Magyarországon a trónkövetelő - HTC One testközelből

2013.03.05. 19:08 Hrobert

A HTC az MWC-n mutatta be idei nagyágyúját, ma pedig a hazai sajtónak is demonstrálták, mivel tervezik kihúzni fél lábukat a sírból. Mi is ott voltunk az eseményen, és saját kezünkkel-szemünkkel érzékelhettük, hogy bizony a tajvaniak nem adják könnyen a bőrüket.

DSC_0411.jpg

Sokan szorgalmazták már a Sense gyökeres átgondolását - köztük én is -, a HTC pedig meghallgatta a kritikákat, és a rendszer teljes szépészeti beavatkozáson esett át. Megújult a kezdőképernyő, eltűntek a csillivilli körök, nagyon minimalista a felület, és ez jól is áll neki.
Kicsit "beljebb" látszik azonban a legnagyobb újítás, a Blinkfeed névre keresztelt felület, ami első blinkre - haha - kicsit a Windows Phone csempés felületére hajaz.Ez gyakorlatilag egy hírolvasónak felel meg - mondjuk mint a Flipboard -, egy rakat szolgáltató feedjét pakolja rögtön feloldás után az arcunkba, a saját közösségi hálózatokból származó feedjeinkkel egyetemben. Egyelőre a tartalomszolgáltatók csak külföldiek szerepelnek (1400 körül), de ígéretet kaptunk rá, hogy valamikor a jövőben lesznek magyar források is, ez a törekvés mindenképp értékelendő.

Mindez nem jelenti a hagyományos kezdőképernyők száműzését, jobbra lépve jól ismert látvány fogad minket, alapból egy képernyőnk van, de hozzáadhatunk többet is ízés szerint, és ugyanúgy widgetezhetőek, mint eddig. 
A bemutatódarabokon egyébként még nem a végleges szoftver futott, így komolyabban belemenni a felületbe még felesleges lenne, azt majd huzamosabb tesztelés után vesézzük ki. 

DSC_0395.jpg

A formaterve ezúttal is nagyon büszkék a HTC-nél, van is mire, szép alumíniumdarab a One, azt meg kell hagyni, hézagokkal nem lehet találkozni sehol. Az NFC-antenna a felső műanyag sávban kapott helyet, a bekapcsológomb pedig egyben infraport is, tehát távvezérlésre is lehet majd használni, illetve kiadtak egy API-t is hozzá, tehát adott a lehetőség a kreatív fejlesztők előtt, hogy mindenféle funkciókkal ruházzák fel. 

Különösen dagad a mellük a tajvaniaknak a hangzás miatt is, aminek a hangzatos BoomSound nevet adták. A két feltűnő rács a telefon alján és tetején sztereó hangszórókat rejt, amiknek a hangerejéről magunk is meggyőződhettünk a prezentáció során, valóban nem lehet sok panasz az audióra, csak aztán nehogy bizonyos rétegek az utcán tartsanak majd a megjelenés után bemutatót minden járókelőnek. Emellett persze ott virít a beats felirat is, valamint néhány komolyabb fejhallgatót is kipróbálhattunk, amelyek ismét megerősítettek abban, hogy mennyire nem indokolt a termékek horribilis ára. 

CSC_0425.jpg

A kamera a kampány egyik húzóereje lesz, eddig is sokat hallhattunk róla: megnövelt pixelmérettel, új feldolgozóegységgel próbálnak lenyűgözni - az persze szintén majd  csak a gyakorlatban derül ki, mennyire elképesztő valójában, de első blikkre legalábbis határozottan nem rossz. A hardver mellett a szoftver is tartogat extrákat itt is, a HDR ma már nem számít annak, és a lassított felvételeket is megszokhattuk már a tavalyi One-szériánál, idén azonban hoztak egy hangzatos funkciót: a Zoe-t. A görög élet (spirituális élet pontosan) szó itt valójában annyit takar, hogy a telefon ebben a módban egyszerre rögzít képet és videót, hogy kiválaszthassuk a legjobb pillanatfelvételt, vagy egy eseményről például hangulatos kis képes-videós összefoglalót készíthetünk egy gombnyomással. Alábbi képen az látható, ahogyan éppen a Zoe egyik érdekes funkcióját prezentálják nekünk, hogy például egy csoportkép-sorozatból összerakhatunk egy olyan képet, amin mindenki mosolyog, állítólag kétfejű mutánsok létrehozása nélkül. Ezeket a Zoe-kat azután a külön erre a célra létrehozott Zoe Share szolgáltatással is megoszthatjuk, ami feltölti a montázst a felhőbe, generál egy linket, amit aztán megoszthatunk, majd 100 napig tárolja is. 

