Nicole nagyon mérges az LG G3-ra

2014.08.28. 09:10 Yarner

Nicole Scott, a Mobile Geeks oszlopos tagjának videói időnként előfordultak már itt nálunk is - a tajvani székhelyű csapat nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezik és sok mindenről első kézből értesülnek, emellett pedig remek és informatív videókkal árasztják el az internetet.

A legújabb szösszenet azonban a szokásos tesztekkel/bemutatókkal ellentétben egy igazi szívből jövő panaszáradat, melynek céltáblájában az LG legújabb üdvöskéje, az amúgy baromi népszerű G3 áll. Nicole ugyanis rajongásig imádta az előző G2-esét, az utód azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 

nicoleg3.png

A videó után röviden sorra vesszük, mik is a fő problémái a szuperkijelzős-lézeres koreai csodával.

1. Rövidebb akkuidő

Ezért nyilván a 1440 pontos QHD kijelző a felelős. Míg a G2 nettó akkuideje a teszten 10 óra 22 percet hozott ki, a G3 összesen 6 óra 10-et, a benyomások szerint nem lehet vele egy rendes munkanapot lehúzni.

2. Minek a QHD?

Őszintén, kell az az 534 pontos képsűrűség? Az Apple mindentudói szerint valahol 300 körül van az emberi szem felbontóképessége, a G2 370 ppi-vel nem kellett, hogy szégyenkezzen. Persze, ezzel szeretne a készülék kitűnni a tömegből, és a barátainkat is lenyűgözhetjük a tűnél is élesebb képpel, de az akkuidő miatt a felvágás túl nagy, lényegében fölösleges áldozatot követel.

3. Még mindig a kijelző - gondok a túlmelegedéssel

Merthogy a készülék melegszik, és ha ehhez még külső forróság is hozzájárul, a rendszer a kijelző védelme érdeklében csökkenti a fényerőt. (Igen, ez egy beépített funkció, az LG számolt az eshetőséggel.) A tajvani nyári napsütésben ezzel nem lopja be magát a telefon a felhasználó szívébe.

4. Túl nagy

A kijelző maga is nagyobb lett, de a készülékház 7,8 mm-rel hosszabb, ami a finom női ujjak számára már közel elérhetetlenné teszi az értesítési sávot. (Megj: erre van hivatalos megoldás, a lenti irányítási sávba be lehet tenni gey gombot, ami lehúzza az értesítéseket - szóval ez nem teljesen korrekt, bocs Nicole!)

5. Be-beszaggat

Idővel bizony előjön. a gyanú szerint ezt is a túlmelegedés okozza, ami miatt a készülék a saját védelme érdekében csökkenti a teljesítményt.

Ez persze csak egy vélemény, egyesek szerint optimalizációs problémák lehetnek a háttérben, és egy szoftverfrissítés megoldhatja majd a gondok nagyját. Vagy csak el kellene költözni a telefonnal egy békés skandináv országba, ahol nem kell a 40 fokos hőségtől tartani...

Én magam még nem tudtam komolyabban kipróbálni a készüléket, remélhetőleg hamarosan jelentkezhetünk egy teszttel - bár az idei nyarat elnézve ha forró helyre akarom vinni, jobb, ha beülök vele a sütőbe. Addig is: G3 tulajok, tapasztaltatok ilyesmit? 

[Via: Mobile Geeks]


Címkék: teszt videó lg

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr616641177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maxentius 2014.08.28. 09:26:05

1. Frissítse a szoftvert, az i verzió már jóval hosszabb ideig bírja, egy munkanap biztosan lehúzható már vele (elvileg, _még_ nincs ilyenem).
2. Amiért kellett a Full HD is. Bizonyos szempontból tényleg felesleges, de mutatnia kellett valami egyedit az LG-nek hardver fronton is.
3. Melyik (csúcs)mobil nem melegszik az általános használat során? A fényerő így is használható mértékű marad, ha árnyékba áll az ember.
4. Teljesen egyéni vélemény, ez innentől az ő baja, ha nem tudja kezelni.
5. Szintén a frissítés, a gyári launcher volt az a, b verziókban szaggatós, egyéb (Nova, Apex) launcherekkel még ott sem szaggat, az újabb romokon a gyári sem.

