Az LG csendben nagyot dobott

2013.11.13. 18:24 Yarner

Nemrég írtunk a Samsung kiadásában megjelent, a szokásos szoftveres gimmickekkel megtámogatott hajlított kijelzős telefonról, ami az első volt a maga műfajában a világon. Már akkor lehetett tudni, hogy az örök vetélytárs, a "kisebbik koreai gyártó" állandó eposzi jelzőjével birkózó LG is készül a saját görbefonjával, ami nemrég meg is jelent, és a hangzatos LG G Flex nevet kapta. Így néz ki:

lgflexhulye.jpg

Pontosabban így (bocs, hosszú nap volt):

lggflexprice3.jpg

Mindenesetre a görbe kijelző a bejelentés idejére már nem tűnt különösebben érdekesnek, hiszen a poént már lelőtte más.

Na de...!

A Flex mellékesen valami olyasmivel is érkezik, ami az én szememben valóban forradalmi, és rettenetesen praktikus megoldás, és ami mellett a görbület ténye szinte eltörpül. A telefon hátlapja ugyanis a szokásos ígérettel szemben nem karcálló, hanem éppenséggel öngyógyító. A mikrokarcolások, ha hihetünk a híreknek, pár perc alatt felszívódnak a készülék matt hátlapjáról. Emellett a Flex tényleg flexibilis (amit a Samu készülék esetében annyian hiányoltatok), azaz elviseli az enyhe hajlítgatásokat is, pl. ha valaki történetesen rossz irányból ül rá. Mindezt az LG hivatalos videójából is közelebbről megcsodálhatjuk, lássátok:

Azt hiszem, bátran mondhatjuk, hogy ez végre valami olyasmi, amire mindenki vágyott. Persze lehetséges, hogy a mobiltok-gyártó lobbi holnap reggelre egy levágott lófejet küld az LG Mobile vezér ágyába (vagy egy zergfejet, a koreaiaknál sosem lehet tudni), az iparágnak ugyanis láthatóan gondjai adódhatnak a jövőben...

A G Flex egyelőre csak a koreai piacon debütál, pár napon belül már kapható is lesz, úgy 940 dollárnyi wonért, és konkrét ígéret szól arról, hogy egy hónap múlva megjelenik majd a francia Orange szolgáltató termékei között is. A több majd kiderül.


Címkék: hírek videó lg

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr115631817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meglivorn 2013.11.13. 18:53:49

Wow.
A hajlított kijelző nem nagyon izgat (nem mondom hogy teljesen értelmetlen, de nem perdöntő számomra), de ez a karc"gyógyítás" illetve a rugalmasság nagyon üt. Mert ez viszont _szerintem_ fontos (nem, a 3+ éves SGSem sem ejtettem le igazán, és össze se karistoltam, de ugye az Urdung elég álmatlan jószág...)

Viszont ez a hátlap gomb nekem nagyon nem bejövős... oké hogy LG spec ujítás meg megszokás kérdése, de ez visszahozza a jó öreg "a telefonon a zsebemben rekorodot döntött egy játékban amiről nem is tudtam hogy a készüléken van" emlékeket ^^°

decoati 2013.11.13. 19:14:21

(a videó bal oldali részén egyébként SGS hátlapot simogatnak mókusszőr ecsettel)

Milan Verga 2013.11.13. 19:49:48

Nagyon dili ez a hajlított kijelző, deee...... igazából mi a funkciója, vagy mitől jobb, mint a normál?
Előre is kösz

][-][alo 2013.11.13. 20:58:58

egyetlen pozitív gyakorlati dologról olvastam: jobban felveszi az arcod alakját, ezáltal a mikrofon közelebb lesz a szádhoz, sokkal élvezhetőbb a beszélgetés minősége.
Mondják, akik már hallották így a másikat beszélni :)

Darkcomet 2013.11.14. 06:49:59

Számomra az Lg már nagyon régóta szimpatikusabb mobilgyártó, mint a Samsung. A G1 és a G2 meg nálam igazi "nekem kell egy ilyen, csak k.rvára nincs rá pénzem" a készülék, ez a posztban említett cucc meg teljesen levett a lábamról.

plumpy80 2013.11.14. 09:00:30

@meglivorn: Nem az LG találta föl a hátlapi gombot, korábban asszem Acer Liquid telefonon már volt hátul gomb. Egyébként nem hülyeség az, a telefon hátlapján jellemzően van ujjad. Mivel tartod a telefont. És jól eléred vele, mert azok a hosszabb ujjaid, meg a legügyesebbek...Pont a mutatóujjad van ott, ha csak úgy kézbe veszel egy telefont...