DSC_0404.jpg

A kijelzővel ugyan nem akartak villogni, de csak előkerült az egyik kollégától egy Xperia Z, ami mellett szó szerint ragyoghatott a One, az alábbi kép magáért beszél, maximum fényerőn minkét telefon:

DSC_0400.jpg

Valóban nem érheti szó a ház elejét kijelzőfronton, nem csak nálam szerzett plusz pontot a HTC azzal, hogy végre saját háza táján megálljt parancsolt a méretnövekedésnek. Arról nem beszélve, hogy a 4.7 colos méret és a fullHD felbontás együtt tiszteletet parancsoló 468 ppi-s pixelsűrűséget ad. 

Processzor terén viszont nem szerénykedtek a mérnökök, és a Qualcomm legújabb, 600-as, négymagos, 1,7 Ghz-es chipsetjét álmodták a One-ba, teljesítménynek tehát nem leszünk híján. 

Az akkumulátor teljesítménye szintén kiemelkedő, legalábbis házon belül, 2300 mAh-s akksi eddig még egy HTC-ben sem szolgált, meglátjuk a valóságban ez milyen üzemidőt garantál majd a bivalyerős processzor és grafikus gyorsító mellé.

A hardverről egyébként viszonylag kevés szó esett, már a HTC is felismerte, hogy 2013-ban az Android userek nagy részét sem izmozással kell megfogni, a szolgáltatások, extra funkciók kaptak nagyobb szerepet a bemutatóban. 

DSC_0414.jpg

Összességében engem megvett a One, a minőségi anyaghasználat, érdekes új szolgáltatások, és újrarajzolt GUI sok ember márkába vetett bizalmát visszanyerhetik, feltéve persze ha a szofveres támogatásban nem lesznek fennakadások. Az új trónkövetelő 4.1.2-es Androiddal fog érkezni, a 4.2 érkezőse még a jövő homályába vész, de valamikor biztosan jön. Annyi biztos, hogy ez a HTC sem a minimálbérből élő olcsójóskák néptelefonja lesz, kártyafüggetlen hazai árra egy halk, szerény 190 ezer forintos becslés hangzott el, ami tökéletesen igazodik a Sony Xperia Z árához. 

A HTC tehát a jó irányba lépett, a játék persze csak akkor kezdődik, amikor jövőhéten a Samsung is villant egy újabb galaxist, na akkor indulhatnak a vérre menő kommentpárbajok a vonatkozó fórumokon. A One valamikor a jövő hónap fordulóján érkezik meg a boltok polcaira, mindhárom szolgáltató kapni fog a jóból, mi pedig lecsapunk rá, amint megérkezik a végleges szoftver.

DSC_0416.jpg


Címkék: htc one sajtótájékoztató

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr735118243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_n_d_r_e_w 2013.03.05. 21:19:49

Remek kis cikk, es hianypotlo kepek, koszi.
Egy gyors kerdes, csuklopant rogzitesere van-e barmilyen lehetoseg? A One fele hajlanek az iden, de ha nincs, az nekem nagyon fajo hianyossag.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.03.05. 22:12:43

ez most komoly vagy csak trolling?

a_n_d_r_e_w 2013.03.05. 22:15:34

komoly, nem egy esestol kimelte meg a telefonjaimat eddig, torott telefonnak - meg akarmilyen szep is - hasznat nem veszem

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.03.05. 22:16:06

@a_n_d_r_e_w: Nem tudjuk, de ha nem lehet hozzá csuklópántot ileszteni, akkor felajánlunk Neked egy övtáskát fájdalomdíjként.

a_n_d_r_e_w 2013.03.05. 22:18:40

@Tomi from Space: Attol tartok azt nem egyszeru a fulemhez tartani telefonalas kozben, ugyhogy koszonettel, de visszautasitom

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.03.05. 22:20:15

@a_n_d_r_e_w: Csuklópánt alatt azt érted, amire a lányok Hello Kitty-s kulcstartót tettek és a Nokia volt az utolsó, ami ilyen borzadályoknak teret adott?