András Kriston 2014.08.28. 09:32:17

Nah en meg pont a G2 miatt dontottem ugy, hogy mondhatnak a fanok barmit, soha tobbet LG...

Yarner · http://androlib.blog.hu 2014.08.28. 09:32:51

@Maxentius: Akkor várjuk majd a bocsánatkérő videót is :-) Ha megcsinálja, én is kiteszem.

igazine 2014.08.28. 09:36:20

G3 32GB tulaj.

A videó szokásos, "ráülünk a hullámra mi is" feeling, szerzünk pár ezer lájkot, a kommentek is majd hozzák az általunk elvárt fröcsögési szintet.

Rövidebb akkuidő:
Nem használtam G2-t, de ez kb. olyan, mint a Nokia3210-hez hasonlítani. Az meg 2 hetet bírt. Igen, a nagy képernyő és felbontás eszi az aksit, értelem szerűen. Én GNexről update-eltem, kb. kétszer tovább bírja a G3, mobilozási szokásaim nem változtak.

Minek a QHD?
A progresszió elkötelezett híve vagyok, hiszem, hogy a fejlődés minden formája igen is előreviszi az emberiséget. Ettől függetlenül én sem tartom szükségesnek ezt a felbontást egy ekkora eszközön. Full HD elég lett volna.

Még mindig a kijelző - gondok a túlmelegedéssel
Sok helyen olvasom, ahogyan az ellenkezőjét is. Én nem tapasztalom, a GNex kb. két-háromszor melegebb (forróbb), ha dolgozik.

Túl nagy
Ez most szoftver, hardver vagy konstrukciós hibának van felírva? Megmosolyogtató, mindenesetre. Há' minek vettél nagyot, babám?!

Be-beszaggat
Én nem tapasztaltam, de olvasom, hogy sokan viszont igen. Frissítések valószínűleg megoldják, de egy Google Now Launcher vagy egy Nova is megfelelő élményt biztosít.

Hunn3r 2014.08.28. 09:59:06

@András Kriston: Kifejthetnéd bővebben is, mi a bajod a G2-vel, tekintettel arra, hogy annak idején én az Optimus 2x-el szívtam meg, meg is fogadtam hogy soha többet LG, mégis a G2-nél kötöttem ki, és imádom.

András Kriston 2014.08.28. 10:11:58

@Hunn3r:
- Oszeepitesi minosege borzaszto, kezbefogva recseg ropog, gondolom nyeklik nyaklik is, mert ha tok nelkul vagtam zsebre, akkor 4 fokos lepcson lemenve mar dobta is a SIM-et.
- Nem unibody, hatlap leszedheto, akksi, microSD meg sincs.
- Kamera hardveresen jo lenne, de vicc, hogy mokolt kamera szoftver kell hozza, mert a gyari gyatra (erdekes modon a flexben es a G pro 2-ben - amik gyakorlatilag azonos hardverrel jottek - tudtak rendes kamera szoftvert csinalni, a mokolt is azt hasznalja.
- Erintopanel erzekenysege a jobb felso sarokban mar alig van (mondjuk ez lehet csak nalam rossz) de ott mar mutatoujjal nem tudok rendesen kattintani, csak huvelykkel.
- Lock screen szanalmas, kulon hatter kell neki (LWP kilove), raadasul a zenelejatszo lockscreen nem mindig akar mukodni, ami eleg szar, ha gyorsan kellene csinalni vele epp valamit.
- Egyeni szocproblem, de a kamera szoftver miatt a root szamomra elengedhetetlen, epp ezert OTA nem megy, kezzel kell frissiteni, de sajat recovery felrakasa eroteljes ganyolas 4.4 alatt, ezert ilyenkor mindig vissza 4.2-re kdz-bol, ott TWRP, stb stb.

