Ha szeretnél még négy gombot - ezt neked találták ki!

2014.04.30. 19:41 ][-][alo

Ha rövid a karod, told meg egy lépéssel - tartja a mondás. Ha kevés a gombod, told meg a Dimple-vel. Az új kiegészítő a gombhiányban szenvedőkön kíván segíteni. Ehhez egy NFC-s androidos készülék kell, valamint a lenti gombsor. 

dimpl.png

A készítők a május 6-án induló Indiegogo kampány keretén belül 15 dolláros áron kínálják a terméket.
Az eszközt bármilyen nem fémházas (viszlát HTC One és társai...), legalább ICS-t futtató NFC-s androidos készülékre fel lehet majd helyezni.

A Gödröcske mintegy fél milliméter vastag, a rajta levő gombok kétmillió nyomkodást bírnak ki, s akár százezerszer is újra lehet programozni őket - állítják a készítők. 

A videóban láthatjuk, a fejlesztők mire használnák ezeket a plusz gombokat. A fizikai gombokkal rendelkező készülékekre alkotott módosított romok szinte mindegyikébe bekerült a gombok programozhatósága. A Defy-re például beállítottam, hogy a kereső gomb hosszan tartó nyomása esetén kapcsoljon be a zseblámpa - mindez lezárt képernyőnél is működött. Ezt akkor nagyon megszoktam, azóta is hiányzik.

A képernyőre "biggyesztett" gombokkal ezt a kunsztot már nem lehet megcsinálni. Talán érdemes lesz beszereznem nekem is egy ilyen kiegészítőt. (Vagy ez csak a technomán oldalam támogatná? :-) A Moto X gödröcskéjébe viszont egyetlen ilyen gombot nagyon szívesen "telepítenék".)

Ti mit gondoltok erről a "mobil-NFC-tag"-ről? Mire tudnátok használni?

Forrás: Dimple


Címkék: érdekes kiegészítők

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr566100197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.04.30. 20:31:29

Szerintem egyszerűbb az asztalra kirakni ezeket az ikonokat.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2014.05.01. 08:44:25

Jópofa cucc, kellene, de pont HTC One-om van, mi baja a fém hátlappal?

decoati 2014.05.01. 09:16:14

@// Gery Greyhound: blokkolja a rádiósugárzást, éppen ezért rakták az ONE NFC antennáját a kamera köré. Ezeknek a kicsi, passzív NFC-knek az apró antenna miatt amúgyis tövid a hatótávja. Pl. az NFC Ring külön appot fejlesztett rá, amivel kikereshető a hátlapon az egyetlen használható pont.
Szóval működne a gomb, de a kamerára kellene ragasztani. :)

][-][alo 2014.05.01. 09:23:01

a kamerán teljesen jó helyen lenne! :)
akkor kellene még egy HTC-s külön tok, amit ha becsuk az ember, akkor az letakarja a kamerát - viszont a gomb azon lenne, s talán így már működne az egész.
aztán tök kényelmes ráprogramozni az egyik gombra egy hirtelen-lövő kamera gombot. csak fényképezés előtt ugye ki kell hajtani a hátlapi tokot....... :)

Amúgy teljesen érdekes ez az irányvonal: a gyártók kezdenek most már megszabadulni a fizikai gombtól - de úgy tűnik igény a felhasználóktól még mindig van rá. Nem véletlen az ilyen kezdeményezés se. A végén még a Camcung lesz a király, mert a középső gombocskáját még nem hagyta el...

decoati 2014.05.01. 09:33:18

vagy legalább a meglévőket szabadon új funkciókkal ellátni... pl. hangerő gombbal kijelző fényerőt állítani...

háténimmár 2014.05.01. 13:19:42

Zseblámpa widgetet kezdőképernyőre kell tenni és már mukodik is. Na jo, lezart kepernyonel nem.

Samsung galaxyn a nagygombon kivuli menu es visszagomb olyannyira praktikus es kenyelmes, hogy ezek hianyaban dobtam vissza az ifon lehetoseget.
De plusz 4 nem kene.
Ha kotelezo lenne ifont hasznalni, akkor kene egy ilyen cucc ra, mar ha van ilyenbol osx- es.

decoati 2014.05.01. 14:05:55

@háténimmár: a szifonokban nincs nfc, egyébként ja, ezekben pont az azonnali egy gombos elérés a lényeg.
Pl. az új KitKat kamera UI végre lehetővé teszi, hogy egy kézzel (akár ballal) fotókat tudjak csinálni. Ha lenne dedikált telefon gomb, ez úgy nézne ki, hogy benyúlok a zsebembe, megmarkolom az N5-öt amúgy parasztosan, kihúzom, kamera elindít egy kézreeső gombbal, céloz, lő (igen, úgy marokra fogva, itt jön ki a hatalmas exponálógomb előnye), telót kikapcsol, zsebrevág. Baromi kényelmes. Lenne.

decoati 2014.05.01. 14:10:13

(*dedikált kamera gomb)

][-][alo 2014.05.01. 14:13:56

@decoati: X-en nagyjából ez a helyzet. megmarkolom a zsebembe parasztosan, húzom ki a zsebemből, megrázom közben (flip-flap), s mire a szememhez ér a teló, működik a kamera, és a hangerőgombbal már lőhetem a képet. (az X-es fényképezőben beállíthatóvá tették ezt.)

A fényerőre hm - jó gondolat a hangerőgombos dolog, bár ezt a CM romokban a státuszsoron történő vízszintes swipe-pal megoldották a fiúk. Nem is értem, miért nem lett hivatalos a dolog.

decoati 2014.05.01. 14:33:46

@][-][alo: csókos Motorolás, ezt már megbeszéltük. :P
Rémlik hogy korábbi stock romokban s benne volt ez a vízszintes swipe, na az N5-ben nincs, minek az. Mondaná az egyszeri júzer, hogy arra való az automata fényerő. Aha, az N5 stock rom automata fényereje nagyon szép, nagyon simán állít, és k**** világos. De indokolatlanul. Kiüti a szemed.
Sebaj, veszünk egy Luxot, bekalibráljuk, királyság.
De.
Beérkező hívásnál a rendszer mindent felfüggeszt és háttérbe rak, a Luxot is. Tehát ha kilépsz a lakásból (0-3%) a verőfényre, bejön egy hívás, a fényerő 0%-on fog maradni, semmi nem látszik rajta. "Fejből" veszed fel, és le sem tudod tenni, mert még abból a kandúr nagy vörös téglalapból sem látszik semmi. :/

][-][alo 2014.05.01. 14:43:23

no igen - gond lehet, ha olyat veszel fel... erre való a VIP lista :P :)
meg fejből már csak tudod, hol van az a bazi nagy téglalap - még külföldiában is ;)

decoati 2014.05.01. 14:56:29

@][-][alo: felveszem én bárkinek, max nem köszöni meg :D

Darkcomet 2014.05.01. 19:13:26

@decoati: Így van. A dedikált kamera gombról majdnem minden gyártó megfeledkezik. Persze ez a megoldás is csak fából vaskarika ebből a szempontból, de azért még is fizikailag lehet nyomkodni valamit exponáláskor. Az exponálásra beállítható hangerő gomb nem játszik. Sok telefonon a dizájn miatt teljesen használhatatlan, annyira belesimul a készülékbe, pl. párom Desire 500-án olyan, mint ha nem is lenne.

Lángoló Nyelesfing 2014.05.01. 21:35:42

@háténimmár: a Pure Flashlight widgetet lockscreenre is ki lehet rakni.

Google+
süti beállítások módosítása