk alá gyűrik az iPhone 4S-t, az biztos (az 5-öst nem tudom). Nekem is van egy S2-esem és SEMMI baja nincs és nem is volt. Hibátlanul műxik rajta az Ice Cream sandwich..

t230e 2012.09.13. 15:49:51

@protézisesh:

"Ezt nem is értem. Összedugom, indul az iTunes, aztán minden szinkronizálódik magától. A telóval készült képeket windows intézőben is látod, hagyományosan le lehet húzni. A kontaktokat meg az outlookban magától létrejövő iCloud mappába magától bever (wifin, egy gombnyomásra). Összefoglalva: összedugod, aztán magától szinkronizál. Ezen mi a bonyolult?

Doksikat nem akarok rajta tartani (bár a felhőben azt is lehet), arra ott a pendrájv."

Akkor lassan irom, hogy megertsd:
Nem vagyok android fan, messze nem. De minden Iphohe elötti okostelefonommal meg tudtam oldani egyszerüen, hogy BÀRMELYIK géppel összedugom, és mint egy adattárolót látom, majd én eldöntöm, melyik gépröl mit masolok ra, es mit törlök le.
(Mindezt mar az ericsson p800 am is tudta, talán már 10 eve is volt annak?)
Majd a sokszor fagyó WP okostelefonom. Ès a mostani androidom is.

Ellenben az Iphonnal. ès mig neked nem fontos, hogy Bármelyik géppel összedughasd (mert én erröl a problemarol beszeltem, hogy akkor szinte meghal a rendszer)

Nem erdekel az ICloud, en szemely szerint nem tartom jonak. Ez velemeny, mint ahogy az is, hogy egy okostelefon melle nem kell pendrive. Mivel az akksik gyengesege miatt mindig kell legyen nalad kabel.

De egyebkent a kioktato stilusod nekem egyaltalan nem tetszik.
Örülök hogy Te nem akarsz Doksikat tartani a telefonodon, de vannak olyanok, mint en, aki meg igenis igen.

Es szoktam olyan gepekkel is összedugni, amin internet sincs, nemhogy itunes. Mit kezdesz ezekkel az iphonnal? Nem is látja.

Es mit csinalsz egy ceges környezetben, ahol nem vagy rendszergazda?
Egy even kerszetül nem tudtam az iphonhoz a munkahelyen hozzaferni, mert itt minden le van tiltva.

Persze masoljam a munkatarsamtol kapott mp3-at pendrivera, majd vigyem haza, masoljam fel a gepemre, es akkor szinkronizaljam a telefonomat.

Nagyon osztod itt az eszt nekem. Miközben mar kitertem arra, hogy nincs bajom az iphonnal, hiszen a felesegem szereti, csak nem en vagyok a felhasznalo tabora. Aki szereti, az vegye, örüljön neki.

Engem örökre eltantoritott az itunes az összes alma produkttol.

Jofiu 2012.09.13. 15:52:17

@protézisesh: Ebbe most inkább nem megyek bele, mert a végén felhúzom magam és valaminek ártani akarok. Legyen elég annyi, hogy ha milliméterre pontosan pont azok az igények ebben a dologban mint azt az iTunes kitalálója kőbevéste, akkor az esetek túlnyomóan nagy részében (nagy részében!) pöcre moccan és megy. A baj akkor jön, ha valamit már egy ici picit eltérnek az igények a szabványosítottól, egy picit másként szeretnéd csinálni, de akkor akár a katasztrófa sem elképzelhetetlen. Érzésre olyan ez, mintha mondjuk felrobbanna a kocsid és eltőnne a CD kollekciód, ha nem megfelelő sorrendben hajtod végre az ajtóbezárás, övbekapcsolás, inditókulcs elfordítás műveleteket, vagy az egész közben szeretnél egy szendvicset is enni. Durván merev és érzékeny a rendszer.
Volt, hogy működött nekem is rendben a szinkronizálás, főleg miután feladtam az igényeimet és egyenfelhasználó lettem. De mértékletesen elégedett csak azóta vagyok, mióta kialakítottam - meg részben lehetővé vált - alternatív módszereket egyes dolgokra (pl. naptár), és zenében elfelejtettem az iTunest.

protézisesh 2012.09.13. 15:58:20

@Sam the Ace: na, egy józan hang :)

Tulajdonképpen érthető és többnyire elfogadható is, amit mondasz. Ami felhúz az az, hogy a sok hülye (gyerek?) a 20-30ezres szarra való androidja mögül osztja az észt, hogy milyen drága szar az iPhone, (közben meg folyik a nyála utána?). A jobb-nemjobb erősen szubjektív, a drágaságban meg a Samsung simán lekörözte a (szerintem) összemérhető i-modelleket.