Azert vettem G2-t, mert mondom a Nexus is naluk van, de megiscsak jobb ez, es gondoltam igy meg majd az AOSP/MIUI romokban is duskalhatok, ne adj isten meg Ubuntu is. Nagyon gyorsan ra kellett jojjek, hogy ez nem fog menni :( Csak azert nem csereltem meg le, mert a kamera rendes szoftverrel tenyleg az egyik (ha nem a) legjobb a piacon.

Globetrotter2014 2014.08.28. 10:27:11

@András Kriston: ahogy elnézem minden LG tulaj ugyanerre a következtetésre jut a 2X óta... :)

Pedig a G2 tűnt a legüzembiztosabbnak eddig az összes LG zászlóhajó közül.

s 2014.08.28. 10:48:38

Az új cuccokat nem azért gyártják, hogy neked jó legyen. Az új cuccokat azért gyártják, hogy nekik jó legyen. Kurva sok pénzt levettek már rólatok eddig is, de csak toljátok, van elég ezek szerint.

"nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezik és sok mindenről első kézben értesülnek"
nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezik és sok mindenről első kézből értesülnek

"az utód azonban nem töltötte be a hozzá fűzött reményeket"
az utód azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket

Fandor 2014.08.28. 10:50:23

Nekem mint atlagos felhasznalonak (nem rootolok, csak hasznalom) a G2 az elso okostelefonom (volt mar htc, samsung) amit kifejezetten szeretek. Semmi baja, nagyon gyors es stabil, az akksija pedig kifejezetten elmeny, hogy siman kibir egy napot, es nem kell kora este mar aggodni a toltes miatt....
Par honapja vettem, akkor mar lehetett tudni a G3rol, de pont azt gondoltam, hogy a G2 igen jo aron tudja a G3 funkcioinak 95%at, az ujitasok meg igen rizikosnak (es nehol feleslegesnek tunnek)
Mondjuk annak orulnek ha valahogy elo lehetne csalogatni a G2bol is az iPhone 5 kamerajanak slo motion funkciojat....

Yarner · http://androlib.blog.hu 2014.08.28. 10:51:00

@Globetrotter2014: A 2X hihetetlen nagy fiaskó volt, gyakorlatilag a Nexus 4-ig tökéletesen leírta az LG-t komolyabb androidos körökben. Hiába tartotta mindenki alapvetően jó készüléknek a 4X-et, egyszerűen senki nem fejlesztett rá, az XDA-s arcok bottal sem voltak hajlandóak hozzányúlni.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2014.08.28. 11:33:01

@Globetrotter2014: +1
@Yarner: ahogy én látom, a 2X hardveresen is gáz volt, de az is necces h az LG nem frsítette. A 4Xet frissítette bár ne tette volna. Gáz ha nincs támogatás, de akármennyire dicsérik a G2-t, a 4X is pöpec volt a JBU kiadásáig: 7-8 nap készenléti, semmi szaggatás, minden szép és gyors. Most a saját menüje is lefagyasztja. Így én sem merek belenyúlni a G2be, főleg hogy vannak hardveres hülyeségei.

Egy kolléga régóta mutogatta hogy jön az Oppo(???!) új szupertelefonja. Én cak röhögtem rajta. De a tesztek alapjában véve kedvesen fogadták a oneplusone-t és a Find7-et is. A koléga végül egy 7a-t vett és elégedett vele. Mondjuk nem használja smartphone-ként. Nem is értem miért nem Iphone-t vett...