Yarner · http://androlib.blog.hu 2013.11.14. 09:42:06

@Darkcomet: Akkor mondok valamit, amitől hátha elmegy a kedved. 6 colos, és csak 720p-s az amoled :-D botrány, nem? ;-)(az 245 ppi, szóval nem üti meg a 300-as "retina" határt)
A viccet (?) félretéve sajnos az LG a bloatware tekintetében is nagy követője a Samsungnak, és nem értem, miért fájna nekik elhelyezni egy recent apps gombot a virtuális billentyűzeten. A G2-ben már lehet választan ötféle kiosztás közül, de a recents egyiken sincs rajta, azt csak hosszú nyomással lehet előhozni... miért...?

Diopapa_sok 2013.11.14. 16:50:25

Bírja a hajlítást, amire nem lenne szükség, ha eleve nem lenne hajlított. Hát ez remek... :/

randomuser1 2013.11.14. 16:55:35

régen, az első síkképcsöves katódsugár moncsimra tökre büszke voltam, torzításmentes kép, párhuzamos vonalak, kirstálytiszta olvasható szöveg, erre most itt ez az izé...
direktszarhülyeség a láki goldszartól.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2013.11.14. 17:01:55

Nem teljesen értem ezt a karcolásos dolgot, mármint, hogy mi értelme.
Aki kicsit is próbál egy drága okostelefonra vigyázni, az első dolga, hogy egy jól védő tokot rak rá, onnantól kezdve meg mi értelme az öngyógyító hátlapnak?
Bármelyik telefon leeshet, tok nélkül meglehetősen komoly esély van rá, hogy nem ússza meg baj nélkül.
A kijelző karcolása már sokkal fontosabb lenne, persze azt is valamennyire ki lehet védeni fóliával. Amit szintén minden értelmes ember rátesz, ha védeni akarja.

voodoux 2013.11.14. 17:02:11

a görbítés a farzsebben jó.

decoati 2013.11.14. 17:13:09

@Emmanuel Goldstein: crt-ből sík képcsöves, az nagy kunszt. Lcd-ből görbe, az is. Érted...
Kicsit tudományosabbhra véve a figuhrát, ugyebáhr akkohr lesz tökéhletes a kép, ha a kijelző minden pontja azonos távolsághra van a látóidegeinktől, mely feltételt a a sík kijelző ugyebáhr nem teljesíti.
Fent jelzett telefon ugyebáhr homohrú, tehát a khritéhrriumoknak jobban megfelel, feltéve ha:
1., pontosan a kijelző göhrbületi sugarának távolságából nézzük,
2., fél szemmel.
Ellenkező esetben semmi éhrtelme.

randomuser1 2013.11.14. 19:19:50

@decoati: ja, értem, valószínűleg lesz hozzá egy spéci, domború lencsével összeépített tok, amibe becsúsztatva a kijelző egyenesnek látszik :)
@voodoux: ez kizárólag, és csak női fenékre érvényes...

decoati 2013.11.14. 20:24:31

@Emmanuel Goldstein: igen, persze jó sok pénzért :)

bounty112 2013.11.14. 21:16:00

@Daily Shark: tényleg nem fogtad fel. A lényege, hogy a fanatikus-mániákus telefonrondító tokozók is leszokhatnak eme barbár szokásukról, és elfelejthetik az ocsmány tokba gyömöszölést.

báró Csekonics 2013.11.16. 11:41:26

Na végre egy tényleg hasznos fejlesztés - szemben a fő konkurens 'csoportos cigánydiszkó' funkciójával.

Google+
süti beállítások módosítása