Vagy azt a táskát, amit a csuklódra vagy felkarra tudsz tépőzárazni és beletenni a telefont?

a_n_d_r_e_w 2013.03.05. 22:27:19

@Tomi from Space: Oszinten nem tudom a lanyok mire aggattak Hello Kittys dolgokat (feltetelezem majdnem mindenre) de az S2-n meg van neki kikepzett hely. Nem, nem a taskat.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.03.05. 22:34:06

@Tomi from Space: amúgy beszartam de van az xperia Z-n is kis lyuk neki :D
most rá is paszitottam egy Obi van kenobit, holnaptól azzal rajkozok :D

különvélemény 2013.03.05. 23:15:50

Troll on:

Jajj de jó, 200-ért össze tudtak dobni egy fullos telefont, egyre fejlődik ez a HTC. Ez akkora teljesítmény, hogy rögtön rohanok megvenni.

"A kamera a kampány egyik húzóereje lesz, eddig is sokat hallhattunk róla: megnövelt pixelmérettel, új feldolgozóegységgel próbálnak lenyűgözni - az persze szintén majd csak a gyakorlatban derül ki, mennyire elképesztő valójában"

Ehhez meg hozzászólni sem tudok, annyira fantasztikus, egy plexilap mögötti ccd mindig is csodákra volt képes.

:D

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.03.05. 23:46:27

Nem azért mondom, de az S1-emet én is csuklópánttal használtam...

A legtöbb telefonon nincsen már neki lik, de egy tokra rá lehet akasztani bármit, meg azt bátrabban ki is fúrja az ember.

mis 2013.03.05. 23:46:58

@különvélemény: azért az az apróság is ott van, hogy kártyafüggetlenül...

bigpopper 2013.03.05. 23:50:14

ez a one verni fogja az összes mobilt.persze jönnek a samsung és ezúton rajongók is az okos kommentjeikkel, de ok a parasztvakitastol esnek csak hasra.a htc mindig verte az osszes mobilt .meg a nokiatokat is emberek.

bigpopper 2013.03.05. 23:51:55

Szifon rajongók, bocsánat elirtam.

bioLarzen 2013.03.05. 23:53:39

Jómagam is többször ejtettem le már telefont használat közben. Nagy gond egyszer sem lett belőle - de volt olyan, hogy akár törés is lehetett volna könnyen a dolog vége.

A csuklópánt használatát személy szerint kifejezetten jó ötletnek tartom. Szerintem ne nézzük már trollnak azt, aki vigyáz egy kétszázezres cuccra...

bio

Gekko 2013.03.05. 23:56:29

@különvélemény: b@szod, attól h trollkodsz, ez a teló még csuda jól néz ki. Ha sok a 2k, vegyé 20-ér szart 2év hűséggel. Uff.

Amúgy a Nexus4-emet és a frissítéseket nem adnám érte... Meg a Sense az első hét után nagyon idegesítő bír lenni.

bigpopper 2013.03.05. 23:56:52

A blackberry év vegen kb. lehúza a rolót. a gagyi z10el nem rúgnak labdába ami két évvel ezelőtti modellnek felel meg.a htc megint nagyot dobott.

kzolika 2013.03.06. 00:33:51

@Gekko: Én pedig 4 éve Sense miatt is használok htc-t. Előttem volt a lehetőség (és még van is), hogy vegyek Nexus4-et, ráadásul olcsón Play Store-ból, de nem kell LG és kell htc és Sense. Így htc lesz. Ettől szép az élet, hogy mindenkinek más tetszik.

fingerbangs 2013.03.06. 00:52:27

Milyen nyomorekul nez ki a samsung a one mellett

fagzal 2013.03.06. 01:37:34

Designban még mindig szuper a HTC, a HW is jó, a 4.1 kicsit nevetséges, de elfogadható... OTOH, mikor egy Nexus 4 $299, akkor azért ez a 190 ezer szíven üt. Majd egy év múlva 80k-ért megveszem :)

[megmondoember] 2013.03.06. 01:49:03

A külseje a Blackberry Z10-et, a felülete a Windows Phone-t utánozza. Innovatív termék ez a javából.

