TweetDeck

2010.10.28. 20:05 readya

A népszerű social media (Facebook, Twitter, Foursquare, Buzz) kliens nemrég megérkezett Android-ra is. A TweetDeck első verzióját ki is próbáltam azonnal, de azután visszatértem a natív Facebook klienshez illetve a kedvenc twitter kliensemhez (ha csak twitterezni szeretne valaki, akkor a Touiteur a legjobb választás szerintem. Okos, szép, gyors), mert nem győzött meg sem külsőre, sem szolgáltatások terén.
6 napja viszont kijött az új verzió, aminek ismét adtam egy esélyt. Bevallom azóta nem használok mást, annyira egyszerű, kellemes megjelenésű, gyors program lett. Ezen felül amit a legnagyobb előnyének mondhatok az az, hogy használja az Android saját notification (értesítés) rendszerét.
Ennyi bevezető után jöjjön maga a program. Facebook-on rengeteg dolgot tehetünk meg anélkül, hogy ki kellene lépni a programból. Írhatunk kommenteket, like-olhatunk, ha fényképet rakott ki valaki az üzenőfalára, akkor kapunk előnézetet, majd ha érdekel minket a kép, akkor rákattintva behozza teljes méretben, egyszóval szinte mindent tud. (levelezni még nem illetve a megosztás facebook-on egy bug miatt nem működik, de a javítása folyamatban van. Bármit megoszthatunk bárhol. Mindegy melyik alkalmazásból jött a hír, oszthatjuk tovább bármelyiken).
Ezen felül természetesen teljes értékű Twitter klienst kapunk, minden funkció elérhető a programon belül. Azonnal írhatunk üzenetet, fényképet készíthetünk és meg is oszthatjuk azt. Ezen felülmegoszthatjuk a tartózkodási helyünket is, ha ahhoz van kedünk. Külön színekkel jelzi, hogy melyik értesítés honnan való (FB kék, twitter szürke, Buzz piros, Foursqare másik kék). Üzenet írásakor ki lehet választani, hogy hova menjen, akár mind a 4 szolgáltatásra írhatunk egyszerre. Küldés előtt az üzenet ablak felett lehet kiválasztani, hogy hova szánjuk.
A notification system-e pedig óriási. Bármi történt az előző frissítés óta a felső sávban jelzi, hogy új olvasnivaló érkezett. Külön jelzi azokat amik minket érintenek, azaz meg vagyunk említve, nekünk írták, stb. Természetesen ha a jelzésre kattintunk, azonnal behozza a programot és már mutatja is.

A képeket a sajátom készülékemről készítettem (ezért van kitakarva a twitter kép). Balról jobbra: Notification system, új üzenet írása, hírek.

UPDATE: alap beállításként 3 percenként frissít. Szóval ne lepődj meg ha az akku-d jobban merül, mint a használata előtt. Tessenek ritkábbra venni a frissítéseket. Minden típusra (normal timeline, about me, messages, stb.) hiszen column settings (menü gomb) van azaz amit beállítunk, az csak arra az oszlopra érvényes.

 


Címkék: hírek facebook buzz twitter social media tweetdeck foursquare readya

A bejegyzés trackback címe:

https://androlib.blog.hu/api/trackback/id/tr732406223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2010.10.29. 08:56:59

Az ikonja is nagyon jó lett szerintem :) Még arra nem jöttem rá, hogy hogyan tudnám szétválasztani a twitteres és a facebuksis hírfolyamot.

readya 2010.10.29. 21:26:26

Ebben a verzióban sehogy. Nem tudom a következő nagy update mit hoz. De elvileg az a lényeg, hogy egy hírfolyamban jön minden :)

Google+
süti beállítások módosítása