Chrome fejlesztések mindenhol!

2014.01.18. 11:00 Való

A Chrome böngésző folyamatosan fejlődik, asztali és mobil oprendszereken egyaránt! Kezdjük is mindjárt az Androidos verzióval, aminek a legnagyobb újítása, hogy bekapcsolhatunk egy adattömörítési módszert, ami lecsökkenti a böngészővel folytatott internetezés adatfogyasztásának mértékét(ideje volt). Egy grafikonon egyébként, folyamatosan nyomon is követhetjük, hogy mennyi adatot spórolt meg nekünk ez a funkció! 

chrome-update.jpg

A másik, egy kisebb volumenű, ám szintén hasznos újítás, melynek segítségével URL-ekből készíthetünk, a telefon kezdőlapjára ikont. Praktikus lehet abban az esetben, ha egy általunk gyakran látogatott hírportálnak például, nincs saját alkalmazása, vagy jobban szeretjük a böngészős változatát. 

Az asztali Chrome is nagy dobásra készül, hiszen a Google által kiadott béta változatban, már tesztelik a Google Now asztali változatát, amelyet egyébként mi is elő tudunk hozni, a legújabb verzióból a következő karaktersor  címsorba másolásával: "chrome://flags/#enable-google-now" Ez elirányít minket egy új lapra, ahol engedélyeznünk kell a szolgáltatást és egy újra indítás után: 

Screenshot_2_1.jpg

Nem történik igazából semmi, csak megjelenik a hely, ahol felbukkanhatnak később a Google Now-os értesítéseink, amelyek hazánkban: időjárás, gyakran látogatott oldalak frissítése, G+ ismerőseink születésnapja és naptári eseményekre való figyelmeztetésekre korlátozódik, egyelőre legalábbis! A másik újítás, amit talán még érdemes megemlíteni a böngésző új verziójával kapcsolatban, hogy mostantól látszik, melyik megnyitott lap "ad ki magából hangot" úgymond. Érdemes lesz figyelni mi jön még a jövőben, hogyan tudják ennél is jobban összekapcsolni a két platformot.

2271568.jpg


Címkék: frissítés chrome

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr385766714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kheiron 2014.01.18. 14:13:49

"bekapcsolhatunk egy adattömörítési módszert, ami lecsökkenti a böngészővel folytatott internetezés adatfogyasztásának mértékét(ideje volt)"

Ez kb. az, amit az Opera három éve megcsinált?

Való 2014.01.18. 14:27:43

@kheiron: Igen, ahhoz nagyon hasonló! Hogy melyik a jobb, azt nem tudom, a kommentelők biztosan tudnak erre válaszolni. Ha tippelnem kellene azt mondanám, hogy az opera módszere biztosan hatásosabb, de én mint böngészőt jobban szeretem a Chrome-ot.

GePLovaGX 2014.01.18. 14:47:25

@Való: Szerintem van már 4 éve is, hogy a teljes értékű Opera tud ilyet (most a Classic-ról beszélek) és ezen kívül rengeteg mást is. Ezen kívül talán tavaly úgy gondolták az nem elég jó és WebKit alapú Operára cserélték ami nem volt túl szerencsés, majd a nyomás hatására visszajött a régi is Classic néven. Az új Opera amúgy sokban hasonlít a Chrome-ra és az is tudott már tömöríteni úgy ahogy megjelenés után. Szerintem a Google nagyon elkényelmeskedi a Chrome fejlesztését.

Való 2014.01.18. 14:54:04

@GePLovaGX: Én egyetértek abban, hogy az Opera ebben a legjobb és már nagyon, nagyon régóta csinálják ezt a tömörítéses dolgot, szóval baromi jók lehetnek benne. :) DE szerintem a Chrome fejlesztése most a Google-nél a legjelentéktelenebb dolog. Így is egy remek böngésző, prímán együttműködik az asztali platformmal. Nyilván más helyre összpontosítják mostanában a fejlesztések nagy részét.

Valamint idézném még egy Facebookos kommentünket:

"Igen, bár hozzá tartozik az igazsághoz, hogy ennek a funkciónak a Magyarországhoz hasonló országokban van csak nagyobb jelentősége, ahol nem vágnak az emberhez több gigányi felhasználható adatforgalmat pár ezer forintnyi valuta és hűségszerződés ellenében.
Reméljük pár éven belül nálunk is kiéleződik annyira a verseny, hogy nem kell ez alapján böngészőt választanunk."

GePLovaGX 2014.01.18. 15:06:48

@Való: Az Opera is remekül tudott már a Mobil és az asztali verzió között szinkronizálni pár éve. Opera Link a neve. Persze a Chrome-nál ott az előny, hogy elég egy Google fiók és mindenhol mindennel szinkronizál mindent. Az erőforrás igényével nem vagyok kibékülve a Chrome-nak, még a csúcskategóriás telefon is képes mellette felmelegedni.

Való 2014.01.18. 15:19:41

@GePLovaGX: Igen, teljesítmény igények tekintetében lenne hová fejlődni, bár én ezt a melegedést konkrétan nem tapasztaltam(Note2 használata mellett), viszont közép kategóriás készülékeken láttam már sok lagot Chrome felhasználónál.

Darkcomet 2014.01.18. 16:33:11

Na, ne vicceljünk már ezzel az androidos Chromemal! Kapásból hány jobb böngészőt soroljak fel a playről? És hány olyat, ami már évek óta hozza ezeket a fícsöröket? Egy indokot mondjál, vagy írjál, amiért ezt sz.rt kéne használni. Ennél még a síma bBrowser is jobb volt, sőt, az kifejezetten klassz böngésző volt, csak hát p.csánrúgta a goole az egész projectet.

Az androidos Chrome oriási. 40 MiB-en terjeszkedik alapértelmezetten. A memória használata valami katasztrófa, lazán bezabál 200-300 MiB-et. Bezármi még agresszíven sem lehet, mert állandóan visszaeszi a rossebb. Egy idő után használhatatlanúl lassú, kb. mint az FF. És ezt nem egy belépő szintű telefonon tapasztalom, hanem az én LG 4X HD-men. Az SD kártyára kirakott cache meg lazán verdesi 400-500 MiB-et, ami még a Dolphinon is túltesz. Ehhez képest mobilneten egy lassú sz.r, de wifin is veri nálam bármelyik népszerű böngésző (Doplphin, Maxthon, UC Browser, stb). Állandóan kutakodik, és folyamatosan küldözget infókat, akkor is, ha a háttérben van. Na, köszönöm szépen, ebből én nem kérek, tiltva is lett nagyon hamar.

Való 2014.01.18. 17:40:09

@Darkcomet: :) Szerintem van egy kicsi félreértés, és túl is kaptad talán azokat, a dolgokat, amiket írtam. SEHOL nem állítottam, hogy ezt kellene bárkinek is használni. Azt meg végképp nem, hogy nincs nála jobb böngésző a piacon. Én spec ezt hasznalom, de ezer másikat is használtam már. Írtam is régen még mikor az Androlibhez kerültem egy nagy böngésző tesztet, ahol akkor a Maxthon nyert. Lehet most is az nyerne, vagy valami egész más. NÁLAM (berögzült a Chrome használat) és mégegyszer mondom ez abszolút szubjektív. Lehet ez az én igénytelenségem, szegénységi bizonyítványom stb. de megszoktam, használom kényelmes, gyors, ram stb adatokat nem figyeltem, nyilván igazad van fogalmam sincs. Viszont továbbra is azt használom mert azt szoktam meg abban vannak az adataim.
Csak hírt adtam a frissítésekről, ha gondolod olvasd át mégegyszer a cikket, hszeket, sehol nem tettem olyan kijelentést hogy a Chrome lenne a legjobb. Nem is buzditottam senkit annak használatára, vagy ha mégis úgy jött le Neked, hogy igen, szándékomban nem állt.

A "térítést" én meghagyom azoknak akiknek lelki kielégülést okoz. (almások, wpsek, hc droidosok, fradisták, beatsesek, keresztények, sithek, mordoristák, fideszesek, mszpsek, jobbikosok meg a fütyim tudja milyen hívő létezik még a világon. :)

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2014.01.18. 18:16:51

@Darkcomet: Való nem érti, hogy miért veszed személyes támadásnak, ha írunk valami olyanról, amit ráadásul nem is használsz.

Google+
süti beállítások módosítása