Kis ember 2013.03.06. 05:20:56

@Gekko: @bigpopper: @kzolika:
Ha nem értem egy szavatokat sem, akkor öregszem?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2013.03.06. 06:01:28

Nem azt mondom, hogy váltanék, de évek óta ez az első telefon, amire azt mondom, hogy "hmmm...".

odamondó 2013.03.06. 06:22:28

Maga a HW szerintem jó lett, de lássuk mi a bajom:

-2x annyiba kerül mint a nexus 4 (közel és ne gyertek a magyar árakkal mert nem érdekel)

-2x annyi idő míg lesz rá frissítés (4.1el adják ki...) HA lesz egyáltalán

-tele van bloatwarrel mint pl a blinkfeed nevű ökörség ami ahogy mondtátok egy flipboard.. Akinek kell flipboard az szépen letölti. Újra csak a nexus 4et tudom mondani. Az van rajta amit akarok se több se kevesebb. Továbbá meglátjuk mennyire fogja zabálni pl az akksit.

midnight coder 2013.03.06. 06:35:39

Mondjuk ezt a gusztustalan, szellemi fogyatékosokra kihegyezett metró klón csempéket nem tudom mi a bánatnak erőltetik. Elég baj az, hogy a windowst szennyezik vele. Amúgy ennyiért már amoled is lehetne a kijelző.

decoati 2013.03.06. 07:44:09

@fingerbangs: hát igen
(bár egy csillámpónis telefondísz azért hiányzik róla :))

hunter84 2013.03.06. 07:56:44

@midnight coder: Isten mentsen attól, hogy amoled legyen a kijelző! Azt tartsa meg magának a samsung, az SLCD-nél jobb jelenleg nincs!

Globetrotter2014 2013.03.06. 08:03:12

Gyors a HTC. ha már itt van az új csúcsmodell. Az LG fél évvel később hozta el a G-t európába.

A képek alapján a HTC igényesebb darab, mégis a Samsung most a mérce, pedig az S3 sem volt jobb érdemben a vetélytársaknál (akkor is ha sokmindenben tényleg egy hasjszálnyival jobb volt). Szerintem a Samsung az S2vel megszerzett presztizséből él most és elég jól sáéfárkodik vele. Pedig nagyon jó konkurensek jöttek ki, a legtöbb teszt mind szemmagasságba hozta a három androidos csúkészüléket.

decoati 2013.03.06. 08:29:01

@hunter84: Jelenleg. Az s4 állítólag 5" full hd samoled lesz. (jut eszembe: az Apple TV meg 4K/amoled akar lenni, LG szintén 4K/amoled, Pana szintén... szóval tudnak valamit amit mi még nem)

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.03.06. 08:29:05

@ZF2: az lesz itt a nagy kérdés, hogy nyernek-e a kisebb kijelzővel, vagy mindenki rákap az 5-colos óriásmobilokra a józan eszet elhajigálva. Az ár nagyjából ugyanez lesz a Samsungnál is, a Sony is ennyi,max az LG lőhet alá, de ők meg nem sokaknál számítanak top gyártónak

2013.03.06. 08:39:18

Nekem az s3 is kicsit nagy, mármint nézni jó de használni kevésbé. Jó lenne megállni :/

Az s3-ból persze hiányolom a jobb designt, anyaghasználatot de hát ez van, nem 190-be került.
Én is úgy sejtem, lassan elkezd felnőni az android és remélem lejár a képernyőméret / cpu háború, egy quad core / 2 gb 5 év múlva is simán elég kell legyen 5x ennyi feladatra, ha jó szoftvereket írnak rá. Egy asztali gépnek is sokszor elég...

Globetrotter2014 2013.03.06. 08:41:00

@Hrobert: ehhez érdemes megnézni hogy mennyire "hasít" az S3 mini...