Ezt a "maguk alá gyűrik az iPhone-t" hogyan kell érteni? Miben tud annál jobb lenni, hogy minden rendesen és gyorsan működik rajta, nem akad, nem fagy? Komolyan? Pixelharcolunk? GHz-csata? Vagy mi?

protézisesh 2012.09.13. 16:01:27

@t230e: egyszer szóltam hozzád, és hozzád baromira nem az észosztás szándékával. Komolyan nem értettem, mi a gond a szinkronizálással, mert egyrészt a környezetemben minden gépen van itunes, másrészt a fotókat simán látja USB háttértár-szerűen is, zenézni meg otthon szoktam. Ennyi.

protézisesh 2012.09.13. 16:06:11

@Jofiu: így érthető, de nekem nagyon másodlagos a zene-funkció (valami szóljon rajta, de ha lenne FM rádió, majdnem mindegy lenne. Ja, ez i-hiba: nincs FM rádió!), A naptáramat alapból a telefonban tartom, cloud archiválja (ami lehet ugye valódi felhőben, vagy a PC-den is), szóval amire nekem egy okostelefon kell (telefon/sms/bárholemail/ébresztő/naptár/navi/másodlagos fényképezőgép+videokamera/kevés zene/némi internet, azt kifogástalanul tudja. Garantáltan.

Lehet, hogy egy 50ezres android is tudná, de nem biztos. Egy androiddal megégettem magam, a samsung badával megégettem magam, köszi, elég a kísérletezésből. ezidáig az alma pont annyit teljesít, amennyit ígért. Nem Skoda Audi árban.

t230e 2012.09.13. 16:12:39

@protézisesh:

En kötekedésnek véltem, ha nem ez volt a cél, akkor félreértettem.

Èn személy szerint számomra nem tartom megfelelelönek az iphone-t. Már leirtam miért nem. ès mikor megváltam töle, nem volt ICloud, bár azt sem tartom jónak. Ezek mind a véleményem, és már rég beláttam, hogy igenis vannak, akik teljesen elégedettek az iphone-jukkal. (Több kollégámmal vitatkozva rá kellett jönnöm, azért meddö ez a vita, mert teljesen másra használják a telefonjukat, mint én.

Èn személy szerint örülök, hogy kijött az 5, talán lejjebb nyomja a 4s árait, és talán vehetek a feleségemnek egyet karácsonyra. Na ö például nagyon szereti, az elsö okostelefonja, es szerintem nem igazan jönne be neki az android.

Mégse adtuk be a válópert!!!

(Remélem azért érthetö volt a problémám a szinkronizálással, messze más az igényem, mint amit az itunes nyujt. De elfogadom, hogy másnak ennyi elég.)

Na békesség, és örüljünk, hogy van választási lehetöségünk!

Jofiu 2012.09.13. 16:12:49

@protézisesh: "a fotókat simán látja USB háttértár-szerűen is"
Nem kötekedésként, de ha iTunes kell használni, akkor már nem sima USB háttértár szerű a dolog. Az akkor lenne, ha megjelenne a Finderben vagy a Windows Explorerben a kép és pakolnád ahogy akarnád, mint ahogy bármilyen egyéb fájlt is pakolgathatsz. Ez nincs így, és az is röhelyes, hogy a képek letöltéséhez - ha az ember rühelli az iTunes-t, mert mondjuk egy sima elindításkor is Apple ID-val zaklat, pedig csak zenét akarsz hallgatni vagy egy dokumentumot rakni az iPad-re, leszarod az online boltot - az Image Capture alkalmazást kell elindítani Mac-en. Merev és kurvára nem intuitív - ami itt különösen feltűnik, hisz sok egyéb dolog meg nagyon is az.

Veder1 2012.09.13. 16:15:50

@protézisesh

hagyd már abba ezt a pont dupla annyiba kerülő dumát, mert nyilvánvalóan nem igaz!

Ha te 80k-ért vetted az iphone 4s-t, akkor ikon 400-as vagy mozaik l-es előfizetésed van. A samu sIII mozaik l-ben 90k, hol van itt dupla ár?

