Galaxy Tab: újabb részletek, videók!

Most már biztos: a Samsung októberben kezdi meg a Galaxy Tab európai forgalmazását, a mobilszolgáltatók közül elsőként a Vodafone kínálatában fog megjelenni.

A készülék végleges jellemzői:

  • 3G HSPA, 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 3.0, USB, HDMI csatlakozó
  • Cortex A8 1 GHz-es processzor
  • DivX, Xvid, MPEG4, és sok más videóformátum támogatása
  • 3 megapixeles autofókuszos kamera LED-fénnyel és 1.3MP előlapi kamera videotelefonáláshoz
  • Android Market, Readers Hub, Media Hub* , Music Hub*, Social Hub (*Nem mindenhol elérhető, bár igazából nem is igazán tudom, mik ezek) :)
  • Adobe Flash 10.1 player támogatás
  • Full HD videolejátszás, Thinkfree Office, Swype, Hybrid Widget
  • 16/32GN belső memória, amely 32GB-ig bővíthető memóriakártyával
  • RAM: 512 MB
  • 190.09 x 120.45 x 11.98mm méret, 380g tömeg
  • 4,000mAh akkumulátor, amely 7 órás folyamatos videolejátszást tesz lehetővé
  • Forgásérzékelő, gyorsulásérzékelő, digitális iránytű, fényérzékelő

Fotók az Engadgeten, hands-on videó alább.

[via Androinica]

 


Címkék: videó samsung galaxy tab

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr192267156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.09.02. 18:07:36

Háth... A reklámja az borzalom, konkrétan rossz érzésem volt, ahogy forgatódik benne a tablet, kimondottan gyomorforgató.

Szerintem ez még mindig túl kicsi, alapvetően tetszik, de ha már azzal szivatja magát az ember, hogy egy akkora tárgyat fog a kezébe, ami kényelmesen nem fér el, lehetne igazán akkora, amit már élvezhetően is lehet használni. Ez szerintem még messze van a szórakoztató kategóriától.

Az meg elég strange, hogy a 7 perces videó elején az akksi kb. 30%-on van, a végére meg már kb. 10%-on. Ha tényleg így bírja, márpedig tényleg, akkor ezzel sem fogunk sokáig rohangálni a lakásban, vagy kiülni a verandára megnézni egy filmet, aztán meg netezni még egy kicsit. Ha meg már hosszabbítózni kell, akkor legyen fele áron egy notebook, nagyobb kijelzővel. Vagy csak én vagyok nagyon házsártos? :) Szerintem nem.

ZigZag 2010.09.03. 12:33:46

Hmm, én drukkolok a Samsungnak meg általában az androidos tableteknek, de valahogy ez tényleg nem tűnik túl átütő erejűnek, pláne, ha még gyorsan le is merül. A méretet sem sikerült eltalálni, a reklámban egy kézzel próbálja fogni, látszik, hogy nem túl kényelmes, a második videóban pedig a két hüvelykujjas gépelés semmivel sem látszik gyorsabbnak, mintha "csak" telefon lenne.

Egyébként ti mit gondoltok arról, hogy ha teljes értékűen akarsz használni egy ilyen tabletet, akkor egy második telefon- de legalább internetelőfizetést kell venned? Még ha nagyon elterjednek is a tabletek, ebbe akkor sem akarna majd mindenki belemenni. (Azt pedig nem tudom elképzelni, hogy a tabletek miatt lemondanának az emberek a zsebbe beférő telefonjaikról.) Azt tudnám például elképzelni lehetséges megoldásként, hogy lennének ilyen "iker" SIM szerűségek, amik ugyanazt a telefonszámot és internetelőfizetést használnák mind a két készülékben.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.09.03. 18:55:02

@ZigZag: A Vodafone-ban pont azt gyűlölöm, hogy normális mobilnetet csak külön SIM kártyával adnak. Ezzel nem tudok a Galaxy-n netezni (csak ha cserélgetném a SIM-kártyát), viszont laptophoz, és tablethez ideális. Az Internet Easy csomaggal havi 2500-ért kapsz 2 gigát, ami szerintem teljesen korrekt (mobilhoz, meglévő SIM kártyára 3000 Ft 1 giga, ami meg röhej), és mást nem kell fizetned. Cserébe telefonálni nem tudsz róla, azt hiszem talán SMS-t küldeni igen, de csak netre pont ideális.

www.vodafone.hu/microsite/mobilinternet/dij_elofiz.html

Nekem azért tetszik a Galaxy Tab, mert súlyban fele az iPad-nek (700 vs 350g) viszont nem feleakkora a képernyő. Számomra pont tökéletes lenne, ha normális áron hozzá lehetne jutni. A gépelés annyival gyorsabb lehet mint a Galaxy S-en, hogy a nagyobb képernyőn nagyobbak a gombok is (mondjuk én már a Galaxy-n is simán megírok egy olyan hosszúságú kommentet, vagy e-mailt, mint ez)

ZigZag 2010.09.04. 00:41:09

@Gery.Greyhound: én pont azt az 1 gigás csomagot használom a telefonomhoz 3000Ft-ért =) bár igazából eddig sose mentem 500MB fölé egy hónapban, pedig nem mérsékelem magamat, szerintem te sem mennél 1GB fölé hacsak nem YouTubeozol egész álló nap (ettől még szerintem is drága ennyiért).

A kérdésem inkább arra vonatkozott, vagyis azon gondolkodtam el, hogy ha a tabletekbe is raknak telefon funkciót (mint ahogy a Galaxy Tab-be raktak is a reklám szerint), meg a telefonokba is szélessávú netet, akkor ha mindkét eszközzel rendelkezik valaki, nyilván azt szeretné, hogy mindegyikről tudjon csinálni mindent, amelyik épp a kezébe akad, de valahogy nagyon idiótaságnak tűnik, hogy emiatt legyen az embernek 2 telefonszáma, meg az is bosszantó, ha két különböző net előfizetést kell fizetnie (esetleg még a harmadik, otthoni mellett).. és ha úgy alakulna a jövő, hogy mindenki akarna okostelefont ÉS tabletet is használni, vajon kitalálnának-e erre a szolgáltatók valami értelmes konstrukciót.

ZigZag 2010.09.04. 00:55:49

...persze az egy kézenfekvő megoldás, ha tetherelni tudod egymással a készülékeket - a netet meg a telefonhívásokat is, és akkor csak a telefonodban lenne például hívható SIM. Mernék fogadni egy közepes összegben, hogy jövő ilyenkorra már elérhető lesz a telefonfunkció tetherelése az Android rendszerben, frissítés vagy app formájában =)

Google+
süti beállítások módosítása