Kiszivárgott hivatalos Froyo-frissítés a Galaxy S-re

Az XDA-Dev fórumán röppent fel a hír, hogy egy egyszerű registry-módosítással a Samsung Kies szoftverével egyszerűen letölthető telepíthető a hivatalos, ám még nem végleges frissítés.

A topikban megoszlanak a vélemények: van, aki a GPS gyorsaságát és pontosságát valamint a lag-jelenség megszűntét méltatja, valaki a játékok sokkal jobb futási sebességét dícséri, de olvastam olyan hozzászólást is, amelyben a felhasználó arra panaszkodik hogy a boot képernyőn nem jut túl a telefon - így én egyelőre nem merem megkockáztatni, hogy feltegyem a frissítést (annál is inkább, mert elvileg szeptember közepén jön a végleges, azt meg már kibírom fél lábon állva is)

Az első benchmark-eredmények szerint a telefon lényegesen gyorsabb lett, mint a 2.1-es Androiddal, ugyanakkor állítólag messze elmarad a Snapdragon-processzoros 2.2-re frissített Nexus One illetve Desire készülékektől. Reméljük, hogy a hivatalos frissítésig még optimalizál ezt-azt a Samsung.

Mindenesetre már videón is látható működés közben a FroYo-t futtató Galaxy, úgyhogy aki kedvet érez a kísérletezéshez, az próbálkozhat vele.

[via SamsungHub]


Címkék: froyo 2.2 samsung galaxy s

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr632261085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harder. · http://www.mactippek.com 2010.08.31. 12:33:58

A hivatalos 2.2-vel várható, hogy hozza a Desire sebességét? Még nincs ilyen telefonom, a 2 közül lesz valamelyik, ezért a kérdés.

Még annyi kérdeznék, hogy a 2.2-es Desire sebessége miben mutatkozik meg egy 2.1-es Galaxy S-sel szemben? Gördülékenyebbek a menüváltások pl.?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.08.31. 12:52:46

@Harder_hu: Ez jó kérdés. A 2.1-es Desire is gördülékenyebbnek tűnt, mint a 2.1-es Galaxy, de csak a menünél - valószínűleg a Sense jobban van optimalizálva, mint a TouchWiz, mert maga a proci erősebb a Galaxy-ban (ez például 3D játékoknál nagyon látványos különbséget mutat)

Fabled 2010.08.31. 17:54:11

Nekem ADW Launcher váltotta a TW -t és nagyon szépen megy, az utolsó hivatalos frissítéssel a marketes telepítések közben sem lagol a telefon. Igazából a modolt romok miatt várom a 2.2 -t.

Harder. · http://www.mactippek.com 2010.08.31. 23:14:11

Köszi a választ, akkor még kicsit kivárok hogy meglegyen a Galaxy-ra is a 2.2 hivatalosan és megnézem, hogy mit mondanak a felhasználók. Bár ha most kellene választanom és maradna ez a felállás, lehet akkor is a Galaxy-t választanám az újabb szabványok, a videó stb.. miatt.

Harder. · http://www.mactippek.com 2010.09.01. 00:12:03

1 kérdésem lenne még: a Desire mennyire boldogul a sima divx/xvid filmekkel?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.09.01. 07:23:13

@Harder_hu: Kulso progival is csak nehezkesen. Van a yxflash es a rockplayer, mindkettot probaltam masfel-ket honapja a desire-n, de egyik se volt tokeletes. Nem tudom azota mennyit fejlesztettek ezeket az appokat, de a Galaxy viszont csont nelkul viszi nem csak az xvid-et, de a 720p felbontasu mkv-t is, aminek az en szempontombol azert van jelentosege mert ma mar sorozatokat is 90 szazalekban HD-ben toltok. A Galaxy altal felvett 720p video telefontol egesz hihetetlen miosegu, nyugodtan eldobhatod a 40-50.000 forintos Mini DV kamkordert es az ultrakompakt fenykepezogepet, mert ez mindkettot kivaltja.