Sőt dominósan az iphone 230k, a samu meg 190k!

Egyébként meg mindkettő szar, nekem egy teljesen használható zte skate-em van, ami harmad (!) ennyibe került. Ja, és 4,3-as kijelzője van és már nem is szeretnék kisebb kijelzőre váltani.

Jofiu 2012.09.13. 16:19:28

@protézisesh: Szerencsés vagy. Pont neked valóak a szolgáltatások.
De ha esetleg hirtelen változnának az igényeid, meg másoknak akiknek nem egyezik a szabványossal, akkor már csak aza megoldás, ha felveszi az ember az Apple egyenruhát és beáll masírozni a többi közé. A felhasználó igazodik az eszközhöz amit megvett, nem pedig fordítva.
Ezért vagyok mérges az iTunes-ra.

bandirepublic · halottnakacoach.hu 2012.09.13. 16:20:58

én, mint egy iphone 4 82%-osan elégedett usere biztosan sosenem fogok többé almás készüléket vásárolni. pedig szép az 5-ös, de a törékenysége miatt úgyis gumibugyiba kell majd csomagolni. és a google-talanítás meg a perek tényleg kicsapták a biztosítékot nálam. úgyhogy a bejegyzéshez +1
bandirepublic.wordpress.com/2012/09/06/az-uj-iphone-5-eljovetele/

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.09.13. 16:52:28

@Pilóta78: Igen, az Apple hamarabb csinált érintőképernyős kütyüt, mint a Microsoft vagy a Nokia, de nem ők találták fel. Viszont a többiek meg telefont csináltak évekkel korábban. A kettő kombinációja az érintőképernyős telefon, amivel az iPhone sikeres lett (és 58%-os profitot termel), viszont az már bőven az iPhone előtt is volt!

HomicideWatch (törölt) 2012.09.13. 17:25:24

A jó marketinges soha nem fikázza a konkurenciát, csak fényezi a saját terméket. Ennyi

protézisesh 2012.09.13. 19:48:39

@Jofiu: Dede, pont igy van. Legalabbis a win7 az iphone 4s-t latja intezoben (csak a foto mappajat) es siman pakolja tunes meg minden nelkul. Macem nincs, azt nem tudom, ott hogyan mukodik.

Papichulo 2012.09.13. 20:38:01

Ezzel az ertelmetlen spite-post-tal nagyon-nagyon lejarattatok magatokat a szememben. Szerintem sokkal jobban jartatok volna, ha ez a cikk meg sem szuletik. Uj informaciot szinte semmit sem kozol az olvasoval, mindossze par android tulajdonos kisebbsegi komplexusat probalja apolni.

Android tulajdonoskent kerult be a blog az RSS olvasomba, de most megvalok tole… sok erdekes dolgot olvastam itt, kaptam hasznos tippeket, de ezekutan inkabb maradok a minosegi publicisztikanal.

So long, (but where are the fishes? :) )

ps: Rengeteg nevetseges erv hangzott el az iPhone ellen (nehany mellete is), de az, hogy nem lehet tolteni iDevice-t iTunes nelkul, az az evezred lejarato hozzaszolasa volt. Kristalytisztan bizonyitotta a hozzanemertest. Oszinten sajnallak...

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2012.09.13. 20:40:48

@Papichulo: Köszi, hogy olvastál minket, külön kérnélek, hogy többet ne tedd, nem az ilyen embereknek írjuk 2 és fél éve a blogot, amilyen te is vagy.

Az eddig 209 like meg engem igazol, te meg maradj a minőségi publicisztikádnál, mi meg továbbra is jól szórakozunk :)

t230e 2012.09.13. 21:09:23

ilyet ki irt, hogy nem lehet tölteni az iphone-t, itunes nelkül?

Nekem a legnagyobb bajom nem a keszülekkel volt, hanem magaval szinkronizalassal. Amit peldaul ma delutan minden gond nelkül meg tudtam tenni, az LEHETETLEN volt az iphone 3gs-el 2009 es 2011 között, amig hasznaltam.