Én nagyon szeretznék egy rendes fromatervű elfogadahtú árú 4' alatti készüléket az asszonynak, jelenleg nincs ilyen a paicon (Iphone 4s, de ott az ár ugyebár), talán az új LG sorozat érdekesebb lesz. Au S3 mini (és az S3 is) randa.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.03.06. 08:42:28

@ZF2: azért az S3 minivel ne kavarjuk a lapokat, mivel az egyáltalán nem csúcsmodell. Eddig olyan nem nagyon volt, hogy egy gyártó egy mérettel kisebb csúcstelefonnal próbálkozott volna

Globetrotter2014 2013.03.06. 08:46:46

@Hrobert: hagyományosan az S (most épp S3) sz,ít csúcsmodellnek. Én arra sz-mítanék hogy az S3 mini egy S3 kisebb képernyővel. Sajna nekem is úgy tűnik hogy inkább az Iphone 4-et célozta meg (pl gyengébb kamera).

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.03.06. 08:48:30

naigen, az már régen rossz, amikor a csúcsmodelleket kezdik el becézgetni...mini, advance, plus...

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.03.06. 09:02:19

@ZF2: nézz körül a Sony háza táján. Az Xperia P U páros már sajnos nem túl friss, a kisebbikre nem lesz jelly bean sem, de nagyon korrekt telefonok, jó formatervvel.

É2I 2013.03.06. 09:34:11

"a minimálbérből élő olcsójóskák"
Kívánom, hogy amikor kivágnak az állásodból, büfögd ezt fel még egyszer és jól rágd meg tahókám.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.03.06. 09:42:09

@É2I: ha kivágnak az állásomból, nem is az lesz a legnagyobb gondom, hogy milyen csúcstelefont vegyek...mondjuk most se az

S-Works 2013.03.06. 09:50:19

Nekem kifejezetten tetszik a csempés utánérzésű felület tisztasága (Windows nélkül). Hátha fordul a trend és nem a már-már giccses bubis, lebegős, millió-színes effektes, túlzsúfolt látványvilággal fogok találkozni minden gyártónál.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.03.06. 09:57:15

@S-Works: Mondjuk éppen az a trend, hogy a letisztultabb, kevésbés színes felületek felé meg y design a legtöbb helyen (Korea kivétel :-) )
A vanilla Android abszolút, de pl. a Sony is sokat haladt ebbe az irányba.

A Samsung felülete meg elismerten ronda

régebb óta vagyok Subban mint te 2013.03.06. 10:03:10

Memória kártyával bővíthető? Milyen műholdakat lát? Rootolható? LTE?

Nekem ezek a fontos dolgok, nem a sense, amit úgyis leváltok egy nekem tetsző launcherrel.

Elijah_Baley 2013.03.06. 10:15:48

én csak azt nem értettem a cikkben, h a beats fejesen nem érik meg az árukat (amúgy szerintem divatcikkek, nem a hangminőség az erősségük) vagy a telefon hangja?
bár, elnézve a telón éktelenkedő logót, van egy olyan érzésem, zsák a foltját.
monnyuk már a sony se szereti a hifiseket, és még van pofájuk walkmannak hívni a zenelejáccót a dobozhangú telefonnyaikban.

Globetrotter2014 2013.03.06. 10:19:16

@Yarner: ismerősnek volt asszem P, nem volt egy nagy szám, és el is romlott. Amúgy nem úgy néz ki hogy a Sony lőtávolban lenne. ahogy eklnéztem nem kínált ellenfelet a 3 androidos csúcskészüléknek (S3,4xHD, One-X), azok kb egyszerre jöttek ki és egy szinten voltak. És már az utódjuk jön ki most. Ebbe a ligába száll be a Experia ZL ahogy látom, és kb ott lesz ahol a verseytársak (S4 Optimus G és a HTC)

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.03.06. 10:30:40

@ZF2: nekem személy szerint még sosem volt Sony telefonom, de sokan szeretik őket. persze, az S-U-P vonal már erősen egy éves, az idei készülékek csak most fognak kijönni. talán lesz köztük olyan, ami nektek kellene - elvégre az idei középkategóriába mennek majd bele a tavalyi csúcshardverek
(amúgy az Xperia Z kijelzője elég döbbenetesen gyengének tűnt, ez nagyon meglepett)

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.03.06. 10:31:52

@De gustibusaut bene, aut nihil: az a fulesekre vonatkozik, a telefon maga nem szólt rosszul ott helyben, amennyire abból a fel percből le lehetett szűrni.
@ZF2: nekem is P-m van, és nincs vele gondom, teljesen ésszerű telefon, ráadásul fémházas

NickJ 2013.03.06. 10:45:35

@ZF2: A Samsung hatalmas kiskereskedelmi jelenlétével nem tud versenyezni a HTC. 10x annyi helyen lehet S3-at venni, mint HTC One-t.

Amúgy szép a One, jó a belseje is, de ez biztos nem lesz elég a HTC megmentéséhez. Alacsonyabb áron kellene nyomulnia a Samsungnál kb. hasonló minőségű készülékekkel, és ezt egyszerűen nem tudják elérni.

chocco channel 2013.03.06. 10:48:17

Ketszer volt HTC-m soha tobbet, harmadszorra nem kovetem el ugyanazt a hibat. Tenyleg jol nez ki de az osszes HTC-m hatalmas csalodas volt, igyhat valtottam Samsung S3-ra ami ugyan csunya es nagy, de zsenialis telefon. Mindent tud amire szuksegem van -es kicsit tobbet is- eshat kb. ket het mulva itt a 4 amire iszonyu kivancsi vagyok:-)

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.03.06. 10:51:02

@chocco channel: hasznos lenne, ha elmondanád, miért csalódtál a HTC-ben, az, hogy a Samsung csak jobb, az nem indoklás

Plumper_ 2013.03.06. 10:51:48

190.000 Ft ezért??!! Jó telefon, tetszik, de ennyiért már ájfont veszek. Amivel az a helyzet, hogy meg sem szisszen az oprendszerének futtatásakor. Ez nem 100 %-os biztonsággal mondható el az androidos csúcstelókat leszámítva. Az Apple összes sz@rával tisztában vagyok és kiráz a hideg a villantós sznoboktól, de egy bizonyos ár felett az ember már elgondolkodik. Ahogy nem vásárolnak 9 millióért Kiát, de már VW-t sem, inkább Audit.

@A csótány is ember: 512 MB-ért is árulnak androidos telókat, ami nevetséges. 1 GB RAM alatt szóba sem fogok állni velük pár év múlva, telefon vásárlásakor. (mert a mostani 256 MB-osom nyomorult egy dolog)

szellemkor 2013.03.06. 10:55:00

@ZF2: Htc One S? Nagyon szép kis teló.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.03.06. 11:17:18

@Plumper_: Ez csúcstelefon,nem fog röccenni. Ha csak ennyi számít, valóban az iphone a legjobb választás. Sok dolog van, amiben az Android elhagyta az iOS-t, (megosztás a rendszeren belül, jó magyar hangfelismerés, lehetőség saját billentyűzet használatára, NFC, bővített értesítések, hogy csak párat mondjak), ha ezek hidegen hagynak, (ami elképzelhető, nem vagyunk egyformák) akkor vár az almás tábor.
Szerintem, ha az Apple Audi, a HTC One inkább egy Lexus.
De olvasd el a cikket is, pl. a fotós extrák elég meggyőzőek, ezzel nagyon lehet majd arcozni.
(és igen, mocsok drága, de ebben az árfekvésben lesz az összes csúcstelefon idén)

Plumper_ 2013.03.06. 11:31:50

@Yarner: nekem is droidom van, magyar billentyűzet meg ilyenek (a hangfelismerést viszont büdös életben nem használtam mert úgyis sz@@@@@rrr! magyar nyelv! :-) ), rendben oké. Molyolós, nekiülős, bütykölős az android, van rá ennyi kapacitásom.
Lexust sem vennék Mercedes áron, de nem is teljesen olyan áron megy.:-) Nem akarok arcozni, azt legkevésbé sem. Azt akarom, hogy döccenés nélkül fusson minden a telefonomon.
A mocsok drága ugyehát relatív: a 180.000 Ft a 500.000-es nyugati vagy amerikai átlagfizetéshez nem vészes, a japán 900.000 Ft-os átlagfizetéshez pláne nem. csak a kizsákmányoló, dógozz ne pofázz, örüjjé hogy munkád van magyar fizetéshez brutális.