Desire mellett szol a szebb kulso (szubjektiv) es a jobb felhasznaloi felulet (jo a launcherpro, de ha lenne 2.2-es ROM sense-szel a Galaxy-ra, azonnal lecserelnem ra) meg micsit zavar az allapotjelzo LED hianya ami sarga lesz ha toltore rakod, es zold ha feltoltodott. Nalam a gps mellett a BT is vacakol neha, minden nap sztereo bt fulessel hallgatok zenet es sokszor nem csatlakozik, vagy csatlakozik de nem szol, ilyenkor BT es fules kikapcs-bekapcs es csak ugy megy. Ezt nagy ritkan a Desire is csinalta, de nem minden nap mint a Galaxy, remelem a 2.2 update or osolja.

Szoval vannak apro hianyai a Galaxy-nak, de cserebe sok dologban jobb mint a Desire. Egyebkent ezt a kommentet Galaxy-val irom (meg az osszes olyat ahol hianyoznak az ekezetek), a better keyboard app segitsegevel nagyon kenyelmesen lehet gepelni a 4'' kepernyon :) Most mar kommentek meg e-mailek olvasgatasahoz igy reggeltajt be se kapcsolom az asztali gepet, hanem egy kaveval kiulok a Galaxy-val az erkelyre :)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.09.01. 07:25:37

@Gery.Greyhound: Ja, apropo erkely: a super amoled kijelzo tenyleg sokkal jobban lathato napfenyben, mint a sima amoled.

Harder. · http://www.mactippek.com 2010.09.01. 15:18:39

Köszi szépen a választ, hasznos volt!

Cooler 2010.09.01. 19:08:52

Sziasztok!

Tud valaki válaszolni arra a kérdésemre, hogy a 2.2-es frissítés orvosolja majd a "nem tudok 3G-n netre csatlakozni wifi használat után" problémát? (Csak tel újraindítás után megy megint a 3G netkapcsolat)

Üdv!

Cooler 2010.09.01. 19:18:55

Engem a "sebességprobléma" nem zavar, most sem lassú a telefon, viszont...

...ami zavar:

- GPS program futtatása mellett, bejövő hívás esetén recseg, kimarad a hang (mintha nem lenne erőforrás)
- wifi használat után képtelenség 3G-n csatlakozni a netre. (Csak újraindulás után működik megint.)

Egyébként semmi bajom a készülékkel, a fenti problémáktól eltekintve meg vagyok elégedve.

Harder. · http://www.mactippek.com 2010.09.02. 09:39:22

Tegnap bementem egy tpontba és megnéztem a Galaxy-t (sajnos csak kikapcsolva) közelebbről is. Ami kimondottan tetszett benne, az a súlya (utálom mikor nyáron a zsebet húzza a telefon), ami nem, az pedig hogy nagyon "műanyag" volt ahogy megfogtam, közel sem volt az a minőségérzetem mint egy Desire fogásakor.
A neten viszont sok jót írtak róla, hogy strapabíró, hogy bírja még azt is ha leejted, hogy nem karcolódik az üvege stb..

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.09.02. 10:55:04

@Harder_hu: A Desire tényleg sokkal szebb. Az ideális telefon a Desire házába épített Galaxy S lenne, HTC ROM-mal, és Apple akkumulátorral :)

@Cooler: Ez érdekes, nekem meg ilyen wifi/3G problémám nem szokott lenni. Elindulok reggel, és amint leérek egy emeletet, már el is búcsúzott a telefon az otthoni wifitől és már HSDPA-n keresztül hallgatom a kedvenc netrádiómat - hazafelé ugyanez fordítva nap, mint nap.

Harder. · http://www.mactippek.com 2010.09.02. 12:11:17

Igen ... az ideális tényleg egy ilyen telefon lenne, de amennyire láttam, a közeljövőben sem terveznek ilyesmit kihozni. :S A végtelenségig meg nincs kedvem várni, hogy lecseréljem a telefont. :)

Google+
süti beállítások módosítása