A munkatarsam mobilvinyojarol atmasoltam 3 darab mp3 albumot.
A következök voltak az adottsagok.
1. A telefonom sosem volt meg radugva az ö gepere.
2. Nem fogyott el ezmiatt 1 darab szamitogepes regisztracio az 5böl. (itunes baromsaga)
3. Valoszinü egy darabig (2 eve elöször dugtam az ö gepere a telot) nem fog megint elöfordulni, tehat miert is regisztraltam volna a gepet.
4. Mindez munka utan a cegnel törtent, ahol egyikünk sem rendszergazda, es nemhogy telepiteni nem tudunk itunest, de a feltelepitett itunes-t sem tudjuk allitgatni. (Nulla mozgasterünk van, mint alkalmazott a gepeken)
5. Az egesz tartott kb 1 percig (kabel elökeres, radug, felmasol a HTC-röl, majd levalaszt, motorola ugyanarra a kabelre, majd ramasol.
6. Nem lett letörölve egy mp3 sem, nemhogy 10 giga zene.

Hazafele mar azt hallgattam.

Egyebkent szep telefon a szifon, ez kene androiddal. Mikor jön ki?

t230e 2012.09.13. 21:15:29

Egyebkent komolyan erdekel, ha mar van errefele par Iphone gazda, hogy ök hogyan csinaljak, hogyan hasznaljak 2-3 esetleg több geppel a szinkronizalast?
Visztek magatokkal mindig inkabb egy pendrive-ot is, ha valami ismeröstöl, havertol kell zene?

Drusantia 2012.09.13. 23:44:19

Egy értelmesebb androidos telefonra (megfelelő, kb 500 forintos kábellel) direktben rá lehet dugni egy pendrive-ot vagy külső winchestert és azt húzol le róla amit jól esik. Ennyit erről :)
(De akár egeret, még vezetéknélkülit is rá lehet dugni és megjelenik a telefonon az egérkurzor, amit lehet mozgatni, klikkelni ami egy tappantásnak felel meg, szóval... tud ilyet a nyájfón? :o)
Csak erről beszél az ember amikor azt mondja, hogy jobb az android. Olyan dolgokat tud amit lehet, hogy nem használsz ki, de ha akár egyszer is szükséged van rá, akkor megoldja. Nagyon-nagyon sok mindent megold, amit egy iPhone soha nem fog. Főleg a rendszer nyíltsága miatt. Mi akadájozhat meg abban, hogy írjak egy programot, bármit, amivel a telefon tudni fogja azt amit én kitaláltam? Semmi (hát max. a programozói tudás, vagy a google-ző képesség mert valószínűleg valaki már úgyis emgírta :D).

Azoknak akik azon lovagolnak, hogy nem kell olyan jó hardware az iPhone-nak, annyit tudok mondani, hogy:
- Nincs olyan, hogy elég hardware. Hidd el, hogy lehet írni olyan programot ami a sz*rt is kihajtja még az S3-ból is meg a One X-ből is.
- Értem én, hogy az érzet számít Nektek. Az iPhone ténylegesen fluent ("folyékony", akadásmentes érzetű). Azt tudod hogy éri ezt el? Elmondom. Úgy, hogy egyszerre egyetlen egy program fut rajta (3-4 kivétel van ez alól (zenelejátszó, gps, notification futhat a háttérben, bár itt is sok megkötés van)). ha megnyomod a home gombot, az éppen aktuális programodat úgy ahogy van szerializálja és elmenti (tehát ha futtatsz egy jó nagy programot ami a gyenge hardware-ed fél memóriáját megeszi, azt szépen kiteszi az sd kárty... ja bocs, szóval a beépített tárhelyre kimenti. Sok programnál ez sokszáz megabájt feleslegesen tárolt adat). Aztán amikor váltasz a programok között, akkor ezt töltögeti ki-be a memóriába (gondolom class4). Azért érzed folyékonynak a rendszert, mert igazából szinte nem is megy rajta semmi, úgy könnyű :)
- Androidos telefonoknál ez máshogy működik, ott ténylegesen van multitasking, pl az emaileket nem úgy ellenőrzi a levelező programod, hogy egy apple szerver nézegeti a telefonod helyett, hogy kaptál-e levelet, és küldi a notification-t a telefonodra (mert az almánál így csinálják). Itt konkrétan a telefonod figyel rá. És emellett a háttérben akárhány dolgot futtathatsz.
Az androidban is van természetesen a programoknak szünetelt, leállított állapota ahol szintén menthető minden adat (de nem úgy mint az apple-nél, hanem én egy program állapotát lementhetem 100-200 kilobájtra is akkoris ha az egy 30 megás app), megvan, hogy mikor takaríthatja ki a készülék a programot a háttérben ha már nem használod, stb. Viszont nincs lekötve a programozó keze, mint az apple-nél; és a felhasználó keze sincs lekötve, hogy mit hogy és hogyan használhat. Akinek nem volt egy jobb androidos (értsd: nem belépő szintű) telefonja, nem ismeri kicsit jobban a működését, az -mint iPhone felhasználó- nem is tudja miből marad ki.
Olyan ez, mint ha valaki egész életében csak néma mozifilmeket látott, annak azt jelenti a mozi, de ha beteszed egy 3D-s Imax elé, utána már nem lesz ugyanaz a némafilm... (erősen túlzó hasonlat).

