Saját Android-alkalmazások készítése egyszerűen

Nem értesz a programozáshoz? Mostantól ez az apróság nem lehet akadálya annak, hogy Android alkalmazásokat készíts. Egy éves fejlesztés után ugyanis a Google közzétette az App Inventort, amely lehetővé teszi egyszerű Android-alkalmazások összeállítását.

A szoftver bárki számára könnyen elsajátítható drag & drop elven működik, vagyis a bonyolult programkódok pötyögése helyett előre definiált számtalan puzzle-darabból állíthatod össze az alkalmazás működését. Nyilván nem ezzel fogja elkészíteni a 8 éves Pistike a Call of Duty 6 Androidos változatát, de egy kis kreativitással bizonyára jópofa dolgokra képes a szoftver (erről a napokban megpróbálok magam is meggyőződni)

Harold Abelson, a projekt vezetője elmondta: a cél az, hogy a felhasználók ne csak fogyasztók legyenek, hanem kreatív alkotókká is válhassanak. Szerinte ez a projekt is bizonyítja, hogy az Android egy bárki számára nyitott platform, szemben a fő rivális - az Apple - filozófiájával, aki ott korlátozza a felhasználóit, ahol csak lehet. Hozzátette: a számítástechnika történetében az App Inventorhoz hasonló, leegyszerűsített programozási megoldások - mint például a Basic, vagy épp a LOGO - mind új utakat nyitottak az innovációban, és például a Microsoft első terméke is a Basic egy személyi számítógépeken futtatható verziója volt.

Egyszerű, mint a faék...

Az App Inventor hivatalos oldalán részletes leírások és tutorialok olvashatók, amelyek segítségével gyerekjáték belevágni az alkalmazásfejlesztésbe, csupán egy google account, és persze egy Androidos telefon szükséges hozzá. 

[via android community - NY Times]


Címkék: fejlesztés alkalmazások

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr422148189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lacika4560 2013.03.04. 16:19:11

ez jó! ez tetszik! köszi a posztot! kipróbálom a tabletemre :D

Egedi Tibor 2013.03.16. 16:13:04

Helló! Nekem nem adja be a hivatalos oldalt :( Amugy jo lenne... a program

Tormas Torontal 2014.02.13. 09:34:13

@Egedi Tibor: Nekem sem. bírom az olyan cikkeket, amik rossz linket tartalmaznak.

kakisperec 2014.07.30. 18:30:31

Honnan tudom letölteni?????

Ajaroka Attila Járóka 2016.03.15. 01:01:44

Hát nem is tudom késziteni akarok egy statégiai játékot. Hasonlót mint a clash of kings. Kellene jó prog

Google+
süti beállítások módosítása