Elijah_Baley 2013.03.06. 11:33:09

@Hrobert: egyszer megnéznék egy olyan tesztet, ahol a hangminőség alapján rangsorolják a telókat, nekem pl lenne rá igényem, de azon kevés készülék, amit volt szerencsém kipróbálni, ártól és brandtől független szórást mutatott. Persze vehetnék mp3 lejáccót is, de mondjuk én egy készülékben szeretném, praktikus okokból.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2013.03.06. 11:38:05

@De gustibusaut bene, aut nihil: naigen, sajnos valóban nagy a szórás, az a baj, hogy nehéz összeszedni akár csak a 3-4 csúcstelefont is egyszerre, hogy összehasonlíthassuk. Nekem annyi bajom van a HTC-vel, hogy nincs benne equalizer, a beats meg valljuk be parasztvakításnak jó csak, erős közepes a hangminőség..ennél most nagyon fogadkoztak, hogy agyeldobós lesz az audió rész, meglátjuk..

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.03.06. 11:48:48

@Plumper_: a hangfelismerésről csak annyit, hogy újabban a google kereséseim nagy részét (ha magyar téma) bediktálom a telefonnak - sokkal jobb, mint gépelni.

Elijah_Baley 2013.03.06. 11:48:59

@Hrobert: nekem, ecceri végfelhasználónak aztán még nehezebb, max kölcsönkunyerálom valami jobban eleresztett havertól, aztán megállapítom h a saját telefonom jobb v rosszabb, de ha előre tudnám, könnybben tudnék választani.. így marad a szokásos - kinézet, specifikáció, ár alapján választok valamit, aztán igyexem megszokni azt, ami jutott :)

decoati 2013.03.06. 12:12:57

@De gustibusaut bene, aut nihil: Wolfson chipset rulez, a sorrend kb. Apple, SGS3, SGS (:)), középmezőny, összestöbbi. A gsmarena a saját tesztjeiben kitér az audio minőségre is.

Plumper_ 2013.03.06. 12:27:14

@Yarner: és tényleg! a tabletemen most kipróbáltam!:-) (Freelander PD10)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.06. 12:31:23

A második képről valamiért a jó öreg SE T610 jutott eszembe. Persze az már 10 éve volt az év telefonja, de úgy látom, a HTC is arra pályázik :)

báró Csekonics 2013.03.06. 15:56:14

'A bemutatódarabokon egyébként még nem a végleges szoftver futott'
Legalább a végleges verzióra fog frissíteni a HTC, vagy már az sem biztos náluk?

Nagyon szép, de tartom magam a korábbi álláspontomhoz: három HTC után nem lesz negyedik... :-(

Globetrotter2014 2013.03.06. 16:47:26

@NickJ: nem kell minden sarkon bolt, de pl a 4X HD-t sehol sem tudtam megnézni, mielőtt megrendeltem. A HTC legalább terített a mobilszolgáltatóknál a készülékeit.

@szellemkor: asszonynak lenne, neki kicsit túl steril ez a darab.

@Yarner: az Alma egyre inkább a nevéből élő Mercihez hasonlít. Idő kérédse hogy mikor dől úgy össze mint a Nokia, feltéve hogy nem húznak bele.

chocco channel 2013.03.13. 16:44:18

@Hrobert: Az elso a HTC Desire volt, rendszeresen lefagyott es neha beszelgetes kozben elkezdett "berregni" a vonal. Idonkent, kikapcsolt,nem tudtam ratolteni zenet (es ezen a boltban sem tudtak segiteni), igyhat par honap utan kaptam egy HTC One-t. Ez azonkivul h iszonyat lassu volt, rendszeresen lefekenykepezte a sajat kijelzojet( nem tudom hogy).A fenykepezogepe szornyu, szemcses (pedig sohanem volt karcos, mindig nagyon vigyazok a teloimra)es nagyon rossz minosegu.

Pl: elhivok valakit, kicsong, o hall engem, en nem ot...es ez mindig csak HTC-kel orult elo. Elotte volt Iphone-om amit szinten utaltam (mas okokbol kifolyolag)de azzal legalabb lehetett telefonalni:-))

Most Samsug Galaxy S3 van, imadom, mukodik es gyonyoru fotokat csinal,mindent le -es feltoltok, szoval roviden, ezert:-)

Google+
süti beállítások módosítása