HDMI kimenet a Galaxy S-en

Nézelődtem egy kicsit, hogy miként lehet a Galaxy képernyőjének tartalmát kivezetni egy más megjelenítő- illetve rögzítőeszközre (itt most lehull a lepel a titokról: a Desire ellopásakor ideiglenesen felfüggesztett VasárnAPP rovatot tervezem újraindítani, de az eddigi szöveges-képes megoldás helyett a jövőben videón prezentálnám a jobbnál-jobb appokat, és épp ennek technikai megvalósítási lehetőségei után kutakodok a neten)

Tudom, hogy a Galaxy S-en a 3,5 jack csatlakozó egyben videókimenet is, de az csak 720*576 PAL DV szabványú analóg jelet képes kiadni magából, ami jelentős minőségromlással jár a 800*480-as széles képarányú digitális videóhoz képest.

Van még a DLNA, ami elvileg wifin keresztül képes akár 720p felbontású HD videójelet küldeni az ezt támogató TV-re, projektorra és akár számítógépre is, de ahogy látom, ez nem teljesen úgy működik, ahogy én szeretném (nem a telefon képernyőjének tartalmát látod, csak a telefonon levő médiafájlokat tudod böngészni a tévén vagy más eszközön, aminek viszont nem sok értelmét látom)

Ami viszont egészen ígéretesnek tűnik az a Samsung fejlesztése: egy új, speciális kábel képes lesz HDMI kimenetet varázsolni a telefon töltésére és adatátvitelre szolgáló micro USB csatlakozóból, így már csak egy HDMI capture kártya kell a számítógépbe és mehet a HD videófelvétel kristálytiszta digitális minőségben - ez kicsit drágább mulatság, 150-200 dollárért látni ilyen eszközöket az eBay-en, de a blogért mindent :)))

A kábel sajnos egyelőre nem kapható, de a Samsung oldalán 50 dolláros ár szerepel, ami már akkor is megéri, ha csak a telefonnal készült fotókat és videókat szeretnéd a TV-re kötve megmutatni a többieknek, illetve ha playstation-módra játszanál kedvenc Androidos játékaiddal a HD plazmán.

[via Phandroid]


Címkék: hardver hdmi samsung galaxy s

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr112263697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.09.01. 09:35:15

De játszani hogy lehet Vele? Továbbra is a telefont használod controllernek? Vagy ott is van valami varázslás?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.09.01. 10:18:07

@Tomi from Space: Igen, lattam videot ahol a csavo asphalt 5-ot tolt lcd tv-n, ugyanugy latszodik a kep a telefonon es a teven is, es ugyanugy a telefon g-szenzoraval iranyitotta a gamet

crey7 2010.09.01. 10:18:33

Csak egy kis kekeckedés, kukacoskodás:

"PAL DV szabványú analóg jelet", most analóg vagy DV? Amúgy legjobb tudomásom szerint egy 3,5-es jack csatin akkor sem hozol ki DV videót, ha fejtetőre állsz, szóval PAL kompozit amire te gondolsz :)

Ennek megvannak az előnyei is amúgy, mert a HDMI-on áttolt 800x480 semmilyen televíziós szabványnak nem felel meg :)

szóval ha TV-re akarod kötni, használd a jack kimenetet, ha gépre akkor a microUSB-t (jó megjeleníti a TV is, de nem tudom hogy nem fog-e tüsszögni miatta. . .).

crey7 2010.09.01. 10:21:23

@crey7:

Ja és akkor már elgondolkodnák BlackMagic Intensity Pro mellett a BMD Intensity Shuttle-ön, is tényleg alkalmas erre, mi is forgalmazzuk, de sajnos messze az amerikai lista ár felett (igazából nem mi tehetünk róla, ilyen elbaszott a BMD üzletpolitikája).

crey7 2010.09.01. 10:23:13

@crey7: oh anyám. . . elgondolkodnák. Én kérek elnézést saját magam miatt. . . -.-'

Félregépeltem, de ez akkor is gáz. Főleg hogy spammelek itt.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.09.01. 10:45:46

@crey7: Jogos, az PAL szabvanyu analog jel akart lenni :) En is jartas vagyok valamelyest video-temaban ugyhogy tolem kulonosen epic fail, es en is belekotnek ilysmibe.Kedvencem meg amikor valaki "digitalizalas"-nak ne firewire csatlakozason keresztul digitalis jel atvitelet szamitogepre. :)) E
Olcsobban nincs ilyen HDMI capture okossag? Neke tenyleg nem kell semmi extra, csak arra kell hogy v tudjam venni az appokat, hogy aztan szerkesztve fel oket youtube-rol embeddelve a blogra.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.09.01. 10:46:31

@crey7: Meg gondolom az árfolyam sem támogatja most az import cuccok eladását :)

Az elgondolkodnák miatt meg ne edd magad, én vidékről jöttem fel és kb. 7 évnyi basztatás után tudtam leszokni a -nák -nék helytelen használatárúl :D

Spammelni meg lehet, de lehet hirdetési egyezséget is kötni velünk :)

Google+
süti beállítások módosítása