Az árral kapcsolatban, igenis sokkal drágább az iAkármi, mint a hardveresen vele megegyező képességű alternatíva. Azért drágább, mert meg kell fizetned az iTagságért, meg kell fizetned a márkanevet. Valaki írta, hogy az Apple egy marketingcég -nem véletlen-, és ebben 90%-ban igaza is van. A maradék 10 százalék annyi, hogy összeválogatják milyen hardvert akarnak, megveszik a többi cégtől és összerakják.
Az árakat pedig nem a különböző szolgáltatóknál kapható csomagokban kell mérni, hanem a közvetlenül márkaboltból szolgáltatófüggetlen kapható készülékek árát kell összehasonlítani. Van Apple Store, Samsung bolt, stb.

Személy szerint nincs bajom az iFelhasználókkal addig, amíg nem állnak le kötekedni, hogy mennyire jobb az i[Phone|Pad], mint az Android. Én nagyon jól tudom, mint felhasználó és fejlesztő, hogy jobb az Android, mint rendszer. Szabad, ez előnye és hátránya is egyben. Ugyanúgy, mint az, hogy vannak belépő szintű készülékek. Könnyű egy iPhone 4S-t összehasonlítva egy butább androiddal azt mondani, hogy ez sz-r, akad. Nézd meg a high end Androidot és a high end iPhone-t. Nagyon nem egy kalap a kettő.
A legjobb androidos készülékek a legújabb Androiddal 60 fps-t simán felköhhentenek (amit a tvben látsz és folyik, az 24 fps), úgy kifolyik belőle minden ha megpöccinted. Legalább annyira, mint az iPhone-on (és biztosra merem mondani, hogy az iPhone 5 is beleillik majd ebbe az összehasonlításba).
Bajom csak az elvakult fanokkal van. Én nem vagyok elvakult Android fan -csak tudom mi a jó-, nekem az android jobban fekszik az igényeimhez. Én nem egygépes felhasználó vagyok, nem szeretek rászorulni 1-1 programra ha valami alap funkciót szeretnék (iTunes :o). Én szeretem és elvárom egy készüléktől, hogy azt olyan szabadon tudjam használni amennyire csak lehet beleszámítva az alternatívákat is.

Faucet 2012.09.13. 23:56:46

Azért ez a post egy kicsit túlzás. Oké, hogy néha kell írni a konkurenciáról is, de nem ebben az erőltetett, fikázós, objektivitást mellőző hangnemben.
iPhone 3GS-ről fogok az 5-ösre váltani, lehet, hogy még mindig nem fogom érezni az Android által nyújtott mérhetetlen szabadságot és testreszabhatóságot, dehát milyen unalmas is lenne a világ, ha mindekinek ugyan azok lennének az igényei. Nem érdekel, hogy milyen a processzor, RAM, stb, az a fontos nekem, hogy stabilan, egyszerűen, gyorsan működjön a mobilom. Annak meg nagyon örülök, hogy az Apple nem követi ezt a tepsifon trendet, és csak magasságában növeli a kijelzőt, így legalább meg tudok egy SMS-t írni olyan "életszerűtlen" helyzetekben, mint pl buszon utazás vagy másik kézben lévő tárgy tartása vagy cipelése. Számomra az anyaghasználat és a dizájn is az iPhone javára dönt, már fogásra is lehet érezni, hogy valóban egy minőségi termék.

"Félreértés ne essék, ezen posztnak nem mozgatórugója a gőg és az irónia, semmi indulat és elkeseredettség nincs bennünk, egyszerűen csak többet vártunk a manapság inkább perekben jeleskedő marketing cégtől." Ezen meg jót nevettem, már ebben az egyetlen mondatban is ott az ellentmondás.