András Kriston 2014.08.28. 11:37:14

@Fandor: Elo lehet, de root: forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2548974
Eleg sok slow-mo videot lottem mar vele

Hunn3r 2014.08.28. 11:40:12

@András Kriston: Érdekes hogy mennyire mások vagyunk. Amiket felsoroltál azok közül engem egyik sem zavar / nem érint, de így már értem a csalódottságod.
Vitatkozni nagyon nem akarok veled ezen meg fölösleges is, de az első széria nagyon nyeklett nyaklott rengetegen visszavitték a cseredarabok már nem voltak olyan recsegősek. A többivel egyet tudok érteni.
Az házi fejlesztők elmaradását és ezzel együtt a lehetőségek szűkülését én is szomorúan vettem tudomásul, gondolom sok vállalkozó kedvű hardcore usert vesztett az LG a régebbi telefonjaival. :)

Ennek ellenére én azért továbbra is tartom, hogy abból a generációból amiben a G2 versenyez a legjobb volt a piacon, és nem csak az ára miatt..

András Kriston 2014.08.28. 11:52:42

@Fandor: Nem eskuszom meg ra, mert nalam ugye van root, de lehet, hogy az uj apk-s verzios xdabbeb camera felmegy anelkul is, ki kell probalni

bbnet1 2014.08.28. 12:59:22

A tű hegyes. A borotva éles.

Mostanában a HD- FULL HD, Retina, Platina, UHD, QHD, stb-t már nem tudják fokozni egyes emberek, de mégis akarják.. Ilyenkor kellene nagy levegőt venni és a fogalmazásra figyelni az erekció helyett.

Nem először hallom, hogy tűéles a kép... Ez csak engem zavar ?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2014.08.28. 14:38:50

@Maxentius:
"3. Melyik (csúcs)mobil nem melegszik az általános használat során? A fényerő így is használható mértékű marad, ha árnyékba áll az ember."

Én pl rendszeresen vagyok kint a pusztában egy kurva szem árnyék nélkül, és rohadt szar kézzel árnyékolni a kijelzőt, mert semmit sem látok (nem ilyen telefonom van).
A tabletemen olyan a fényerő, és olyan gyorsan reagál a fényviszony változásokra, hogy öröm nézni. Egy csúcstelefontól is elvárnám ugyanezt kompromisszumok nélkül.

Yarner · http://androlib.blog.hu 2014.08.28. 15:25:33

@s: Hű de rossz hangulatban van valaki...
a javításokat elfogadom, de csak azért mert nem szóltál be külön miattuk :-)
(meg mert igazad van.)

s 2014.08.28. 17:06:39

@Yarner: "Hű de rossz hangulatban van valaki..."
Nem tudom ki a fene lehet az, mert én jó hangulatban vagyok. :-)

"nem szóltál be"
De. Én így szoktam. :-)

báró Csekonics 2014.08.31. 18:15:03

De jó lenne ha a sok megapixel / QHD / 28"-es kijelző verseny helyett ténylegesen a funkciók és a minőség lenne a verseny alapja.
Kicsit tele van már a hócipőm hogy egyre nagyobbak az új mobilok - hogy tegye zsebre az ember ha le is akar ülni?!
Hordjam külön táskában mint anno a 450-es 'táskamobilt'?
Már a Nexus 4-es is kb. határeset nekem, pedig nincs apró kezem.
A felbontás bőven elég, a kameráé is (a nagyobb felbontással legfeljebb hamarabb betelnek a Dropbox, Google drive és egyéb tárhelyek...)

Laci Molnár 2016.04.13. 21:45:34

Hát én g2-ről váltottam most g3-ra és valahogy a melegedéssel nekem is van problémám. Lehet a szoftver zabálja ennyire vagy valami más mert van hogy kikapcsolt képernyőnél is melegszik. a G2 ennyire nem volt forró valahogy vagy csak nekem nem tűnik annak a g3-hoz képest. tárhelyileg jobb a g3 gyorsabb is valamivel bár a 2essel sem volt ezzel baj. összevetve szerintem nagyon jó de nem kéne ennyire melegednie. üzemidő szempontból a g2 jobb de ennek cserélhető az aksija legalább :D és bővíthető... emiatt cseréltem le leginkább :D

Google+
süti beállítások módosítása