Az űr a legvégső határ...

...ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó. Melyik Geek-nek ne borsódzna bele a háta, ebbe az egy mondatba? :) Én is, mint megrögzött sci-fi fanatikus múltkori számításom szerint kb. 4 hónapot töltöttem csak azzal az életemből, hogy Star Trek sorozatokat néztem. Anno el is határoztam, hogy az egész lakásomat egy űrhajó-belsővé alakítom, de ez idő és pénz hiányában nem jött össze (a wc-t azért sikerült DS9-esíteni :)) ). Aztán arra gondoltam, hogy mi lenne ha a PC-m lenne Star Trek témás, de semmi olyan szoftvert nem találtam, ami úgy alakítaná át a desktopom, hogy az tényleg visszaadja azt a bizonyos Trekkes feelinget. Végül Androidra találtam egy olyan alkalmazást, ami nem csak hogy egy skin-t rak a már létező OS-re, hanem szó szerint egy trikorderré alakítja azt. És most tessék kapaszkodni és elolvadni. A filmeket és sorozatokat nézve mindig azon irígykedtem, hogy milyen jó lehet gombok nélkül, csak a képernyőn matatva irányítani egy ilyen okos kis készüléket. Az Android Tricordert felrakva ez az élmény a kezünkbe költözik. A legjobb az egészben az, hogy a szoftver nem egy földlakó-vakítás, hanem igen is működő funkciói vannak. Lássuk mik is ezek:

 

 

  • GRAV: Az accelerometert felhasználva a helyi gravitációs erőt és elmozdulás gyorsaságát figyelhetjük meg rajta.
  • MAG: Szintén az accelerometer-nek hála a környezetünkben lévő mágneses mezőt figyelhetjük meg
  • ACO: Hang analízis. A környező akusztikát analizálja a PDA mikrofonjának segítégével. Méri a hangfrekvenciát és a hangerősséget. Ha Star Trek buliba tévedsz, meg tudod így állapítani, hogy káros e a buli hangereje a vulkáni füledre :))
  • GEO: A GPS-nek hála a földrajzi információkat jeleníti meg, ahhoz mérten, ahol éppen állsz.
  • EMS: Az elektromágneses spektrumot szkenneli különböző rádióhullámok után - jelenleg a mobilszolgáltató cellaerősségét és infóját jelenítni, meg és a környező WiFi adatokat.
  • SOL: A naptevékenység adatait jeleníti meg képekkel és értékkekel. Aktív internetkapcsolat szükséges hozzá, hogy le tudja tölteni a percrekész információkat

 

A képi élmény mellett a hangok is a Star Trek filmekből megismert zörejek, úgyhogy az élmény nyugodt szívvel mondhatom, hogy teljes. Minden Star Trek függő, Androidos készülékkel rendelkező Embernek, Betazoidnak, Ferenginek, Vulkáninak, Bejorinak kötelező darab.

A Tricordert innen tudjátok letölteni: Tricorder

Hosszú és eredményes Androidozást mindenkinek :)

 

 =/\=


Címkék: star sci fi alkalmazások trek

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr782177722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uzrksghfskbuzs (törölt) 2010.07.26. 22:01:25

A DS9-es budid hogyan néz ki? Fénykép van róla? :D

dózsagyörgy 2010.07.27. 15:21:13

Az első alkalmazás volt a kütyümön... :)

Google+
süti beállítások módosítása