Nem mindegy, hogyan írunk

2010.02.23. 16:25 P_J_S

Ugye mindannyian emlékszünk a tömegtelefonként elhíresült Nokia 3310-esre (és előtte a 3210-esre is, ha már itt tartunk), amelyen a geek kollegák "szörfön kézenállva", a hátuk mögött, vagy esetleg vakon is tudtak SMS-t írni. Ez a vékony fóliával összeragasztott, műanyaggombokkal ellátott billentyűzet hihetetlenül pontos volt, nem koptak le róla a karakterek, könnyen lehetett cserélni, tisztítani.

Szintén észrevehető ez a fajta összetétel a HTC Dream G1-es egyik-másik fehér változatán, és ennek hihetetlenül lehet örülni, hiszen a gombok optimális mélységéből és a köztük lévő távolságból adódóan maximális kényelemmel lehet használni a Gtalkot, Gmailt, esetleg az MSN-t is. Sajnálatos módon ez a fekete változatba nem került bele, de a márka jó szokásához híven valószínűleg nem csalódunk abban sem.

 


Címkék: gmail billentyűzet írás gtalk qwerty

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr741784148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelepce 2010.02.24. 10:20:08

Az on-screen billentyuzet is teljesen jol hasznalhato pl. HTC Hero-n, ha angolul T9-el ir az ember gyermeke. A problema akkor kezdodik, ha nem tamogatott nyelvvel probalkozik, hiszen a software keptelen javitani az eluteseket.
Gondolom, nincs rola info, hogy lesz-e Magyar nyelv tamogatas Androidhoz a kozeljovoben... vagy van, csak en nem talaltam meg ra?

Blogot tessek frissiteni gyakran. Ha van igeny angol cikkek forditasara, pm.
En biztosan gyakori latogato leszek.
Ja es twitteren van HTC Spring, lehet kovetni legfrissebb hirekert. :)

kelepce voltam.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.02.24. 15:29:55

@kelepce: Szia Kelepce,

A Samsung Galaxy Spica-ja magyar nyelvű Androiddal van ellátva, de nem tudom, hogy ez mennyire Galaxy specifikus és mennyire portolható a többi Androidra, egy unalmas hétvégén esetleg kipróbálható, de én nem vesződnék vele.

Ha magyar billentyűzetet akarsz elvileg van egy megoldás:

Fel kell tenni a SlideIT keyboard-ot (nekünk marad a Lite)
www.androlib.com/android.application.com-dasur-slideit-vt-lite-injA.aspx

Aztán van hozzá egy magyar language pack:
www.androlib.com/android.application.com-dasur-language-hun-pack-izBA.aspx

Ha ezeket felraktad / összerendelted akkor elvileg van magyar nyelvű billentyűzeted. Én kipróbáltam, de Liquid-en a Secondary Language beállításánál amikor be akarom állítani a magyar nyelvűt, akkor "closed unexpectedly" hibaüzi fogad és nem megy tovább. Nem tudom, hogy ez csak Liquid-en van-e így, érdemes lenne máshol is kipróbálni, de nálam minden esetre nem működik.

Az angol bill meg különösebben nem zavar, bár néha rossz ugy sms-t es emailt irni, hogy az ember fia nem tud benne ekezetet hasznalni :(
Gondolom idővel (és a market jó counter erre az Androidos fejlesztőknek) ha nő a magyarok száma megfognak jelenni kimondottan magyar kernelek is, amik minden készülékre használhatóak.

P_J_S · http://pjs.apple-sophia.hu 2010.02.25. 09:15:51

Szia Kelepce!

Még egy apró addont hozzátennék: néhány helyen a Galaxy Spica magyarosítása is picit magyartalan. Névelők kerülnek ide és oda, inkább csak komikus, mint zavaró :)

Google+
süti beállítások módosítása