Nem úgy acél - bejelentették a Samsung Galaxy Alphát

2014.08.15. 17:22 Yarner

A Galaxy S5 bemutatója óta (pontosabban már azelőtt) zsizseg a pletykagépezet, hogy a Samsung valami nagyon dolgozik, és hogy az S4 Active mintájára készül egy különkiadás is a legújabb csúcstelefonból, ami igazi luxusváltozatként orvosolni fogja a legnagyobb panaszt, ami a Samsung okostelefonjait a kezdetek óta éri: műanyagból készülnek

Február óta jó sokat kellett várni a pillanatra, ami végre eljött: íme, itt a Samsung Galaxy Alpha.

alpha front.jpg

Itt van, de nem egészen úgy, ahogy vártuk. A készülék nem az S5 kicsinosított ikerpárja, hanem egyfajta "Galaxy S5 mini deluxe" (a specifikációkról kicsit lejjebb). Ami viszont a legfurább: a HTC-vel versenyre kelő acélos unibody helyett a várva várt fém mindössze egy nagyon szépen formázott keretben jelenik meg, amire elöl a kötelező üveglap feszül, hátul viszont... na mi?

Hát ez. 

alpha backside.jpg

Nesze neked prémium anyaghasználat...

Ha túltettük magunkat az első sokkon nézzük meg közelebbről a vasat: ami impresszív, az a nyolcmagos, 2,5 GHz-es Exynos CPU 2GB RAM-mal, és sokaknak tetszhet, hogy az S5 gimmickjei, a pulzusszámláló és az ujjlenyomat-leolvasó is belekerültek a csomagba. Ami kevésbe impresszív: a 4,7 hüvelykes kijelző, aminek nem is a mérete, inkább a 720p-s HD felbontása érződik erős visszalépésnek, hiába az elvárható  Super Amoled technológia. További kellemetlen meglepetés lehet a nagyon karcsú, 1880 mAh-s akkumulátor, és a levehető hátlap elenére a bővíthető memória hiánya (bár ezt a 32 GB-s memória igyekszik ellensúlyozni, tudjuk, hogy a TouchWiz ebből elég sokat, úgy 6-7 gigát elvisz.)

alpha ap.jpg

Lejjebb még néhány képet láthattok a készülékről, amúgy valóban elég csinosra, és 7 mm-es vastagságával kellemesen karcsúra sikeredett. Felmerül a kérdés, hogy végső soron kinek is készült az Alpha? Az időzítés és a körbefutó acélos pánt alapján felmerülhet a gyanú, hogy az Apha bizony egyetlen célból készült: nem az androidos közönségnek akar a kedvében járni, hanem a közelgő nagyképernyős iPhone 6 versenytársa akar lenni. Méretében éppen ugyanaz a kategória, és a feljavított anyaghasználat miatt kézbe fogni sem annyira ciki a cupertinói versenyzőhöz képest. Az áráról egyelőre nincs hír, de nem valószínű, hogy tömegtelefonnak szánják, a reklámfilmben is a divatosságot, ékszerszerűséget emelik ki.

Engem személy szerint nem varázsoltak el vele, de talán lesz, akire lehet így is hatni. Nektek bejön?

alpha back.jpg

alpha s5.jpg

[Via: Android Police, Hi-tech.mail.ru]


Címkék: apple hírek samsung

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr606606945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

C4rt3r 2014.08.16. 11:13:09

Igazán kezdhetnének valamit azzal a kigúvadó kamerával meg a home gomb formájával. Ez a kettő riasztó igénytelenségre mutat.

Google+
süti beállítások módosítása