Drusantia 2012.09.13. 23:57:33

A kábelre visszatérve (hátha kell valakinek ilyen), 220 ft-os USD árfolyammal számolva 352 forintért kapható, magyarországra ingyenes szállítással.
Link: dx.com/p/micro-5pin-to-usb-female-otg-data-cable-black-129671?item=8
Kép: m2.dealextreme.com/upload/reviewpicture/201207/61ede974-f031-4fbc-a7da-8d9c29cc9c15.jpg

Zoley 2012.09.14. 08:38:49

@Vödör: "Sőt dominósan az iphone 230k, a samu meg 190k!"
T-Mobile, Domino:

S3: 189 990 Ft
iPhone 4S: 194 990 Ft

230 a 32GB-s, de az S3-ban is 16GB kezdő tárhely van.

Globetrotter2014 2012.09.14. 08:58:16

Na igen.

Az S3 durva kapufa.

Ez egy nem túl szép gól. Többet vártam, leaglább a dizájnban. Nem miontha baj lett volna a 4S formatervével.

Ha a lenne drodos Lumia, már rendeltem volna egy 800ast...

Tök hülyék a finnek

meglivorn 2012.09.14. 10:30:05

Jaa, index címlap! Erről lemaradtam, de így már világos :)
Pár megjegyzés:
- Képernyő méret és pixel: aki szerint "minek a HD" annak mond valamit a szó hogy "retina kijelző"? Mert kb. évekig arra verte mindenki. Eleinte, hogy mennyivel jobb felbontás mint az akkori 800×480 később, ahogy a 720p elterjedt, hogy "a ppi még mindig jobb, és az a lényeges". Persze, ahogy az iPad első két inkarnációjánál, ez is csak akkor érvényes, ha éppen a miénk a nagyobb...
- Alma mindennel, azonnal, simán:
Kis anekdota: haver kapott egy AppleTVt (még a régebbi, 720p-s). Összekötöttük, ment ahogy kell. Ciki is lett volna, ha nem. Aztán megpróbált az asztali gépéről megosztani pár filmet, hálózaton keresztül... nem ment. Közben gondoltuk, az iPadjára lőjük már be a kütyühöz való alkalmazást, könnyebb pl. jutubon keresni, ha van billentyűzet. Nos, a video megosztás egyátalán nem sikerült, a távirányító/kezelő app is valami rémes volt. A vége az lett, hogy amíg haver ezekkel szenvedett, a Galaxy Tab-omra lekaptam egy ingyenes AppleTV alakalmazást, elindítottam, és arról vezéreltem a cuccot, plusz wifin át streamelve nézhettük a tabon lévő 720p videókat.
Mindezek mellé: SGSem van és tökéletesen elégedett vagyok vele. A 4"os kijelzővel és a 800×480as felbontással (jó a szemem de nem látom a szörnyű pixeleket, igaz nem 10cm-ről és nem nagyítóval nézem a kijelzőt, én buta). Többször kiejelntettem, itt a blogon is, hogy már a 4" is a kényelmes kijelzőméret felső határát súrolja, pedig nincs kis kezem. Sőt, azt is elismerem, hogy az új iPhone bazi szép lett, durván elegáns (mondjuk nálam egálban van külsőre az új Xperiákkal).
De ez egy techblog. Tehát a technikai paraméterek számítanak. És azokban a iPhone5 éppen hogy "felzárkózik" (köszi a kifejezésért, telitalálat) a jelenlegi élmezőny mögé. Az új készülék se technikai paramétereiben, se szolgáltatásaiban nem tud semmi újat, semmi olyat mutatni, ami megelőzné, vagy legalább utolérné a versenytársakat.
Lehet erre mondani, hogy "de ez sokkal élvezetesebb" de ez merőben szubjektív. Lehet mondani, hogy "de ez pont elég, a több csak felesleges rongyrázás" de akkor is ezt tessék amikor véletlenül az apple jár elől (iPad"3" retina vs fullhd 9"-on... egérmozi?).
Nem kell sok, csak legyünk következetesek.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2012.09.14. 10:42:01

Problémamegoldás Androiddal:
nyaralóban a Dunaparton, el kéne küldeni egy végre elküldött egy doksit pár embernek.
Felajánlom a tetheringet asszony laptopjára - az (két éves xp, eléggé érdekes dolgokat művel már) nem bír felcsatlakozni. (Nem tudom miért, de nem megy)

Akkor csináljunk mást: küldjük el a telefonról!

