VasárnAPP: Super Tumble

Hát akkor kezdjük el az ígért sorozatot, amely hétről-hétre részletesen bemutat egy alkalmazást (főként játékot) az Android Market kínálatából. Azért épp vasárnapp, mert egyrészt jól hangzik, másrészt mert kicsit így megváltjuk a világot: eddig gyűlölted, hogy hétfő reggel fel kell szállni munkába/suliba menet a buszra, mostantól viszont egyenesen várni fogod, mert biztos lehetsz abban, hogy ezt egy új app fogja színesebbé tenni. Csak aztán nehogy a munkahelyen se bírd letenni kedvenc Androidos készülékedet :)

 


 

Első tesztalanyunk igen veszélyes ebből a szempontból, hiszen egy rettentően addiktív fizikai-logikai játékról van szó: a Super Tumble leginkább a népszerű Totem Destroyer nevű flashjátékra hajaz, amelyben egy bizonyos objektum alól kell kiszedegetni mindenféle építőelemeket úgy, hogy az a megadott helyre érkezzen le. A játék kezelőfelülete magától értetődő: egy bökéssel eltüntetsz egy építőelemet, majd leghamarabb 3 másodperc elteltével (ezt a bal felső sarokban látható kis stopper jelzi - amíg forog, addig hiába böködsz, nem fog eltűnni) ugyanígy a következőt.

 



Ez így elsőre marha egyszerűnek tűnhet, de a teljes verzióban megtalálható, összesen 75 darab változatos pálya között szép számmal akad olyan, amely igencsak feladja a leckét: olykor az instabil platform, máskor pedig a változatos, időnként elég furcsán viselkedő építőelemek okoznak nem kis fejfájást. A legnagyobb számban megtalálható famintázatú elemekkel nincs sok gond, ők bökésre eltűnnek, viszont akad olyan, amely bökésre nagyobb lesz, vagy felrobban, és van, amely összetörik, amint egy másik elem hozzáér.

 

 

A három másodperces szünet, amelynek mindenképp muszáj eltelnie két elem eltávolítása között, szintén nem könnyíti meg a játékos dolgát: jobb ha beletörődsz, ha egyszer egy hibás mozdulat miatt dőlni kezdett az építmény, az el is fog dőlni :)

 


Minden pályának több megoldása is van, érdemes arra törekedni, hogy minél kevesebb bökéssel oldd meg a őket - a pálya teljesítése után ugyanis az amerikai iskolai osztályozási rendszer szerint értékeli a teljesítményedet a játék ("A" a legjobb, "B" gyengébb, és így tovább) amely újabb próbálkozásokra ösztönöz.

 



Szépen kidolgozott steampunk-jellegű grafika, élethű fizika, változatos pályák teszik igazán szórakoztatóvá a Super Tumble-t, amely mindössze 3 dolláros árával igen jó vétel. A Lite verzió 12 pályával Magyarországon is letölthető a Marketből (olvasd le a kódot, vagy bökj rá ha Androidos telefonról olvasod a blogot) a teljes verzió viszont sajnos csak alternatív megoldásokkal szerezhető be.


 


Címkék: vasárnapp játék: logikai

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr742154931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása