Catapult King - Katapult? Király!

2013.03.29. 22:54 ][-][alo

Egyszer volt hol nem volt, volt egy gonosz Sárkány, aki elrabolta a csodálatosan szép Királylányt. Ebben a világban a madarakkal nem lehetett falakat bontani, hiszen ezt ellenezte a Baziliszkusz Pillantása Állatvédő Egylet. Így nem maradt más hátra, mint a hagyományos technika: katapult és... A Sárkány kezdetben csak annyit gondolt: "Ej, mi a kő...?" 

focim.jpg

Nincs hír, hogy a háttértörténet kidolgozását egyetlen ember, netán egy egész írói csapat alkotta meg. De vannak játékok, ahol nem is igazából a keretsztori az, ami megfogja az embert.

A szép színekkel, aranyos formákkal, karakterekkel felépített világ szinte magába szippantja a játékost. Van itt móka, kacagás is - elég csak ránézni a dülledt szemekre. Szegénykék. Úgy tűnik, a pajzsmirigy problémákra még nem született megoldás abban a világban - vagy netán nyugdíjba vonult a varázserejű gyógyító, Csiri Bá'?

  

1.jpg

A játék egy ízig-vérig Angry Birds klón - mindez háromdés, akarom mondani térbeli elhelyezéssel megvalósítva, valamint varázslatos lőszerrel megfűszerezve. A pályák teljesítése után varázsitalokat kapunk, melyek beválthatók különleges lövedékekre. Van itt minden, mint a vásárban: célzást segítő kőgolyótól kezdve meteoresőn át többek között tornádó is. 

 

2.jpg

A térbeliséghez szükséges a katapult állítható dőlésszögével (a jobb oldalán a fogaskerékkel) tudjuk lövedékeinket közelebbre, vagy távolabbra juttatni. A gonosz csatlósok építményei kihasználják a terep adta lehetőségeket is: akad olyan, hogy egy nagyobb domb mögé építkeztek. A háttér mozgatásával viszont a dolgok mögé látunk, megkönnyítve ezáltal a feladatunkat.

3.jpg


Angry Birds függőknek, vagy állatbarátoknak szinte kötelező darab! Ráadásul a közel száz pályáért nem is kell fizetni semmit. Vagyis ingyenes. Ha a játékon belül gyűjthető mágikus italok elfogynának, vásárolhatunk: 99 centtől egészen majd 5 dollárig tart a varázslatos segítség ára.

"Egyszer egy sárkány, egyszer egy királylány..." - megint egy Animal Cannibals idézet tőlem? Azt hiszem katapultálok a pszichológusomhoz. Ti a lenti képre kattintva juttok el a telepítéshez, hogy utána függőség alakulhasson ki nálatok is. Legfeljebb elkéritek a lélekbúvárom számát... ;-)

hu_generic_rgb_wo_45.png


Címkék: játék android market

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr715177349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2013.03.30. 08:16:21

Pár napja szedtem le a playről, és nálam azonnali függőséget okozott. Számomra az utóbbi idők egyik legjobb játéka, és piszok hangulatos is.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.03.30. 16:11:44

Nekem is nagyon tetszik, de csak a koncepció, a megvalósítása borzasztó lett szerintem :( A grafikust feltehetően gombán tartották, remélem ha lesz következő rész inkább valami normálisabb arcot szereznek erre a munkára :D

Darkcomet 2013.03.31. 03:48:35

@Tomi from Space: Konkrétan mi a problémád a megvalósítással?

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.03.31. 10:09:56

@Darkcomet: Konkrétan a színei, majd kiverik a szemem.

Google+
süti beállítások módosítása