Oké, hol az USB-kábel? ... Basszus, pesten maradt. Pedig mindig nálam van...

Jó, akkor mi legyen? Nahát a kis USB-s kártyaolvasó nálam van!
MicroSD leválasztása, kártyaolvasóba be, laptopba bele, doksi fel, telóba vissza, és mehet.

Nem egyszerű, de valahogy mindig akad megoldás :-)

protézisesh 2012.09.14. 11:16:25

@Tomi from Space: "Az eddig 209 like meg engem igazol"

a világevő meg 7000nél tart, pedig csak kajáról szól. :)

protézisesh 2012.09.14. 11:21:08

@t230e: nem dugom be akármilyen lyukba :)
Az otthoni asztali gépen és a laptopon van itunes, oszt jóvan. USB kulcs meg szinte mindig van nálam, illetve a zenék ideoda másolása annyira idegen az user profilomtól, hogy nem ütközöm ilyen jellegű problémába. Ahogy az se zavar, hogy gyantaízű a becherovka. Mivel nem iszom becherovkát, a probléma ugyan lehet létező, de boldogan leélhetem úgy az életem, hogy egyszer sem botlok bele.

protézisesh 2012.09.14. 11:43:53

@Drusantia: gyakorlatilag megerősítetted egy kivétellel az ÖSSZES sztereotipiámat az android-userekkel kapcsolatban. Az egyetlen, ami kimaradt, az az i-userek sznobozása/hülyézése. :)

Parttalan, de nem is vitának nevezném, csak próbálok tisztán felhasználói szemszögből világítani, elismerve közben, hogy fejlesztőként egész más szempontok is érvényesülhetnek.

Egeret rá lehet dugni? Hmmm, fontos feature. Oké, egyszer kipróbáltad, röhögtél a haveroddal, de legyünk már realisták: ha "terepen" vagy, akkor úgysincs nálad egér, ha meg otthon/irodában, akkor nem a telón egerészel, hanem tableten/desktopon. Szóval funkció ez, meg létezik is, de MINEK?

Lehet rá programot írni? neked jó, én az appstore kínálatát se bírom átlátni (a marketet se bírnám), amire egy teló jó lehet, azt meg úgyis megírta már valaki. Szóval ha nem vagy programozó (márpedig a legtöbb android tulaj nem az), akkor ez szintén MINEK?

Az androidos multitaskingnak egy előnye (?) van: átlaguser nem tudja, hogy kikapcsolta, vagy fut a háttérben. Ha a háttérben fut, akkor eszi az aksit, te meg csak azt veszed észre, hogy a reggeli elindulástól az esti hazaérésig se bírta ki az aksi. Akkor MINEK? Ami kell (zene közben mást is csinálsz, navigálsz, endomondo-zol...) az megy párhuzamosan, más meg kibírja, ha standby a háttérben, nem? Ráadásul felhasználóként tökmindegy, hogy amíg beírok a naptárba egyet gyorsan, addig az angry birds fut a háttérben pause módban, vagy kiírja a memóriába és visszatölti, mikor visszakérem. Mivel olyan gyorsan visszatölti, hogy észre sem veszem, és kíméli az aksit (nem hajt processzort a háttérben), szerintem célszerűbb az alma-megoldás.

A moziban 24 fps-sel nézed a filmeket (az IMAX 48fps), mégsincs stroboszkóp-hatás. A 60fps egy tízcentis képernyőre akkor megint csak jó, hogy van, de MINEK? Olyan, mint Koenigsegg-et, vagy Pagani-t venni Svájcba, ahol 125kmh-ért tarkón lőnek.

Az emailnál szintén mindegy (illetve akkuidő szempontjából kurvára nem), hogy maga a teló érdeklődik folytonosan, vagy az almaszerver küld 1bit infót, ha van levél a fiókban.

Az előző telefonom egy Wave-I volt. 1GHz proci, 384MB(?) belső memória, bada oprendszer. Akadt, fagyott, melegedett, nem ment a push email (beállítás után egy hétig ment, aztán nem. fiók töröl, újrabeállít, megint 1 hétig ment). Ami tetszett benne: aluház, Superamoled, jó kamera. Androidot annyi platformon láttam, hogy mindegyiken nem futhat hibátlanul. Olyan, mint a windows: jó-jó, csak x márkájú alaplappal és y márkájú rammal "nem szeret" jól menni, meg a kis f@szomat is be kell állítani rajta. Az iPhone meg össze van rakva, beleülök, megyek vele.

Fenntartom, hogy tech-junkie szemmel szebb-jobb-érdekesebb az android, de ha csak simán HASZNÁLNI akarod, akkor az almával kevesebb nyűgöd van.

t230e 2012.09.14. 11:45:02

@protézisesh:
Szoval maradjunk annyiban, hogy boldog vagy a telefonoddal, mert tokeletesen megfelel az igenyednek.

En eloadtam az enyemet, amire alkalmatlan az iphone.

Mivel a problemam megoldasara azzal valaszolsz, hogy te nem hasznalod ugy, magyarul te nem talalkozol vele. Ezt erthetem ugy, hogy elismered, hogy erre alkalmatlan a telefon, de teged nem erdekel(megertem ezt is, mert neked ez nem igenyed)
Vagy ertelmezhetem ugy, hogy mivel te ezzek a problemaval nem talalkozol, tehat nincs is.

Vagy van, de en vagyok a hulye, amiert nem adon be a derekam, es leszek iphone fan.

Csak remelem, hogy az elso az igaz.
Mert akkor csak az igenyeink total masok. Es megjegyzem, en el tudom fogadni, ha neked ennyi eleg.

Jamal Jamal 2012.09.14. 11:46:07

@ZF2: "Ha a lenne drodos Lumia, már rendeltem volna egy 800ast..."

Ez az évezred elkúrt üzlete volt a Nokiánál.Már rég tönkreverték volna az Apple-t.

Egy iPhone tulaj...

protézisesh 2012.09.14. 11:48:32

@meglivorn: "Nem kell sok, csak legyünk következetesek."

ha ez vígasztal: megjelent az iPad3 a retina-kijelzővel, én meg vettem egy KETTEST, mert tökéletesen elég, látható, éles, stb. :)

protézisesh 2012.09.14. 11:53:03

@t230e: "Vagy ertelmezhetem ugy, hogy mivel te ezzek a problemaval nem talalkozol, tehat nincs is."

nem-nem, írtam a becherovkánál, hogy létező probléma, de engem nem érint. Amire nekem kell, arra tökéletes. Sőt, Tökéletes. :) De ahogy a sebésznek sem jó a leghibátlanabb santoku sem, úgy egy android-fejlesztőnek is lehetnek gondjai az iOS zártságával.

Az nem tetszik, amikor a "hitvitázók" (akik 97%ban NEM fejlesztők) dörgölik az orrom alá, hogy milyen szar az ájfón, mert csak 1GHz, nem 1,4 mint az övék. Mintha egy telefon ettől lenne jobb.

szaabio (törölt) 2012.09.14. 13:48:57

1. hd majd a szifon 10-ben?

2. 720p-s Facetime kamera 640p-s kijelzőre

3. subba.blog.hu/2012/09/13/az_uj_iphone_654

szar.

AvgDvl 2012.09.14. 14:31:10

@angoltanárnő: nem lehet: az app csak 3 betű :))

Darkcomet 2012.09.14. 16:15:05

Mivel itt már lecsengőben van a felpaprikázott hangulat, javaslom, váltsatok át ide:

index.hu/tech/cellanaplo/2012/09/14/20x_gyorsabban_fogy_az_iphone_5/

Ezek a hozzászólások is remek perceket/órákat fognak szerezni nekem. Popcorn, cola bekészítve :-)

angoltanárnő 2012.09.14. 19:46:59

@AvgDvl: Mert vagy plusz 5 másodpercet venne igénybe begépelni a fennmaradó 7 betűt - micsoda időpocsékolás :))

androuser 2012.09.15. 21:22:05

Én csak azt nem értem, hogy ha protézishes ennyire nem szereti az androidos készülékeket és egyebeket akkor mit keres ezen a blogon. Vagy csak azért jött ide, hogy fikázhassa az androidot???

demerson 2012.09.16. 21:21:15

@angoltanárnő: Takarodj már anyádba a nyelvészkedéseddel. Vagy menj és dugd fel magadnak a vécépumpát!

Google+
süti beállítások módosítása