Google: Legyen meg a TE akaratod!

"Mi történjen a fotókkal, e-mailekkel és dokumentumokkal, ha nem használja már a Google-t?"
Így kezdődik a Google újabb beállítási lehetőségének leírása.
"De miért ne használnám?" - kérdezhetnénk vissza. Lehet lesz egy jobb? Egy gyorsabb? Egy olyan, ami fizet nekünk, hogy használjuk?
Vagy netán olyan helyre utazunk huzamosabb időre, ahol nem lesz internet? Na jó, de hogy örökre ne legyen internet?

temetes.jpg

Egyesek szerint most is a halálunkat éljük, mások szerint az élet csak felkészülés a halálra. Nagy általánosságban viszont kijelenthetjük, hogy egyszer véget ér földi létünk.
És ugye, ez elég nyomós ok, hogy ne tudjunk belépni a Google fiókunkba...?
Az előre látóbbak felkészülten hagyják hátra életük során felhalmozott javaikat. Lesz gazdája háznak, kocsinak, nyaralónak, értékpapírnak.

De vajon mi történik a digitális lenyomatunkkal? Ki fogja gondozni a netes sírkertünket? Ki fogja rendbe tenni a több ezer képeinket, leveleinket? Egyáltalán: meddig maradnak meg az általunk feltöltött dokumentumok?

googlevegakarat3.png


Az Inaktív fiók kezelője beállításával elejét vehetjük véletlen halálunkat követő digitális mizériánknak. Egyesek csak megvonják vállukat "Az már nem az én gondom!", mások pedig ezt is szeretnék méltóképpen hátrahagyni, megfelelően elrendezni.

Melyik csoportba tartozol? És miért? Vagy egyéb gondolatod támadt a témával kapcsolatosan?
Oszd meg bátran, járjuk körbe közösen a halál utáni létünket! Mivel ma, a digitális társadalomban, mindenki után marad valami, hiába is mondják rá: ő csak egy nulla volt.
De Te is csak az leszel: egyesek és nullák sorozata.

 


Címkék: google hírek gondolatébresztő

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr475217674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása