[Dühöngő] Köszönjük, Moto... Mo-trotty-oda!

2013.08.05. 23:21 ][-][alo

Kijött az új Moto X készülék, juhééé!

Olyan, amilyen - illetve nem olyan, mint amennyire felfújták a média-hájp-hűdekell-lufit. Emiatt aztán beindult a fanyalgók nyálelválasztása - vödörszám...

gmlkerdojel.jpg

Tény, hogy a készülék nem alázni akarja a ma trendjét, hanem próbál széles tömegekre hatni - gondolok itt az egyénre szabható kinézetre, előre telepített bootképernyőre, hátterekre. A hardveres kínálat inkább a mindennapi használatra fókuszál, s nem a mókusvakításra. Ja, és gyors is - legalábbis nem kapcsolja be mind a 8 processzormagját magasabb járaton, mint ahogy a Samu teszi az S4-ben...bizonyos tesztprogramokban...khm...

Hiszem, ha látom. Ha látnám... Gyors... főképpen úgy, hogy Európára megint tojnak... mit tojnak, egyenesen szarik ránk a Tisztelt Motorola! És ha csak a magyar fejekre hullana az "áldás", de nem: hullik a trágya a britek, franciák, németek és a többi európai nép fejére is, rendesen. 2012 novemberi telefon az, ami jelenleg elérhető a kontinensen...? Mármint Motoéktól...

Persze, azért nem akarnak teljesen hátat fordítani, hiszen készülnek egy olcsóbb családtaggal - ha már az X családdá bővül valamikor... Nesze neked, Európa... Szívatod a Google-t? Majd visszaszívat a Motorola :) Kaptok a pofátokra - vagy valamikor egy Gúgl Edisün Moto X-et. (Az legyen csak a kisebbik baj, hogy itthonról nem elérhető a Play készülék-szekciója...)

Szoftveresen se a legjobb, hiszen "csak" 4.2.2 Android rendszer "döcög" rajta. S amikor jön a számonkérés, hogy miért is nem 4.3, akkor a Főember (Denise Woodside - akiből szerintem hamarosan Den lesz, hiszen egy nemrégiben olvasott elemzés szerint a 3 karakterből álló keresztnevű férfi vezetők hatványozottan többet keresnek mint a 4, 5 karakterből állók...) előadja, hogy a készülék gyors, és tudja amit kell, hiszen úgy fejlesztették, s különben is ők is csak az új N7 megjelenésével együtt kapták meg a 4.3-as kódot... (részletek itt)

Közben Moto megkapja a Google Glass gyártását is (ezek után csak azt tudom mondani, tök jó...) 

Megyek, kiöntöm a fanyalgós nyállal teli vödrömet és körbenézek, az új S4 mini szappantartó ára lejjebb esett-e már - vagy a HTC minié... ami mellé kamerát is kell venni... 

Ejjj... talán a Droid Ultra készülékek... még reménykedek... azok körül most csend van. Esetleg Defy2...?:)

 


Címkék: google motorola dühöngő

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr945446799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

][-][alo 2013.08.06. 12:54:50

Igen, az lesz az... Tetszetősnek ígérkezik. A Moto X is úgy indult...

decoati 2013.08.06. 18:33:54

Azért arra kíváncsi leszek hogy mi lesz majd az "árfelhajtó tényező" ha tényleg hétköznapiak lesznek a 4.3" 720-as kijelzőjű - 1-2G RAM - JB 4.akármi - többmagos, cirka másfél GHz-es, tehát az "elegendően marhajó" telók.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2013.08.06. 22:11:34

Most ez egy dühöngő, vagy egy retardált cikk akart lenni? Utóbbinak nagyszerű.

Egyrészt már a kezdet kezdete óta lehetett tudni, hogy a Moto X egy USÁra koncentráló termék. Kizárólag ott gyártott patrióta cucc. Ha úgy tetszik ez az egyik hozzáadott értéke. Ezek után azt is lehetett sejteni, hogy az USÁn kívül nem biztos, hogy egyáltalán forgalomba fog kerülni. Másrészt van nyolcmillió egyéb termék ami jön Európába. Most miért baj az, hogy a Motorola egyelőre hanyagolja az öreg kontinenst? Talán a Sony nem gyárt kizárólag hazai terepre cuccokat? Vagy a Samsung? Esetleg a ZTE, Huawei, vagy egyéb, errefelé totál ismeretlen kínai gyártók? Akkor miről beszélünk? Csak a Motorola nem tehet így?

Az már csak hab a cikk tortáján, hogy a Samsung nem mind a nyolc magját kapcsolja be a tesztprogramok során, hanem a GPU órajelét tekeri föl.

decoati 2013.08.07. 09:06:32

@Giggsy: "Az már csak hab a cikk tortáján, hogy a Samsung nem mind a nyolc magját kapcsolja be a tesztprogramok során, hanem a GPU órajelét tekeri föl." megesküdnél rá hogy a procihoz nem nyúl? Az Anandtech szerint koppon jár az összes mag ("These CPU frequencies are available for all apps to use, they are simply forced to maximum (and in the case of Snapdragon, all cores are plugged in) in the case of these benchmarks."), de ha te azt mondod hogy nem, akkor biztos úgy van...

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2013.08.07. 09:30:04

@decoati: Milyen kár, hogy a Snapdragon processzoros S4-es csak négymagos, nem nyolc...
Az idézett rész amúgy csak annyit jelent, hogy a governor nem hagyja leesni a processzor órajelét, még akkor sem, ha elindították az adott benchmark programot, de a telefon tétlen állapotban van. A cikk a Snapdragon-t pont azért veszi külön az Exynos-tól, mert ott működhet egyszerre az összes mag (mind a négy) míg az Exynos esetében csak a Cortex A15-ös négy mag, vagy csak a Cortex A7-es négy mag képes egyidőben dolgozi.

decoati 2013.08.07. 11:40:42

@Giggsy: jól értem, azt akarod mondani hogy a boost olyan max freq governort állít be ami koppon tekeri az összes magot (ami csak koppon tekerhető), ellentétben a hétköznapi (ondemand, vagy bármi) beállítással? o.O Erre belekötöttél ebbe a 4 mag v.s. 8 mag (jut eszembe: milyen governort kaphat az Exynos? Csak nem az A15 jár tőle koppon?) témába (aminek a lényege pusztán annyi volt, hogy a Samu "korrektül" beleavatkozik a benchmarkokba), csak azért, mert neked nem tetszik a cikk szubjektív tartalma (ami mellesleg simán érthető egy HC ex-Motorolástól)? Értem én, kurva meleg van, de lazíthatnál kicsit.
A Moto meg igenis, bassza meg a Moto X-ét. :)

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2013.08.07. 12:10:50

@decoati: Már bocs, de ez nem belekötés. Mi volt az állítás? Hogy a Galaxy S4 bekapcsolja mind a 8 magját magasabb órajáraton a benchmarkok alatt. És az igazság? Bekapcsolja mind a 8 magját? Nem. Az Exynos esetében a 4 A15-ös mag megy, a Snapdragonnál pedig szimplán az 4 meglévő mag. Magasabb járaton járnak a magok, mint normálisan? Nem, egyszerűen a bármely alkalmazás számára elérhető legmagasabban.
Hogy csal-e az S4 a benchmarkokon? Igen csal. Feljebb tekeri 10%-kal a GPU órajelét a többi alkalmazás által elérhetőhöz képest. De ettől még a fenti állítás a 8 CPU magról nem lesz igaz. És már bocs, de azért egy magát valamennyire szakmainak mondó blog nem engedhet meg magának költői túlzásokat.

decoati 2013.08.07. 12:40:24

@Giggsy: "they are simply forced to maximum"
Nem akarom itt felemlegetni annak a japán telónak a heatpipe hűtését amit szinte az egész világ rosszul hozott le de mi nem, mert Yarner történetesen beszél japánul. Maradjunk annyiban hogy ha pusztán a tényekre szeretnénk szorítkozni akkor csak bedobálnánk a források linkjét, hogy nesztek gyerekek, olvasgassatok. Ez nem célunk, egy percig sem volt az. Fordító iroda sem vagyunk... hibák előfordulnak, még a kizárólag ebből élő szakportálokon is, nem hogy egy hobby blogon. De a legelső hibán megakadni, és erre kizárólagos hangsúlyt fektetve sutba dobni az egész cikk mondanivalóját... már bocs, de kicsit... izé. Te tudod.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2013.08.07. 13:22:17

@decoati: már bocs, de itt nem egy apró fordítási hibáról beszélünk. Egyrészt az egész tech sajtó (magyar és külföldi egyaránt) televolt az S4 GPU overclock dologgal, másrészt egyetlen szakportál sem tett olyasmiről említést, hogy a CPU is túlhajtásra kerülne. Olyasmiről pedig aztán pláne nem volt szó sehol, hogy mind a nyolc mag menne egyszerre. Itt egy mondaton belül két téves állítás is el lett eresztve.
A hibák elkenése pedig tipikus magyar mentalitás. Nem ám, hogy ja, bocs tényleg, ezt csúnyán benéztük a cikkben... Neeem. Inkább rögtön vissza kell támadni, hogy minek szőrözni egy ilyen kis hibán. Megboldogult Tótisz Andrásból pontosan egy ilyen húzás miatt lett mém.
Szóval az, hogy nem akartok kizárólag a tényekre szorítkozni szép dolog, de ez még nem jelenti azt, hogy szemérmetlenül el kell őket ferdíteni, és utána folyamatosan azon rugózni, hogy ez miért került felemlegetésre.

És már bocs, de én leírtam, hogy mi a bajom a cikkel. Az S4-et érintő résszel mindössze egyetlen mondatban foglalkoztam, tehát nem emiatt dobtam sutba az egész mondanivalóját. Ellenben te kiemelted a hozzászólásom azon részét, megpróbáltad cáfolni, és mikor kiderült, hogy mégis nekem van igazam, nekiálltál azon rugózni, hogy miért foglalkozom egy ilyen bagatell dologgal.

][-][alo 2013.08.07. 15:43:07

bocs, igyekeztem kultúrált keretek között "anyázni" kedvenc cégem. Kedvenc, mert kedvelem a telójait, s ezért talán még inkább szíven ütött, hogy nem jön Eu-ba.

és azért, mert made in USA, az nem jelenti azt, hogy csak ott árulják - legalábbis ezt (se) mondták el a világnak. majd csak utólag. Persze, valaki tudhatott már a dologról, s lehet olyan is, aki a tények mai ismeretében visszamutogat, hogy mi is van úgy, ahogy...

és akkor is dühös vagyok, hogy szarnak Eu-ra.
a cikkben szándékosan nem írtam a magos dolgokról - az már a hsz-ben szerepelt, s Te erre kapod fel a vizet. Igaz, van benne igazságod, s kösz, hogy felnyitod a szemem. Nekem csak ebből az jön le, ha valahol valamelyik gyártó mutyizik egy tesztben, akkor miben mutyizhat még...? Igen - AMD vs Nvidia vonalon kezdődtek a dolgok/gondok - legalábbis mostani emlékezetem szerint. ha nem, majd kiegészítesz :-)

a lényeg - csesszemegamotrotyyoda...

decoati 2013.08.07. 16:21:56

@Giggsy: "they are simply forced to maximum" írtam én overlockolt prociról?
"The CPU governor is fixed at a certain point when either of those benchmarks is launched."
"Linpack for Android: Exynos 5 Octa all cores 1.6 GHz (left), Snapdragon 600 all cores 1.9 GHz (right)" Az AnandTech-nek nem akarsz írni hogy miért írnak ekkora marhaságot? Exynos 5 Octa all cores 1.6GHz?

hát csak megkérdezem: rendben van neked a szexuális életed? :)

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2013.08.07. 16:37:10

@decoati: És hány magot látsz ott a képen? Négyet ugye? Csakúgy, mint a Snapdragon 600-nál. Ha mind a nyolc mag futna, akkor nyolc szerepelne, de az ilyesmi ugyebár (mármint a 8 mag egyidejű futása) SoC szinten nincs megoldva. Az "and in the case of Snapdragon, all cores are plugged in" rész pedig egyértelműen elmagyarázza, hogy KIZÁRÓLAG a Snapdragon esetében működik egyszerre az összes létező mag.

][-][alo 2013.08.07. 17:46:39

élvezet olvasni Titeket, mert sokat tanulok - komolyan :)
csak közben ne essetek egymás torkának - kösz! :)

decoati 2013.08.07. 21:29:44

@Giggsy: látod, ki tudod te olvasni a lényeget ha akarod, és el tudod nézni a hibákat, ha akarod.
De azt tudod-e hogy mit akarsz, ha nem akarod?
Lehet egy-egy cikk túlzó, gyenge, sőt, kifejezetten szar is. Tévedhetünk, benézhetünk dolgokat, lehetünk dög fáradtak, írhatjuk a cikket hajnal 3-kor, te ezt nem tudhatod. Jelezd, oké, köszi. De légy szíves ne akarj kioktatni minket, mert arra egyáltalán nem vevő itt senki. A névtelenség nem ok arra hogy kivetkőzzünk emberségünkből. Nem retardáltozhatunk le senkit büntetlenül, ez nem a Honvédség, hogy eltűrjük egy őrmestertől, mert muszáj.
Légy szíves.
Köszönöm.

][-][alo 2013.08.07. 21:42:38

@Giggsy: én is köszönöm a "kedves" jelzőt. nem gondolom, hogy szellemileg visszamaradott lennék - bár, ha így érzed, akkor legfeljebb nem olvasol többet, vagy legközelebb 2 sör után inkább Veled iszom meg a harmadikat, s a te válladon sírom tele a százas papírzsepi csomagomat, hogy a fránya motrottyoda szarik a fejünkre... ;-)

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2013.08.07. 22:22:05

@decoati: Egyrészt véleményt megmondani ugyebár szabad. Gondolom ezért is van a kommentelési lehetőség. Most az, hogy nem értek egyet a cikk tartalmával, illetve stílusával, nehogy már baj legyen. Egyetlen retardáltozás a cikkben olvasható "tojik", "szar", "trágya", stb-vel ellentétben. Tudod, amilyen az adjonisten...

És ami igazán vicces, hogy az egész vita nem is a "retardált" benyögés miatt indult, de még csak nem is amiatt, hogy nem értek egyet a cikkben megfogalmazott véleménnyel. Egyetlen mondatom volt, ami cáfolta a cikkben olvasható EGYETLEN tárgyilagosan megítélhető állítást és te pont emiatt kezdtél bele a kis hadjáratodba. "mind a 8 processzormagját magasabb járaton" Fél mondat, két durva tévedés. Próbáltad védeni a dolgot egyszer, oké. Kiderült, hogy az az érv nem stimmel mert rosszul értelmezted az angol cikk szövegét, még ez is oké. De ezután ahelyett, hogy hagytad volna az egészet a fenébe, megpróbáltad más oldalról megközelíteni a témát. Kábé úgy, hogy mégis hogy veszem én azt, hogy ki merem javítani a cikkíró állítását, meg különben is hányszor nem hibáztatok korábban. Már bocs, de ez pont senkit sem érdekel. Ha balesetet okozol sem fog senkit érdekelni, hogy ez most apró, vagy nagy hiba volt a részedről, illetve hogy korábban hány balesetet kerültél el sikeresen. És most ne köss bele abba, hogy a cikkben forgó téma messze nem élet-halál kérdése. Az elv attól még ugyanaz.

Az egész vitából semmi nem lett volna, ha az első beírás után annyit mondasz: "hoppá ezt elnéztük", de nem. Neked terelned kellett, félremagyarázni azt is amit én nehezményeztem, azt is ami az általad többször előcitált cikkben szerepel...

Ami engem illet, állati unalmas a téma, úgyhogy részemről ezzel a hozzászólással le is zártam a dolgot.

][-][alo 2013.08.07. 23:50:33

@Giggsy: hopszi - most nézem - ti meg azon vitáztok, hogy nem ezret írtam 8 helyett...???
én kérek elnézést - én a sok magra akartam utalni, és nem arra, hogy mennyit hogyan járat, mert továbbra se érdekelnek az ezermagos csodák, mivel nem használják ki az alkalmazások, akkor meg minek? mókusvakítás az egész...

az viszont még sajnos tény(nek látszik :) ), hogy a Samu hozzányúlt a cuccához, a teljesítményszámító appoknál.

"szar", "tojik", "trágya" - há' jah! ha így érzek - meg legyen csak 2 anális korszakban melletted levő csemete, majd megtanulod értékelni a székletet, és hihetetlen változatos szófarigcsálásokkal egyetemben.
csak tudnám honnan veszik / vették..., mert ilyen "szarságokra" tuti nem tanítottam őket :)

(az meg... olyan... izé - hogy részemről lezárva mert tikolyanokvagytok... erről meg van a magam véleménye, mint ahogy gondolom a Tied is.
jah, s a lényeg: béke! )

Google+
süti beállítások módosítása