HTC One szoftverfrissítés

2013.05.01. 21:29 decoati

A független HTC One tulajok máris örülhetnek egy szoftverfrissítésnek, amelyben többek között a kamera modult érintő nagyarányú frissítések érkeztek. Részletezve:

  • Zajcsökkentés "slow motion" kamera módban
  • Javított színhelyesség és megnövelt dinamikatartomány nem-HDR fotók készítésénél bizonyos esetekben
  • Manuális ISO beállítás esetén helyes érték megjelenítése az EXIF információk között

Miért poén ez? Hát csak azért, mert ahhoz képest hogy a HTC mekkora csinnadrattával jelentette be a csúcsszuper "Ultrapixel" szenzorát (ami ugyebár egy 4Mpixeles, megnövelt felületű érzékelő), az első tesztképek finoman szólva gyalázatosak lettek. Alacsony felbontásúak, meglepően zajosak, de legalább mindez gazdagon megszórva a HTC telók kameráiból oly jól ismert döbbenetes, bugyborékoló zajszűrő algoritmussal, amitől a HTC-vel készült képek ezer közül is megismerhetők

Na de most! A Pocketnow volt olyan jó, és újrafényképezte ugyanazokat a témákat szoftverfrissítés előtt, és után.

one-old-field-555x314.jpgone-update-field-555x314.jpg

one-old-leaves-555x314.jpgone-update-leaves-555x314.jpg

one-old-macro1-555x314.jpgone-update-macro1-555x314.jpg

one-old-shrub-555x314.jpgone-update-shrub-555x314.jpg

one-old-natural-555x314.jpgone-update-natural-555x314.jpg

Na hát mégiscsak történt valami. A dinamikatartomány növekedése egyértelmű, javult a színhelyesség, a fehéregyensúly, általában véve élvezhetőbbek a képek, és javult a teljesítmény alacsony fényviszonyok között is.

Persze a képeket eredeti méretben megtekintve (szigorúan a Pocketnow oldalán, a galériáért előre is elnézést kérek...) kiderül hogy a frissítés azért nem fenékig tejföl, a zajszintet és ezt a bugyborékos zajcsökkentést nem sikerült érdemben eliminálni. Ilyenkor egyébként mindig az jut eszembe, hogy mi a francot csináltak a gyártók szoftveresei idáig?

De azért jobb mint a semmi, szép próbálkozás, köszönjük HTC.


A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr565260364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása