CES 2013 - Néhány érdekesség

2013.01.08. 08:11 Ronin1993

Elrajtolt a 2013-as CES és már a legelején is bővelkedünk színes és érdekes újdonságokban, ezekből válogattam most össze Nektek néhányat.

Vezeték nélküli töltés - már hordozható eszközök között is

A Fulton Innovation a vezeték nélküli töltés egyik úttörője, most is ők álltak elő egy újdonsággal a témában. Az eszköz amiről szó van, egy tablet ami töltőpadként tud funkcionálni.

fulton1.jpg

Az alapelképzelés elég egyszerű: ha telefonod kezdené felmondani a szolgálatot, de valamiért hirtelen mégis égető szükséged lenne rá, csak rá kell tenned a tabletre és nemsokára már használhatod is tovább.

Persze vannak még technológiai megkötései a dolognak: a telefonnak Qi képesnek kell lennie - egyre több eszköz támogatja ezt a szabványt - és a tabletet sem tudjuk használni miközben töltőként funkcionál.
Bár a vezeték nélküli töltés széleskörű elterjedése még várat magára, a Fulton most is sok újdonsággal jelentkezett a CES-en, pár év múlva talán már nem is fogunk emlékezni rá, hogy hogyan is nézett ki egy hosszabbító.

Gyerekeknek szánt tábla a Polaroidtól

Az egyik ilyen érdekesség a Polaroid műhelyéből érkezik, egy gyerekeknek szánt 7 hüvelykes táblagép formájában.
Az új gép a "frappáns" Polaroid Junior nevet viseli. Ha a névből nem jönnénk rá egyből, hogy kinek szánják az eszközt, elég egy pillantást vetnünk rá és minden világossá válik számunkra.

polaroid junior frontback.png

A tervezők élénk színeket használtak, mind a külsőhöz, mind a szoftver kezelőfelületéhez. 

A ház egy elég izmos borítást kapott, gumi fut körbe a készülék oldalán, sőt a hátuljára is került belőle. A gyártó szerint ellenálló az ütésekkel, leejtésekkel szemben, valamint a nedvesség sem tesz kárt benne.

Polaroid junior.pngBelül átlagos hardver lapul: 1 GHz-es processzor, 512 MB RAM, 8 GB beépített memória (SD kártyával bővíthető), és WiFi. Igazi plusz szolgáltatásokat a szoftveres oldalon találunk. Operációs rendszerként Android 4.0 funkcionál rajta, de a kezelőfelületet teljesen újragondolták, valamint kapunk előtelepítve 3 oktató Appot és 10 interaktív könyvet.

A Polaroid Store-ban már elérhető 150 dolláros áron.

Hivatalos a Huawei óriástelefonja

A Huawei hivatalosan is bejelentette az Ascend Mate névre keresztelt, 6,1 hüvelykes képátlóval rendelkező szörnyeteget. 

nexusae0_ascend-mate_thumb.jpg

A készülék legfőbb erőssége a képernyő lesz, ami egy 720p-s IPS LCD panel. A gyártó Magic Touch technológiája által az eszköz állítólag képes lesz kesztyűn keresztül is érzékelni a tapintásokat.

A belsejéről még nem árult el mindent a gyártó, de azt már tudjuk, hogy Android 4.1 fog rajta futni, 1,5 GHz-s quad-core processzort, valamint 4050mAh kapacitású akksit kap majd a gép. Hátul egy 8, elől egy 1 megapixeles kamera lesz megtalálható a készüléken.

Kínában februárban fog megjelenni, más országokbeli megjelenésről egyelőre nincsenek információk.

Androidos sütő a Dacortól

A másik érdekesség egy újabb remek példa arra, hogy az "okos" eszközök hogyan nyernek teret maguknak az életünk minden szegmensében. Ha már van intelligens mosógép és okos hűtő, akkor miért ne lenne egy hasonló képességekkel rendelkező sütőnk is?

android sütö.jpg
Az eszköz 4.0.3-as Androidot futtat, valamint képes csatlakozni a WiFi hálózatunkra, így már a konyhában sem kell lemondanunk a felhőtlen internetezés élményéről. A cég szerint kiváló lehet a hét hüvelykes képernyő receptek olvasására, de bármilyen appot le tudunk rá tölteni a Google Playen keresztül (Angry Birdsözött már valaki sütőn?). Itt van lehetőségünk a sütési beállításokat is kezelni, különböző sütési programokat beállítani, mint például, hogy sütés után továbbra is tartsa melegen az ételt a tálalásig.

A sütőt a Dacor készíti, és hűen a cég profiljához nem az átlagos pénztárcával rendelkező konyhatündérek számára lett beárazva. Várhatóan idén nyáron kezdik el forgalmazni, a szimpla kialakítású 4499 dollárba fog kerülni, míg a dupláért 7,499 dollárt kérnek majd.
A pontos adatai ezen a linken érhetőek el: specifikáció.


Címkék: érdekes hírek bejelentés android tablet ces készülék

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr645004245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

decoati 2013.01.08. 08:37:49

ez a sütő... hiánypótló :D

bioLarzen 2013.01.08. 12:16:47

@decoati: Igen, már nekem is nagyon hiányzott!
Megyek is a Media Marktba, veszek egy párat.

bio

Ronin1993 2013.01.08. 12:45:59

Nem hinném, hogy a Media Marktban ezzel lenne majd tele a raktár...:D De ha mégis így lenne, sajnos várnunk kell nyárig...=/

bari-kád 2013.01.08. 15:52:03

4.0.3-es Android? Pff, az csak a panelproliknak való.. én iSütőt veszek azéris! Vagy legalább felteszek rá egy iSütő launchert. Sőt, lunchert :DD

magyar tarka nagy barom 2013.01.08. 18:56:49

Windows 8-cal sütök, Vista-val fagyasztok?!

Google+
süti beállítások módosítása