Az iD az elsők között, aki felébred?

Az iD Software már-már őskövületnek számít a PC-s játékok fejlesztői között, nem kisebb neveket hagyva maguk után, mint a stílusteremtő Doom, vagy Quake. Legújabb fejlesztésük a Rage, amit 2011-ben várunk már igen izgatottan PC-re és ha a pletykák nem csalnak, akkor Androidra is. Az iPhone és iPad port már nem kétséges, reméljük az Androidos megjelenés is biztosított lesz.

 

 

Volt egyébként alkalmam már FPS-ezni Androidon (akik egy kicsit kutat megszerezheti rá a Doom-ot vagy a Duke Nukem 3D-t is), de egyelőre touchcreenen játszani olyan, mint szöges léccel hátat vakarni: Enyhén kellemes, de inkább fájdalmas. Most, hogy az iD felébredt és az új platformok irányába fordult, remélhetőleg megjelennek olyan technológiák és kiegészítők, amik a PDA-s játékokat irányíthatóbbá és ezáltal élvezhetőbbé teszik. Továbbá roppant kiváncsi vagyok, hogy mikor fognak a nagyobb fejlesztőcégek is hadrendbe állni az Android harcmezején, bár egyelőre tisztán látható, hogy itt egyelőre csak nyúlra lehet vadászni, mert az igazi nagyvadak még mindig PC-n vannak és amíg meg nem jelennek a projectoros PDA-k, addig senki nem akar 3,5ˇ-os képernyőn játszani. Hiába, a gamer mindig egy elkényeztetett faj lesz :)


Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr252231101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolij 2010.08.19. 08:14:55

nem kell ide projector, hdmi-vel rá kell dugni a tv-re/monitorra, aztán mehet a hent:)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.08.19. 08:35:46

@zolij: De ha már tv/monitor közelében (=otthon) vagyok, akkor nem fogok a telefonnal bohóckodni hiszen rá van kötve a tévére a Core i7-es szörnyeteg asztali gép, ami azért egy kicsit más kategória :)

Az Androidos játékok útközben tesznek nagy szolgálatot, oda meg nem kell a full HD felbontás meg a 45 teraflop teljesítmény. Én inkább a Drop jellegű kreatív és szórakoztató játékokban, valamint a még eléggé gyerekcipőben járó Augmented Reality cuccokban látom a jövőt.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.08.19. 09:37:58

@Gery.Greyhound: Én a jövőt abban látom inkább, hogy van egy kütyüd, ami tud mindent :) Ha megnézzük a trend az, hogy minél több funkciót sűrítsenek valamibe, a kimondott célhardware-ek már kihalóban vannak (pl a konzolokkal is már nem csak játszani, de blue-ray filmet nézni, netezni, zenét hallgatni, etc. is lehet). A HDMI meg jó megoldás, ahogy Zoli írta, annyi, hogy kell még rá egy Wireless billentyűzet vagy keypad és már kész is a konzol.

Csak nehogy valami hülye felhívjon játék közben... :)

Google+
süti beállítások módosítása