A Gmail is Lollipopra váltott

2014.11.02. 22:55 ][-][alo

Az 5.0-ás új Android rendszerrel kapcsolatosan folyamatosan frissíti az alkalmazásait a Google. Az optikai tuning mellé új fejlesztések is bekerülnek, így talán nem lesz annyira keserű a szájízük azon készülékek tulajdonosainak, akiknek a gyártók egészen másféle Lollipoppal kedveskednek...  

gm5-fo.jpg

Az ötös verziójú Gmail levelező alkalmazás természetesen illeszkedik az új Android formavilágába. (Ha érdekel, mit is hozott a rendszerfrissítés, Yarner korábbi cikke feltárja előtted a Lollipop mélységeit :) )

gm5-4.png

gm5-3.png


Az újdonság pedig: végre több, különböző postafiókot is tud egyszerre kezelni a Gmail. Az IMAP/POP rendszerű levelezések mellett elérhetővé válik a vállalati postafiók integrálása. (Utóbbi csak az Exchange Service frissítésével lehetséges!)

Jómagam IMAP-os újabb postafiókot vettem fel még a levelezőbe: jelentem mindent rendben találtam, szinkronizálás, küldés-fogadás megfelelően működött. 

gm5-2.png

gm5-1.png

 

A frissítés szokás szerint folyamatosan érkezik majd az eszközökre. Aki nem bírja kivárni a sorát: közvetlen Gmail letöltő link.

 

Forrás és képek: Androidpolice

 

Valamint ne feledjétek, hogy szavazhattok kedvenc blogotokra. Idén is indult az Androlib.blog, a Goldenblog szavazáson. 
Szavazok az Androlib.blog.hu-ra Goldenblog oldalon! 
(Tech+Tud kategória -> Androlib blog.)

goldenblog.jpg

Veletek előrébb jutunk! :-)

 


Címkék: gmail lollipop alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr536858177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

appletard (törölt) · http://appletard.blog.hu 2014.11.03. 02:27:05

"Az újdonság pedig: végre több, különböző postafiókot is tud egyszerre kezelni a Gmail." — ez egy gimmick, színes üveggolyó. Eddig is simán tudott kezelni akárhány accountot, csak nem a gmailben kellett hozzáadni, hanem az androidban. (ios-on eggyel jobb a helyzet.) Utána kényelmesen lehetett váltogatni köztük. A gmailben mindig is létezett a Mail Fetcher funkció (klienstől függetlenül), amivel pop3-on keresztül le lehetett kérdezni idegen fiókokat. Akinek meg ez nem tetszett, beállította az auto forwardot. Amúgy létezik még olyan cég, ahol exchange servert használnak?
Ebben az appban (egyébként a nevét elmulasztottad leírni: Inbox) talán a dizájn az előrelépés, semmi más. Esetleg androidék is megfizetnek majd egy épkézláb dizájnert, és nem a portás kisfiára bízzák a gui-tervezést.

Viszont amit ők előrelépésnek hisznek, szerintem borzalmas: minden importált accountot egyetlen inboxba (folderbe) tol, tekintet nélkül arra, melyik címre írták. Én soha nem akarnám összekeverni az accountjaimat. Hogy válaszolsz rájuk, ha nem is arra a címedre írták?

Biztos mindenki emlékszik még a Buzz és a Wave nevű alkalmazásokra, amit ugyanekkora lendülettel promótált a Google, és ahogy jöttek, úgy mentek is. Az elején meghívó kellett azokhoz is, aztán meg a kutyának se kellettek. Szerintem ugyanez a sors vár az Inboxra is, és visszatérünk a régi, bevált klienshez.

nemtomki 2014.11.03. 04:25:14

@appletard: amiről te írsz, az az 'inbox' nevű app, amiről a cikk szól, az az új 'gmail' app. szezon, fazon.

inbox:
play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.inbox

gmail (e percekben, mikor írom, még nem az új verzió):
play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gm

][-][alo 2014.11.03. 04:25:44

A rendszeren belüli plusz e-mail címkezelésben igazad van, ettől függetlenül magában a _Gmail_ alkalmazásban nem lehetett külön pl. imap-os fiókot "felvenni".
most már lehet, s kényelmesen, az alkalmazáson belül.

Igen, a _Gmail_ alkalmazáson belül, mert amire Te gondolsz az az Inbox, a Gmail egyfajta "újraértelmezése". Amit itt "Inbox" címszó alatt látsz, az a nem Gmail-es e-mail-cím ömlesztett "bejövő levelek" mappája.

S most az Inbox-ról: volt olyanom, kivártam a soromat, jött a meghívó, aztán meg csak néztem, hogy "emmegmi...?" Lehet, csak türelmetlen voltam, vagy nem láttam át -- de az biztos, hogy türelmetlenségemben nem tudtam átlátni :)
Kapkodtam a fejemet, mintha egy "mini" G+ nézet lett volna. Nekem totál nem jött be, de az is igaz, hogy kb 1 nap után volt uninstall.
Szóval _az_ az Inbox, nem ez az Inbox :)

waces · http://blog.waces.hu 2014.11.04. 11:13:04

@appletard: ohm. azert meg mindig az exchange a ceges kornyezetben legelterjedtebb levelezorendszer (egyreszt szerencsere,masreszt sajat tapasztalat alapjan. de ha van valami felmeres ennek ellenkezojerol azt szivesen veszem). notes szerencsere kihalt. mas meg nem is volt ;)

Google+
süti beállítások módosítása