VasárnAPP: Tower Raiders

Heti részletes app-teszt sorozatunkban az egyik legjobb Androidos tower-defense (aka "lövegtorony") játékot vesszük górcső alá. Aki számára ismeretlen a fogalom, számtalan ilyen játékot találhat a neten - vigyázat, súlyosan addiktív játékstílusról van szó, ha egyszer végigjátszol egyet, alig várod majd, hogy kipróbálhasd a következőt.


Vasárnapp, mert egyrészt jól hangzik, másrészt mert kicsit így megváltjuk a világot: eddig gyűlölted, hogy hétfő reggel fel kell szállni munkába/suliba menet a buszra, mostantól viszont egyenesen várni fogod, mert biztos lehetsz abban, hogy ezt egy új app fogja színesebbé tenni. A sorozat összes része ide kattintva érhető el.

A műfajnak immár Android alá is egyre több képviselője jelenik meg, és eddigi tapasztalataim szerint a legélvezetesebb és legaddiktívabb darab a Tower Raiders. Volt már, hogy a nagy csata hevében elfelejtettem leszállni a metróról, és ez csak a következő megállónál tűnt fel :)

 

A puritán kezdőképernyő és az opciókban szűkölködő menü mögött egy igen változatos és kellemes játék bújik meg: 24 pályán át ölheted a kristályaidra törő ellenséget, és van néhány bónusz pálya is, melyek száma bizonyos időközönként update-tel bővül (sajnos, erről mi magyarok teljes market híján csak úgy szerezhetünk értesítést, hogy lájkoljuk Facebookon a játék hivatalos oldalát, ahol hírt kaphatunk a frissítésről. Ezután ha írsz a készítőnek a gianormousgames@gmail.com e-mail címre, ő készséggel elküldi a frissítést, egyébként magát a játékot is, ha PayPal-en keresztül átutalsz neki 4 dollárt.)

A többi Tower Defense játékhoz hasonlóan itt is egy megadott pontról érkező, jelen esetben egy kupacnyi (20 darab) kristályt hazavinni szándékozó lényt kell e szándékától eltántorítani. Többféle ellenség érkezik 20-25 hullámban, köztük akadnak gyorsan száguldó járművek, hosszú tömött sorokban érkező gyalogság, és nehezen megölhető, páncélos hadosztály is. Bizonyos időközönként pedig felbukkan egy vagy több főellenség, akit csak igen erős védelem képes likvidálni.

Minden egyes lény elpusztításáért nyersanyagot kapsz, amelyet új lövegtornyok telepítésére, vagy a meglévőek fejlesztésére fordíthatsz - minden toronynak 3 fejlesztési szintje érhető el.

A pályák igen változatosak, szinte mindegyik más-más stratégiát követel meg. Ha nem lenne elég a 24 darab (+ bónusz pályák), mindegyiket újrajátszhatod 4, egyre keményebb nehézségi fokozatban, ami hosszú hetekig tartó játékélményt biztosít - a legnehezebb Raidpocalypse fokozat a legtöbb esetben igen komoly kihívást, és jól megfontolt, precíz stratégiát igényel.

Az 5 pályát tartalmazó Lite verzió ingyenesen letölthető a Marketből (olvasd le a lenti QR-kódot, vagy bökj rá, ha Androidos készülékről olvasod a blogot), a teljes verziót pedig a fent említett e-mail címre elküldött rövid angol nyelvű levél, és a paypal fizetés megtörténte után készséggel elküldi a fejlesztő. Amennyiben problémát okoz a paypal vagy az angol nyelv, írhatsz a gerygrey@gmail.com-ra is, és segítek.

 


Címkék: alkalmazások vasárnapp játék: stratégiai

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr152174566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Google+
süti beállítások módosítása