Google Glass - íme a titok

2013.04.10. 08:00 decoati

Ok Glass, lássuk, hogyan vetíted ki a képet.

google-glass-infographic1.jpg

A fenti infografikán láthatjuk a részegységek elhelyezkedését a "készülékben", kihegyezve a kép megjelenítésére. A kép forrása egy 640x360 pixel felbontású mini projektor, ami az információt a prizmában elhelyezett féligáteresztő rétegen keresztül közvetlenül a retinára fókuszálja. A sugármenetből már sejthető hogy manuálfókuszos a sztori, szemüvegesek, kontaktlencsét viselők is használhatják (bár szemüveg esetén nem száz százalékos az élmény). Fanyalgók persze rávágják hogy ez nem valós VR eszköz, mivel a szemünknek folyamatosan fókuszálni kell a Glass képe és a külvilág között, hogy ez a felbontás vajon elegendő-e a Glass által vetített képátlóhoz (nem, nem collban), vagy hogy miért nincs belőle balszemes verzió stb., de azért őszintén: tegye fel a kezét az a kütyübuzi, aki nem próbálná ki egy kicsikét ezt a... mestermunkát. Mert tényleg az.

[Brille-kaufen, Droid Life, Gizmodo]


Címkék: technológia google glass

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr725213951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.04.10. 10:36:55

Én az egyik szememre konkrétan alig látok, csak periférikus látásom van rá, lehet, hogy ez a cucc meggyógyítaná, mert rábírná az agyam, hogy használja azt a szemem is. Ha meg nem, akkor tényleg érdekes kérdés, hogy miért csak jobbos verzióban mutatták eddig és mi lesz a jobb szemes tompalátókkal.

decoati 2013.04.10. 12:26:05

@Tomi from Space: nekem is a bal a domináns szemem (a jobbot takarták kölyökkoromban), annyira, hogy van is a kettő között vagy fél dioptria, és nem látom ezeket a 3D és anaglif képeket sem.
Elvileg már szabadalmaztatták azt az új felépítést, ahol át lehet rakni az egész cuccot a bal szem elé. Nem baj, egy ideig még úgysem veszek ilyet.

bioLarzen 2013.04.10. 13:33:55

Arról van-e bármi infó, hogy például mennyire lopásbiztos a cucc? Mert első ránézésre úgy gondolnám, hogy simán, egyetlen mozdulattal lerántható a fejről, hiszen nem fogja igazán szilárdan semmi. Márpedig, gondolom, nem két forint az ára, vagyis megéri lopni.

bio

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2013.04.10. 14:49:30

@decoati: Nekem nem fél diptria van, hanem kb. 75% :) Az egyik szememet konkrétan csak periférikus látásra használom, furcsa viszont, hogy Veled ellentétben én látom a 3D-t.

odamondó 2013.04.10. 16:02:53

Gondolom arra gondoltál, hogy a legjobban hypeolt termék. Várni azért sokan nem várják éppenséggel.

decoati 2013.04.10. 16:16:41

@odamondó: hogy mennyire hype, vagy mennyire a jövő... fene se tudja.
@bio: mechanikusan semmi nem gátolja

bioLarzen 2013.04.10. 16:23:32

@decoati: "mechanikusan semmi nem gátolja"

Hát, ez az. Nem tudom, amerikai aggyal mennyire gondolkodtak ezen a kelet-európai rögvalóság tükrében... Ahol nem kevés ember keresi a kenyerét azzal (is), hogy telefont/zenelejátszót/tabletet/stb. kap ki a gyanútlan emberek kezéből, az nyilván ezt is le fogja kapni a búráról - pláne, hogy egyszerűbb.

Azt amúgy hogy oldották meg, hogy szemüvegre rá lehessen venni? Nem is az optikai megoldásra gondolok, hanem arra, hogy két "szemüveg" lenne egyszerre az ember fején - az azért ritkán szokott kényelmes, stabil és nem idiótán kinéző megoldás lenni... (egy haver próbálkozott be egyszer azzal, hogy a szemüvegére vett egy napszemüveget - de állandóan félrecsúszott/leesett :D)

bio

decoati 2013.04.10. 16:56:32

@bioLarzen: ja, hát mire ez ide eljut, addigra vagy tuti lesz a közbiztonság, vagy senkinek sem lesz már rá szüksége... :D
Amúgy ezzel a szemüveges kérdéssel beletaláltál, mert ahogy nézem, jelenleg sehogy. Egyetlen valós (nap)szemüveges képet találtam, ott más a keret, és az orrnyeregnél van felfúrva a lencse. A legegyszerűbb ha olyan keretet csinálnak, amibe bármelyik optikus bele tud csiszolni bármilyen átlagos lencsét. (tudod, befogja a keretet a kis satujába... :)) Nem tudom.

bioLarzen 2013.04.11. 12:36:54

@decoati: Na ja... Még szerencse, hogy nekem ez amúgy is messze túl drága, hogy egyáltalán azon elgondolkodjam, ki tudnék-e használni egy ilyet - mert amúgy szemüveges vagyok.

bio

Gabking 2013.04.11. 15:32:05

De most tényleg! Mi lesz a szemüvegesekkel? Van kb három szemüvegem, nem csak az az egy amit éppen hordok. Akkor én nem használhatom? Mert csak önállóan van? A jobb szemem rosszabb, mint a bal, ahhoz kell a lencse. A (qva) nagyon drága eszközt fogják optikusok csiszolni? Vagy ebbe fognak lencsét tenni? Vagy szemüvegre veszem fel?

Azért van még néhány praktikus kérdés, és még el sem jutottunk a biztonság témakörhöz.. És még ezek után is várom..

decoati 2013.04.11. 19:24:22

Marha messze van ez még a hétköznapi használattól, és még messzebb a hétköznapi elérhetőségtől. Aztán meg a kínaiak majd tuti betörnek ide is, aztán mondhatjuk neki óccsóé': 确定眼镜 :)

Google+
süti beállítások módosítása